کد خبر: ۶۵۳۶۶
تعداد نظرات: ۱ نظر

حکیم مهر: رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های آبزیان اظهار کرد: آبزی پروران بایستی به استرس های دمایی ماهیان توجه داشته باشند.

به گزارش حکیم مهر به نقل از اداره کل دامپزشکی استان خراسان رضوی، «دکتر محسن نژاد» افزود: تغیرات تدریجی دمای آب در داخل دامنه مطلوب برای اکثر آبزیان قابل تحمل است و تغیرات سریع دما باعث استرس شدید و به دنبال ان کاهش مقاومت ماهیان و افزایش حساسیت انها به بیماری‌ ها گشته و به عنوان یک قانون کلی هر چه ماهی جوانتر باشد حساسیت بیشتری به تغیرات سریع حرارتی دارد.

وی یادآور شد: چنین مرگ ومیری به عنوان شوک حرارتی خوانده می‌ شود و تغیرات ناگهانی دمای اب بیش از ۳ درجه برای ماهیان بزرگ و بیش از ۱ درجه برای لاروها و بچه ماهیان استرس زا است و بدین لحاظ، یکسان سازی دما در هنگام نقل و انتقال و یا رهاسازی در محیط جدید ضروری است.

نژاد عنوان داشت: قدرت یک گونه خاص به سازش در دماهای مختلف به توانایی ان در حفظ یونها و سطوح پروتئین سرم در دماهای مختلف بستگی دارد و بدین لحاظ افزودن برخی مواد نظیر نمک به اب باعث افزایش تحمل ماهیان به تغیرات حرارتی می‌ گردد و در زمان افزایش درجه اب می‌ توان با اضافه نمودن سدیم - منیزیم وکلسیم مقاومت ماهیان را بالا برد.

خاطر نشان می‌ گردد دمای مطلوب جهت کپور ماهیان ۲۶ درجه وبرای قزل الا ۱۶-۱۳ است و آبزیان از نظر دامنه مطلوب حرارتی به دو دسته دارای قدرت تحمل دامنه وسیع حرارتی مانند کپور ماهیان و ماهیان با قدرت تحمل محدود حرارتی مانند قزل الا تقسیم می‌ شوند.

 

انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
مبین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۶
0
0
واقعا این مطلب چیزی بوده که براش تیتر زده بشه؟ این خبرها سفارشی در سایت میاد؟
نظر شما
ادامه