کد خبر: ۶۷۲۷۰

حکیم مهر: کانون‌های جدیدی از آنفلوانزای فوق حاد در کشورهای هلند، آلمان، لهستان، جمهوری چک، دانمارک، ایتالیا، انگلستان، نروژ، بلژیک، مکزیک، فلسطین اشغالی، آمریکا، فرانسه، ژاپن، کره جنوبی و روسیه بروز یافته است.

به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، «دکتر محمد باقر مقدس» مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های طیور سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرد: با توجه به اهمیت بهداشتی و اقتصادی بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در جهان و هشدارهای سازمان‌های بین المللی ذیربط در خصوص موج جدید بیماری، پایش مداوم وضعیت بیماری در سطح جهان و تصمیم گیری در خصوص انجام اقدامات کنترلی ضرورت دارد.

وی افزود: در این راستا بررسی‌های به عمل آمده نشان می‌دهد از تاریخ 10/8/1400 (1 نوامبر) تا کنون، کانون‌های جدیدی از آنفلوانزای فوق حاد در کشورهای هلند، آلمان، لهستان، جمهوری چک، دانمارک، ایتالیا، انگلستان، نروژ، بلژیک، مکزیک، فلسطین اشغالی، آمریکا، فرانسه، ژاپن، کره جنوبی و روسیه بروز یافته است که با عنایت به گزارش‌های سازمان جهانی بهداشت دام (OIE)، آخرین وضعیت بروز کانون‌های جدید آنفلوانزای فوق حاد در جهان به شرح جدول ذیل است:

 

مقدس در مورد پراکندگی (توزیع مکانی و زمانی) این کانون ها به نقشه ذیل اشاره کرد که به نمایش در آمده است و در آن مجموع تصاویری جامع از نحوه حرکت بیماری در ابعاد زمان و مکان به دست می‌دهد.

تاریخ بروز کانون‌های جدید آنفلوانزای فوق حاد در سطح جهان 

 

مقدس در جمع بندی از اقدامات پیشدستانه سازمان دامپزشکی کشور در راستای کنترل و پیشگیری از این بیماری با عنایت به گسترش کانون‌های این بیماری در ماه‌های اخیر، به منظور جلوگیری از بروز خسارات سنگین آن موارد ذیل را برشمرد.

1. آماده باش کامل کلیه پرسنل دامپزشکی در قالب تیم‌های واکنش سریع جهت مقابله با بیماری

2. تجهیز آزمایشگاه های دامپزشکی و تشکیل شبکه تشخیص مولکولی پیشرفته در سطح ۲۲ مرکز استان جهت فراهم آوردن امکان تشخیص بیماری در کوتاه‌ترین زمان ممکن

3. نمونه برداری و تایید تشخیص سریع، مهار و مختومه سازی 3 کانون جدید بومی آنفلوانزای فوق حاد در استان‌های سمنان و اردبیل

4. رصد و پایش وضعیت بیماری در حیات وحش، طی بازدیدهای مشترک با سازمان حفاظت محیط زیست در سطح استان‌های مختلف

5. اطلاع رسانی وسیع در خصوص بروز کانون‌های جدید و اخطار و آماده باش به مرغداران و اتحادیه‌ها

6. برگزاری جلسات ستاد آنفلوانزا در سطح سازمان و استان‌ها و هماهنگی با مدیران استانی و تشکل‌های مربوطه

7. برگزاری جلسات آموزشی ملی و استانی

8. تأمین واکسن مورد نیاز جهت واکسیناسیون جمعیت هدف

9. پیگیری مصرف واکسن در جمعیت هدف

گروه خبری :دفتر بهداشت و مديريت بيماريهاي طيور


نظر شما
ادامه