کد خبر: ۶۷۹۶۲
تعداد نظرات: ۱۵ نظر
اختصاصی حکیم مهر:
خبرگزاری ایسنا در این خبر، با اشاره به یک مقاله پژوهشی منتشر شده در مجله دانشکده پزشکی اصفهان، از آلودگی گوشت طیور به انگل «توکسوپلاسما گوندی» ابراز نگرانی کرد ...
 

حکیم مهر: خبرگزاری ایسنا در خبری با عنوان «گوشت ماکیان و نگرانی از یک آلودگی انگلی» با اشاره به یک مقاله پژوهشی منتشر شده در مجله دانشکده پزشکی اصفهان، از آلودگی گوشت طیور به انگل توکسوپلاسما گوندی ابراز نگرانی کرد.

به گزارش حکیم مهر، این مقاله با عنوان «میزان آلودگی به Toxoplasma Gondii در ماکیان خانگی و پرورش صنعتی در شهر اصفهان در سال 1399» از سوی «دکتر نادر پسته‌چیان» استاد گروه انگل‌شناسی و قارچ‌شناسی دانشکده پزشکی و مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و چهار نفر دیگر همکارانش منتشر شده است.

انتشار یافته های حاصل از مطالعات پژوهشی تخصصی در رسانه‌ها و خبرگزاری‌های گروهی بدون در نظر گرفتن عواقب آن، علاوه بر ایجاد نگرانی و تشویش بی‌مورد اذهان عمومی جامعه، سبب لطمه جدی به صنعت طیور کشور شده و می‌تواند وضعیت نابسامان اقتصادی مرغداران زحمتکش کشور را وخیم‌تر نماید.

به گزارش حکیم مهر، متن خبر ایسنا که به طوز گستردهای در فضای مجازی بازنشر شده است، به شرح زیر میباشد:

گوشت ماکیان و نگرانی از یک آلودگی انگلی

بررسی‌های محققان علوم پزشکی کشور نشان می‌دهد که در خصوص آلوده بودن گوشت ماکیان به نوعی انگل، نگرانی‌های جدی وجود دارد و بایستی در تولید و مصرف غذاهای آماده و نیمه آماده از چنین محصولاتی، دقت کافی را به کار برد.

به گزارش ایسنا،  توکسوپلاسما گوندی یک انگل تک‌یاخته‌ای داخل سلولی اجباری است که در چرخه زندگی آن، گربه و گربه‌سانان به‌عنوان میزبان نهایی و طیف وسیعی از مهره‌داران خونگرم ازجمله انسان و پرندگان به‌عنوان میزبان واسط در نظر گرفته می‌شوند. این تک‌یاخته، تنها گونه شناخته‌شده جنس توکسوپلاسما است و ازنظر تعداد و تنوع گونه میزبان واسط و همچنین درصد حیواناتی که آلوده می‌کند، به‌عنوان یکی از عوامل بیماری‌زای شایع در سراسر جهان شناخته می‌شود، به‌طوری‌که بنا بر برخی آمار، تا یک‌سوم از جمعیت انسانی در جهان به‌صورت مزمن آلوده به این انگل هستند.

 به گفته متخصصان، انگل مورد اشاره در سیر تکاملی خود به سه فرم اووسیت، تاکی زوئیت و کیست نسجی دیده می‌شود. اووسیت تنها در بدن گربه وجود دارد، اما دو فرم بعدی بیشتر در دیگر میزبانان ایجاد می‌شوند. گربه‌های آلوده گاهی با دفع روزانه میلیون‌ها اووسیت از طریق مدفوع، باعث آلوده شدن آب، سبزیجات و دیگر مواد غذایی می‌شوند. آشامیدن از آب آلوده و همچنین تغذیه از مواد غذایی آلوده به این انگل توسط سایر جانوران از جمله ماکیان، باعث تشکیل تعداد زیادی کیست نسجی در اعضا و جوارح آن‌ها می‌شود که به نوبه خود می‌توانند تغذیه کنندگان از چنین گوشتی را آلوده کنند.

در این رابطه، تیمی پنج نفره از محققان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اقدام به انجام پژوهشی کرده‌اند که در آن، میزان آلودگی مرغ و خروس‌های خانگی و پرورش صنعتی به این انگل مورد بررسی علمی قرار گرفته است.

آن‌ها برای انجام این تحقیق، نمونه خون لخته شده سه گروه ماکیان پرورش خانگی، گوشتی و تخم‌گذار صنعتی را جمع آوری کرده و بر روی آن‌ها، آزمایش سرولوژی انجام دادند تا حضور یا عدم حضور انگل توکسوپلاسما را تشخیص دهند.

نتایج این بررسی‌ها نشان داد که درصد قابل توجهی از ماکیان خانگی و صنعتی به انگل فوق آلوده بودند و لازم است اقدامات پیش‌گیرانه‌ای برای تهیه غذاهای بی‌خطر از گوشت چنین ماکیانی انجام شود.

در این باره، «دکتر نادر پسته‌چیان» استاد و پژوهشگر گروه انگل‌شناسی و قارچ‌شناسی دانشکده پزشکی و مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و همکارانش می گویند: «مرغ‌های بومی به‌طور معمول در منزل و یا در مکان‌های فاقد نظارت سازمان دامپزشکی کشتار می‌شوند و بافت‌های غیر مصرفی مانند امعا و احشای آن‌ها، اغلب در محیط رها و یا به‌صورت غیر بهداشتی دفع می‌شوند. بنابراین عدم اطلاع و آگاهی مردم و پرسنل مرغداری‌ها و کشتارها و عدم نظارت سازمان دامپزشکی بخصوص روی مرغداری‌های سنتی و در منازل و همچنین تماس ماکیان با سایر پرندگان در محیط باز موجب انتشار این انگل می‌شود.

آن‌ها می‌افزایند: «نتایج این تحقیق نشان داد که درصد قابل توجهی از مرغ‌ها و خروس‌های خانگی و صنعتی ازنظر آنتی‌بادی‌های ضد انگل فوق، فعال بوده‌اند. این نتایج بیانگر این واقعیت است که مرغ‌ها با انگل مواجه شده و به احتمال زیاد، گوشت آن‌ها حاوی کیست نسجی است که در صورت عدم طبخ صحیح، به راحتی می‌تواند بدن انسان را آلوده کند.»

بر این اساس، محققان فوق اشاره کرده‌اند که انجام اقدامات پیشگیرانه برای تهیه غذاهای بی خطر از گوشت ماکیان ضروری به نظر می‌رسد و در این راستا، بایستی غذاهای نیم پخته یا کاملاً پخته را با شیوه‌های کاملاً بهداشتی تولید و مصرف کرد.

این یافته‌های علمی پژوهشی در مجله دانشکده پزشکی اصفهان، متعلق به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان اصفهان منتشر شده‌اند .

 

 

انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
|
Singapore
|
۰۸:۰۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۷
6
6
لطفا به جای خراب کردن اسم اساتیدی چون دکتر پسته چیان‌ یه کم خودتون را اصلاح کنید و سعی کنید در اموری که اصلا ب شماها ربطی نداره دخالت نکنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۷
1
6
حالا حرفش حق بوده یا دروغ؟
اگر دروغ نیست، باید به فکر چاره بود ، نه اینکه خبرگزاری را محکوم کرد
دامپزشک دولتی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۸ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۷
3
16
تا کی باید ضعیف بودن دامپزشکی کشور را مخفی کنیم تا یک موقع صنعت طیور و دام و آبزیان و.. آسیب نبیند؟
با همین استدلال محصولات کشاورزی آلوده و سمی را به مردم میدهند بخورند که صنعت کشاورزی آسیب نبیند!
دامپزشکی متولی سلامت جامعه باید باشد یا میزان تولید؟؟
وقتی دامپزشکی را زیر مجموعه جهاد کشاورزی میگذارید، یعنی سلامت مردم فدای میزان تولید و سود تولید کنندگان باشد.
جهاد خود را متولی سلامت نمیداند و سازمان زیر دستش را همواره مجبور به تبعیت از سیاست های خودش کرده است. (آخرینش دستور حذف نظارت بهداشتی گوشت های وارداتی به سازمان دامپزشکی)
از همکاران علوم پزشکی ممنونیم و دستشان درد نکند که بخش کوچکی از حقیقت را گفتند و البته که بسیار مسایل دیگری که وجود دارد ولی نمیگذارند گفته شود.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۲ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۸
چرا اسم الكي گذاشتيد رو خودتون
کارشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۰۹ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۹
شما که خودت رو دولتی معرفی میکنی تاحالا تو جلسات جهاد شرکت کردی وقتی جهاد به بهانه تولید اجازه اجرای قوانین بهداشتی رو نمیده از دامپزشکی چه کاری برمیاد!؟
هادی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۷
2
4
باید مقاله را بطور کامل خوند.ننوشته درصد آلودگی طیور خانگی و صنعتی چقدر بوده.شاید طیور خانگی ۹۰درصد آلوده بوده و طیور صنعتی ۳ درصد .که اصلا قابل مقایسه نیست.
خبرگذاریها عادتشونه خبرهاشون رو جوری بنویسند که داغ باشه و تحریک کننده اذهان عمومی
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۲ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۷
یک درصد هم نباید آلوده باشه. وقتی سازمان دامپزشکی ........ وزارت کشاورزی است و در راستای استراتژی های تولیدی اونها جلو می ره بیش از این انتظاری نیست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۳ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۷
1
9
این یک پژوهش بوده و منتشر شده. خوب کاری کرده اند منتشر کرده اند تا به خودتون بیایید. مگر می شود بگیم کسی پژوهش نکنه. تحقیق نکنه. اونم تو همچنین موضوع مهمی. سازمان دامپزشکی باید هر چه سریعتر از وزارت جهاد کشاورزی جدا شود. اصلا یعنی چی کار جهادی؟ تا کی شعار می دهید؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۷
0
2
یه نگاه سطحی به این مقاله انداختم. ابهامات و تناقض های مهمی داخلش دیدم:
۱- یه جا گفته نمونه های صنعتی رو از کشتارگاه تهیه کرده، جای دیگه گفته از مرغداری‌های اطراف اصفهان.
۲- در جایی گفته سن یک فاکتور بسیار مهم در مثبت شدن نمونه از نظر توکسوپلاسماست، اما نمونه ها رو بدون توجه به سن پرنده گرفته.
۳- چرا بجای نمونه گیری از گله های مادر گوشتی و تخم گذار بالای ۲ سال سن، از کشتارهایی که دوره طبیعی پرورش رو طی کرده و قراره وارد بازار بشه نمونه نگرفته؟

و سوالات دیگر ...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۰۹ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۷
0
0
سلام این پژوهش با همکاری اداره کل دامپزشکی اصفهان صورت گرفته.حتمن پایه علمی داشته .........................
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۴۹ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۷
1
3
عزیز من این کشتارگاههای صنعتی تا وقتی مشکل فنس بهداشتی داره مستقیما از کارفرما پول می گیره اوضاع همینه خواهشها همین تعدد معدود کشتارگاه صنعتی طیور کل کشور رو خود سازمان هزینه رو بده بعد از کشتارگاه بگیره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۳ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۸
2
2
سلام. مگر كنترل كيفي و بهداشت مواد غذايي با دامپزشكان نيست؟ وقتي اصفهان دانشكده دامپزشكي ندارد همين مي شود. بايد دامپزشكان اظهار نظر كنند در اين رابطه.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۷ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۹
طی سالیان گذشته،
مسئولان اصفهان در مورد مراکز دامپزشکی واقعا کم کاری کرده اند:
قرار بود شعبه موسسه رازی بیاد اصفهان ولی با کم کاری های استان، رفت استان همجوار،
دانشکده های دامپزشکی هم به همین صورت رفت شهرکرد!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۲۳ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۸
1
1
کارفرما هرچی بگه مسئول فنی بهداشتی باید بگه چشم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۷ - ۱۴۰۰/۱۰/۱۹
0
1
خب که چی؟!
مشکل کجاست؟
اگه از خون آدمهای جامعه هم نمونه گیری و تست سرمی انجام بشه، قطعا درصدی توکسوپلاسما مثبت اند.
تخم انگل در جامعه پراکنده است.
ممکنه به هر شکل وارد بدن انسان یا حیوان بشه
نظر شما
ادامه