حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: «در چهارچوب قوانین و مقررات و با مطالعه برنامههای دکتر آقامیری، به دنبال این هستیم که عدالت در پرداختها را منطبق با قانون و از منابعی که در اختیار داریم، برای همه همکاران در سطح کشور عملیاتی کنیم»؛ این را معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان دامپزشکی کشور به حکیم مهر میگوید: «همچنین به دنبال این هستیم که پیگیریهای لازم را درخصوص تامین نیروی انسانی مورد نیاز جامعه دامپزشکی با توجه به فعالیتها و برنامههایی که بر اساس قوانین برنامه به این سازمان محول شده است، داشته باشیم.»
«مهندس محمد حسینی» در گفتوگو با حکیم مهر تصریح میکند: «بر اساس رأیی که دیوان عدالت اداری داده و در خود قانون هم تصریح شده، تسری جزء مزایای غیرمستمر شناخته شده است. از آنجا که مزایا غیرمستمر است، در حال حاضر از لحاظ قانون این اجازه را نداریم که تسری را در احکام کارگزینی اضافه کنیم.»
حکیم مهر: آقای مهندس، ضمن عرض تبریک به مناسبت مسئولیت جدید، لطفا بفرمایید که برنامههای کلی شما برای سازمان دامپزشکی چیست و چه تغییراتی مدنظر شماست؟
از لطف شما تشکر میکنم و خدا را شاکر هستم که توفیقی پیدا کردم تا بتوانم در خدمت جامعه دامپزشکی کشور باشم و قدمهایی را در این حوزه بردارم. با توجه به تغییرات رویکردی در دولت سیزدهم، شرایط اقتصادی کشور، سطح معیشت مردم و نگاهی که سازمان تخصصی دامپزشکی نسبت به غذای سالم دارد، میبایست اقدامات متناسبی را انجام دهیم. از آنجا که همه این موارد جزء کارهای فنی و تخصصی است، میبایست در حوزه کاری معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان شرایطی را فراهم کنیم که دوستان بتوانند ما را به آن هدفی که مدنظر است، برسانند. لذا در چهارچوب قوانین و مقررات و با مطالعه برنامههای دکتر آقامیری، به دنبال این هستیم که عدالت در پرداختها را منطبق با قانون و از منابعی که در اختیار داریم، برای همه همکاران در سطح کشور عملیاتی کنیم.
همچنین به دنبال این هستیم که پیگیریهای لازم را درخصوص تامین نیروی انسانی مورد نیاز جامعه دامپزشکی با توجه به فعالیتها و برنامههایی که بر اساس قوانین برنامه به این سازمان محول شده است، داشته باشیم. لذا در این جهت سعی میکنیم بتوانیم فضا را برای ایجاد اجرای برنامههای پیشگیری و واکسیناسیون و سایر موارد تخصصی فراهم کنیم.
با توجه به نگاهی که در این مدت در حوزه مولدسازی داراییها نسبت به سازمان دامپزشکی وجود داشته، باید قدمی را در سطح استانها و همچنین ستاد برداریم. یکی از برنامههای ما این است که بتوانیم از تغییرات داراییهایی که در بحث اموال منقول و غیرمنقول داریم، امکانات مناسبی را برای همکاران چه در سطح استانها و شهرستانها و چه در سطح مرکز پیگیری کنیم که اجرایی شود.
حکیم مهر: به بحث تامین نیروی مورد نیاز اشاره کردید. آیا قرار است نیروی جدیدی جذب شود؟
با شناخت ابتدایی که بنده از سازمان پیدا کردم و مسئولیتهایی که سازمان در این شرایط به خصوص در استانهای مرزی بر عهده دارد و چارت سازمانی موجود، با کمبود نیروی انسانی مواجه هستیم. در سنوات گذشته ۴۰۰ نیرو مجوز جذب گرفتند و کارهای استخدامی آنها مثل امتحان انجام شد. ظاهرا هنوز بنا به دلایلی تعدادی از همین سهمیه باقی ماندند که ما به دنبال این هستیم که ضمن تامین این تعداد، مجوزهای دیگری را بگیریم. کمااینکه امروز در مرزهای کشور مسائل قرنطیهای را داریم و لازم است که هم در ورود دام زنده و هم ورود سموم و گوشت، اقدامات بهتری انجام شود. از طرفی با تامین نیرو بحثهای تبانی و فساد کمتر مشاهده شود.
حکیم مهر: یکی از کارهای بزرگی که در سال جاری از سوی سازمان دامپزشکی صورت گرفت، عملیاتی شدن پرداخت تسری فوقالعاده خاص کارکنان دامپزشکی بود. اما یکی از نقاط مبهم این طرح، عدم درج آن در احکام کارگزینی پرسنل است. با توجه به سابقهای که حضرتعالی در مجلس و دیوان محاسبات دارید، آیا میتوان امیدوار بود که تسری در احکام وارد شود؟
در بررسی ما و مشورتهایی که با دستگاههای نظارتی انجام شد، جدولی که در قانون تسری مصوب مجلس شورای اسلامی آمده، بر اساس مشاغل حرفهای و تخصصی سازمان انتقال خون طراحی شده است. لذا با توجه به شرایطی که الان هست، سعی ما تدوین دستورالعمل جدیدی است که بتوانیم با کمک آن از محل منابع درآمدهایی که برای این موضوع در قانون پیش بینی شده، منابع را با روش عادلانه برای همکاران برقرار کنیم. در این حوزه تصمیمات اولیه گرفته شده است.
اما در رابطه با اینکه این مزایا در حکم کارگزینی قرار گیرد، بر اساس رایی که دیوان عدالت اداری داده و در خود قانون هم تصریح شده، برخی مزایای غیرمستمر شناخته شده است. از آنجا که مزایا غیرمستمر است، در حال حاضر از لحاظ قانون این اجازه را نداریم که تسری را در احکام کارگزینی اضافه کنیم، چون عدد قابل توجهی است. لذا باید پیگیریهای لازم در جهت اصلاح قانون و ضرایب آن اتفاق بیفتد. اگر تسری در احکام کارگزینی بیاید، بعدها در حقوق بازنشستگی افراد تاثیر مستقیم خواهد داشت. اما در حال حاضر، پرسنل صرفا در زمان اشتغال به کار، منابعی را دریافت میکنند و بعد از بازنشستگی این دریافتی قطع میشود. به این معنا که کسی که زندگی خود را با این درآمد برقرار کرده، یکباره یک عدد قابل توجه از حقوق خود را از دست میدهد و با مشکلات عدیدهای مواجه خواهد شد که امیدواریم پیگیریهای لازم در این زمینه انجام شود.
حکیم مهر: این پیگیریها چگونه باید انجام شود؟
این موضوع درحال حاضر به عنوان قانون تسری در حوزه اداره کل زندانها و قوه قضاییه در مجلس مطرح است. ما هم امیدواریم بتوانیم هماهنگیهایی انجام دهیم که این قانون در حوزه احکام کارگزینی پرسنل قرار گیرد. علیرغم اینکه منابعی که برای پرداخت دیده شده، از درآمدهای اختصاصی برای بعضی از دستگاههاست و لذا لازم است برخی اقدامات عاجل در این زمینه به عمل آوریم.
حکیم مهر: یکی دیگر از نقاط ابهام تسری، عدم شفافیت آن در بخش فنی و اداری بود که بعضا باعث بروز کدورتهایی میان همکاران شده بود. این مساله را چگونه میتوان حل کرد؟
سعی میکنیم شرایط را برقرارکنیم. ما اعتقاد داریم که سازمان دامپزشکی یک سازمان تخصصی و فنی است. لذا دوستانی که در حوزههای اداری فعالیت میکنند، خارج از بحث مدرکی که دارند، نهتنها در ستاد تهران بلکه در شهرستانها هم خدمات فنی را ارائه میدهند و لذا کل سازمان حتی بخشهای اداری هم با یک ضرایب کمتر در خدمت قسمتهای فنی هستند. در نهایت امیدواریم که دستورالعمل و شیوهنامه پرداخت را در چهارچوب قانون طوری تنظیم کنیم که کارکنان اداری هم از یک عدالت در پرداخت برخوردار شوند.
حکیم مهر: آیا برای سامان دادن بحث سختی کار کارکنان دامپزشکی برنامهای دارید؟
صحبتهایی را دوستان از روز اول با بنده مطرح کردند و منتظریم که صحبتها و نقطه نظرات سایر همکاران را هم در سطح کشور بشنویم و بعد به یک جمعبندی برسیم و پیگیریهای لازم را انجام دهیم. چون بعضی از دوستان گفتند که در اثر کار در حوزه دامپزشکی به بیماریهایی مبتلا میشوند که کاهش عمر کاری و مسائل خاص خود را به دنبال دارند، یا اینکه در اثر انجام این وظیفه شرایط خاصی دارند. این مسائل را باید بر اساس برخی قوانین و مقررات به کمیسیونهای موضوعه در سازمان امور اداری استخدامی منتقل و از آن دفاع کنیم و در صورت تایید بتوانیم اقدامات خوبی را برای همکاران داشته باشیم.
حکیم مهر: آیا در خصوص افزایش اعتبارات کلی سازمان دامپزشکی هم برنامهای دارید؟ مثلا آیا میتوان از اعتبارات طرح تحول نظام سلامت، بخشی را به سمت سازمان دامپزشکی سوق داد؟
با توجه به شناختی که داریم، آن بخشهایی که احساس کنیم سازمان دامپزشکی فعالیتهایی را در چهارچوب قانون در حال انجام است و قانونگذار برای آنها اعتباراتی را پیشبینی کرده، پیگیریهای لازم را میکنیم که هم آن فعالیت انجام و هم اعتبارات لازم برای آن فعالیت دیده شود.
بنده بهعنوان یک کارشناس معتقدم که گاهی اوقات در قوانین، فعالیتهایی به دستگاههای حاکمیتی ابلاغ میشود، در حالی که اعتبار لازم برای آن پیشبینی نمیشود و آن کار عملا روی زمین میماند. لذا چنانچه کارهایی را که سازمان دامپزشکی در حال انجام است یا فعالیتی که در قانون تصریح شده توسط سازمان دامپزشکی در کشور انجام میشد، یقینا باید قسمتی از آن اعتبار هم به نسبتی که کار انجام میشود، برای سازمان پیشبینی شود.
حکیم مهر: برای مساله محرومیت از مطب دامپزشکان چه برنامههایی دارید؟
در مورد محرومیت از مطب ما باید ببینیم که سازوکاری که در وزارت بهداشت و درمان حاکم است چگونه است و این سازوکار باتوجه به اینکه قسمتی از فعالیتهای سازمان دامپزشکی توسط بخش خصوصی در حال انجام است، چگونه میتواند عمل کند. در مورد این مساله ما باید اطلاعات را با مستندات لازم به سازمان امور استخدامی منتقل کنیم، چون این موارد پرداخت هم باید به تایید سازمان برسد و هم اعتبار لازم برای آن در قوانین بودجه پیشبینی شود تا پرداختها صورت گیرد.
حکیم مهر: ممنون از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید.
سوما بین فنی هایی که کار اداری و پشت میز نشینی انجام می دن و اداری ها چرا باید فرق باشه؟
نظر بنده بعنوان كارشناس مالي اينه كه اگر عدالت رو بخوايد فارغ از مدرك ، كاركنان بخش عملياتي خصوصا تكنسين و كاردان بايد بالاترين ضريب رو بگيرند ،كاردان ،كارشناس ، دكتر فرقي نميكنه ( صرفا صف اول مواجهه با بيماريها و نه صندلي گرم رياست با مدرك دكتري و ...) ،
اما تفسير بعضي دوستان دكتر پشت ميز نشين ، ناديده گرفتن زحمات دوستان در بخش فني و اداري بود و صرفا با تنگ نظري سعي در رسيدن به منافع موقت خود به هر قيمتي داشتند و در اين ميان با نهايي شدن فوق العاده خاص كاركنان قوه قضائيه مشخص شد تفاوت و تبعيض بين مدرك دكتري و كارشناس در آن قانون اتفاق نيوفتاده ، پس چرا دامپزشكان ما خودشون رو از ساير مدارك دكتري بالاتر مي بينند ؟
دوست عزيز به فرض تعيين ضرايب يكسان باز هم ما شاهد پرداختهاي متفاوت هستيم پس برابري در پرداخت نداريم . لطفا برخورد تعصبي و نابخردانه رو از خودتون دور كنيد و مسئولين كم نظير و توانمندتون رو خمايت كنيد
ضمن اینکه حق احقاق حق در مراجع قانونی هم برای نیروهای فنی بهداشتی در این خصوص کاملا محفوظ و محرز هست و انشاء الله به زودی به اجرا هم در بیاد. و نیروهای اداری هم نه حق دارند ذره ای از مزایای سختی کار فنی ها را حق خودشون بدونند و نه گستاخی آنها در پیشگاه حق تعالی به دلیل زیر سوال بردن زحمات نیروهای فنی بهداشتی که خودشان هم شاهد نتایج آن در حداقل مکاتبات اداری هستند و حتی وجدان خودشان هم شهادت می دهد که اکثریت قریب به اتفاق نیروهای فنی بهداشتی زحمات بسیار شاقی را در امور مربوطه شغلی متحمل شده و حقشان بیش از اینهاست و البته معدود نیروهای فنی هم که یا به دلایل موجه و یا عذر های جسمانی کمتر به ماموریت می روند، موجب بهانه گیری و ادعاهای وقیحانه از طرف نیروهای اداری می شود که برای تختئه اونها و شانتاژ و به کرسی نشاندن خواسته زیاده خواهانه شان مخفی و بی عقوبت باقی می ماند. و جالب اینکه چگونه خود نیروهای فنی بهداشتی چون می دانند سختی کارهای مختلف و مسئولیت آنها را عموما نسبت به کارهای اداری از جمله کاربری سامانه جی آی اس، صدور پروانه خودرو یا مجوز حمل و ... هیچگونه رقابتی با هم نداشته و رغبتی نیز نشان نمی دهند اما نیروهای بیگانه از سختی اداری دهان به اعتراض گشوده و آنجا که منافعشان در تخریب دیگران است بی توجه به ناظر بودن خداوند بر اعمالشان فریاد واعدالتا سر می دهند. ...! .
الا اینکه خود فنی ها سهمی را هم برای آنها قائل شده و با رضایت خاطر در نظر بگیرند.
اما اگر چیزی جز مزایای سختی کار هست، بله صد درصد در این مزایا با هم برابریم و کسی حق ندارد خود را ذره ای برتر از دیگری بداند.
اینکه پولی که به فنی ها تعلق نگیرد به خزانه باز خواهد گشت یا نه موضوعی مغالطه آمیز و فرع بر این اصل هست و هیچکس حق ندارد مزد کاری را بگیرد که انجام نمی دهد.
من که به شخصه نه به عنوان عضوی از جامعه که بیت المال به آن تعلق دارد و نه به عنوان نیروی فنی بهداشتی به هیچ وجه راضی از این موضوع نیستم و اختصاص آنرا به نیروهای اداری با سروصدا به پا کردن و تهدید و گرد و خاک کردن، حرام اندر حرام می دانم. بدهید به نزدیکانتان آنچه را که نباید بدهید و نتیجه آنرا هم به ببینید که آخرتتان را به پای ........ و هیاهوی باطل باخته اید.
ضمن اینکه اگر در مضیقه مالی هستید راهش این نیست که به حقوق دیگران چشم بدوزید بلکه باید این درخواست جمعی مطرح شود تا مسئولین امر نسبت به اصلاح حقوق و مزایای کلیه کارکنان مطابق و متناسب با میزان رشد تورم اقدام کنند.