کد خبر: ۸۴۸۵۲
تعداد نظرات: ۱ نظر

روند صعودی ابتلا به تب مالت در استان کردستان/ ضرورت اجتناب از مصرف بستنی‌های سنتی

حکیم مهر: مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی کردستان از روند صعودی تب‌ مالت در استان خبر داد و گفت: 86 درصد موارد مبتلا به تب مالت در سطح استان سابقه مصرف محصولات لبنی غیر پاستوریزه را داشته‌اند.

به گزارش حکیم مهر به نقل از فارس، «جهانبخش یوسفی» با اشاره به شناسایی 695 مورد بیمار تب مالت در سال گذشته در سطح استان، اظهار کرد: مهم‌ترین رویکرد پیشگیری از ابتلا به این بیماری علاوه برمصرف فراورده‌های لبنی پاستوریزه و استفاده از فراورده‌های دامی مورد تایید سازمان دامپزشکی، واکسیناسیون دام‌ها علیه بروسلوز در دام است.

وی خاطرنشان کرد: استان کردستان با این میزان بروز بیماری آمار نسبتاً بالایی در سطح کشور داشته است.

وی با بیان اینکه بیشترین مبتلایان به تب برفکی در استان مربوط به دیواندره و سروآباد کمترین بروز را داشته است، گفت: تا پایان آذر ماه امسال 639 مورد تب مالت شناسایی شده است و در شهرستان‌های دیواندره و مریوان روند بروز تب مالت با شیب تندی افزایشی بوده است.

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌ها در دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با بیان اینکه تعداد مبتلایان به تب مالت در سال‌های اخیر حدود 70 درصد موارد در جمعیت روستایی و بقیه جمعیت شهری بوده است، تصریح کرد: درصد ابتلای زن و مرد تقریباً برابر بوده و بیشتر در دامداران و کشاورزان و زنان خانه دار رخ داده است.

وی خاطرنشان کرد: بیشترین راه انتقال تب مالت در جمعیت روستایی را تماس با دام و حضور در اماکن دامی غیر بهداشتی و در جمعیت شهری مصرف لبنیات سنتی غیر پاستوریزه به ویژه شیر، پنیر و بستنی سنتی است.

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌ها در دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: 86 درصد موارد مبتلا سابقه مصرف محصولات لبنی غیر پاستوریزه را داشته اند، البته ذبح غیر بهداشتی دام و مصرف امعا و احشا نظیر جگر و دنبلان به صورت نیم پز را نیز نباید نادیده گرفت.

یوسفی افزود: دامداران سنتی باید ضمن بهسازی اماکن دامی توجه ویژه‌ای به ضد عفونی اماکن دامی داشته باشند. همچنین هرگونه افزایش نامتعارف سقط دامی را به دامپزشکی گزارش کنند و ضایعات سقط دامی و زایمان را به صورت بهداشتی دفع و یا بسوزانند.

وی با تاکید براینکه تغذیه سگ‌ها از این ضایعات خود یکی از عوامل افزایش و گسترش بیماری تب مالت است، گفت: فضولات دامی با همکاری همه اهالی روستا و دهیاری‌ها باید به صورت بهداشتی دفع شود و از رهاسازی در اطراف محل زندگی و کنار رودخانه‌ها جدا خودداری شود. به گفته مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی کردستان، استفاده از حفاظت فردی در دامداران و رعایت بهداشت شیر دوشی در جلوگیری از ابتلای دامداران بسیار موثر است.

خودداری از مصرف بستنی‌های سنتی

یوسفی، خاطرنشان کرد: شهروندان روش‌های سالم‌سازی شیر و پنیر سنتی را رعایت کنند و از مصرف بستنی‌های سنتی به ویژه در کودکان جدا خودداری شود.

وی تصریح کرد: در صورت مصرف بستنی سنتی، از اماکن مطمئن و بهداشتی تهیه شود و به هیچ عنوان از دستفروشان خریداری نکنید.

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی کردستان از مردم خواست حتی‌الامکان از فراورده‌های لبنی پاستوریزه استفاده کنند و افزود: در صورت مصرف شیر سنتی، حتما قبل از مصرف به مدت 3 الی 5 دقیقه جوشانده شود. این فاصله زمانی باید از زمان جوش آمدن شیر محاسبه شود.

یوسفی عنوان کرد: پنیر سنتی و تازه باید به مدت 3 ماه در آب نمک 17 درصد نگهداری و سپس مصرف شود، برای تهیه آب نمک 17درصد باید 170 گرم نمک معادل 13 قاشق غذا خوری سرپر را در یک لیتر آب جوشیده سرد شده معادل 4 لیوان آب حل کرد.

وی، در پایان افزود: در صورت داشتن هر گونه علایم بیماری از جمله تب، خستگی شدید، بی‌اشتهایی، درد مفاصل و درد عضلانی، تعریق شبانه، درد عمومی بدن و سایر علایم، حتما به مراقب سلامت و بهورز خود اطلاع دهید و به پزشک مراجعه کنید.

 

انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی:
غیر قابل انتشار:
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۸ - ۱۴۰۴/۱۱/۲۲
0
1
روحت شاد دکتر مجتبی ورمقانی
نظر شما
(به حروف کوچک و بزرگ حساس نیست)
captcha
ادامه