کد خبر: ۱۲۱۸۲

حکیم مهر - با عنایت به در پیش بودن ایام منتهی به نوروز وافزایش میزان تقاضا وعرضه فرآورده های خام دامی در این ایام،  نظارتهای بهداشتی دامپزشکی بر مراکز عرضه فرآورده های خام دامی تشدید خواهد شد. 

مدیر کل دامپزشکی استان قزوین درجلسه ای که به همین منظور با حضور رؤسای شبکه های دامپزشکی تابعه در محل اداره کل دامپزشکی استان قزوین برگزار شد گفت: این جلسه درپی اجرای سیاستهای سازمان دامپزشکی کشور و در راستای تقویت چرخه نظارت بهداشتی بر واحد های  استحصال ، تولید ،فرآوری حمل وعرضه فرآورده های خام دامی برگزار گردیده ومقرر شد اکیپهای ثابت و سیار نظارت بهداشتی و قرنطینه ای در سطح استان، اقدامات وبرنامه های مربوط به نظارت بر واحد های عرضه فرآورده های خام دامی را  از تاریخ 20/12/91لغایت 20/1/92 از ابتدای روز تا  ساعات پایانی شب برعهده گیرند. دکتر سید سبحانعلی علوی در ادامه افزود: هم استانیهای محترم میتواننددر صورت بروز هر گونه مشکل ویا نیاز به مشاوره در حیطه وظایف تعریف شده ،از طریق سامانه 1512 با اداره کل دامپزشکی استان قزوین تماس حاصل نمایند .دکتر علوی ادامه داد:یکی از وظایف اداره کل دامپزشکی استان قزوین نظارت بر بهداشت عمومی می باشد که بازرسی بهداشتی واحدهای تولیدی ، استحصال ،حمل وعرضه فرآورده های خام دامی واعمال نظارت بهداشتی بر مراکزپرورش دام وصنایع وابسته، ازجمله این وظایف است ودامنه این نظارتها شامل کشتارگاه های دام وطیور، مراکز عرضه ،کارخانجات فرآوری ، خودروهای حمل گوشت وفرآورده های خام دامی و...می باشد که از طریق بکارگیری بازرسین بهداشتی دامپزشکی وناظرین ذبح شرعی  برای انجام معاینات قبل وپس از کشتار ونظارت بر فرایند تولید تا عرضه گوشت قرمز ، سفید وآلایش خوراکی انجام می گیرد.دکتر علوی در بخش دیگری از صحبتهایش اظهار کرد:نظارت بهداشتی بر واحدهای عرضه فرآورده های خام دامی شامل کارایی وفعال بودن سیستم برودتی در  قصابیها ، مرغ فروشی ها ، ماهی فروشی ها ( بصورت تازه ومنجمد ) ،جگرکی ها ، مراکز عرضه وتوزیع تخم مرغ وعسل، مراکز فروش شیر ومشتقات لبنی ، رستوران ها و ... از طریق بازرسین بهداشتی اداره کل دامپزشکی  بر اساس برنامه تدوین شده صورت می گیرد.همچنین نظارت بر خودروهای حمل فرآورده های خام دامی شامل: بررسی شرایط بهداشتی این خودروها ، مناسب بودن سیستم برودتی وثبت دما ، صدور گواهی بهداشتی ،کد رهگیری وهمچنین صدور مجوز حمل محموله  پس از تایید بازرسین بهداشتی از مراکز استحصال به واحد های عرضه داخل وخارج از استان ، رعایت زنجیره سرد بصورت مستمر و روزانه  در حال اجرا می باشد . لازم به ذکر است :فرآورده های  خام دامی از جمله گوشت ،مرغ ،ماهی ،فرآورده های گوشتی ،شیرومشتقات آن، نقش مهمی در تغذیه انسان دارند بطوریکه این مواد از دیرباز مورد مصرف انسان بوده وبه علت خواص منحصر به فرد آن افزایش روز افزونی را در سبد غذایی جوامع بشری داشته است .ولیکن این گروه از مواد غذایی درصورت عدم رعایت ضوابط وموازین بهداشتی درزنجیره سرد ، زمان تولید ، استحصال ،فرآوری،حمل ونقل ، نگهداری ،عرضه وحتی درهنگام مصرف می توانند به علت فساد میکروبی ،شیمیایی وسایر مخاطرات ،خود عامل بسیاری از بیماری های با منشاءغذایی، از قبیل  مسمومیت غذایی ، عفونت روده ای واسهال وهمچنین باعث بروز بسیاری از بیماریهای قابل انتقال از دام به انسان مانند تب مالت ،کیست هیداتید،تب کریمه- گنگو وانگل های روده ای شوند که سلامت مصرف کننده را به خطر می اندازد .

 

نظر شما
ادامه