کد خبر: ۱۲۳۳
تعداد نظرات: ۱ نظر

حکیم مهر -  رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان گفت: بر اساس طرح پایشی که روی 150 نمونه شیر انجام گرفت، مشخص شد که شیرهای موجود در بازار فاقد آنتی بیوتیک است.

سیدرضا موسویی افزود: در تابستان از 150 نمونه شیر در مراکز توزیع،‌ جمع‌آوری و فرآوری نمونه‌برداری شده و بار میکروبی و سموم موجود در آن سنجیده شده است.
وی بیان داشت: به تازگی در دامپزشکی اصفهان آزمایشگاهی در خصوص شناسایی تقلبات به کار رفته در شیر تجهیز کردیم.
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی اداره کل دامپزشکی اصفهان خاطرنشان کرد: زمینه بررسی تقلبات شیر از مسیر تا عرضه گسترده‌تر شده و اگر در گذشته تنها از آب و جوش شیرین استفاده می‌کردند، امروز شیطنت‌ها بیشتر شده و موادی را به کار می‌برند که نمی‌توان به راحتی شناسایی کرد.
وی اظهار داشت: شیر صنعتی اصفهان با کیفیت بالا به اکثر استان‌ها ارسال می‌شود و باید با آموزش دامداران به شکل مستمر به کیفیت بالای از شیر دست یافت.
موسویی با اشاره به اینکه به منظور دستیابی به ارتقا بهبود کیفیت شیر خام باید زیر ساخت‌ها را تکمیل و اصلاح کرد، ادامه داد: کیفیت امر نسبی است و با هر قدم نیاز به قدم دیگری هست که کیفیت شیر را افزایش دهیم.
وی با بیان اینکه برای دست‌یافتن به شیر با کیفیت باید به زیر ساخت حمل و نقل با تانکرهای دو جداره استیل مجهز به سیستم شستشو «سی‌آی‌پی» دست یابیم، تصریح کرد: امکاناتی در مراکز تولید شیر برای شیر دوشیدن، نصب شیر سردکن‌های مناسب، تانکرهای نگهداری شیر در مراکز صنعتی کامل هست و در مراکز نیمه صنعتی به پیشرفت‌های دست یافتیم.

 

انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
یک همکار
|
-
|
۱۰:۱۳ - ۱۳۸۸/۱۰/۲۹
0
0

از انجام پایش بهداشتی شیر باید خوشحال بود. با این حال این پایش ضروری است که به شکل مرتب و سازمانی توسط یک اداره مشخص با وظیفه دایم صورت پذیرد.

بدین دلیل که در یک گاوداری ممکن است بسته به فصل و شرایط مختلف از جمله تعداد زایمان ها مصرف داروهای پادزیست کم و زیاد شود و چون شیر با هم جمع می شود ممکن است باعث رقت نسبی این مواد در هنگام پایش شود.

نکته دیگر اینکه مصرف لگام گسیخته داروهای ضد میکروبی در گوساله ها با وجود تأثیر مهم ولی غیر مستقیم آن بر روی سلامت انسان از طریق مقاوم کردن باکتریها و سپس وارد شدن آنها به طرق مختلف و پیچیده به بدن انسانها مورد غفلت قرار گرفته است.

از طرف دیگر داروهای پادزیست مورد مصرف در دامپزشکی بسیار گسترده هستند آیا کیتهای آزمایشگاهی این توانایی را دارند که همه آنها را تحت پوشش قرار دهند؟

امروزه در دامها اساسا از سموم ارگانوفسفره و نه ارگانوکلره برای مبارزه با کنه ها و بندپایان دیگر استفاده می شود و لازم است که کیتهای متناسب به کار رود.

همچنین داروهای ضد کرمی مختلف از دسته های گوناگون شیمیایی در دامها مانند خانواده بنزیمیدازولها (آلبندازول)، ابورمکتین، تریکلابندازول استفاده می شود که شناسایی هر کدام طریق خاصی دارد.

داروهایی ضد تک یاخته مانند پارواکون، بوپارواکون، دیمینازن و ایمیدوکارب که به شکل تزریقی به دامها تجویز می شود بسیار خطرناکند و ماندگاری آنها چه در شیر و چه در گوشت بسیار بالاست.
به هر حال این امیدواری وجود دارد که با احساس مسئولیت همه دست اندرکاران امر بهداشت شعار غذای سالم انسان سالم به تحقق خود بیشتر نزدیک شود.
نظر شما
ادامه