کد خبر: ۱۴۱۹۷

حکیم مهر - مدیر کل دامپزشکی استان آذربایجان‌شرقی گفت: در طرح ساماندهی میادین دام استان میدان دام تبریز به محل دیگری انتقال می‌یابد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از فارس، دکتر بهراد زندیه در بازدید از میدان دام کشتارگاه تبریز در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: با اجرای طرح ساماندهی میادین دام استان سطح بهداشت عمومی جامعه ارتقا یافته و از جابه‌جایی عوامل بیماری‌زا در جمعیت‌های دامی جلوگیری می‌شود و در این زمینه با هماهنگی‌های صورت گرفته با شهرداری میدان دام تبریز در آینده نزدیک به محل جدید انتقال می‌یابد.

وی افزود: با توجه به نقش انکارناپذیر میادین عرضه دام در کنترل بیماری‌های واگیر دامی نظیر تب برفکی و نیز با هدف ساماندهی میادین عرضه دام، این طرح با هماهنگی فرمانداری‌ها، شهرداری‌ها و نهادهای ذی‌ربط اجرا می‌شود.

زندیه اظهار کرد: در این طرح در مدت زمانی مشخص میادین دام موجود در سطح استان ممیزی شده و به استناد ماده 10 آیین‌نامه اجرای نظارت بهداشتی دامپزشکی و با هماهنگی مراجع قضایی از ادامه فعالیت میادین دام فاقد پروانه بهداشتی جلوگیری به عمل خواهد آمد.

وی تاکید کرد: ادامه فعالیت میادین عرضه دام مخصوصا میادین دواب دایمی منوط به اخذ پروانه بهره‌برداری بهداشتی دامپزشکی و به‌کارگیری یک نفر مسئول فنی دامپزشکی وفق مقررات و ضوابط سازمان دامپزشکی است.

وی با غیرقانونی و غیر‌اصولی دانستن فعالیت چوبداران و عاملان خرید و فروش گاو و گوسفند در میدان آجی چای، تداوم فعالیت این افراد در محدوده داخل شهر را زمینه ساز بدمنظر شدن شهر‌، بروز مشکلات زیست محیطی، آلودگی و انتقال بیماری‌های دامی به شهر و شهروندان دانست و با اعلام تعطیلی این منطقه، خواستار انتقال چوبداران حاشیه آجی چای به محل دیگری که شهرداری تعیین خواهد کرد شد و گفت: به زودی میدان دام آجی چای پلمپ خواهد شد.

زندیه اظهار داشت: از مزایای این طرح می‌توان به اعمال مدیریت واحد برای اجرای دقیق ضوابط و مقررات بهداشتی در میدان، فراهم کردن زمینه اجرای دستورالعمل‌های بهداشتی - قرنطینه‌ای و برنامه‌های پیشگیری و کنترل و مراقبت، گزارش سریع و به موقع تلفات غیر عادی و موارد بروز بیماری به اداره کل‌، استقرار اکیپ‌های عملیاتی مایه‌کوبی‌، سم پاشی و ضدعفونی در مجتمع با مدیریت مسئول فنی بهداشتی، اجرای تمام برنامه‌های پیشگیری‌، کنترل و مراقبت بیماری‌ها‌، جلوگیری از عرضه غیرمجاز دام، اطلاع‌رسانی در زمینه بیماری‌های مشترک دام و انسان و طرق انتقال آن، کنترل و محدود‌سازی قاچاق هرگونه دام زنده و در نهایت تامین سلامت شهروندان می باشد.

وی در ادامه ضمن قدردانی از مسئولان شهرداری،سازمان میادین و  کشتارگاه به امکانات این محل اشاره کرد و گفت:از امکانات این میدان می توان به استقرار پست دامپزشکی، محل کشتار اضطراری، محل انجام معاینات دامپزشکی، جایگاه عملیات واکسیناسیون، سکوی تخلیه و بارگیری دام، حوضچه های ضدعفونی، محل استقرار کوره لاشه سوز، انبار علوفه ، کاه و مواد کنسانتره، محل جمع آوری و دپوی مرکزی کود، محل استراحت،رختکن و سرویسهای بهداشتی و... نام برد.

 

نظر شما
ادامه