کد خبر: ۱۷۵
در طب سنتی تغذیه بر اساس معیارهای خاصی بنا شده و از شخصی به شخص دیگر متفاوت است. هر مزاجی تغذیه خاص خودش را دارد. در این قسمت توضیحاتی درباره تغذیه بر اساس ماه‌های سال ارائه می‌شود. هر ماهی به دلیل آب و هوا و شرایط ویژه‌ای که دارد، خصوصیاتی متفاوت با ماه‌ گذشته یا بعدی خود خواهد داشت. به همین دلیل ما نیز باید بر اساس این تغییر و تحولات نوع تغذیه خود را تنظیم کنیم تا دچار «سوء مزاج» نشویم.
فروردین‌ماه
مزاج این ماه «گرم‌ و تر» است.
در این ماه باید غذاهای لطیف، گوشت‌های نازک و تخم‌مرغ نیم‌پز مصرف کرد و از خوردن پیاز، سیر و ترشی‌ها پرهیز کرد. در این ماه استفاده از مُسهلات و همینطور حجامت و فصد (رگزدن) مناسب است.
اردیبهشت
مزاج این ماه نیز «گرم و تر» است و این مزاج در اردیبهشت به حد کمال خود می‌رسد. در این ماه مصرف خورشت‌ها، گوشت‌های بریان و آنچه در «سرکه» داخل کرده باشند مناسب است (مانند انواع ترشی‌ها).
در این ماه با معده خالی و ناشتا نباید‌ آب خورد. بوییدن ریحان و بوی خوش و خوردن روغن ماهی در این ماه توصیه شده است.
خرداد
مزاج این ماه «گرم و تر» است.
مصرف گوشت‌های غلیظ مثل گوشت کله، گوشت گاو (برای افراد گرم مزاج، زیرا گوشت گاو ایجاد سردی می‌کند و برای سرد مزاجان مضر است) و آشامیدن شیر مناسب است. ریاضت و حرکت زیاد در این ماه برای بدن فواید بسیار دارد.
تیر
مزاج این ماه «گرم و خشک» است.
مصرف گوشت‌های چرب و چیزهای خنک مثل برگ کاسنی، برگ خرفه، میوه تازه و پررطوبت، ترشی‌ها و ماهی تازه مفید است.
مرداد
مزاج مردادماه «گرم و خشک» است.
در این ماه خوردن‌آب خنک (نه سرد و یخ!) ناشتا مفید است. باید غذاهای لطیف زودهضم مثل گوشت شیشک، بزغاله و گوشت طیور مصرف کرد.
همین‌طور نوشیدن شیر و بوییدن شکوفه‌های سرد و تر بسیار توصیه شده است.
شهریور
مزاج شهریورماه «گرم و خشک»‌ است.
خوردن خوراکی‌های «سرد و تر» مثل ماست
و ... مناسب است. در این ماه حتی‌الامکان از خوردن مسهل دوری کنید و حرکت سخت بدنی انجام ندهید.
بوییدن ریحان و گل‌های بهاری و تابستانی خنک مناسب است.
مهر
مهرماه مزاج «سرد و خشک» دارد.
در این ماه سودای بدن افزایش می‌یابد. مصرف مسهل و نیز شیرینی‌ها و اقسام گوشت‌های معتدل مثل گوشت بزغاله و بره یکساله مناسب است.
از مصرف گوشت گاو (که سودا زاست) و انواع بریان‌ها حتی‌الامکان اجتناب کنید و همچنین از مصرف خربزه و خیار پرهیز کنید.
آبان
مزاج این ماه نیز «سرد و خشک» است.
مصرف مسهل مضر است و باید به‌وسیله غذاها و میوه‌ها رفع یبوست کرد. خوردن گوشت‌های فربه مناسب است. در این ماه گوشت‌ها را باید با سبزیجات گرم (سبزی خوردن) مصرف کرد. باید آب کمتر نوشید و انجام حرکات سخت و سنگین در این ماه مناسب است.
آذر
آذر مزاجی «سرد و خشک» دارد.
نوشیدن آب در شب توصیه شده و اول هر روز (ناشتا) نوشیدن جرعه‌ای آب گرم مناسب است. انواع سردیجات را نباید مصرف کرد.
دی
مزاج این ماه «سرد و تر» است.
در این ماه نیز همچون آذر از خوردن طعام سرد باید اجتناب کرد.
بهمن
این ماه نیز مزاجی «سرد و تر» دارد.
در این ماه بلغم بدن رو به ازدیاد می‌رود و نوشیدن آب گرم ناشتا مناسب است. خوردن کاچی‌های گرم و سبزی‌های گرم مثل کرفس نافع است.
در این ماه از خوردن شیرینی‌جات چرب و ماهی تازه باید حذر کرد.
اسفند
مزاج اسفند «سرد و تر» است.
در این ماه خوردن سیر، گوشت پرند‌گان و میوه خشک نافع است. حرکات سخت و ریاضت بدنی نیز پسندیده است.
نظر شما
ادامه