کد خبر: ۲۲۴۶۴

معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست در بخشنامه ای به ادارات کل محیط زیست استان ها با تاکید بر اهمیت نظارت و ساماندهی وضعیت باغ های وحش، پرندگان و سایر مراکز نگهداری گونه های جانوری از آنها خواست تا بر اساس دستورالعمل ایجاد و مدیریت مراکز نگهداری حیات وحش بر اصلاح وضعیت و جایگاه نگهداری گونه های جانوری نظارت جدی داشته باشند.

به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، فرهاد دبیری به ابلاغ مجدد دستورالعمل نظارت و ساماندهی وضعیت باغ های وحش، پرندگان و سایر مراکز نگهداری گونه های جانوری اشاره کرد و گفت: این دستورالعمل در 17 ماده و در سال 91 با همکاری دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید با همکاری دفتر تنوع زیستی و حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست تهیه و لازم اجرا شده است.

وی افزود: ضوابط کلی، ضوابط استقرار، شرایط متقاضی، مدارک مورد نیاز، مراحل صدور و تمدید مجوز، کمیته فنی، تعهدات متقاضی (دریافت کننده مجوز)، نظارت، ابطال مجوز، ضوابط طراحی، ضوابط مربوط به نگهداری گونه ها، اجزای مرکز، ویژگی های محل احداث، مدیریت مرکز و شرایط اختصاصی از جمله محور های این دستور العمل است.

بنابر این گزارش، ادارات کل حفاظت محیط زیست استان ها بر اساس این دستورالعمل مکلف شده اند بر وضعیت نگهداری گونه های جانوری در مراکز نگهداری گونه های جانوری اقدام کنند.

در صورت مشاهده هرگونه تخلف از سوی مراکز (از قبیل دورگه گیری، ورود و خروج غیر مجاز و...)، اداره کل حفاظت محیط زیست استان ها موظف است با ارسال گزارش به دبیرخانه کمیته فنی، نسبت به اخطار موارد تخلف به واحد مزبور اقدام کنند.

کمیته فنی نیز پس از وصول گزارش تخلف، موضوع را در اولین جلسه پس از آن بررسی کرده و سازمان حفاظت محیط زیست حسب مورد نسبت به اخطار رفع نواقص، ضبط گونه یا گونه های مورد تخلف، تعلیق تا اصلاح موارد تخلف یا ابطال مجوز اقدام می کند.

متقاضی مراکز نگهداری گونه های جانوری باید درخواست خود را به همراه طرح مربوطه و به صورت مکتوب به اداره کل حفاظت محیط زیست استان ارایه کنند و اداره کل پس از اخذ درخواست و طرح متقاضی و بررسی آن، در صورت کامل بودن مدارک مورد نیاز، درخواست متقاضی را به همراه مدارک مربوطه و منظم به نظریه کارشناسی اداره کل جهت اقدامات بعدی به سازمان ارسال می کنند.

کمیته فنی پس از انجام بررسی های لازم نظر خود را حداکثر در مدت یک ماه از تاریخ وصول نامه اداره کل حفاظت محیط زیست استان منعکس می کند.

متقاضی مکلف است هر 6 ماه، گزارش جامعی از وضعیت واحد اعم از جمعیت موالید، تغذیه، تلفات، بیماری ها و سایر موارد مربوط به نگهداری جانوران که به تایید مسوول فنی ذیربط رسیده باشد را به اداره کل حفاظت محیط زیست استان مربوطه ارایه کند.

بر اساس این دستورالعمل، هرگونه نقل و انتقال حیوانات از سایر مناطق به داخل مرکز باید با مجوز سازمان حفاظت محیط زیست و ادارات کل دامپزشکی صورت گیرد.

 

 

نظر شما
ادامه