کد خبر: ۲۲۸۴
تعداد نظرات: ۳۷ نظر

حکیم مهر -  تامین غذای جوامع همواره از مهم ترین دغدغه های برنامه ریزان بوده است .وجود جامعه ای سالم و شاداب با تغذیه مناسب امکانپذیر است . در میان شاخص های غذایی , شاید پروتئین مهمترین ارزش غذایی را داشته باشد . پروتئین های دامی به علت دارا بودن اسید های آمینه ضروری برای بدن , جایگاه ویژه ای دارند .

در این میان در کنار منابع اصلی تأمین کننده پروتئین (گوشت قرمز , گوشت سفید, مرغ , ماهی و تخم مرغ ) در جوامع غربی ,مخصوصاً اروپایی ,استفاده از روده , به عنوان پوشش طبیعی  , در صنایع سوسیس و کالباس سازی مدت زمانی است که مد نظر قرار گرفته است  .

لذا با توجه به منبع اصلی تأمین کننده این پوشش طبیعی که همانا لایه زیر مخاطی روده نشخوارکنندگان کوچک و مشخصاً گوسفند و بز می باشد ,مختصری به کالبد شناسی روده می پردازیم . 

معرفی روده : 

روده چیست ؟   

 

روده ها از قسمت انتهایی معده ( پیلور ) تا ناحیه مقعد ( Anus   ) امتداد دارند . قسمت پیشین آنها چون دارای مجرای باریکی است به نام روده باریک یا کوچک و قسمت پسین و پیچیده آنها روده بزرگ نامیده می شود . طول روده ها در سگ 5 برابر , گاو 20برابر , نشخوارکنندگان کوچک ( گوسفند و بز ) 25 برابر و در اسب 10 برابر طول بدن می باشد .

 

میانگین طول روده کوچک در گاو در حدود 40 متر و در گوسفند 25 متر است . قطر متوسط آن در گاو حدود 5-6 سانتی متر و در نشخوار کنندگان کوچک ( گوسفند و بز ) 2-3 سانتی متر است . همچنین روده باریک به تقسیمات کوچکتری به نام های دوازدهه (Duodenum   ) , تهی روده (Jejunum   ) و ایلئوم ( Ileum   ) تقسیم می شود .

 

دیواره روده باریک از داخل به خارج شامل لایه های زیر است :

 

  1-  لایه مخاطی ( Mucosa  )

 

  2- لایه زیر مخاطی (Sub mucosa    ) :

در واقع این لایه پس از عمل لش گیری که کارگاه های سورت روده مورد استفاده قرار می گیرد . این لایه بین مخاط و طبقه عضلانی قرار دارد و از جنس بافت همبند است . رشته های کلاژن ( نوعی پروتئین ) و الاستیک به وفور در این بافت حضور دارند . غدد زیر مخاطی یا برونر در ناحیه دوازدهه واقع است . همچنین توده های بافت لنفاوی در زیر مخاط قرار دارد . 

 

  3- طبقه عضلانی (Muscular layer   ) : لایه عضلانی حاوی دو لایه عضله صاف داخلی حلقوی و خارجی طولی است .

 

  4- لایه سروز یا ازوتین (Serous    ) : خارجی ترین لایه که سطح خارج روده را می پوشاند . 

  

اعمال روده کوچک متعدد و شامل انتقال مواد غذایی از معده به روده بزرگ , کامل نمودن عمل هضم , جذب محصولات نهایی حاصل از هضم و ترشح برخی از هورمونهاست . کلاژن که به وفور در بافت همبند لایه زیر مخاطی روده باریک وجود دارد , در واقع فراوان ترین پروتئین بدن بوده و در انسان حدود 30 % وزن خشک بدن را تشکیل می دهد .

 

در پایان با توجه به مطالب ذکر شده می توان بیان کرد که پوشش طبیعی استفاده شده در صنعت فرآوری سوسیس و کالباس در واقع لایه شفاف زیر مخاطی روده باریک نشخوارکنندگان کوچک ( گوسفند و بز ) است که پس از طی مراحل پالایش و سورتینگ به عنوان یکی از منابع تأمین کننده پروتئین با منشأ دامی مورد استفاده قرار می گیرد .  

مراحل فرآوری روده :

 

پس از ذبح گوسفند و خارج کردن محتویات شکم آن , روده باریک را از سایر قسمتها جدا می کنند .

نخستین مرحله فرآوری روده باریک , خارج کردن محتویات درون روده (کل) و سر بند زدن آن در دسته های پنج تایی یا ده تایی است . 

 در مرحله دوم دسته ها را به کارگاههای لش گیری می برند , در این کارگاهها روده ها را در حوضچه های آب نمک یا اصطلاحاً کباد قرار می دهند تا نرم شوند و برای تخلیه بهتر لش روده , آب ولرم وارد آن می کنند .

سپس " یک بار کن " با مهارت خاص خود روده ها را از سر باریک آن از میان شکاف چوب خیزران عبور می دهد تا به این وسیله جدار داخلی روده و لش آن از انتهای روده خارج شوند .

در ادامه " دو بار کن " با استفاده از مهارت خود این بار روده را از سر کلفت آن از میان شکاف چوب خیزران عبور می دهد تا این بار جدار بیرونی روده خارج شود .

 

آنچه پس از این مرحله باقی می ماند جدار میانی روده یا همان لایه زیر مخاطی آن است که اورجینال نامیده می شود . سپس روده های اورجینال را در دسته های 5 تا 10 تایی دسته بندی می کنند , نمک می زنند و به کارگاههای سورت روده منتقل می کنند .

 

عملیات سورت روده در کارگاههای سورت توسط بازکن آغاز می شود . بازکن روده ها را باز کرده و در دسته های 25 تایی تحویل سورتچی می دهد .

 

کار سورتچی که بسیار کار تخصصی می باشد تشخیص کالبد ( قطر روده ) و سپس جدا کردن روده ها بر اساس کالبد و کیفیت ( منافذ , سفتی , رنگ ) است .

 

کالیبر مورد نظر برای کیفیت درجه 1 ا ز 14-16 میلی متر الی 28-30 میلی متر است .

 

روده درجه 2 با کیفیت پایین تر از کالیبر 16-18 میلی متر الی 24-26 میلی متر

 

و روده درجه 3 با کیفیت پایین تر از کالیبر 18-20 میلی متر الی 22-24 میلی متر را شامل می شود . 

در مرحله بعدی " مترچی " روده ها را در هر درجه با متراژ خاص , به طول 91 متر یا 100 یارد که یک هنگ نامیده می شود دسته بندی می کند .

 

هر هنگ در هنگام دسته بندی با توجه به کالیبر و درجه خود با رنگی خاص از هنگهای دیگر متمایز می شود .

 

مثلاً یک هنگ با کالیبر 18-20 و درجه 1 یا A   با رنگ آبی مشخص می شود و همین هنگ با درجه 2 یا B   با رنگ آبی و مشکی مشخص می شود .

 

سپس هنگها به میز هنگ کشی برده شده و کاملاً به نمک آغشته می گردد .

 

در پایان هنگها به صورت دسته های 10 تایی داخل بشکه قرار می گیرند و در بشکه ها پلمپ می شود و آماده صادرات می باشد .

 

لازم به ذکر است همانطور که در مطالب فوق آمد تمام مراحل فرآوری روده بدون بکارگیری ماشین آلات صنعتی و با استفاده از مهارت فردی کارگران انجام می شود یعنی نیروی انسانی بیشترین نقش را در تولید این محصول صادراتی بعهده دارد.

تاریخچه تجارت روده در ایران

در گذشته پهلوانان و رزم آوران ایران قدیم در مبارزات جنگی و نمایشات سلحشوری خود از تیرو کمان استفاده می کردند که در ساخت آن زه بکار برده می شد . زه را از تاباندن روده گوسفند و بز تهیه می کردند .

علاوه بر کمان تیراندازی برای ساختن غربان – کمان حلاجی – سیم تار – شلاق چهارپایان و نظایر آن نیز از زه استفاده می کردند .

انتشار یافته: ۳۷
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۲۰
امید برگلیان راد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۲/۲۵
5
4
من خودم یه زهتاب هستم ولی بیکارم هم سرتچی روده هستم هم لشی کار افغانی ها اگه از این کار دست بکشن این شغل بهترین شغله تو ایران
پاسخ ها
احمدزاده
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۷ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۵
لطفا با من تماس بگیرید شرایط بسیار عالی کار جهت استفاده از تجربیات شما
arash.4x@gmail.com
امیر
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۳:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۳
کارگر افغانیها دس بکشن کی میخواد روده ایران رو جمع کنه ؟؟ شما ؟ بنظرت چندتا لشی کار ایرانی داریم ؟ ایرانی جماعت عاشق کارمندی و پول مفت خوردنه نه کار تولیدی
حسین
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۰
سلام
نیازمند به استاد کار با تجربه . زندگی و کار در شهر کرمان.
09131439451
حمیدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۶ - ۱۳۹۵/۰۳/۳۰
3
1
سلام عزیز
جناب امید برگلیان راد
اگر شما همچنان علاقه فعالییت در این زمینه را دارید با بنده تماس بگیرید
tavanbusiness@gmail.com
محمد شیخی نژاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۶ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۲
0
3
علاقه مندبه فعالیت هستم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۱
تماس بگیرید 09333574477
مهرزاد عربی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۵
0
0
سلام . ممکنه خواهش کنم نهوه ساخت پرده های تار یا سه تار را که از روده گوسفند می سازند توضیح دهید . حتی اگر اطلاعات جزئی هم داشته باشید منون می شوم اگر به ایمیلم بفرستید . با تشکر
پاسخ ها
هانا
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۸
سلام من هم خیلی تو اینترنت جستجو زدم اما در مورد نحوه تولید پرده ساز از روده گوسفند اطلاعاتی بدست نیاوردم میشه خواهش کنم اگر کسی اطلاعاتی در دست داره منو راهنمایی کنه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۲ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۳
0
0
دوستان اگه کسی در این زمینه آشنایی کامل داره و یا کلاس یا دوره ای سراغ داره ممنون میشم راهنمایی کنه یا تمایل به کار داره جهت راه اندازی یه پروژه هنگ .atilamir2002@yahoo.com
پاسخ ها
مصطفی حشمتی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۵
بنده در مورد سرت روده و لشی کا ری از قدیمی های صنف هستم.جهت مشاوره و راهنمایی باشماره ۰۹۱۹۵۰۰۰۶۸۶ تماس بگیرید
احمدزاده
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۰۵ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۵
0
2
سلام
اگر کسی از دوستان زهتاب هست و تجربه داره لطفاً با من تماس بگیره . یه پیشنهاد فوق العاده دارم.
arash.4x@gmail.com
رضادهنوی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۴ - ۱۳۹۵/۱۰/۲۶
0
0
سلام دوستان اگرکسی روده گاو وگوسفند میخاد من میتونم واسش از تمام کَشتارگاههایه خراسان تهیه کنم.شماره تماس ۰۹۱۲۴۶۱۲۳۴۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۱ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
0
0
دوستان اگه کسی در این زمینه آشنایی کامل داره و یا کلاس یا دوره ای سراغ داره ممنون میشم راهنمایی کنه salit9393@gmail.com
حمیدرضا حشمتی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۳/۳۱
0
2
با سلام من حمیدرضا حشمتی ۲۰ساله کار سرت روده رو انجام میدم اگر کسی باشه مایلم باهاش همکاری کنم.۰۹۹۰۵۵۶۶۶۴۹ ۰۹۳۹۹۹۱۲۸۱۰
حمیدرضا حشمتی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۶ - ۱۳۹۶/۰۳/۳۱
1
0
با سلام من حمیدرضا حشمتی هستم سرت چی روده گوسفندی مدتی بیکارم حداقل برای ۲۰صادرکننده بزرگ کار کردم.
پاسخ ها
amir
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۳:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۳
داداش اگه کمتر میکشیدی روش و بهتر کار میکردی بجای 20 نفر برای یکی دو نفر کار میکردی و الان سر کار بودی . بهت کم گفتن از سر سوراخ بزن ؟ سوراخ رد نکن؟
حمیدرضا حشمتی
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۱
امید جان شما و پدر سالهاست سر سفره افغانیها هستین
بعد میگی اگه نبودن این کار بهترینه اگه افغانیا نبودن شما الان بی کار بودی
حمیدرضا حشمتی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۳ - ۱۳۹۶/۰۳/۳۱
2
1
سلام من حمیدرضا حشمتی ۲۰ سال تجربه در زمینه سرت روده کوسفندی اگه کسی مایل به همکاری باشه با این شماره تماس بگیره۰۹۹۰۵۵۶۶۶۴۹
پاسخ ها
حمیدرضا حشمتی ۰۹۹۰۵۵۶۶۶۴۹
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۰۴ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۱
سلام مایل به همکاری با شرکتهایی که دراین زمینه در خارج از ایران فعالیت میکنن
علی جهان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۵
1
1
برای اطلاعات بیشتر از نحوه فعالیت در زمینه کار زهتابی به کانال انجمن زهتابان ایران بپیوندید

لینک کانال
ناشناس
|
Afghanistan
|
۱۴:۳۳ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۷
2
0
ایا اموزش در خصوص زهتابی دارید؟
پارسا
|
United States of America
|
۰۱:۵۵ - ۱۳۹۷/۰۶/۰۳
0
2
شما میتوانید بدون سرمایه سهامدار شرکت شوید و به عیر از حقوق ماهیانه هر 6ماه 50 میلیون داشته باشید برای اطلاعات بیشتر به شماره 09159308895 یک پیام کوتاه با عنوان رهپویان پارسا ارسال تا اطلاعات کامل برای شما ارسال گردد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۰
سلام من تو کاره روده پرده سازی بودم الان بیکارم۰۹۳۷۵۸۵۴۰۰۷
مهرداد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۶ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۷
1
0
سلام
اگر کسی در زمینه فراوری روده گاوی تجربه ای داره لطفا مرا راهنمایی کند.
ممنونم 09125410518
علیرضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۱/۲۷
1
1
سلام من علیرضا 48 ساله حاضرم با دوستان دارای تجربه در زمینه جمع آوری و خرید و سپس فروش روده در غرب کشور همکاری و سرمایه گذاری کنم اگه کسی تمیل داره بهم ایمیل بزنه alireza513118@yahoo.com
جعفرفعال
|
Denmark
|
۰۹:۰۵ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۵
2
0
به یک نفرسورت کارولش گیر با حقوق فوق العاده نیازهست لطفا با شماره09127860122تماس بگیرید
محمدرضا مرادی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۳ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۵
1
0
سلام و عرض ادب
دوستان بنده زمینی دارم دیوار به دیوار کشتارگاه صنعتی گیلان و جهت مشارکت در زمینه زهتابی و صادرات روده آماده جذب سرمایه گذار و افراد ماهر هستم
ارادتمند ۰۹۱۲۱۷۸۲۴۹۲
در صورت سرمایه گذاران تماس بفرمایید
با تشکر
میثم 09333574477
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۱
2
0
سلام،بعد از کار ی بار کن دوبار کن نیز از سمت باریک روده از مهارت خود استفاده میکنه،ممنون از توضیح کامل شما.
حمیدرضا حشمتی
|
Singapore
|
۲۳:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۲
0
1
حاضربه همکاری خارج از ایران هستم
پاسخ ها
حمیدرضا حشمتی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۰
۰۹۹۰۵۵۶۶۶۴۹
۰۹۳۹۹۹۱۲۸۱۰
حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۴
0
0
سلام اگه کسی روده گاویا گوسفندی خواست من درخدمتم09927583962
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۴:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۱
0
0
سلام اگر کسی روده به قیمت داره من خریدارم
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۰۰:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۱
0
1
سلام
شرکت بازرگانی هستیم اخیرا از خازج از کشور سفارش هنگ روده دارم از دوستان استاد تقاضا دارم
بنده رو در خرید مشاوره بدن جهت خرید مناسب و اطلاعات فنی
با حقوق کافی
09183133060
آریا معظمی
|
United States of America
|
۰۱:۴۷ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۲
0
0
سلام،برای صادرات روده گوسفندی،عزیزان در این زمینه مقدار توانایی تامین و قیمتشون رو بیان کنند ،،من خواهانم.
09195444310
حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۷
0
0
متشکرم
رضا سلیمانی
|
Germany
|
۲۰:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۴
0
0
سلام دوستان . من در کشور آلمان زندگی می کنم و در کار بازاریابی روده برای تولید سوسیس هستم . خوشحال میشم اگه دوستان راهنمایی کنن که چطور میشه از ایران روده با کیفیت خوب پیدا کنم . ممنون میشم اگه در واتس آپ به من پیام بدین یا ایمیل بفرستید
شماره واتس آپ: ۰۰۴۹۱۵۷۳۹۶۱۷۱۸۰
نظر شما
ادامه