کد خبر: ۳۶۷۲
وی با تاکید بر اینکه کشور هیچ احتیاجی به دام زنده ندارد، افزود: وقتی از نظر تولید گوشت در کشور خود کفا هستیم چرا باید واردات داشته باشیم؟ و اگر وارداتی هم انجام می‌شود چرا باید به صورت دام زنده باشد؟ / بهترین شرایط برای سازمان دامپزشکی این است که سازمان مستقل و زیر نظر ریاست جمهوری باشد چرا که چارچوب کار دامپزشکی با وزارت جهاد کشاورزی متفاوت است...

حکیم مهر - رییس هیات مدیره جامعه دامپزشکان ایران، تصریح کرد: دادن مجوز واردات دام زنده خلاف قانون دامپزشکی است ولی بدلیل اینکه گفته شده کشور نیاز دارد برخلاف قانون دامپزشکی این واردات به صورت دام زنده انجام شد.

دکتر ناصر نبی‌پور در یک نشست مطبوعاتی که در آستانه 14 مهر روز دامپزشکی برگزار شده بود،‌ با اشاره به اینکه سال گذشته سال سختی برای دامپزشکی بود، افزود: متاسفانه به دلیل واردات دام زنده که البته هیچ نیازی هم به آن نبود تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و سویه هندی تب برفکی در کشور شیوع و خسارات بسیاری را به کشور وارد ساخت.

وی با بیان اینکه با واردات دام زنده سال گذشته ناملایمات بسیاری در حق تولیدکنندگان و در نتیجه در حق دامپزشکی کشور به دلیل ارتباط مستقیم با تولیدات دامداری روا شد، ادامه داد: با وجود اینکه سال گذشته در تولید مرغ و تخم مرغ به خود کفایی رسیدیم ولی به عللی ورود مرغ و گوشت از کشورهای مختلف صورت گرفت که این اقدام نه تنها باعث ارزان شدن این محصولات در بازار نشد بلکه بازار را نیز ملتهب و تولید کنندگان را نا امید کرد که همین موضوع باعث خاهد شد نتوانیم در آینده به خود کفایی دست پیدا کنیم.

 

 

نبی پور تصریح کرد: روزی که نتوانیم در داخل تولید داشته باشیم کشورهای دیگر نیز این محصولات را با چند برابر قیمت به ما می‌فروشند و در چنین شرایطی وقتی امنیت غذایی نداشته باشیم امنیت اجتماعی نیز نخواهیم داشت.

وی با تاکید بر اینکه کشور هیچ احتیاجی به دام زنده ندارد، افزود: وقتی از نظر تولید گوشت در کشور خود کفا هستیم چرا باید واردات داشته باشیم؟ و اگر وارداتی هم انجام می‌شود چرا باید به صورت دام زنده باشد؟

به گفته نبی پور وقتی مجوز واردات دام زنده داده می‌شود بدلیل گستردگی مرزهای کشور هزاران دام نیز به صورت غیر قانونی وارد می‌شود و همواره کالایی که به صورت قاچاق وارد کشور می‌شود مشکل ایجاد می‌کند.

وی با اشاره به اینکه تب خونریزی دهنده کریمه کنگو سیستان و بلوچستان و خوزستان را درگیر کرده بود در ادامه بیماری‌های مشترک بین اسنان و دام را حدود 800 بیماری دانست و گفت: اگر به سازمان دامپزشکی اجازه دهنده قانون سال 59 را اجرا کند این بیماری‌ها و مسائل و مشکلات مرتبط با آنها را نخواهیم داشت و به همین دلیل باید با همکاری نیروی انتظامی قرنطینه‌های دامپزشکی قدرت بیشتری پیدا کنند.

او با بیان اینکه قرنطینه‌های دامپزشکی به این صورت فعلی به هیچ وجه صحیح نیستند، افزود: اکثر واحدهای دامداری و مرغداری در بیابان‌ها و دور از دسترس هستند که این مناطق به جاده‌های فرعی فراوانی راه دارند و کسی از آن‌ مسیرها رد نمی‌شود و کسی نمی‌تواند آنها را کنترل کند به عبارتی سازمان دامپزشکی با این تعدیل نیرویی که دارد متاسفانه نیروی لازم برای کنترل را ندارد و در حال حاضر وضعیت به گونه‌ای است که قرنطینه‌های دامپزشکی تنها اسمی از قرنطینه دارند چرا که قرنطینه نیرویی برای اجرا ندارد ولی چنانچه نیرو داشته باشد می تواند کار اجرایی انجام دهد.

وی تاکید کرد: بهترین شرایط برای سازمان دامپزشکی این است که سازمان مستقل و زیر نظر ریاست جمهوری باشد چرا که چارچوب کار دامپزشکی با وزارت جهاد کشاورزی متفاوت است.

نبی پور با تاکید بر اجرایی شدن اصل 44 قانون اساسی، اظهار کرد: برای داشتن دامپزشکی قوی در بخش خصوصی باید دامپزشکی دولتی قوی داشته باشیم.

وی در ادامه با اشاره به اینکه حدود چهار هزار نفر از بخش‌های دولتی و خصوصی عضو جامعه دامپزشکان ایران هستند، افزود: به جهت سابقه تشکیل هیچ ان‌ جی اویی به اندازه این جامعه قدمت ندارد البته این جامعه از بودجه دولتی استفاده نکرده و به همین دلیل با تعادل کامل با سازمان دامپزشی است و انتقاداتی را که از دامپزشکان به ما منتقل می‌شود را به این سازمان منتقل می‌کنیم.

او درباره این موضوع که گفته می‌شود برخی بیماری‌ها را کشورهای دیگر به کشور ما وارد می‌کنند ، اظهار کرد: چنانچه بخواهیم هر چند بهداشتی و غذایی را به مسائل سیاسی ارتباط دهیم به هیچ جایی نمی‌رسیم چرا که هیچ کشوری دوست ندارد بیماری را به کشور دیگر وارد کند چرا که این بیماری کنترل نشده و گریبانگیر آن کشور نیز خواهد شد.

نبی پور در ادامه به وضعیت باقی مانده‌های سموم در شیر، گوشت و فرآورده های آنها اشاره کرد و گفت: یکی از خطراتی که در آینده کشورها را تهدید می‌کند بحث باقی مانده‌های سموم است که باید در این زمینه کار ویژه‌ای صورت گیرد چرا که به طور مثال همواره مقداری بسیاری نان خشک های کپک زده وارد دامداری‌ها شده و دامپزشکی نیز نیرویی برای نظارت بر این موارد ندارد و این در حالیست که باقی مانده‌های سموم آثار سوء متفاوتی را روی افراد به جا می‌گذارد.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر 25 هزار دامپزشک در کشور وجود دارد، افزود: این تعداد دامپزشک در کشور در شراطی است که هیچ نیازی به این تعداد دامپزشک در کشور نداریم به همین دلیل لازم است که دانشکده‌های دامپزشکی را محدود و فارغ‌التحصیلان را کم کرد چرا که وجود این همه دانشکده دامپزشکی از نظر ضربات اجتماعی که به این قشر در آینده وارد می‌شود غیر قابل جبران و غیر قابل تصور است.

نبی پور تاکید کرد: باید متناسب با ظرفیت دامی و بهداشتی کشور دانشجو جذب شود در حالیکه این ظرفیت دامی کشورمان به قدری نیست که اینقدر دامپزشک داشته باشیم.

او در ادامه با بیان اینکه سازمان دامپزشکی و دامپزشکان مظلوم واقع شده‌اند، ادامه داد: این افراد با کمترین توقع و بیشترین زحمت برای مبارزه با بیماری‌ها کار می‌کنند و در مقابل از کمترین حمایت و امنیت شغلی نیز برخوردارند.

وی درباره واگذاری شرکت پشتیبانی امور دام به وزارت بازرگانی، تصریح کرد: این شرکت با زیان انباشته بالایی مواجه است و چنانچه اصل 44 قانون اساسی پیاده شود احتیاجی به پشتیبانی امور دام نداریم.

نبی پور با اشاره به اینکه شرکت پشتیبانی امور دام به علت بدهی‌های فراوان طبق قانون سال گذشته منهل شده بود، افزود: چند روز پیش این شرکت دوباره زنده شد و زیر نظر وزارت بازرگانی قرارگرفت که در این راستا باید اعلام شود طی چند سال گذشته این شرکت چه اقداماتی برای تولید کننده انجام داده است ضمن اینکه وزارت بازرگانی نیز کار خاصی انجام نمی‌دهد و تنها می‌خواهد با حربه تعزیرات وارد شود که تعزیرات نیز هیچ کاربردی جز ترساندن ندارد و چنانچه بازرگانی پایش را از ین حیطه بیرون کشیده و اجازه دهد اصل 44 قانون اساسی اجرا شود بسیاری از مشکلات این بخش حل خواهد شد.

وی در ادامه با اشاره به روز دامپزشکی، خاطرنشان کرد: متاسفانه روز به روز تعداد بیماری‌های نو پدید و بازپدید در حال گسترش است و به همین دلیل از مطبوعات انتظار داریم که رسالت جامعه دامپزشکی و اقدامات آنها را بزرگ کرده تا جامعه بدانند چه کسانی برای آنها تلاش می‌کنند چرا که دامپزشکی با تولید شیر، گوشت، تخم مرغ و فرآورده‌های آنها ارتباط مستقیم دارد ولی متاسفانه در این بین می‌بینیم که حتی امسال روز چهار دهم مهر که به عنوان روز دامپزشکی انتخاب شده از تقویم نیز برداشته شده است!!!

نبی پور در پایان تصریح کرد: اگر تنها یک هفته بچه‌های دامپزشکی کار نکنند نه گوشت، نه مرغ و نه شیری در کشور خواهیم داشت بنابراین باید به این قشر بهای بیشتری داده شود.

 

توضیح حکیم مهر : روز 14 مهر ماه از تقویم رسمی کشورمان حذف نشده است!

 

نظر شما
ادامه