کد خبر: ۴۷۷۸۱
تعداد نظرات: ۷ نظر


بیماری تب برفکی یک بیماری بسیار واگیر در دام‌های سبک و سنگین است که ازجمله بیماری‌های اقتصادی برای دام‌ها به شمار می‌آید و این روزها شاهد مبتلا شدن 13 رأس دام در سطح استان خوزستان به این بیماری هستیم.

به گزارش حکیم مهر به نقل از فارس، بیماری تب برفکی یک بیماری بسیار واگیر در دام‌های سبک و سنگین است که از جمله بیماری‌های اقتصادی برای دام‌ها به شمار می‌آید.

این بیماری به دلیل سرعت انتشار و شدت عفونت‌زایی، از مهم‌ترین بیماری‌های ویروسی دام محسوب می‌شود و در ایران نیز این بیماری، مهم‌ترین عامل تهدیدکننده دام و تولیدات دامی است.

اطلاع‌رسانی دامپزشکی دیر انجام شد

یکی از دامداران خوزستانی می‌گوید: امسال برای خرید واکسن اطلاع‌رسانی مناسب انجام نشد؛ زمانی اطلاع ‌رسانی کردند که بسیاری از دام‌ها درگیر این بیماری شده بودند.

این دامدار می‌گوید: در سال‌های گذشته واکسیناسیون به صورت منظم از طرف دامپزشکی اطلاع‌رسانی می‌شد و یا اینکه یک شرکت خصوصی را به عنوان متولی این موضوع معرفی می‌کردند.

احمدی، مالک یکی از گاوداری‌های فعال در خوزستان می‌گوید: در مجموعه‌های دامپروری که چندین گاوداری در کنار هم هستند، با مبتلا شدن یک گاو بسیاری از گاوها در خطر هستند و این موضوع باید هفته‌های گذشته اطلاع‌رسانی می‌شد.

احمدی می‌گوید: درحال حاضر، چندین رأس گاو از گاوداری‌های منطقه درگیر بیماری شده‌اند و گوساله‌های جوان ما چند روزی است که به دلیل تاول‌های دهانی امکان خوردن و بلعیدن را ندارند.

درگیری 13 رأس دام به تب برفکی در استان خوزستان

استان خوزستان نیز مانند دیگر استان‌های کشور این روزها درگیر بیماری تب برفکی شده و اداره کل دامپزشکی استان هشدارهایی را به دامداران در این خصوص داده است؛ موضوعی که خیلی از طرف دامداران تائید شده نیست.

«دکتر مصطفی کنارکوهی» مدیرکل دامپزشکی خوزستان می‌گوید: در هفته‌های گذشته در دام‌های سنگین 7 کانون تب برفکی در شهرهای باغملک، دشت آزادگان و اهواز مشاهده شد؛ تقریباً در 7 کانون حدود 13 رأس درگیر شدند و تاکنون هیچ‌گونه تلفاتی در سطح استان مشاهده نشد.

کنارکوهی بیان می‌کند: بیماری تب برفکی یک بیماری اقتصادی برای دام است و مستلزم اطلاع‌رسانی به دامداران برای همکاری بیشتر است. دام‌های جوان باید حتماً تحت واکسیناسیون قرار بگیرند.

دامپزشکی برای تهیه واکسن همکاری نمی‌کند

یکی از دامداران شرق خوزستان هم می‌گوید: تعدادی از دامداری‌های منطقه درگیر تب برفکی شده‌اند و در روزهای اخیر برای تهیه واکسن تلاش کرده‌ایم، ولی حتی به‌ صورت آزاد هم واکسن پیدا نشد.

این دامدار می‌گوید: در سال‌های گذشته سازمان دامپزشکی برای تهیه واکسن به دامداری‌ها کمک می‌کرد، اما امسال کمکی صورت نگرفت و دام‌های زیادی درگیر این بیماری شده‌اند.

وی گفت: شرایط نگهداری واکسن‌ها بسیار خاص است و هر دامداری امکان نگهداری از واکسن را ندارد و با توجه به درگیر شدن دام‌ها همه هزینه درمان هم برعهده دامدار است.

تهیه واکسن دام‌های سنگین برعهده دامدار است

استفاده از واکسن جهت ایمن‌سازی دام‌ها علیه بیماری تب برفکی سال‌هاست متداول است، اما واکسن به تنهایی نمی‌تواند مانع بروز بیماری تب برفکی شود و نیازمند کاهش فاکتورهای خطرساز در این بیماری است.

کنارکوهی مدیرکل دامپزشکی خوزستان می‌گوید: امسال در دام‌های سبک واکسیناسیون تب برفکی به صورت رایگان برای تمامی دام‌ها انجام شده و برای دام‌های سنگین باید بر اساس دستورالعمل دامپزشکی، دامدار نسبت به تهیه واکسن اقدام کند و سپس به مراکز تحت نظر دامپزشکی برای تزریق رایگان مراجعه کند.

وی بیان می‌کند: دو نمونه واکسن تب برفکی وجود دارد؛ یک نمونه که روغنی است دارای قیمت 3 هزار و 800 تومان و نمونه دیگر بر پایه آب و دارای قیمت حدودی 6 هزار تومان است و بهتر است 2 بار در سال واکسن را تزریق کنند.

اهمیت اقدامات بهداشتی

مهم‌ترین و اساسی‌ترین روش پیشگیری و کنترل بیماری تب برفکی بکارگیری اقدامات بهداشتی و قرنطینه‌ای است؛ به نحوی که از ورود ویروس در یک جمعیت جلوگیری کند.

کنارکوهی مدیرکل دامپزشکی خوزستان می‌گوید: رعایت ضوابط بهداشتی از جمله تمیز بودن و ضدعفونی شدن وسایل دامداری اهمیت بسیاری دارد؛ از سود سوزآور و آهک برای ضدعفونی وسایل دامداری، کف و دیواره‌های دامداری استفاده شود.

کنارکوهی می‌گوید: دامداران توجه کافی داشته باشند و از خریدوفروش دام‌های مشکوک و دام‌هایی که گواهی دامپزشکی ندارند، به‌ شدت خودداری کنند.

وی بیان می‌کند: آب‌ریزش دهان، تاول‌های دهانی، تب بالا و گوشه‌گیر شدن حیوان از بارز‌ترین علائم این بیماری است، ولی دامداران توجه داشته باشند که تنها راه تشخیص این بیماری نمونه‌گیری است و هر دامی با این علائم مبتلا به تب برفکی نیست.

با توجه به شیوع بیماری تب برفکی در استان‌های دیگر کشور و تغییر روند واکسیناسیون دام‌های سنگین، سازمان دامپزشکی استان خوزستان باید اطلاع‌رسانی خود را به دامداری‌ها زودتر آغاز می‌کرد که از شیوع این بیماری در استان جلوگیری شود.


 
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۳ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۳
0
0
علی برکت الله ........................
مجبوریم از مسئول مبارزه قبلی ..... سوالهامون رو بپرسیم جالبه که ایشون علیرغم ظلمی که برشون روا داشته شده باز هم با سعه صدر و در کسوت یک دامپزشک همکار وظیفه شناس ما رو راهنمایی میکنن
پاسخ ها
همکار دولتی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۷ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۴
1- مسول فعلی مبارزه فردی است توانمند و کار بلد است که کار خود را به نحو احسن دارد انجام میدهد
2-تغییر و تحول در سازمانهای دولتی امری طبیعی است لذا بکار گیری الفاظ مظلوم و امثال ان صحیح نمیباشد
3- تمام همکاران اداره کل دامپزشکی استان با تفاهم و یکپارچگی کامل و همکاری دلسوزانه دارند کار میکنند همه در دامپزشکی استان دلسوز هستند
4-اگر کسی حسن نیت دارد و موردی به ایشان منتقل میکنند اصول اخلاقی و کاری حکم میکند که به رییس فعلی مبارزه منتقل کند نه اینکه ایشان که در یک اداره دیگری کار میکند جوابگو باشد تمرکز روی کار خود در هر اداره سودمندتر است
4- یقینا یقینا بیماری تب برفکی در خوزستان بشکل مطلوب کنترل شده است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۹ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۴
برداشت من اینه که نفر فعلی کارش رو بلده اما بنظر میاد نفر قبلی ام کارش درست بوده چون شما بدش رو نگفتی . آفرین به شما این کار خوبیه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۳۳ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۳
0
0
حکیم مهر تو دیگه چرا ۸ کامنت غیر قابل انتشار !!! یا سانسور میکنی یا منتشر نمیکنی دیگه اینجا هم نمیشه حرف حساب زد
مطلع
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۰ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۴
0
0
در خصوص خبر چند نکته عرض میکنم
1- خوزستان حدود 500 هزار راس دام سنگین دارد ابتلا 13 راس به تب برفکی بدون هیچگونه تلفات در مقایسه با وضعیت بیماری که در حال حاضر در کشور وجود دارد نشان از کارکرد بسیار عالی هدفمند و مطلوب استان دارد که علی رغم سنتی بودن اکثر دامداریهای استان توانسته کانونها را محدود کند
2- اطلاع رسانی که در استان انجام شده در طول سالیان گذشته بی نظیر بوده اطلاع رسانی گسترده به تمام اتحادیه ها تعاونیها فرمانداریها و سایر دستگاههای مرتبط انجام شده درج اطلاعیه در پورتال اداره کل دامپزشکی استان انجام ومصاحبه های گوناگون بخشی از اطلاع رسانی است که صورت گرفته است
3- دراستان خوزستان دوشرکت معتبر و مورد تایید و در دسترس به میزان لازم و کافی واکسن تب برفکی تهیه کردند که قیمت واکسن و شماره حساب و نحوه تحویل واکسن به تمام شهرستانها و دامداریها اطلاع رسانی شده است
4- بابت نگهداری واکسن هیچگونه مشکلی وجود ندارد هماهنگی کامل بعمل امده که واکسن تحویل اداره دامپزشکی شهرستان میشود و بلافاصله توسط اکیپ دولتی بشکل رایگان تزریق میشود پس نیازی به محلی برای نگهداری واکسن پیش دامدار نیست و در این خصوص دغدغه ایی وجود ندارد
4- با تلاش اداره کل دامپزشکی واکسن استراتزیک تب برفکی تهیه و امادگی صددر صد وجود دارد که درصورت بروز هرگونه کانون بصورت آنی کنترل بشود .
5 - دامداران عزیز بایستی نسبت به تهیه واکسن که در دسترس هست و قیمت ان مشخص هرچه سریعتر اقدام نمایند دامپزشکی امادگی دارد واکسن را نگهداری کند و بشکل رایگان ان را تزریق نماید
اکبر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۴ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۴
0
0
فکر نمیکنم اتفاقی که افتاده ربطی به مسئولی داشته باشه بروز بیمار یاجتناب ناپذیره حتی با مراقبت زیاد و اطلاع رسانی گسترده- در جمعیت انسانی با مراقبت هم نمیشه جلوی سرماخوردگی رو گرفت در دامپزشکی نیز این اتفاق رخ میده-بهتره به فکر دامدار باشیم تا باهمکاری کمترین خسارت رو ببینن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۶ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۴
0
0
آیا از آقای ......... (مالک یکی از گاوداری‌های فعال ) پرسیدید چرا دام بدون مجوز وارد منطقه کرده و باعث اشاعه بیماری تب برفکی شده و ما دامداران را بدبخت کرده. ضمنا آقای .......... که یه دامدار فعاله نمیدونه باید سالانه 4 نوبت واکسن تب برفکی بزنه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
نظر شما
ادامه