کد خبر: ۵۶۹۹
تعداد نظرات: ۴ نظر

حکیم مهر - مصرف خودسرانه و غیرصحیح دارو به خصوص آنتی بیوتیک‌ها برای مبارزه با بیماری و همچنین عدم توجه به مقاومت دارویی ایجاد شده در انسان و دام و همچنین بروز برخی از بیماری‌ها از معضلاتی است که متاسفانه در کشور به وفور مشاهده می‌شود.

به منظور بررسی دقیق‌تر این موضوع با تعدادی از دامپزشکان در خراسان شمالی گفت‌وگو کرده و عوامل زمینه ساز در مصرف خودسرانه دارو جستجو شد.

دکتر ابراهیم تبریزیان در این خصوص می‌گوید: متاسفانه دامداران این استان به علت عدم تعادل بین قیمت هزینه تولید و وضعیت اقتصادیشان و به منظور عدم پرداخت هزینه ویزیت اقدام به استفاده خودسرانه دارو می‌کنند.

وی می‌افزاید: این امر ممکن است در مواردی سبب بهبود بیماری دام شود. این درحالیست که گاهی دام بهبود نمی‌یابد و وضعیت جسمی آن بدتر می‌شود و این زمانی است که دامدار به دامپزشک مراجعه کرده و انتظار معجزه دارد.

دکتر علی عسل فروش، یکی دیگر از دامپزشکان خراسان شمالی با اشاره به افزایش اطلاعات دامدارها در خصوص استفاده و تاثیر داروها اظهار می‌کند: متاسفانه این امر سبب شده تا دامدار بدون مراجعه به دامپزشک اقدام به درمان خودسرانه و خرید دارو از داروخانه کند.

وی ادامه می‌دهد: با توجه به این که فروش داروی بدون نسخه توسط داروخانه طبق قانون ممنوع است اما این امر از سوی داروخانه‌های استان مشاهده می‌شود.

عسل فروش با بیان این که اکثر داروخانه‌ها تصور می‌کنند که اگر مشتری برای خرید دارو به آنها مراجعه کند و آنها از تحویل دارو به دامدار به علت نبود نسخه خودداری کنند، دامدار بار دیگر به آنها مراجعه نمی‌کند، تاکید می‌کند: این عامل نیز یکی از علت‌های نسخه پیچی از سوی داروخانه‌ها است.

وی اظهار می‌کند: مصرف خودسرانه دارو در بین دامداران سنتی به خصوص گوسفنددارها و همچنین مرغداران بیشتر دیده می‌شود.

عسل فروش با اشاره به مقاومت‌های دارویی ایجاد شده در بدن دام و ایجاد بیماری‌هایی از قیبل سرطان و ناراحتی‌های گوارشی در استان توضیح می‌دهد: اگر نسخه پیچی و درمان توسط دامپزشک انجام پذیرد، دامپزشک داروهای مورد نیاز را تجویز کرده و راهنمایی‌های لازم و همچنین مدت زمان منع مصرف گوشت و یا شیر را به دامدار گوش زد می‌کند.

وی با بیان این که بر طبق قانون، نسخه پیچی و ویزیت دام از سوی تکنسین‌ها و کاردان‌های دامپزشکی ممنوع است این درحالیست که این امر در این استان به وفور دیده می‌شود تصریح می‌کند: متاسفانه فروش دارو در این استان به صورت فله‌ای است.

به گفته دکتر احمدرضا رحمانی، یک دامپزشک، راه اندازی بیمارستان به منظور حضور تمام وقت دامپزشکان و تحویل دارو براساس نسخه یکی از راهکارهای مهم برای جلوگیری از استفاده خودسرانه دارو در بین دامدارن و نسخه پیچی داروخانه‌ها است.

دکتر محمد رضا بهروزیان، رییس نظام دامپزشکی خراسان شمالی با اشاره به این که طبق قانون تحویل دارو باید با نسخه انجام شود می‌گوید: اداره دامپزشکی با همکاری تعزیرات به منظور جلوگیری از بروز تخلفات بر داروخانه‌ها نظارت دارند.

بهروزیان می‌افزاید: با توجه به این که دارو کالایی استراتژیک است و یک رونوشت از زمان ورود آنها به داروخانه و همچنین قیمت آنها به دامپزشکی ارسال می‌شود، این مرکز از تمامی موجودی داروها و تعداد داروی به فروش رسیده مطلع است.

وی با بیان این که تعداد داروخانه‌های دامپزشکی موجود در این استان اندک است و این امر سبب شده تا نظارت‌های کافی بر روی آنها وجود داشته باشد ادامه می‌دهد: این استان در خصوص نسخه پیچی از سوی داروخانه‌ها و استفاده خودسرانه دارو از سوی دامداران از وضعیت مناسبی برخوردار است.

وی با ذکر این که 12 داروخانه پخش داروهای دامی در این استان فعال هستند اظهار می‌کند: تعداد برخوردهای این دستگاه با داروخانه‌های متخلف پنج مورد بوده که برای آنها رای نیز صادر شده است.

به گفته وی 187 ریال دارو خارج از چرخه مصرف جمع آوری و به مقامات قضایی ارجاع داده شد.

این مقام مسوول حضور دامپزشک در مطب را یکی از عوامل جلوگیری از نسخه پیچی داورخانه‌ها و استفاده خودسرانه دارو می‌داند.

وی در پاسخ به این که دامداران به علت نرخ تعرفه‌ها به دامپزشک مراجعه نمی‌کنند اظهار می‌کند: نرخ تعرفه‌ها در این استان ناچیز است و متاسفانه از سال 87 هیچ افزایشی در این نرخ‌ها وجود نداشته است.

رییس نظام دامپزشکی خراسان شمالی همچنین فروش داروهای غیرمجاز در استان را تکذیب و تاکید می‌کند: محال است که داروی غیرمجاز در داروخانه‌های این استان به فروش برسد.

وی همچنین با اشاره به این که نسخه پیچی و درمان دام از سوی تکنسین‌ها و کاردان‌های دامپزشکی ممنوع است بیان می‌کند: بر این اساس طی سال گذشته پروانه کاری یکی از افراد لغو و یکی از این افراد نیز توبیخ شده است.

بهروزیان با بیان این که فرهنگ سازی در جهت عدم استفاده خودسرانه دارو یکی از اقدامات پیشگیرانه است که می‌توان انجام داد می‌گوید: در این راستا با برگزاری همایشی در سال گذشته 220 نفر از آموزشیاران نهضت سوادآموزی، آموزش‌های لازم را برای راهنمایی دامداران دریافت کرده‌اند.

وی در خاتمه تاکید کرد: از دامپزشکان بخش خصوصی تقاضا می‌شود در صورت مشاهده تخلف ما را آگاه کنند.

 

 

انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
یک دامپزشک
|
-
|
۰۰:۳۷ - ۱۳۹۰/۰۲/۱۳
0
0
به گفته رییس نظام دامپزشکی خراسان شمالی محال است که داروی غیر مجاز در داروخانه های این استان به فروش برسد؟
این اظهار نظر بیشتر به یک طنز می ماند؟!؟ ایشان با چه منطقی و اینقدر قاطع درباره چنین موضوعی اظهار نظر کرده اند؟!؟
............واقعا برای جامعه دامپزشکی متاسفم
ناشناس
|
-
|
۰۰:۲۱ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۶
0
0
با سلام
امیدوارم نظر منو اینجا انعکاس بدین که حرف دل خیلی از داروخانه دارهاست.
آقایون هر وقت رفتین داروخانه انسانی و ازتون نسخه خواستن اون موقع ما داروخانه دارها با نسخه دارو میدیم.مشکل ما .. که فقط چشمشونو به چند تومن حق عضویت دوختن که یه ریال هم سودی واسه ما نداره.جناب عسل فروش شما هم همون آدمی بوذیذ که واسه سگ 10 کیلویی5 سی سی آیور مکتین زده بودین اینو یادتونه؟دانشگاه ازاد ارومیه-کلینیک - کلاس دکتر .....مشکل ما اینه که قانون ....کاملا آلوده و اشتباه به نفع مطب ها هست.آقای مایه کوبی مشترک شما که از مشکل داروی بدون نسخه دم میزنی چرا واکسن آنتروتوکسمی رو 10 برابر قیمت میفروشی؟چرا واکسن تب برفکی رو میدزدی و خارج از برنامه استفاده میکنی؟دامپزشک مسئول فنی داروخانه از 10 تا دکتر مطب اطلاعاتش در مورد دارو بیشتره.آقای دکتری که مطب داری شما دکترا خوندی و ما اکابر؟ما اصلا نمیدونیم دارو چیه و عوارض جانبیش چیه؟الان یه داروخانه نرمال و رو به پایین ماهی باید 20 میلیون چک پاس کنه آقای محترم مطب دار تضمین چک هامو بده من هم داروی بدون نسخه نفروشم.همتون چشتون به اون یه قرون سناری ه که از دامدار میگیرین.
با تشکر
یک داروخانه دار با دل پر
دامپزشک
|
-
|
۱۹:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۴
0
0
با سلام
هم داروخانه دار حق دارد و هم مطب دار
بنده کلینیک دامپزشکی دارم و همسرم داروخانه دارد. سود داروهای دامپزشکی از سوپرمارکت کمتر هست و داروخانه دار باید ماهیانه مبالغ بالایی را بابت دارو به شرکت های پخش پرداخت نماید. برای حمایت از هر دو باید جلوی کار کاردان ها را گرفت تا دامدار به دامپزشک مراجعه نماید و از دامداران عزیز حمایت نمود. قیمت بالای نهاده های دامی و قیمت پایین گوشت و شیر از مشکلاتی است که دامدار نمی تواند به کلینیک مراجعه نماید. خیلی مواقع مجبورم از حق ویزیت خود بگذرم. با تشکر
کلنیسین زمانی
|
-
|
۰۰:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۳
0
0
سلام جناب دکتر داروخانه دار اولأ با احترام به سخنان جنابعالی باید بگم که اگر شما ماهی بیست ملیون چک میدی صدقه سری نمیدی دارو آوردی و سودشم میخوری دومأ اگر کلینیسینی اعتراض میکنه قصد جسارت بشما رو نداره دوست داره اوضاع دامپزشکی بهتر بشه مثلا اگر حتی شما اطلاعاتتم بیشتر باشه آخر چون بر طبق گفته های دامدار دارو میدید و کیس رو ندیده و معاینه نکردید خیلی از داروهاتون جواب نداده ، بیماری داف مزمن و مقاوم شده ، هرینه دامدار چند برابر شده و درمان بعدی هم حتی با بازدید و معاینه توسط کلینیسین جواب نداده و مشکلات چند برابر میشود
نظر شما
ادامه