کد خبر: ۵۸۹۶
تعداد نظرات: ۸ نظر

حکیم مهر - در حالی که دامپزشکان در صف اول حمایت از حیوانات قرار دارند و باید در این زمینه پیشتاز باشند ، رئیس هیأت مدیره جامعه دامپزشکان ایران که از مرغداران باسابقه هم هست به راحتی از لزوم کشتن و معدوم سازی جوجه خروس‎ها در مرغداری‏ها سخن گفت.

این سخنان در حالی منتشر شده که معدوم سازی جوجه خروس‎ها به دلیل درنظرگرفتن منافع اقتصادی مرغداران متأسفانه امری معمول است اما از دامپزشکان انتظار نمی‏رود به راحتی درباره کشتن مخلوقات بیگناه چنین اظهار نظرهای صریحی نمایند!

رییس هیات مدیره جامعه دامپزشکان گفت: واحدهای پرورشی مرغ بومی وابسته به وزارت جهادکشاورزی و برخی سودجویان، عامل توزیع جوجه های یکروزه در حاشیه معابر هستند.

دکتر ناصر نبی پور رییس هیات مدیره جامعه دامپزشکان با اعلام این مطلب اظهار داشت: جوجه های موجود در معابر به دو دسته تقسیم می شوند.
وی افزود: بخشی از جوجه های رنگی موجود در بازار توسط واحدهای پرورشی وابسته به وزارت جهاد کشاورزی برای پرورش مرغ بومی در منازل روستایی تولید شده که در حاشیه معابر عرضه می شود.
نبی پور ادامه داد: عرضه بخش دیگری از جوجه ها که به رنگ های قرمز و سبز و غیره به فروش می‏رسند، حاصل فعالیت برخی سودجویان است.
نبی پور گفت: این جوجه ها که مدت زمان زیادی نیز در منازل دوام نمی آورند، باید پس از تعیین جنسیت در واحدهای پرورش مرغ معدوم شوند، اما به جای معدوم سازی، پس از رنگ شدن توسط سودجویان روانه بازار می شوند.
رییس هیات مدیره جامعه دامپزشکان اذعان داشت: جوجه های یکروزه موجود در بازار جوجه خروس بوده و به دلایل فنی بایستی از چرخه تولید خارج شوند، اما با عرضه آنها در حاشیه معابر به منازل افراد وارد می شوند.
وی اضافه کرد: بخشی از جوجه های موجود در بازار نیز حاصل فعالیت دلالان و جوجه کشان خردی است که در داخل سبدها به مشتریان عرضه می شود.
نبی پور با اشاره به احتمال شیوع آنفلوانزا در ایران تاکید کرد: جوجه هایی که به شکل غیربهداشتی به افراد عرضه می شوند، می تواند منبع موثری برای گسترش این بیماری در کشور باشد.
وی تصریح کرد: اردک و غاز از جمله پرندگانی هستند که در صورت آلودگی به ویروس آنفلوانزا نمی‏میرند، بلکه به عنوان حامل، این ویروس را به سایر طیور یا انسان ها منتقل می کنند.
رییس جامعه دامپزشکان اظهار داشت: در حال حاضر جوجه های اردک، بوقلمون و غاز به وفور در حاشیه جاده دماوند به فروش می رسند.
وی تاکید کرد: این روند برای سلامت انسان و صنعت مرغداری بسیار مخاطره انگیز است.
نبی پور در خصوص اقدامات سازمان دامپزشکی برای برخورد با توزیع جوجه یکروزه گفت: سازمان دامپزشکی برای مقابله با این رفتار نیاز به حمایت دارد.
وی افزود: متاسفانه طی 20 سال گذشته، جذب نیرو در این مجموعه وجود نداشته و از کمبود نیروی کارشناس رنج می برد.
رییس جامعه دامپزشکان ادامه داد: سازمان دامپزشکی برای کنترل فروش غیرقانونی جوجه یکروزه نیاز به ضابط قضایی دارد تا بتواند با قاطعیت با سودجویان برخورد کند.
وی با اشاره به شیوع طاعون گاوی در ایران اظهار داشت: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، با شیوع طاعون گاوی نیروهای ژاندارمری توسط دولت در اختیار سازمان دامپزشکی قرار گرفت تا طاعون از ایران ریشه کن شود.
نبی پور افزود: در حال حاضر، دامپزشکی زحمات فراوانی برای کنترل بیماری ها در ایران متقبل می‏شود، اما نیاز به قدرت اجرایی و همراهی دادستانی ها برای صدور حکم و اجرای احکام را دارد.
وی از تلاش سازمان دامپزشکی برای معدوم سازی مرغ های محلی مسن که احتمال آلودگی آنان به آنفلوانزای زیاد است، خبر داد و گفت: متاسفانه روستاییان برای معدوم سازی مبالغ زیادی از سازمان دامپزشکی طلب می کنند.
رییس جامعه دامپزشکان تصریح کرد: به دلیل نبود منابع مالی کافی، سازمان دامپزشکی در این زمینه توفیق چندانی به دست نیاورده است.
وی بیماری های مشترک بین انسان و طیور را محدود دانست و اظهار داشت: از مرغ، بیماری آنفلوانزا و سالمونلوز به انسان منتقل می شود.
نبی پور خاطرنشان ساخت: در برخی موارد نیز حضور مرغ در منازل منجر به بروز اسهال در اشخاص می شود.
وی تاکید کرد: باید جلوی فروش جوجه های یکروزه در بازار گرفته شود.

 

خبر مرتبط :

 
 
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
رزیدنت
|
-
|
۰۹:۵۹ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۶
3
1
کل سیستم های صنعتی پرورش طیور از طرف حامیان حیوانات متهم هستند اما در دنیا هنوز هم برای جوجه های نر گله های تخمگذار نتونستن راه حلی پیدا کنند. یکسری از مسائل حقیقتی هست که قابل اجتناب نیست و ارتباطی هم با سود اقتصادی نداره. تا زمانی که جامعه یک منبع پروتئینی مثل تخم مرغ رو به قیمت پائین بخواد همین آش و همین کاسه.
ناشناس
|
-
|
۱۵:۴۵ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۶
9
3
بعضی وقتهاواقعاگیرمیدی. یعنی می فرمایید ایشون بایستی احساسی صحبت می کردند؟ مثلا می گفتند:آخی! ماناچاریم این جوجه خروسهای بینوا را معدوم کنیم و ...
بابا بی خیال دیگه.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۱
2
14
من برام یه سوال پیش اومده مگه نمیگید جوجه های نر به درد نمیخوره پس چرا اونارو میکشید،میشه تو طبیعت رهاشون کرد مثل سایر حیوانات که تو طبیعت زندگی میکنن
،نکنه بعداز کشتن اونارو تبدیل به سوسیس و کالباس میکنید؟؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۰
دقیقا همینه ، سوسیس و کالباس !!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۰
1
3
جوجه خروسها را میشود گذاشت تا با مرغهای گوشتی بزرگ شوند و با آنها ذبح کرد و به مصرف رساند ، چه مشکلی پیش میاد؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۷
0
5
یعنی ......... در بین مسئولانمان موج می زند. بدترین فکر و راه حل را در انجام کارها، پیش می گیرند!!!!!! یه بچه کلاس ششم دبستانی بهتر از شما فکر میکند و تصمیم میگیرد؛ اسمشون هم وزیر دولته!!!!! اون از سیب زمینی های معدوم شده، این از هندوانه های خراب شده، این یکی دیگه نوبره جوجه یک روزه را اینجوری کشتن!!!!!!!!! حداقل دیگه جوجه های بیچاره رو رها کنید توی روستاهای اطراف، خودشون یه چیزی برای خوردن پیدا می کنند. بگذارید اگه قراره بمیرند خودشان بمیرند، چرا میکشیدشان؟؟؟؟؟!!!!!! مدافعان حیوانات حالا کجا هستند؟؟؟!!! این ظلم ها و بی ایمانی ها رو چه کسی جواب می ده؟؟؟!!!! اگر روشی برای تبدیل سیب زمینی به چیپس و .. یا تبدیل هندوانه به رانی فالوده هندوانه برایتان مقدور نیست؛ خوب بدهید به فقرای کشور خودمان یا کشورهای دیگر. اینقدر می گویند یمن و سومالی و میانمار فقیر هستند. خواهش می کنم از هلال احمر و کمیته امداد شما یه کاری بکنید. محصولات اضافه را رایگان یا با کمترین قیمت بگیرید و به نیازمندان برسانید. واقعا کشور امام زمان(عج) باید اینگونه باشد؟؟؟!!!! مردم صدقه بدهند؛ مسئولان اسراف کنند؟؟؟؟!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۰
0
5
برگشتیم به قبل از اسلام که دختران را زنده به گور می کردند که دریک کشور اسلامی این چنین قضاوت قلب جان یک موجود زنده را بگیریم میلیونها جوجه آنها را به مردم میدادیم خداوند ازشما نمی گذرد منتظر عذاب خدا باشید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۳
2
0
احساسات به خرج ندهبد راه حل بدهید .
نظر شما
ادامه