کد خبر: ۶۹۴۷۱

حکیم مهر: سرپرست حفاظت محیط زیست استان کردستان از رها سازی و بازگشت ۸۵۶ واحد جاندار از گونه های مختلف حیات وحش به زیستگاه‌های طبیعی استان در سال گذشته خبر داد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، «خیرالله مرادی» توجه به محیط زیست را به عنوان یکی از اصلی‌ترین مولفه های توسعه پایدار دانست و گفت: یک اصل پایه‌ای در جهان کنونی موضوع ایجاد پیوند با حیات وحش و جلوگیری از پدیده انقراض گونه‌های جانوری است

وی خاطرنشان کرد: حیات انسان‌ها به بقای حیات سایر گونه‌ها بستگی دارد؛ زیرا هر گونه‌ای که از محیط زیست حذف شود،آثار زیست محیطی و مخاطرات زنجیره غذایی و شبکه حیات را در پی دارد و در نهایت برای حیات بشریت تهدید به شمار می‌رود.

مرادی بیان کرد: تیمار، نگهداری و معاینات دامپزشکی با توجه به افزایش آگاهی و حساسیت های محیط زیستی مردم در خصوص ارزش و اهمیت حیات وحش از یک سو و لزوم بررسی علمی مقابله با بیماری ها در حیات وحش، نگهداری و تیمار وحوش آسیب دیده از سوی دیگر در اداره کل حفاظت محیط زیست کردستان در اولویت قرار دارد.

وی ادامه داد: در سال گذشته با تلاش محیط‌بانان یگان حفاظت، دامپزشکان متخصص و دوستداران محیط زیست ۸۵۶ جانور مختلف حیات وحش دوباره به دامان طبیعت بازگردانده شده‌اند.

مرادی افزود: از این تعداد حدود ۷۶۰ قطعه انواع پرنده از جمله کبک، عقاب، سارگپه، دلیجه، لک لک، جغد، بوتیمار و مرغابی و ۹۶ گونه از پستانداران شامل سنجاب، روباه، گرگ، گربه وحشی، کل و بز در این مدت به زیستگاه های مناسب در استان بازگردانده شدند.

دستگیری ۳۶۱ متخلف زیست محیطی در استان

سرپرست حفاظت محیط زیست استان کردستان تصریح کرد: در سال گذشته، ۳۶۱ نفر به دلیل تخلف در بخش‌های مختلف زیست محیطی در استان دستگیر شده و برای احقاق حقوق عامه محیط زیست به مراجع قضایی معرفی شده‌اند.

خیراللە مرادی بیان کرد: در این مدت ۳۳۸ فقره پرونده مربوط به جرایم زیست محیطی در مراجع قضایی تشکیل شده که از این تعداد۱۶۲ فقره مختومه، ۹۷ فقره در جریان است که نسبت به مدت مشابه سال قبل دو برابر رشد داشته و این نشان از تلاش یگان حفاظت محیط زیست و امور حقوقی دارد و البته نگاه ویژه دادگستری استان به پرونده‌های زیست محیطی کمک فراوانی به روند پیگیری پرونده ها کرده و جای تشکر دارد.

وی ادامه داد: متاسفانه در این مدت ۱۶۴۲ قطعه ماهی، ۱۰۸ قطعه پرنده و ۳۱ واحد جاندار از گونه های مختلف پستاندار به صورت غیر مجاز شکار شده‌اند و ۵۷۹ مورد نگهداری و خرید و فروش و زنده گیری حیات وحش به صورت غیرمجاز هم توسط مأموران اجرای یگان حفاظت محیط زیست کشف و توقیف شده و افراد خاطی و عاملان این تخلف ها برای سیر مراحل قانونی به مراجع قضایی معرفی شده‌اند.

مرادی اضافه کرد: همچنین در این مدت شش قبضه سلاح شکاری غیرمجاز، ۳۶ قبضه سلاح شکاری مجاز و بیش از  ۱۰هزار مورد ادوات و وسایل شکار  و صید همچون انواع قفس، تور ماهیگیری، تور زنده گیری پرندگان، انواع دام و تله، ضبط صوت، دوربین شکاری، موتورسیکلت و خودرو کشف و توقیف شده است.

وی ادامه داد: در حوزه تخریب اراضی ملی، زمین خواری و تخریب مراتع در مناطق حفاظت شده استان نیز پنج پرونده با مساحت تخریب بیش ۴۱۰هزار متر مربع تشکیل شده است.

خیرالله مرادی میزان ضرر و زیان ناشی از این تخلفات را بیش از ۳ میلیارد و ۹۳۲  میلیون و ۹۵۰ هزارریال و میزان ضرر و زیان وصولی  در این مدت را بیش از یک میلیارد ریال اعلام کرد.

وی افزود: در این مدت، ۲۳ مورد آتش سوزی در مناطق حفاظت شده استان رخ داده که حدود ۶۶۴ هکتار از اراضی مناطق تحت مدیریت حفاظت محیط زیست کردستان طعمه حریق شده است که بیشترین سطوح آتش سوزی در نیزارهای تالاب بین المللی زریوار در ۱۳ فقره اتفاق افتاده است.

سرپرست حفاظت محیط زیست استان کردستان در پایان با تقدیر از حمایت‌های دستگاه‌های قضایی، نیروی انتظامی و دوستداران و همیاران محیط زیست در استان، تأکید کرد: مطابق هماهنگی‌های صورت گرفته و مطابق قوانین و مقررات با هرگونه تخلف زیست محیطی برخورد خواهد شد.

 

نظر شما
ادامه