کد خبر: ۷۲۷۵۰
تعداد نظرات: ۱۰ نظر

حکیم مهر: دانشجوی دکتری تخصصی ژنتیک مولکولی موفق به تولید کیت تشخیص تقلبات گوشتی شد که می‌تواند گوشت ۲۵ حیوان مختلف را همزمان نشان دهد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از آنا، «فرانک عالی» دانشجوی دکتری تخصصی ژنتیک مولکولی که موفق به تولید کیت تشخیص تقلبات گوشتی در مرکز رشد سلامت دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد شده است اظهار کرد: گوشت سفید و قرمز حلال و فرآورده‌های آنها مانند سوسیس و کالباس از اقلام پرمصرف خوراکی در ایران هستند، از این رو دانستن ترکیب و مشخصات فرآورده‌های گوشتی از لحاظ کیفیت و مرغوبیت اهمیت زیادی دارد.

به گفته‌ این مخترع، امروزه با توجه به افزایش روزافزون قیمت گوشت و فرآورده‌های گوشتی، تقلبات در صنایع و فرآورده‌های گوشتی مانند استفاده از گوشت‌های نامرغوب و تاریخ گذشته و حتی استفاده از گوشت سایر حیوانات به جای گوشت گاو و گوسفند محتمل شده است.

دانشجوی دکتری تخصصی ژنتیک مولکولی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد بیان کرد: با توجه به اینکه احتمال تقلب در واردات فرآورده‌های گوشتی وجود دارد، کیت تشخیص تقلبات گوشتی می‌تواند گوشت ۲۵ حیوان مختلف را همزمان در این فرآورده‌ها نشان دهد به‌طوری‌که فرآورده مورد نظر از کدام حیوانات یا گوشت و چه ماده‌ای از آن حیوانات درست شده است.

عالی بیان کرد: با طراحی و ساخت سامانه آزمایشگاهی ردیابی و شناسایی گوشت و فرآورده‌های گوشتی از طریق واکنش‌های زنجیره‌ای پلی مراز (PCR) می‌توان انواع مختلف گوشت به کار رفته در فرآورده‌های گوشتی شامل همه غذا‌های پخته و خام، سوسیس و کالباس، همبرگر و سایر فرآورده‌های گوشتی را با دقت بسیار بالا تشخیص داد.

وی عنوان کرد: با توجه به اینکه اکنون تشخیص نوع گوشت به کار رفته در غذا‌های پخته و فرآورده‌های گوشتی به سختی قابل انجام است، در کیت تشخیص تقلبات گوشتی، توالی‌های ژنتیکی خاصی از ژنوم میتوکندری به صدورت مالتیپلکس (Multiplex) مورد تکثیر قرار می‌گیرند.

این دانشجوی مخترع گفت: مبنای تشخیص کیت تشخیص تقلبات گوشتی بر اساس شناسه‌های ژنتیکی حیوانات است که در هر یک از آنها متفاوت است.

عالی یادآور شد: به این ترتیب صرفاً با یک واکنش PCR می‌توان منشاء گونه‌ای گوشت را در فرآورده‌های خام، نیمه پخته و پخته مورد شناسایی و ردیابی قرار داد.

دانشجوی دکتری تخصصی ژنتیک مولکولی توضیح داد: طراحی کیت تشخیص تقلبات گوشتی به‌گونه‌ای است که طول قطعات تکثیرشده حاصل از PCR در مورد هر حیوان متفاوت است؛ بنابراین با انجام یک الکتروفورز ساده روی ژل آگارز به سادگی تشخیص داده می‌شود.

 

انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۳
ناشناس
|
Philippines
|
۲۱:۰۷ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۹
2
5
احسنت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۷ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۰
4
0
دیگه لازم نیست این همه استخوانهای سخت تشخیص تفریقی آناتومی حیوانات بخونیم برای تشخیص نوع حیوان .
چقدر داشتیم بی راهه میرفتیم
پاسخ ها
سعادتی
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۱۸ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۰
بی راهه نرفتیم دکتر همه جا کیت در دسترس نیست و یک دامپزشک بایستی راه های بسیاری بلد باشد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۶ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۰
1
1
ای کاش این رشته جالب و کاربردی پس از دانشگاه آزاد شهرکرد در دانشگاه تهران یا دانشگاه شیراز هم راه اندازی می شد
دامپزشک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۳ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۰
1
3
با سلام
حدود ۱۲ سال پیش در دانشگاه شهرکرد کار مشابه ای انجام شد
https://www.isna.ir/amp/shahrekord-1503/
پاسخ ها
ناشناس
| France |
۲۱:۰۴ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۰
یادش بخیر دکتر شهباز کیا اولین بار اینکارو کردن. ......... ادعاتونم میشه. ...............
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۲۹ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۳
به همراه جناب دکتر محمد رضا قرآنی که استادیار دانشگاه تبریز شدند

البته کیت هایی که اختراع شدند بایست تجاری سازی شوند که راهی طولانی دارند و دقت کیت های تولید شده را باید در پروژه ای جداگانه مورد تحقیق و بررسی قرارداد

لزوما اولین بودن بهترین بودن نیست بایست lean six sigma رو در کنترل کیفی محصولات در نظر بگیریم

خسته نباشید به همه عزیزان میگم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۳ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۰
1
4
..............................
این که کپی طرحی است که 12 سال قبل در دانشگاه دولتی شهرکرد اجرا شده بوده!!
................
این یک پایان نامه معمولی و تازه در حد ارشد هست نه دکتری!!!!!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۵ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۰
0
4
با سلام و ضمن تبریک و خسته نباشید . آیا ممکن است اسامی این 25 حیوان قابل تشخیص توسط این کیت رو مرهون بفرمایید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۴۲ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۰
0
0
آیا کلیه قسمت های کیت در ایران قابل تهیه است یا وابستگی خارجی دارد؟ (مثلا آنزیم، مستر میکس و ...)
نظر شما
ادامه