کد خبر: ۷۲۹۴۶
تعداد نظرات: ۴ نظر

حکیم مهر: مدیرکل دامپزشکی استان ایلام از افزایش ۱۱۳ درصدی بیماری های مشترک بین انسان و دام در این استان خبر داد و گفت: مردم گوشت مورد نیاز خود را از قصابی های مجاز تهیه کنند.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، «دکتر یونس احمدی» روز چهارشنبه اظهار کرد: بسیاری از بیماری های مشترک بین انسان و دام در این استان در نتیجه کشتار غیرمجاز سیر صعودی به خود گرفته و نسبت سایر مناطق کشور درصد بیشتری را نشان می دهد.

مدیرکل دامپزشکی استان ایلام از افزایش کشتار غیر مجاز دام در این استان به بیش از ۵۱ درصد اشاره کرد و افزود: کشتار غیرمجاز دام یکی از معضلاتی است که استان در حوزه عرضه گوشت و فراورده های گوشتی با آن مواجه است و این امر منجر به ایجاد مشکلات زیادی در حوزه بهداشت و سلامتی افراد جامعه می شود.

وی با بیان اینکه کشتار غیرمجاز و عدم رعایت اصول بهداشتی در عرضه گوشت و فراورده های دامی، موجب شیوع بیماریهایی از جمله تب مالت می شود، تصریح کرد: در حال حاضر بیماری تب مالت در ۱۵ استان کشور سیر نزولی داشته است اما این بیماری در استان ایلام ۱۱۳ درصد افزایش نشان می دهد.

مدیرکل دامپزشکی استان ایلام یادآور شد: یکی از مشکلات عمده در حوزه تولید گوشت و فراورده های دامی کشتار غیر مجاز و خرید گوشت توسط اقشار مختلف از مکان های عرضه غیرمجاز است، ابراز کرد: تهیه گوشت از واحدهای ذبح غیرمجاز موجب بروز بیماری های دیگری از جمله کیست هیداتیک می شود که آمارها نشان می دهد ابتلا به این بیماری در استان ۵ تا ۷ برابر متوسط کشوری است.

احمدی با هشدار جدی به مصرف کنندگان و تهیه کنندگان گوشت از واحدهای غیرمجاز در استان، گفت: در سال گذشته بیش از 600 واحد عرضه گوشت به صورت کشتار غیرمجاز به مراجع قضایی معرفی شده است اما لازم است که در این زمینه مدیریتی واحد و همه جانبه برای جلوگیری از کشتار غیرمجاز دام در استان وجود داشته باشد.

 

انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
نجابت_ فارس
|
Lithuania
|
۰۵:۵۲ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۶
1
2
وقت بخیر
ضمن تشکر از تلاش های مدیر کل محترم
باید دید پوشش واکسیناسیون Fdrev1 در جمعیت دامی (بره و بزغاله) در استان طی چند سال گذشته چگونه بوده است.
به احتمال بسیار زیاد ارتباط مستقیم و معنی داری بین جمعیت دامی (بره و بزغاله) واکسینه نشده و نرخ رشد این بیماری در جمعیت دامی و انسانی خواهیم یافت.
یکی از راهکارهای اصلی و عملی افزایش پوشش جمعیت دامی واکسینه شده ، ایجاد انگیزه در بخش خصوصی جهت مشارکت در اجرای مستمر طرح های خرید خدمت واکسیناسیون بروسلوز است ،
نیاز است:
۱- نرخ تعرفه خدمات واکسیناسیون بروسلوز از تعرفه سایر خدمات واکسیناسیون (به دلیل اهمیت بالای جایگاه پیشگیری از این بیماری، زئونوز بودن ، زمانبر بودن ، خطرات حین کار با این واکسن برای واکسیناتور و...) تفکیک شده و افزایش یابد.
۲- عنوان دیگری در جدول تعرفه های خدمات پیشگیری به این خدمت اختصاص یابد.
۳- تعداد مراکز واکسیناسیون مستقل در استان بیشتر شود.
توضیح اینکه مراکز واکسیناسیون مستقل (نسبت به مراکز وابسته) بر موضوع واکسیناسیون تمرکز بیشتری دارند.
۴- ارایه تمامی خدمات (ممکن و مرتبط) دامپزشکی به دامداران از جمله صدور دفترچه های بهداشتی ، پاسخ به استعلام ها و...مشروط به ارایه گواهی واکسیناسیون بروسلوز گردد.
و..
پاسخ ها
دامپزشک
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۲۴ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۶
شاید بیشتر بحث بیماریهای انگلی و کیست هیداتید مطرح باشه و لزوما بحث بروسلوز نباشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۲ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۶
2
3
لطفا آدرس غلط ندهید ، افزایش این چنینی موارد تب مالت ارتباطی به کشتار غیرمجاز دام ندارد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۹ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۷
0
2
دو نکته مهم است
امار واکسیناسیون کاهشی بوده یا نه؟
بررسی صحت عملکرد مراکز مایه کوبی چطور بوده؟
تاثیر گوشت قاچاق نمی تواند تا ۱۱۳ درصد تاثیر داشته باشد
نظر شما
ادامه