کد خبر: ۷۸۴۲۶
تعداد نظرات: ۱۵ نظر
از سوی رئیس سازمان دامپزشکی کشور:
«دکتر مجتبی نوروزی» افزود: این دستورالعمل‌ها تا پایان هفته در اختیار وزیر جهاد کشاورزی قرار خواهد گرفت و پس از رأی‌گیری و تصویب در هیأت دولت برای ابلاغ به سازمان دامپزشکی کشور اعلام می‌شود ...

حکیم مهر: رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: کشورهای روسیه، گرجستان، قزاقستان،استرالیا، اروگوئه، نیوزلند، از جمله کشورهایی هستند که واردات دام و گوشت قرمز از آنها مشکلی ندارد. همچنین اجازه واردات برخی از کشتارگاه‌های هند و پاکستان نیز صادر شده است.

به گزارش حکیم مهر، «دکتر مجتبی نوروزی» رئیس سازمان دامپزشکی کشور،‌ در نشست خبری اظهار کرد: مردم از دست زدن به دام و کنه‌ها خودداری کنند زیرا در فصل گرما طبق روال هر ساله شاهد طغیان این بیماری در کشور هستیم.

وی افزود: تا به امروز 3 مورد ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو مواجه بودیم که به منجر به فوت یک نفر نیز شده است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: استان‌های جنوبی کشور از جمله سیستان و بلوچستان با این پدیده مواجه هستند اما با اطلاع‌رسانی مناسب به مردم در مقایسه با سال قبل شاهد کاهش 40 درصدی موارد ابتلا بوده‌ایم.

نوروزی تصریح کرد: بارش‌های مناطق جنوبی کشور امکان تکثیر و ازدیاد ویروس‌ها را فراهم می‌کند. همچنین تعداد کنه‌ها نیز افزایش خواهد یافت.

سرانه 7 کیلوگرمی گوشت قرمز در سال

وی در ارتباط با سرانه محصولات گوشت قرمز در کشور گفت: سرانه مصرف گوشت قرمز در سال گذشته برای هر نفر 7 کیلوگرم در سال بود که در مقایسه با سال قبل خود کاهش یافته است اما این رقم با مصرف گوشت سفید جبران شده است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در پاسخ به سوالی درباره قاچاق یا صادرات دام از کشور، گفت: هیچ مجوزی برای صادرات دام صادر نشده زیرا کشور نیازمند گوشت قرمز است اما در 45 روز گذشته هزار تن گوشت سفید به کشورهای همسایه صادر شده که عمده آن به عراق بوده است.

امکان افزایش صادرات مرغ

وی گفت: نیاز کشورهای همسایه به گوشت قرمز در سال 2 میلیون و 600 هزار تن است که می‌توانیم 300 هزار تن آن را تامین کنیم.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور تصریح کرد: دوره‌های پرورش مرغ 3.6 در سال است که در صورتی که این رقم به 4 دوره افزایش یابد 170 میلیون قطعه جوجه در کشور تولید می‌شود که باید مازاد آن را صادر کنیم.

نوروزی افزود: اگر بتوانیم با تولید مرغ سایز در 6 دوره در سال جوجه‌ریزی داشته باشیم و وزن مرغ‌ها را به صورت نیمچه به کشتارگاه ارسال کنیم حتی این قابلیت وجود دارد که بتوانیم در سال یک میلیون تن تولید مازاد خود را صادرات کنیم.

وی تصریح کرد‌: مرغ نیمچه 37 تا حداکثر 40 روزه روانه کشتارگاه می‌شود که طعم بهتری نیز در مقایسه با مرغ‌های بزرگ دارد و در نهایت میزان تولید در کشور افزایش می‌یابد.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: وضعیت تولید تخم مرغ نیز در کشور منطقی است به طوریکه در سال قبل 136 هزار 500 تن تولید مازاد صادر شده است.

نوروزی در ارتباط با اینکه با توجه به یارانه بودن تولید مرغ در کشور یا برنامه ای برای افزایش صادرات این محصول وجود دارد، اظهار کرد: وظیفه تصمیم‌گیری درباره صادرات یا افزایش صادرات مرغ و تخم‌مرغ با وزارت جهاد کشاورزی است و ما تنها درخصوص امکان و ظرفیت‌های تولید در کشور اظهار نظر می‌کنیم.

وی افزود: با این وجود نظر شخصی من آن است که تولید در کشور باید با هدف صادرات انجام شود.

وضعیت تب برفکی تحت کنترل است

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در خصوص آخرین وضعیت بیماری تب برفکی در کشور تصریح کرد: این بیماری از سال 1402 افزایش معناداری در کشور نداشته است و وضعیت آن اکنون در سیستان و بلوچستان صفر است.

نوروزی گفت: در استان‌های آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی مواردی از این بیماری به دلیل ترانزیت در مرزهای شمال غرب و غرب کشور وجود داشت به همین دلیل ترانزیت دام از کشور ممنوع شد و اکنون با واکسیناسیون انجام شده سطح ایمنی مناسبی داریم.

شرایط واردات گوشت قرمز و دام از 7 کشور فراهم شد

وی در خصوص واردات دام نیز گفت: کشورهای روسیه، گرجستان، قزاقستان، اروگوئه، استرالیا، نیوزلند، از جمله کشورهایی هستند که واردات دام  و گوشت قرمز از آنها مشکلی ندارد. همچنین اجازه واردات برخی از کشتارگاه‌های هند و پاکستان نیز صادر شده است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور افزود: در حال حاضر واردات دام از هند و پاکستان نیز انجام می‌شود اما در استان سیستان و بلوچستان قرنطینه و در همانجا سمپاشی شناسنامه‌دار انجام می‌شود و بعد از آنجا همانجا ذبح یا پرورش داده می‌شوند.

وی افزود: در صورتی که برزیل نیز مستندات لازم را ارائه دهد شرایط واردات از این کشور نیز فراهم می شود اما در حال حاضر تجار تمایل کمتری به واردات دام زنده دارند.

آخرین شرایط تاسیس مرغداری, دامداری و صنایع وابسته

وی همچنین درباره آخرین شرایط تاسیس مرغداری، دامداری و صنایع وابسته اظهار داشت: تصمیماتی طبق مطالعه تجربه 5 کشور مهم و پیشرو در حوزه دام اخذ شده خودش و بر این اساس قرار است پرورش هرگونه حیوان اهلی در محدوده روستا نیاز به اخذ مجوز ندارد، البته هرگونه نظارت دامپزشکی و ارائه خدمات به این گونه تولید کنندگان انجام خواهد شد

نوروزی افزود: استقرار اماکن دامی و صنایع وابسته به دام در حوزه تالاب‌ها، دریاچه‌ها، پناهگاه‌های وحش و رودخانه نیاز به اخذ مجوز و سازمان محیط زیست است.

وی درباره حریم مراکز پرورش مرغ لاین ابراز داشت: طبق این دستورالعمل، با توجه به حساسیت مراکز نگهداری و پرورش مرغ لاین و اهمیت آن در امنیت غذایی، حریم‌هایی که در قبل در نظر گرفته شده بود، مانند سابق مشمول هیچ‌گونه تخفیف و تعدیلی نمی‌شود. استقرار اماکن دامی و صنایع وابسته در حریم جاده فرودگاه راه آهن و غیره نیاز به اخذ مجوز از سازمان شهرسازی است.

نوروزی افزود: راه اندازی استقرار اماکن دامی و صنایع وابسته دام در حریم کارخانه‌های بسته‌بندی بهداشتی آرایشی در کمیته فنی سازمان غذا و دارو تصمیم گیری می‌شود.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: فاصله بهداشتی در صنایع وابسته به دام که از یک جنس هستند صفر است و هیچ فاصله‌ای در نظر گرفته نشده است مثلاً دو کشتارگاه می‌توانند در کنار هم ایجاد شوند.

وی افزود فاصله صفر برای مراکز صنایع وابسته است اما در مراکز تولیدی مانند مرغداری‌ها فاصله باید رعایت شود.

وی تصریح کرد که حریم پرورش دام با توجه به ظرفیت واحد و منطقه‌ای که در آن تولید می‌شود متفاوت است.

وی تاکید کرد که این اقدامات برای تسهیل سرمایه‌گذاری در حوزه تولیدات دامی انجام شده است.

نوروزی درباره امکان استقرار دامی و صنایع وابسته به دام با خطوط انتقال گاز، برق و… هم گفت: مسؤولیت تعیین حرایم و فواصل در این خصوص با وزارت نیرو و نفت خواهد بود. از سوی دیگر تعیین کننده فواصل کارخانجات اقلام خوراکی و بسته بندی مواد غذایی تا واحدهای دام و صنایع وابسته به آن نیز برابر با بخشنامه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در هر استان کمیته فنی وجود دارد که تصمیم‌های لازم را اتخاذ می‌کند.

وی گفت: این کمیته‌های فنی از سوی سازمان غذا و دارو کشور تشکیل شده که البته این گونه نیست که نظارتی بر عملکرد آنها نباشد بلکه فعالیت شأن از سوی سازمان دامپزشکی کشور مورد ارزیابی قرار خواهد کرد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه این کمیته‌های فنی ۵ عضو دارد، اظهار کرد: کمیته‌های فنی استان‌ها می‌توانند با توجه به شرایط با ۵۰ درصد تخفیف درباره الزامات حریم‌ها و فواصل برای واحدهای دامی و صنایع وابسته به آنها را اتخاذ و اجرا کنند.

وی درباره حریم و فاصله بین واحدها و کارخانجات از یک نوع فعالیت نیز یادآور شد: حریم بهداشتی صنایع وابسته به دام نسبت به یکدیگر مانند دو سردخانه مربوط به فرآورده‌های خام دامی می‌تواند صفر باشد. همین طور بین دو کشتارگاه دام به لحاظ مسائلی بهداشتی حفظ فاصله الزام نیست چون هر دو واحد یک فعالیت دارند. در گذشته این الزام بین ۵۰۰ متر تا یک کیلومتر بود.

نوروزی با بیان اینکه حرایم و فواصل مرغداری‌ها تغییری نداشته و بر اساس روال گذشته است، تصریح کرد: حریم بهداشتی پرورش دام با سایر فعالیت‌ها با توجه به ظرفیت واحد، نحوه بهره برداری (دام، طیور، آبزی، اقلیم جغرافیایی، عوارض طبیعی، آمایش سرزمین و…) بر اساس تصمیم‌های اتخاذ شده در کمیته فنی هر استان تعیین تکلیف می‌شود و این کمیته‌ها اجازه دارند تا ۳۰ درصد تخفیف را اعمال کنند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد: استانداردهای تعیین شده در خصوص حرایم و فواصل صنایع دامی با سایر مراکز با توجه به تجربه ۵ کشور و تجربه‌ها و مطالعات داخلی با صاحب نظران به دست آمده است. این حریم‌ها در برخی کشورها سختگیرانه تر است به ویژه در حوزه آبزی پروری؛ اما ملاک عمل سازمان دامپزشکی کشور شرایط بومی کشور است.

رییس سازمان دامپزشکی کشور در پاسخ به پرسش مهر مبنی بر اینکه این دستو.رالعمل ها چه زمانی ابلاغ و اجرایی می‌شود، گفت: این دستورالعمل‌ها تا پایان هفته در اختیار وزیر جهاد کشاورزی قرار خواهد گرفت و پس از رأی گیری در هیأت دولت و مصوب شدن آن برای ابلاغ به سازمان دامپزشکی کشور اعلام می‌شود.

منبع: تسنیم و مهر 

تصاویر: روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور

 

انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Sweden
|
۰۶:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۴
0
12
با سلام ، اینکه یک کمیته تخصصی در هر استان با توجه به شرایط منطقه برای فواصل تصمیم گیری کنم خوبه اما اینکه اعضای این کمیته چه کسانی چ با چه تخصص و عملکردی باشند مهمه، تجربه نشان داده تصمیم گیری در سطح استان موجب فساد و تصمیمات غیر تخصصی شده و بدلیل آزمون و خطای زیاد در آینده مشکل ساز شده....
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۴
این چیزی که تصویب کردن خلاصه اش اینه که 5 نفر تو استان ها بشینن و بر اساس سلیقه خودشون تصمیم گیری کنن! هیچ ضابطه ای وجود نداره، فقط سلیقه هست. و همین هم عامل فساد ساز هست. درخواست کننده مجوز میره آشنا و مرتبط پیدا میکنه و مجوز رو میگیره.
اشنا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۶
تصمیمات استانی همیشه مشکل ساز بوده است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۴
2
8
اقای دکتر بنده بسیار خوشحال می شوم دستورالعمل های و حتی قوانین 50 سال پیش دامپزشکی اصلاح شود
لاشه های سل و بروسلوزی اگر در لاشه علایم ندارد به بسته بندی برود نه 1/10 قیمت به سوسیس و کالباسی برود و از انحا در قصابی ها سر در بیاورد
تعرفه های دامپزشکی 40 سال پیش به روز شود
حق محرومیت از مطب دامپزشکان برقرار شود
قانون تسری فوق العاده به درستی و کامل اجرا شود 4500 امتیاز همکاران ازمایشگاهی اجرا شود
درصدی از بودجه سلامت به سازمان دامپزشکی تعلق بگیرد
ضریب 1/1/ اجرا شود
و.......
انشا... حضرتعالی پیگیری نمایید در این وضعیت نابسامان که هر روز تورم چند 10 درصدی روی می دهد و حقوق سالیانه 20 درصدی افزایش می بابد شاید با کمک امام زمان وضعیت حقوق بگیران کمی بهتر شود
لطفا تعرفه های دامپزشکا را به روز و حق محرومیت از مطب به روز و تسری را به روز کرده و به جناب اقای وزیر بدهید اگر در هیات دولت عادلان و منصفان نشسته اند شاید تصویب کنند
کارکنان وزارت جهادکشاورزی زیر خط فقر هستند چرا چشمانتان بسته است
دامپزشک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۴
0
5
سلام - تصمیمات استانی همیشه مشکل ساز بوده است . لازمه استانی بودن تشکیل کمیته مستقل از ادارات است با تخصص مرتبط و تجربه کافی و افراد سالم و نماینده صنف مربوطه
ناشناس
|
Germany
|
۱۱:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۴
0
0
چرا هزینه صدور پروانه تاسیس داروخانه دامپزشکی24میلیون تومن شده؟!
نظر علی مقدم- دامدار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۴
0
5
این فرآیند فقط منجر به فساد می شود.
با احترام به تمام مدیران پاکدست باید گفت که مدیر کل دامپزشکی استان تحت فرمان استاندار و رییس سازمان جهاد کشاورزی است . مخالفت با تصمیم آنها یعنی تزلزل یا عزل مدیر کل دامپزشکی استان، از طرف دیگر اگر از سازمان به استان فشار بیاورند معمولا استان می پذیرد و تابع است.
پس این تصمیم نهایتاً یعنی هرچه که در استان مدنظر حاکمیت باشد یا مدنظر بالادستی هایی مانند رییس سازمان دامپزشکی باشد اجرایی خواهد شد و کمیته فنی استان به هرشکل باید تایید کرده و پای عواقب امضاهای خود باشند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۴
0
4
کمیته در استان یعنی رعایت حداقل آن. طرف میره انقدر فشار میاره اون کمیته حداقل ها را قبول می کنه. کمیته کلا خروجی خاصی ندارد اگر اهرم قانونی نباشه.. حتی اگر افراد و اعضا کمیته نخواهند هم فشار افراد صاحب سرمایه و سیاسیون و غیره موضوع را به بیراه میکشه،
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۴
0
1
کلی گویی و همه را منوط کردن به اجازه سایر وزارتخانه ها ، ببخشید پس چی رو می خواهید ابلاغ کنید؟
ضمنا آیا وزارتخانه مصرف سرانه ۷ کیلو رو تایید میکنه؟
تا اونجایی که من میدونم عدد اونا ۱۰ کیلو هست
محمد رضا سلیمانی
|
Canada
|
۰۳:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۵
1
0
با تشکر از جلساتی که در راستای رفع موانع تولید خصوصا کشاورزی و دامداری دارید.اینجانب یکی از بزرگترین دامداران استان مازندران شهرستان چمستان هستم که نه تنها تا کنون هیچ حمایتی از طرف جهاد کشاورزی نشده ام و موفق به دریافت حتی یک کیلو نهاده یا خدمات از این وزارت خانه نشدم زیر کمرشکن ترین جریمها قرار گرفتم که اگر ادامه پیدا کنه منجر به نابودی زندگی من و خوانواده ام میشود.خواهشمندم راهنمایی کنید برای رفع این مشکلات باید به کجا مراجعه کنم .با یک تولید کننده که به سختی در خط مقدم اقتصاد مقاومتی درحال تولید شیر گوشت برنج عسل و...سالهاست که مثل یک مجرم رفتار میشود .عاجزانه خواهش میکنم راهنمایی و کمک کنید ۰۹۱۱۳۲۰۰۷۵۶
علی
|
Germany
|
۰۹:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۵
0
2
خداحافظ امنیت غذایی
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۵
امنیت غذایی شعاری بیش نبود وقتی گوشت ۱۳۰ تومی شده ۷۰۰ امنیت غذایی کلا نابود شده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۶
0
0
سرانهگوشت قرمز سالانه ۷ کیلو را وزارت جاد کشاورزی قبول دارد ؟
کارآفرین در دامپزشکی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۸
0
0
ریاست محترم سازمان دامپزشکی کشور باسلام. همانطور که در مورد فواصل بازنگری کردیدلطفا برای تسهیل کار شرکت های دانش بنیان هم اقدام بفرمایید. شرکتهای دانش بنیان در پارک های علم و فناوری مستقر میشوند ولی پارک نمی تواند فضای استانداردی طبق دستورالعمل سازمان در اختیار شرکت بگذارد لذا شرکت موفق به اخذ پروانه بهره برداری نمیشود و کارش متوقف میشود . اسفند سال قبل نامه درخواستی از اداره کل دامپزشکی البرز به سازمان دامپزشکی فرستاده شده و در مورد اینگونه واحدها کسب تکلیف شده است. لطفا رسیدگی کنید.
محمدیان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۸
0
0
با سلام حریم گلخانه با مرغداری چی میشه خواهشاً فکری واسه این موضوع بکنید آخه تو زمین کشاورزی مرغداری بزنن و بعدش تو زمین کشاورزی نشه گلخانه که خود ذاتا کشاورزی هست به خاطر مرغداری گلخانه تاسیس نشه واقعا عقلانی هست خواهشاً فکری بکنید برای گلخانه دار ها که این حریم ها واقعا مانع تولید هست گلخانه که آلودگی ندارم ضمنا فقد هر روز میگن تغییر حریم ها پیچس کی میخواد ابلاغ میشه
نظر شما
ادامه