کد خبر: ۹۳۰۹

حکیم مهر - با استفاده از فناوری ابداعی محققان مهندسی زیستی دانشگاه هاروارد، عملکرد اندام‌های انسانی به ریز تراشه‌ها منتقل شده و نیاز به انجام آزمایشات بر روی حیوانات پایان می‌یابد.

محققین مهندسی زیستی موسسه Wyss‌ وابسته به دانشگاه هاروارد، عملکرد اندام انسانی مانند قلب، ریه و روده را به ریز تراشه های رایانه ای منتقل کردند.

این کار تنها به معنای ساخت یک ریز تراشه سیلیکونی با قابلیت شبیه سازی عملکرد اندام های مختلف انسان نیست، بلکه حاوی سلول های زنده و واقعی منتقل شده از بدن انسان است.

در نمونه روده بر روی تراشه (gut-on-a-chip) یک لایه منفرد از سلول های روده ای بر روی غشای متخلخل و انعطاف پذیر که به دیواره پلاستیکی شفاف ریز تراشه متصل می شود، رشد می کنند.

با استفاده از پمپ های مکنده، غشا کشیده شده و مانند روده واقعی شروع به فعالیت می کند. روده بر روی تراشه امکان رشد میکروب های زنده بر روی سطح درست مانند روده انسان را دارد.

ریه بر روی تراشه نیز حاوی سلول‌های ریه در قسمت بالا، غشا در قسمت میانی و سلول های خونی مویرگی در قسمت پایین است که هوا از قسمت بالا و خون از قسمت پایین تراشه جریان پیدا می کند.

از فناوری انتقال دهنده عملکرد اندام بر روی تراشه می‌توان برای آزمایش داروهای مختلف استفاده کرد؛ با افزودن مواد به تراشه نحوه واکنش سلول های قلب، ریه یا روده در مواجهه با داروهای مختلف براحتی امکان پذیر می شود.

محققان در حال آزمایش اثرات آلودگی هوا و سموم مختلف بر روی سلول های ریه روی تراشه هستند.

این فناوری به محققان برای شناخت بهتر بیماری ها و روش های جدید درمان کمک شایانی خواهد کرد، چراکه بسیاری از بیماری ها مانند بیماری کرون (التهاب روده) مشابهی در حیوانات ندارند و حتی آزمایش برخی داروها بر روی حیوانات آزمایشگاهی نتیجه بخش هستند، اما در فاز انسانی نتیجه عکس نشان داده و باعث اتلاف وقت و هزینه می شوند.

 

 

نظر شما
ادامه