کد خبر: ۱۱۵۰

حکیم مهر -  عضو هیئت علمی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز گفت: پژوهشگران دانشگاه تبریز موفق به طراحی کیت «الایزا» برای تشخیص بیماری ناشی از نئوسپوراکانینوم (Neosporosis) در گاو شدند.

علی نعمت‌اللهی هدف از اجرای این طرح پژوهشی را راه‌اندازی «الایزای» خانگی برای تشخیص این بیماری و مقایسه نتایج آن با روش «الایزای» تجاری موجود در بازار اعلام کرد و افزود: هم‌اکنون تشخیص این بیماری با استفاده از کیت «الایزای» تجاری وارداتی از کشور آمریکا انجام می‌گیرد.
مجری این طرح پژوهشی، با اشاره به اهمیت بیماری نئوسپوروزیس گفت: این بیماری توسط تک یاخته‌ای به نام نئوسپوراکانینوم ایجاد می‌شود که مهم‌ترین علائم آن سقط جنین در گاو بوده و به عنوان عامل مهمی در سقط جنین گاو به خصوص گاوهای شیری اهمیت جهانی دارد.
وی اظهار داشت: آنچه به این بیماری اهمیت جهانی داده است، انتشار وسیع و خسارات اقتصادی فراوان آن بوده به طوری که تنها در یک گزارش، خسارت وارده به صنعت گاوداری در ایالت کالیفرنیا از نظر گوساله‌زایی و کاهش میزان شیر در اثر نئوسپوراکانینوم بیش از 3 میلیون و 500 هزار دلار در هر سال برآورد شده است.
مجری این طرح پژوهشی، با اشاره به اینکه این بیماری در ایران نیز وجود داشته و هر ساله باعث خسارات عظیم اقتصادی به دلیل سقط جنین می‌شود، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در بررسی‌های دامپزشکان منطقه مواردی از سقط جنین‌هایی گزارش می‌شود که علت واقعی آنها تا به حال مشخص نشده است، همچنین در صورت توجه به این عامل نیز روش آزمایشگاهی مناسبی برای تعیین وجود آن قابل معرفی نیست، اقدام به اجرای این تحقیق برای راه‌اندازی «الایزای» غیرمستقیم شد.
نعمت‌اللهی، با اشاره به روش تشخیص این بیماری با استفاده از کیت «الایزای» تجاری وارداتی گفت: در این تحقیق تلاش شد با راه‌اندازی «الایزای» خانگی نسبت به ارائه تست‌های آزمایشکاهی سریع و ارزان‌قیمت اقدام شود.
وی با بیان اینکه استفاده از «الایزا» در مطالعه پاسخ سرمی به نئوسپورا کانینوم ارزش فراوانی دارد، ادامه داد: در این میان برخی از محققان استفاده از انواع «الایزای» خانگی را بر استفاده از نوع تجاری آن ترجیح می‌دهند که از عمده‌ترین علل این موضوع می‌توان به صرفه اقتصادی آن به ویژه با توجه به شرایط کشور اشاره کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز، با اشاره به نتایج این تحقیق گفت: مطالعات انجام شده در این پژوهش نشان داد که دقت استفاده از «الایزای» خانگی طراحی شده با نتایج «الایزای» تجاری موجود به طور قابل ملاحظه‌ای نزدیک بوده و می‌توان از آن با در نظر گرفتن حد آستانه مشخص برای تشخیص این بیماری استفاده کرد.
وی گفت: این طرح پژوهشی با همکاری دکتر رضی‌الله جعفری جوزانی، استادیار دانشکده دامپزشکی و دکتر غلامعلی مقدم، استاد دانشکده دامپزشکی طی یک سال و با صرف هزینه‌ای بالغ بر 25 میلیون ریال بر روی گاوهای سقط کرده گاوداری‌های اطراف تبریز انجام شده است.

 

 

نظر شما
ادامه