کد خبر: ۱۳۲۹۹

حکیم مهر - رعایت بهداشت فردی و آشامیدن آب سالم از فاکتورهای اصلی در پیشگیری از بیماریها به ویژه بیماریهای عفونی روده ای از جمله التور به شمار می رود.
به گزارش حکیم مهر به نقل از وب دا؛ مدیر گروه پیشگیری از بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه بیماری التور یکی از مهمترین بیماری های منتقله از آب و غذا به شمار می رود و  همواره عاملی تهدید کننده برای جامعه است، اظهار داشت: التور یک بیماری اسهالی و واگیردار است که توسط میکروبی به نام ویبریوکلرا ایجاد می‌شود و در 90 درصد موارد می‌تواند به صورت خفیف یا بدون علامت باشد ولی در 10 درصد موارد به صورت شدید و خطرناک ظاهر می‌شود.
دکتر محمد رضا جویا خاطر نشان کرد:‌ استفراغ بدون حالت تهوع قبلی، گرفتگی عضلات پشت ساق پا، اسهال آبکی با دفعات اجابت مزاج فراوان و عطش زیاد از جمله علائم این بیماری به شمار می رود.
دکتر محمد رضا جویا با اشاره به اینکه  این بیماری می‌تواند از طریق تماس مستقیم با دست‌های آلوده، تماس با مواد دفعی و استفراغ بیماران و یا لوازم آلوده بیمار منتقل شود، تصریح کرد: چون میکروب وبا می‌تواند در آب زنده بماند آشامیدن آب آلوده به مدفوع، موجب انتقال بیماری می‌شود، همچنین شستشوی میوه و سبزی با آب آلوده، تهیه غذای سرد با آب آلوده، استحمام یا شستشوی البسه با آب آلوده، استفاده از یخ آلوده و تغذیه کودکان و نوزادان با بطری به جای شیر مادر از عوامل انتقال بیماری محسوب می‌شوند.
وی در خصوص راه‌های پیشگیری از این بیماری گفت: استفاده از آب آشامیدنی سالم، پرهیز از مصرف آب غیر مطمئن چشمه‌ها و رودخانه‌ها، ضد عفونی میوه‌ها و سبزیجات قبل از مصرف، عدم استفاده از یخ‌های غیر بهداشتی در سفر، دور نگه داشتن مواد غذایی و آشامیدنی از دسترس حشرات و شستشوی دست‌ها به طور مرتب با آب و صابون سبب جلوگیری از انتقال بیماری می شود.

 

نظر شما
ادامه