کد خبر: ۵۷۹۰۳
تعداد نظرات: ۵ نظر

وایتکس به شیرهای تولید داخل اضافه می‌شود؟! این سوالی است که امروز ذهن بسیاری از مردم را به خود مشغول کرده است. آیا مایعی که مصرف آن برای سلامتی بدن ضروری است، آلوده به پاک‌کننده‌ای است که برای از بین بردن میکروبها از آن استفاده می‌شود؟

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، اضافه کردن وایتکس به شیر موضوع چندان تازه‌ای در افکار عمومی نبوده و بارها و بارها به صورت شایعه در رسانه‌ها مطرح شده است. با این وجود اخیرا مدیرعامل یکی از شرکتهای معتبر صنایع لبنی، اضافه شدن وایتکس به شیر را تائید کرد که این اظهارنظر موجی از نگرانی را در بین مردم درباره استاندارد و کیفیت شیر و لبنیات تولید داخل به وجود آورده است.

با وجودی که دبیر انجمن صنایع لبنی بعدا تلاش کرد افزودن وایتکس به شیر خام را تکذیب کند، اما به نظر می‌رسد افکار عمومی هنوز در این باره قانع نشده؛ به طوری که تلویزیون نیز در چند برنامه تاکنون به بررسی موضوع فوق پرداخته است.

آیا واقعا وایتکس به شیر تولیدی در کشورمان اضافه می‌شود؟

مدیرکل نظارت بر اجرای استاندارد صنایع غیرفلزی، غذایی و بهداشتی سازمان ملی استاندارد ایران در پاسخ به این سوال به خبرنگار می‌گوید: تمام واحدهای صنعتی تولید شیرخام تحت نظارت و کنترل سازمان استاندارد هستند و تستی تحت عنوان بازدارنده میکروبی در این واحدها انجام می‌شود که عملا امکان استفاده از وایتکس را در تولید شیرخام در این واحدها از بین می‌برد.

«غلامرضا امینی» می‌افزاید: تاکنون شکایتی از واحدهای صنعتی تولید شیر به دلیل استفاده از وایتکس نشده و سابقه‌ای هم در این زمینه وجود ندارد.

او در عین حال در پاسخ به این سوال که آیا سازمان استاندارد روی عملکرد واحدهای سنتی تولید شیر نیز نظارت می‌کند؟ می‌گوید: واحدهای سنتی تولید شیر تحت نظارت ما نبوده و کنترل آنها بر عهده دستگاههای دیگر مانند وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی است.

در همین حال یک کارشناس استاندارد مواد غذایی با تائید خبر افزودن وایتکس به شیر گفت: البته این کار در واحدهای سنتی تولید شیرخام انجام می‌شود که مسئولیت نظارت بر آنها بر عهده وزارت بهداشت است نه سازمان استاندارد.

وی توضیح داد: طی دو سال اخیر تستی تحت عنوان مواد بازدارنده میکروبی در واحدهای بزرگ و صنعتی تولید شیرخام انجام می‌شود که با این تست دیگر امکان استفاده از وایتکس در تولید شیر وجود ندارد؛ اما چنین تستی در واحدهای سنتی تولید شیر وجود ندارد.

به گفته او شیرهایی که از کارخانه‌های بزرگ به دلیل مشکل‌دار بودن مرجوع می‌شوند، به چرخه تولید لبنیات محلی بازگشته و به این ترتیب وارد بازار می‌شوند.

این کارشناس استاندارد مواد غذایی خاطرنشان کرد: براساس آمار وزارت جهاد کشاورزی سالانه حدود ۹٫۵ میلیون تن شیرخام در کشور تولید می‌شود که از این مقدار هفت میلیون تن مربوط به واحدهای صنعتی و ۲٫۵ میلیون تن مربوط به واحدهای سنتی می‌شود.

او با بیان این‌که شیر سنتی از اجرای قانون ارتقای کیفیت مستثنی شده است، عنوان کرد: کل فرایند تولید شیر باید در زنجیره سرد باشد و هیچ افزودنی نیز نباید به شیر زده شود، اما متاسفانه هم‌اکنون در واحدهای سنتی به منظور افزایش نگهدارندگی بعضا به شیر وایتکس افزوده می‌شود.

 
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
United States of America
|
۰۷:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۲
1
1
سنتی که نیاز نداره چون چون تستی برای انجام و همچنین اس سی سی انجام نمیگیرد پس نیازی به کاهش باکتری و اس سی سی نیست اما در شرکت های لبنی این موارد نیاز ب سنجش دارند و احتمالا استفاده از وایتکس برای استفاده شرکت ها دلیل میخواهد .
اسماعیل
|
Spain
|
۰۸:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۲
1
2
کاخونه ها هر روز تو سر شیر تولیدی دامدار میزنن و ازونتر میخن از اون طرف هر روز به یه بهانه ای محصول خودشونو گرون میکنن اگه همین لبنیاتی های سنتی نبود نه دامدار میتونست دوام بیاره و نه مردم میتونستن لبنیات بخرن چون کارخونه ها خون دامدار و مردم را به شیشه میکردن خیلی ....... هست که این جور دارن به لبنیاتی های سنتی اتهام میزنن
ناشناس
|
Finland
|
۱۳:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۲
0
2
اطلاعات غلط به خورد مردم ندید.همانظور که آمار نهایت در مجموع 6 میلیون تن شیر تولیدی در سال 98 رو با آمارسازی دروغ به 9 میلیون تن رسوندید.
ناشناس
|
Belgium
|
۱۶:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۴
0
0
یک شیر کم چرب بیرون یخچال از سال پیش اسفند ماه دارم هر کی خونه میاد یه قاشقش رو براش میجوشونم بهش نشون میدم، هنوز که هنوزه نبریده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۵
0
0
حکیم مهر گرامی کمتر این اخبارکذب همراه بافرافکنی رومنتشرکنید اینجا بیشترین مخاطبان همکاران هستند ومجموعه پرورشی شخصی دارندیا مجموعه هایی رونظارت وتحت پوشش وشرکتهای تولیدی رو، اول اینکه بررسی های انجام شده ونشان از تولید شیر کمتراز اعدادارقامی هست که اعلام نمودند ۹ میلیون وجایی دیگر اتحادیه ۱۱میلیون تن ودوم از انجام نشدن درست وحسابی ماده ۱۹ همه واقفیم که چه اتفاقاتی ممکن هست روی دهد واینها دیواری کوتاهتراز سنتی ها گیرنمی آورند تاسرمال بزنندوقیمت خریدشیرراکاهش دهند سوم اینکه کارگاههای لبنیات سنتی به راحتی دردسترس مردم ودرشهرهای کوچک وروستاهامستقرهست ومردخودناظرند ومصرف کنند وهیچکس بهتراز آنها کیفیت محصول رادرک نمی کند.
نظر شما
ادامه