حکیم مهر - نخستین دوره کلاسهای ترویجی بیماریهای مشترک با عنوان بیماری تب خونریزیدهنده کنگو 23 تیر ماه سال جاری در اداره کل دامپزشکی استان تهران برگزار شد.
سالجاری میلادی سال جهانی دامپزشکی نامگذاری شده و یکی از فعالیتهای الزامی این سال آموزش عمومی مردم و مشاغل است.
معاون فنی اداره کل دامپزشکی استان تهران با بیان این مطلب گفت: اولین جلسه آموزشی بیماریهای مشترک بین انسان و دام با عنوان آشنایی با بیماری تب خونریزیدهنده کریمه کنگو 23 تیر ماه سال جاری شروع شده که در این ارتباط اداره آموزش و روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان تهران برنامهریزی گستردهای دارند.
دکتر داریوش جهانپیما با اشاره به ویژگیهای بیماری تب کریمه کنگو (CCHF) افزود: تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی است که به کمک ناقل که در غالب موارد کنه هیالوما است ایجاد میشود کنه آلوده میتواند ضمن آلوده کردن سایر کنهها و نسل بعد ازخود دام و یا انسان را آلوده کند انسان سالم در اثر تماس با دام آلوده یا انسان بیمار، گزش کنه آلوده یا تماس با خون و ترشحات دام یا انسان بیمار آلوده میشود.
وی تصریح کرد: این بیماری در دام دارای علائم متنوعی نیست و بیشتر به صورت تب دیده میشود ولی در انسان مبتلا با علائم بسیار شدید و متنوعی مانند تب، سر درد، تهوع، خونریزی مخاطات، درد شدید عضلانی به ویژه در ناحیه پشت، خونریزی شدید از رحم و لولههای ادراری و گوارش بروز میکند و یک بیماری کشنده محسوب میشود.
معاون فنی اداره کل دامپزشکی استان تهران با اشاره به اقدامات کنترلی درخصوص این بیماری متذکر شد: برای کنترل این بیماری به دو روش میتوان عمل کرد یکی در جمعیت دامی که به صورت مبارزه با ناقل بیماری (کنه) انجام میشود که از طریق سمپاشی بدن دام و جایگاه آن، بهسازی اماکن دامی و آموزشهای عمومی امکانپذیر است در روش دوم کنترل با آموزشهای عمومی در جمعیت انسانی در جهت رعایت بهداشت فردی و جمعی، بهداشت و ایمنی کار، آموزش گروه در معرض خطر از جمله کارکنان کشتارگاهها، قصابها، دامپزشکان، پزشکان و پرسنل شاغل در دامپزشکی و بهداشت و درمان امکانپذیر است وافراد باید در هنگام تماس با دام، لاشه و ترشحات خونی از وسایل ایمنی کار نظیر لباس کار، چکمه، دستکش، ماسک و عینک استفاده کنند گوشت و آلایش خوراکی دام را به مدت 24 ساعت در یخچال در دمای منفی چهار درجه نگهداری کنند واز حمل و نقل غیر مجاز دام خودداری کنند.
وی با اشاره به این که مردم نیز با رعایت توصیههای بهداشتی میتوانند در پیشگیری از ابتلا به این بیماری موثر عمل کنند، تاکید کرد: مردم باید از خرید گوشتهای بازرسی نشده و بدون مهر دامپزشکی، انجام کشتار دام به صورت سنتی و خارج از کشتارگاه خودداری نمایند و در صورت بروز هرگونه علائم از قبیل تب، سردرد، درد شدید عضلانی به ویژه در ناحیه پشت و گردن، خونریزی از بینی و لثه، استفراغ، خونریزی در مخاطات و چشم و دفع خون از ادرار و مدفوع سریعا به پزشک مراجعه کنند.