کد خبر: ۶۵۷۸۳
تعداد نظرات: ۲ نظر

حکیم مهر: مدیرعامل سازمان کشتارگاه صنعتی شهرداری تبریز با بیان اینکه در کشورهای پیشرفته دنیا کشتارگاه ها به عنوان واحد تولیدی مادر محسوب می شوند، گفت: از امعا و احشا دام فرآورده های زیادی تولید می شود و برخی شرکت های آرایشی و بهداشتی با خرید این محصولات دامی از آن ها مواد آرایشی و بهداشتی تهیه می کنند.

به گزارش حکیم مهر به نقل از فارس، «کریم قدرتی» امروز در بازدید رئیس جهادکشاورزی آذربایجان شرقی از کشتارگاه صنعتی تبریز، ضمن ارائه گزارشی از روند کار کشتارگاه اظهار داشت: این کشتارگاه علاوه بر تامین گوشت قرمز این شهر نسبت به تامین نیاز سایر شهرهای آذربایجان‌شرقی نیز کمک می‌کند.

وی با بیان اینکه در این مجموعه صنعتی انواع دامهای سنگین و سبک حلال گوشت مانند گاو، گوساله، گاومیش، گوسفند، بز، شتر و شترمرغ برای مصارف خانگی و صنعتی کشتار می شود گفت: با راه اندازی خط بسته بندی گوشت قرمز در این مجموعه به صورت بشقابی و منجمد، گوشت کشتار شده در بسته بندی های بهداشتی در سطح شهر و سایر شهرهای کشور حتی تهران توزیع می شود.

افزایش کشتار دام های مولد

مدیرعامل سازمان کشتارگاه صنعتی شهرداری تبریز با بیان اینکه کشتار دام مولد نگران کننده است گفت: اوایل هر هفته به طور متوسط روزانه ۲۳۰ راس دام سنگین و ۷۰۰ راس دام سبک در این مجموعه کشتار می شود و این تعداد در اواخر هفته به ۱۷۰ راس دام سنگین و ۴۰۰ راس دام سبک می رسد و با وجود افزایش میزان کشتار در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته  متاسفانه آمار کشتار دام مولد در سال جاری نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.

۸۰ درصد دام های کشتار شده در کشتارگاه ها را دامداران سنتی تامین می کنند

وی با اشاره به اینکه ۸۰ درصد دام های کشتار شده در کشتارگاه ها را دامداران سنتی تامین می کنند، گفت: این دامداران با توجه به خشکسالی حاکم بر استان به عنوان مرجع تولید گوشت قرمز در کنار دامداری های صنعتی برای تامین علوفه و نهاده های دامی خود نیاز به حمایت دارند.

قدرتی با تاکید بر برخورد با دلالان و واسطه ها در بازار گوشت قرمز اظهار کرد: مجموعه کشتارگاه صنعتی تبریز آماده است تا دام های قاچاقی که توسط نیروی انتظامی کشف شده اند را تا موقع تعیین تکلیف نگهداری کند.

شناسنامه دار کردن لاشه های استحصالی ضروری است

مدیرعامل سازمان کشتارگاه صنعتی شهرداری تبریز با تاکید بر اینکه شناسنامه دار کردن لاشه های استحصالی در کشتارگاه ها ضروری است، گفت: این کار موجب می شود مصرف کننده در موقع خرید با مشخصات لاشه آشنایی داشته باشد و با اطمینان بیشتری اقدام به خرید کند.

قدرتی با بیان اینکه موقع خرید گوشت تنها نباید به مهر دامپزشکی بسنده کرد، ادامه داد: شناسنامه دار کردن لاشه ها در راستای شفاف سازی اینکه مشتری چه نوع گوشتی می خواهد و اینکه گوشت مربوط به گوسفند، گاو یا گاو میش و نر یا ماده بوده از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی با اشاره به اینکه باید طرح شناسنامه دار کردن لاشه ها در مجلس شورای اسلامی به صورت قانونی تصویب و الزامات آن مشخص و اعلام شود، یادآوری کرد: به علت نبود چنین قانونی و الزامات آن، برخی از سودجویان در فروش لاشه کشتار سواستفاده می کنند.

مدیرعامل سازمان کشتارگاه صنعتی شهرداری تبریز با بیان اینکه در کشورهای پیشرفته دنیا کشتارگاه ها به عنوان واحد تولیدی مادر محسوب می شوند، گفت: از امعا و احشا دام فرآورده های زیادی تولید می شود و برخی شرکت های آرایشی و بهداشتی با خرید این محصولات دامی از آن ها مواد آرایشی و بهداشتی تهیه می کنند.

قدرتی با اشاره به آمادگی این سازمان برای همکاری با مجامع علمی کشور برای فرآوری امعا و احشا دام کشتار شده در کشتارگاه صنعتی شهرداری تبریز، افزود: در این راستا این سازمان با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی تبریز تلاش می کند تا از مواد موجود در شکمبه دام کشتار شده مواد قابل استفاده برای تغذیه حیوانات خانگی اهلی تهیه کند.

وی با بیان اینکه هم اکنون غذای این حیوانات با هزینه گزافی از خارج کشور تهیه می شود، یادآوری کرد: با توجه به امکان تولید غذای حیوانات خانگی در داخل کشور می توان با فرآوری مواد غذایی موجود در داخل شکمبه دام های کشتار شده این مواد را دوباره به چرخه مصرف این حیوانات برگرداند.

مدیرعامل سازمان کشتارگاه صنعتی شهرداری تبریز گفت: با توجه به اینکه تجهیزات و تکنولوژی های مورد استفاده در کشتارگاه ها ضعیف بوده و در مقایسه با کشورهای پیشرفته فاصله زیادی وجود دارد می توان با همکاری بخش خصوصی و الگوگیری از کشورهای پیشرفته آن ها را به تکنولوژی های پیشرفته مجهز کرد.

دکتر قدرتی با بیان اینکه هم اکنون پنج دامپزشک با استقرار در این کشتارگاه بر مراحل کشتار دام نظارت می کنند، ادامه داد: دام زنده قبل از کشتار توسط آن ها مورد معاینه قرار گرفته و در صورت تشخیص غیرقابل مصرف بودن گوشت دام یا بخش ها مختلفی از آن، مستندات آن تهیه و پس از صورتجلسه معدوم سازی دام یا بخش های مختلف آن در بخش لاشه سوزی انجام می شود.

وی با اطمینان دادن به مردم از سلامت گوشت تهیه شده در این کشتارگاه، اظهار کرد: مردم بدون نگرانی از سلامت لاشه های استحصالی در این کشتارگاه می توانند گوشت مورد نیاز خود را از فروشگاه های این سازمان و قصابی های معتبر سطح شهر خریداری کنند.

 
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۱
0
2
عجب تیتری! ضرورت تصویب طرح شناسنامه دار کردن لاشه ها در مجلس! ایشون احتمالا تازه کار هست و نمیدونه که دستورالعمل نشانه گذاری لاشه ها یازده سال قبل توسط سازمان دامپزشکی ابلاغ شده و سالهاست که در بسیاری از کشتارگاهها اجرا میشه.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۱
0
2
مجلس! این به اصطلاح مدیر یا توی باغ نیست یا خیلی زرنگه و میخواد خودش رو مطرح کنه! ما سالهاست طبق نامه شبکه دامپزشکی‌ طرح شناسنامه گذاری لاشه ها رو در رنگهای مختلف برای انواع دامها که روی اونها مشخصات کامل دام و تاریخ ذبح نوشته شده رو استفاده ميکنيم
نظر شما
ادامه