کد خبر: ۷۱۵۹۹

حکیم مهر: دامپزشک باغ وحش ارم ضمن بیان اینکه باغ وحش محیط مناسب و نیروی انسانی برای احداث جایگاه مناسب برای شامپانزه‌ها را در اختیار دارد، گفت: هیچ‌گونه استانداردی از سوی سازمان حفاظت محیط زیست کشور برای ساخت جایگاه مناسب برای گونه‌های باغ‌وحش وجود ندارد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، در سال‌های اخیر انتقاداتی نسبت به جایگاه زمستان‌گذرانی شامپانزه‌های باغ وحش ارم مطرح شده است. کارشناسان حیات وحش بر این باور بودند که شرایط نامناسب نگهداری ‌شامپانزه‌های ارم باعث بروز اختلالات روحی و ‌پرخاشگر شدن آن‌ها شده است و آسیبی که «شمسی» - مادر باران - در بدو تولد به آن وارد کرده بود را ناشی از همین اختلالات روحی می‌دانستند حتی آبان ماه سال گذشته «شمسی» - ماده شامپانزه ۱۸ ساله باغ وحش ارم - به دلیل آنچه نزاع بین حیوانات اعلام شد، جان خود را از دست داد. با توجه به این شرایط دی ماه سال ۱۴۰۰ پرویز قندالی- مدیر باغ وحش ارم – از ساخت جایگاه جدید جهت نگهداری شامپانزه‌ها و انجام نامه‌نگاری‌های لازم برای این کار خبر داد و گفت که ابعاد زمین را برای طراحی قفس جدید ارائه داده‌اند اما هنوز با گذشت نزدیک به یک سال هنوز خبری از جایگاه نگهداری جدید نیست و تنها در حد حرف و سخن باقی مانده است.

«دکتر پیمان محمدزاده» درباره علت ساخته نشدن جایگاه جدید برای شامپانزه‌ها در باغ وحش ارم تاکنون اظهار کرد: مشکلی که در ساخت جایگاه جدید وجود دارد این است که هیچ استانداردی  از سوی سازمان حفاظت محیط‌ زیست کشور برای احداث هیچ گونه جایگاهی وجود ندارد و علیرغم تمام زحمات همکاران محیط زیست می‌توان گفت که این یک معضل بزرگ است.

وی ادامه داد: ما در صدد هستیم که این خلا را جبران و استانداردی را تدوین کنیم ولی در حال حاضر استاندارد مشخصی وجود ندارد بنابراین باید از از باقی باغ‌ وحش‌ها کمک و از آن‌ها مصوبه‌ای بگیریم  که در احداث جایگاه جدید به ما کمک کنند. هم نیروی انسانی و هم جایگاه برای احداث این محل تامین شده است ولی ما در بحث تخصصی و مصوبات مشکل داریم.

دامپزشک باغ وحش ارم افزود: یک مربی از سوی اتحادیه باغ‌ وحش‌های اروپا تعیین شد که به‌صورت مرتب در باغ وحش ارم حضور داشته باشد ولی متاسفانه به دلیل شیوع ویروس کرونا و برخی مسائل دیگر طی دوسال گذشته در باغ وحش حضور نداشته است. ساخت جایگاه شامپانزه‌ها به‌کندی پیش‌ می‌رود و قصور از مدیران باغ وحش ارم نیست.

محمدزاده با تاکید براینکه باغ وحش ارم در صدد عمل بر اساس موازین تخصصی است، گفت: مشکل این است که استانداردها و خصوصیاتی که باید برای آن جایگاه لحاظ شود، هنوز به ما ابلاغ نشده است و ما نمی‌خواهیم جایگاهی را بدون توجه به استانداردهای بین‌المللی بسازیم و می خواهیم که جایگاه استاندارد باشد تا بتوانیم گونه‌هایی همچون اورانگوتان، گوریل و ... را نیز به باغ وحش وارد کنیم.

لزوم ایجاد جایگاه مناسب برای گوزن زرد باغ‌ وحش ارم

وی درباره جراحت یک گوزن زرد ایرانی در باغ وحش ارم هنگام جفت‌گیری و تاثیر جایگاه نامناسب بر وقوع چنین اتفاقاتی اظهار کرد: تولد یک فیل در باغ وحش ارم جزو موارد استثنا است که بندرت صورت می‌گیرد و باید شرایط ویژه‌ای برای آن فراهم باشد ولی برخی از گونه‌ها همچون آهو، گوزن و کل و بز هر ساله و به طور منظم در زمان مشخصی زادآوری آن‌ها آغاز می‌شود و جفت‌گیری خوب و طبیعی را تجربه می‌کنند.

دامپزشک باغ وحش ارم با تاکید بر اینکه فراهم نبودن شرایط مناسب برای زادآوری در باغ وحش با توجه به رعایت آزادی و اختصاصات فیزیولوژیک گونه‌ها می‌تواند برای آن‌ها مشکلاتی را به وجود آورد، گفت: به طور مثال گوزن‌های زرد شرایط خوب و محیط مناسبی در باغ وحش ارم برای زندگی داشتند و هرساله زادآوری مناسبی را تجربه می‌کردند ولی الان تعداد آن‌ها خیلی زیاد شده است.

محمدزاده در پایان تصریح کرد: باید یک فکر اساسی شود تا یا جایگاه گوزن‌ها بزرگتر شود و یا به یک جایگاه بزرگتر نقل مکان کنند و این جزو برنامه‌های اساسی مدیر باغ وحش ارم است که در اسرع وقت این جابه جایی صورت گیرد و سرانه محیطی به ازای هر حیوان ایجاد شود و کمتر شاهد اتفاقاتی نظیر آسیب رساندن گونه‌ها به یکدیگر بر اثر محدود بودن جایگاه آن‌ها باشیم.

 

نظر شما
ادامه