کد خبر: ۷۳۱۶۰
تعداد نظرات: ۱۸ نظر

حکیم مهر: آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در اروپا شایع شده و یک دامپزشک نیز احتمال می‌دهد که این بیماری در ایران هم وجود داشته باشد. چون بر این باور است که در معدوم‌سازی چند سال قبل پس از شیوع سویه H5N8 دولت به تعهداتش عمل نکرد و ممکن است به این دلیل بیماری در ایران گزارش نشده باشد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از آنا،‌ درگیری دنیا هنوز با پاندمی کرونا به پایان نرسیده که زنگ خطری دیگر به صدا در می‌آید. احتمال می‌رود ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در جهان تسری یابد. آنفلوانزای فوق حاد پرندگان یک بیماری ویروسی پرندگان است که دارای سه نوع تیپ C,B,A است. در پرندگان فقط تیپ A می‌تواند ایجاد بیماری کند، ولی این تیپ علاوه بر طیور، سایر حیوانات از جمله خوک، اسب و همچنین انسان را درگیر می‌کند. پرندگان وحشی و آبزی می‌توانند بدون اینکه خود مبتلا به بیماری شوند، ویروس‌های آنفلوانزای پرندگان را با خود جابجا کنند. خوک به عنوان میزبان واسط ویروس‌های آنفلوانزای طیور و پستانداران به حساب می‌آید

براساس آنچه در منابع علمی آمده است، مرغ و خروس، بوقلمون، مرغ شاخدار، پرندگان زینتی، پرندگان وحشی و شتر مرغ از پرندگان حساس به این بیماری هستند

از آنجا که ایران کریدور مهاجرت پرندگان وحشی است، هرگاه سویه‌ای از این بیماری در گوشه‌ای از جهان به ثبت می‌رسد، احتمال شیوع آن در ایران هم مطرح می‌شود.

شیوع آنفلوانزا در انگلیس

دیلی میل گزارش کرده که در هفته‌های اخیر این ویروس در اروپا گزارش شده است. بر اساس گزارش این رسانه، مواردی از ابتلا در راسو و سمور گزارش شده و انگلیس با تقریبا ۳۰۰ مورد تایید شده، بزرگترین شیوع آنفلوانزای پرندگان را در تاریخ خود اعلام کرده است.

نهم آذرماه امسال بود که جهانبخش خلفی زاده معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اردبیل آخرین کانون این بیماری در ایران را مربوط به ۱۲ فروردین امسال در تلفات ۴۹ کلاغ و سار باغ شریعت اردبیل اعلام کرد.

به گفته وی ضمن قرنطینه باغ، اقدام سریع در واکنش به موقع دامپزشکی کانون‌کوبی انجام شده و از سرایت این بیماری به صنعت طیور استان پیشگیری می‌شود. تا آذرماه هم هیچ موردی از بیماری در استان گزارش نمی‌شود. اما آیا با توجه به شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در اروپا شاهد این بیماری در ایران نخواهیم بود؟

به آمار‌ها اطمینان ندارم

«دکتر پیام محبی» دامپزشک در گفتگو با آنا بیان می‌کند: کمی درباره گزارش‌دهی‌ها در ایران مشکل دارم. به دلیل برخی معضلات در کشور، نمی‌دانیم گزارش‌ها صحیح است یا نه.

وی سخن خود را این‌گونه تشریح می‌کند: سه تا چهار سال پیش پرسنل سازمان دامپزشکی آنفلوانزای H۵N۸ را گزارش کردند. طبق روال، معدوم‌سازی زیادی اتفاق افتاد و قاعدتا سال بعد هم باید این آنفلوانزای در کشور را می‌دیدم، اما سال بعد گزارش خاصی در این زمینه ارائه نشد.

محبی ادامه می‌دهد: خیلی‌ها گفتند ما واکسن زدیم به همین خاطر بیماری کنترل شد، اما من استنباط دیگری دارم. با کارشناسان سازمان دامپزشکی که صحبت می‌کردم؛ می‌گفتند ما معدوم‌سازی که کار بسیار سختی است را انجام دادیم، اما دو اتفاق افتاد.

وی اضافه می‌کند: اتفاق اول این بود که خسارت مرغداران توسط دولت به درستی پرداخت نشد و دوم اینکه مزایای خاصی برای این کار، به کارمندان سازمان دامپزشکی با این وضعیت معیشتی که دارند، پرداخت نشد. این مسئله تبعاتی برای سلامت جامعه دارد.

این دامپزشک می‌گوید: ممکن است یک مرغدار، چون خسارتش را به موقع نگرفته است، دفعه بعد مرگ و میر گله‌اش را گزارش نکند یا اینکه کارمندان سازمان دامپزشکی بگویند ما موارد تلفات را به مرکز گزارش می‌کنیم و مرکز هم دستور معدوم‌سازی می‌دهد، ولی پولی به ما نمی‌دهد پس موارد را گزارش نمی‌کنیم.

وی اضافه می‌کند: این مسئله را کارشناسان دامپزشکی خودشان صراحتا به من اعلام کرده‌اند. کارمندانی داشتیم که وقتی دوستانه صحبت می‌کردیم، معتقد بودند یکی از دلایلی که انتشار آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در کشور نیست، احتمالا به دلیل عدم گزارش این موارد است.

محبی یادآور می‌شود: متاسفانه روی کاغذ خیلی از برنامه‌های ما درست است، اما در عمل می‌بینیم که اتفاق دیگری می‌افتد.

به گفته وی بیماری‌های انسانی از راه هواپیما و سفر‌های هوایی منتقل می‌شود به همین دلیل رشد پاندمی‌ها سریع شده است و کرونا ظرف مدت کوتاه توانست جهان را بگیرد، اما آنفلوانزای طیور از طریق پرندگان مهاجر منتقل می‌شود

این دامپزشک اضافه می‌کند: ما روی کریدور مهاجرت پرندگان هستیم. هرچند استنباط شخصی من این است که بسیاری از تالاب‌های ما خشک شده است و این مهاجرت‌ها از ایران کمتر اتفاق می‌افتد.

وی درباره احتمال شیوع آنفلوانزای در ایران بعد از انگلیس، بیان می‌کند: ما باید جهان را سیال فرض کنیماگر این بیماری در اروپا گزارش شده است، حتما احتمال ورود آن به ایران هم هست، زیرا پرندگان مهاجر، در حال حرکت هستند.

محبی ادامه می‌دهد: البته باید دید آنچه در اروپا گزارش شده از چه گونه و نوعی بوده است. آیا مشترک با انسان هست یا نه. آنفلوانزای باهوشترین ویروس جهان است. دوست دارد خود را عوض کند. یک اشکال دیگری هم که دارد، این است که اگر آنفلوانزای پرندگان کنار آنفلوانزای دیگر که قرار بگیرد، ممکن است گونه‌های جدیدتری هم به‌وجود بیاورد.

رصد‌ها ادامه دارد، بیماری گزارش نشده است

با وجود آنکه در آخرین ماه‌های سال قرار داریم، اما هنوز رصد‌ها برای بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان ادامه دارد. البته تاکنون گزارش رسمی در رابطه با شیوع این بیماری یا مرگ و میر دسته جمعی پرندگان در تالاب‌های ایران گزارش نشده است.

آن‌طور که ناصر عسگری فرد رئیس اداره دامپزشکی شهرستان دشت آزادگان خبر می‌دهد رصد و پایش بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در مناطق صفر مرزی این شهرستان ادامه دارد. از استان‌های مختلف هم خبر رسیده که ادارات کل محیط زیست، در حال رصد و پایش وضعیت سلامت پرندگان مهاجر هستند. حال باید منتظر ماند و دید که آیا پای ویروس شناسایی شده در اروپا به ایران باز می‌شود یا نه.

 

انتشار یافته: ۱۸
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۶
متخصص طیور
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۴ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۵
1
8
از شما جناب محبی میخواهم بدون مدارک مستند صحبت نفرمائید
روزی درباره یوز پلنگ امروز درباره طیور؟؛!!
اگر لاشه برای شما آورده شود می توانید فقط کالبدگشایی یا تشخیص تفریقی آنقلانزا را بفرمائید؟!!!
............................. یروز با دومینو یروز یوزپلنگ امروز طیور؟!!! اشتباه برداشت کرده اید این فیلد آنقدر بزرگ دارد که مجال جهت صحبت کردن شما وجود نخواهد داشت.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۱۱ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۵
همکار گرامی ایشان این مطالب را نمیبینند، به علاوه دوست داشتند در خبرگزاری "آنا" صحبتی داشته باشند که این خبرگزاری ادعا کرده که چیزی در این خصوص پیدا کرده که نظر ایشان را *جویا شدند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۵۱ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۵
سه مورد رخداد انفلوانزا در ورامین و شمال را بپرسید به شما خواهند گفت که حقیقت دارد.
ای بی‌خبر بکوش صاحب خبر شوی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۴ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۵
0
2
سال ۹۹ که استان واکسینه نشده خراسان جنوبی درگیر شد و وقتی بیماری به استان های همجوار واکسینه شده رسید بیماری فروکش کرد مگر کسی توانست پنهان کاری کند. در حالی که همین بیماری در سال ۹۶ کل کشور را درگیر کرده بود.
در حال حاضر نیز علاوه بر اروپا ۵۸ میلیون قطعه طیور در سال جاری در آمریکا نیز از بین رفته که در نتیجه منجر به اقدام برای واکسیناسیون در آن کشور نیز گردیده است.
پاسخ ها
دامپزشک
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۱۷ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۶
وقتی واکسیناسیون انجام میدهیم یعنی این بیماری را در کشور پذیرفته ایم لذا بدنبال کنترل آن هستیم. امکان وقوع در گله ها واکسینه نشده بومی وجود دارد....
همکار دولتی
|
United Arab Emirates
|
۲۲:۲۶ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۵
0
4
همکاران سازمان دامپزشکی در بخش سلامت لااقل در استانی که شاغلم، درسته مدیرکلمون تغییر نمیکنه و شاکی هستیم و مزایا افتضاحه ولی در مورد سلامت جامعه واقعا شوخی نداریم گزارشی باشه فورا نمونه برداری و در صورت مثبت بودن نتایج سریع اقدام خواهد شد درسته حقوق و مزایا ی ناچیزی داریم ولی وجدانمان در قبال سلامت جامعه هنوز بیداره.. اینگونه زحمات همکارانم رو زیر سوال نبرید ما از غریبه و خودی فقط در حال ضربه خوردن هستیم چرا تلاش و ازخودگذشتگی های ما دیده نمی شود؟ چرا همکاران در شهرستان ها حداکثر خطرات را به جون می خرند ولی کمترین مزایا را دارند؟ حکیم نامهربان لااقل شما همه قسمت های مصاحبه ها را منتشر نمی کردید...
پاسخ ها
دامپزشک
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۲۷ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۶
زحمت کشان اداره در سرما گرما وسط بیابان در حال تلاش هستند. بنده شک دارم ایشان حتی یکبار برای نمونه گیری ساده نه آنفلانزا و نه موارد خاص به این جاهای سخت رفته باشند. از روابط عمومی سازمان درخواست میکنم ادعاهای مطرح شده از سمت ایشان را بررسی کنند و پاسخ بدهند. نمی شود این گونه که هرکسی برای چهره شدن به دنبال تخریب دیگران باشد. ................
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۴۵ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۶
0
0
خیلی خوش بین هستید که فقط به همین موضوع اطمینان ندارید
ناشناس
|
Canada
|
۰۹:۰۰ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۶
0
4
آقاي دكتر دوره صحبت كردن در مورد تمام موجودات كره خاكي بعنوان دامپزشك سپري شده نميشه در حوزه دام كوچك ، حيوانت وحش ، طيور و ….صاحب نظر بود!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۷ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۶
0
0
آقای دکتر در سنوات گذشته هر وقت درگیری انفولانزا داشتیم اکثر سالن های اطراف کانون پس از نمونه برداری به سرعت گله را تخلیه می‌کردند ( عموما بیماری در مرغ تخمگذار شیوع پیدا می‌کرد) و این باعث اعلام زیاد و نیز کاهش شدید قیمت مرغ حتی در سطح کشور می‌شد که این مورد امسال اتفاق نیفتاد حتی حذف تخمگذاردر سنوات گذشته بصورتی بود که قیمت آن زیر هزار تومان هم میرسید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۹ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۷
اقای ناشناس می دانی چرا؟ چون مرغ از کف قیمت هم عبور کرده . به اندازه کفی قیمتش کم هست که اگر بگویند مرغ سرطان زاست قیمتش دیگه از 37000 کمتر نخواهد شد.
همکار دولتی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۰ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۶
1
0
با سلام با توجه به انجام واکسیناسیون هدفمند در استانهای پرخطر و ممیزی و ارتقاء امنیت زیستی مزارع مادر ، تخمگذار ، پولت و بوقلمون و افزایش آگاهی و اطلاعات مرغداران نسبت به بیماری و اقدامات بهداشتی و قرنطینه ای بیماری در کشور کنترل شده
ولی امکان وقوع بیماری در جمعیت طیور بومی و حیات وحش هست که در صورت گزارش و تایید مطمئنا اقدامات لازم از جانب تمامی استانها صورت خواهد گرفت
لطفا بدون مدرک و مستند اظهار نظر ننمایید و زحمات استانها را زیرسوال نبرید آقای دکتر
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۸ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۷
اقای دکتر همکار دولتی چرا در مورد همان حیات وحش و بومی اطلاع رسانی نکردید؟
دامپزشک
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۴ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۷
همچین میگید چرا اطلاع رسانی نشده انگار سرپوش گذاری کرده بودند. شما اگر بلد باشید رفرنس های بین المللی و oIE و یا به واحد معاونت شبکه ها تماس میگرفتید یا سرچ میکردید متوجه میشدین. وقتی که واکسیناسیون انجام می شود یعنی نوع نگاه به این بیماری در کشور تغییر کرده است.
دامپزشک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۴ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۶
0
3
آقای دکتر بهتر نیست هرکسی در تخصص خود صحبت کند ؟
کم گوی گزیده بگو
ناشناس
|
Germany
|
۱۸:۲۶ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۶
0
5
آقای دکتر ایشالا بعد عید یک مصاحبه در مورد ماهی و صنعت شیلات برپا کنید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۰۲ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۷
یه کیس زرافه لترال شد الان اکسپایر شده این سوژه خوبیه برای مقاله بعدی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۴ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۹
0
0
تخصص ایشون چیست؟ دام کوچک؟ حیات وحش؟ بهداشت مواد غذایی یا طیور؟؟
چون متاسفانه درباره همه این موارد ایشون نظر قطعی میدهند؟
....................
نظر شما
ادامه