کد خبر: ۷۶۵۸۳
تعداد نظرات: ۲ نظر

حکیم مهر: خبرگزاری فارس نوشت:

اداره کل حفاظت محیط‌زیست استان سمنان با فرافکنی عجولانه درباره ماجرای خرس زخمی که اخیراً در مجن جان خود را از دست داد، بر ابهامات مرگ این گونه بااهمیت جانوری افزود.

 سوم آبان‌ماه امسال بود که 2 قلاده خرس قهوه‌ای در حومه مجن در شهرستان شاهرود استان سمنان جان خود را از دست دادند؛ اهمیت موضوع به‌حدی بود که خبر این اتفاق ناگوار به‌سرعت در رسانه‌ها منتشر شد.

ابتدا «یک محیط‌بان باسابقه» که در محل امدادرسانی محیط‌بانان و سایر عوامل دست‌اندرکار در موضوع در حومه مجن حضور داشت، با انتشار تصاویری در صفحه شخصی اینستاگرامی‌اش، از مرگ این 2 خرس قهوه‌ای خبر داد.

در همین بین، «شلیک گلوله باغداران» عامل مرگ این خرس‌ها عنوان شد (مستندات کامل این بخش نزد خبرگزاری فارس استان سمنان محفوظ است و به دلیل جلوگیری از فشارهای بعدی به این محیط‌بان پرتلاش، فعلاً از انتشار آن خودداری می‌شود).

پس از مستندسازی این محتواها، خبرنگار خبرگزاری فارس به‌عنوان یکی از فعال‌ترین رسانه‌ها در حوزه محیط‌زیست استان سمنان با محیط‌بان منتشرکننده آن پست، تماس تلفنی برقرار کرد و جزئیات ماجرا را جویا شد.

محیط‌بان باسابقه و کاربلد استان سمنان در این تماس تلفنی نیز مجدداً تأکید کرد که علت مرگ خرس‌های قهوه‌ای، «شلیک گلوله باغداران» بوده است (مستندات کامل و فایل صوتی این مصاحبه نیز نزد خبرگزاری فارس استان سمنان محفوظ است و در صورت نیاز منتشر خواهد شد).

تصویری از یکی از 2 خرس تلف‌شده

 

تصاویر کامل‌تری از مرگ این 2 خرس قهوه‌ای به انضمام چندین فریم ویدئو از صحنه هم در اختیار خبرگزاری فارس استان سمنان قرار گرفت که در آن، جزئیات شرح داده می‌شد و به‌لحاظ اهمیت دوری جامعه از ناگواری خاص این خبر، تا این لحظه هرگز منتشر نشده است.

خبرنگار فارس بنا به سال‌ها تجربه کار رسانه‌ای، به این تصاویر، فیلم‌ها و پست‌های اینستاگرامی بسنده نکرد و در چندین نوبت تلاش شد تا موضوع به‌صورت تلفنی از مدیرکل محیط‌زیست استان سمنان پیگیری شود که البته وی متأسفانه پاسخگوی تماس‌ها نبود.

خبرگزاری فارس با ابراز تأسف از تخطی مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان سمنان در زمینه پاسخگویی سریع و بدون فوت وقت در زمینه خبرهای شائبه‌برانگیز و پراهمیت که همواره دستور صریح استاندار سمنان به‌عنوان رئیس شورای اطلاع‌رسانی استان سمنان و نیز معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار سمنان به‌عنوان جانشین این شورا بوده است، به خبرنگار خود در شهرستان شاهرود مأموریت ویژه داد تا موضوع را پیگیری کند.

توضیحات تکمیلی و زوایای جدید این اتفاق در مصاحبه خبرنگار فارس با رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان شاهرود پیگیری و به‌سرعت و با نهایت دقت و امانتداری منتشر شد؛ تا این لحظه، هیچ رسانه رسمی‌ای در استان سمنان و کشور به موضوع جزئیات خبر نپرداخته بودند؛ گرچه فضای مجازی مملو از شبهات و پرسش‌های بی‌پاسخ بود.

 

اما ماجرا ادامه یافت تا اینکه کامبیز برادرانی، پژوهشگر مستقل حیات‌وحش با انتشار ویدئویی در صفحه اینستاگرامی خود (که البته نمونه‌ای از آن از همان روز واقعه نزد خبرگزاری فارس موجود بود)، نوشت: «نحوه زنده‌گیری و انتقال خرس قهوه‌ای زخمی در مجن- شهرستان شاهرود- استان سمنان؛ واقعاً باعث تأسف است؛ عدم وجود تجهیزات و امکانات لازم و ضروری ازجمله دارت بیهوشی، تفنگ بیهوشی، برانکارد و باکس (جعبه چوبی) مناسب برای بیهوشی و انتقال حیات‌وحش زخمی و آسیب‌دیده در اداره کل حفاظت محیط‌زیست استان سمنان و ادارات محیط‌زیست شهرستان‌ها. زبان‌بسته چه درد و استرسی کشیده است. سرانجام این خرس قهوه‌ای نگون‌بخت مرگ بود».

پس از انتشار این پست اینستاگرامی و کسب مجوز کتبی از نویسنده، خبرنگار فارس موضوع را منتشر کرد و در زیرنویسی برجسته، مشخصاً نوشت: «خبرگزاری فارس بدون قضاوت درباره مسائل فنی این مسأله، آماده انتشار پاسخ مسؤولان امر در اداره کل حفاظت محیط‌زیست استان سمنان است».

 اینجا تصویر خبر را ببینید

 

با این حال، اداره کل حفاظت محیط‌زیست استان سمنان امروز بدون مطالعه دقیق خبرهای خبرگزاری فارس در متنی با عنوانی که زیبنده این سازمان نیست، خبرگزاری فارس را به نشر اکاذیب متهم کرد؛ موضوعی که البته و حتماً پیگیری حقوقی خواهد شد.

اما آنچه در این متن توهین‌آمیز بیش از همه به چشم می‌آید، فرافکنی عجولانه اداره کل محیط‌زیست استان سمنان در ماجرای زنده‌گیری خرس زخمی است؛ مسأله ای که تناقض در گفته‌های مدیران این اداره کل را به‌روشنی اثبات می‌کند.

در بخشی از توضیحات فوق که البته هنوز به دست خبرگزاری فارس نرسیده و به شکل عجیبی یک روز قبل از انتشار، در یک خبرگزاری نیمه‌فعال استان منتشر شده، آمده است: «اولاً خرس‌های اشاره شده در متن خبر، زخمی بوده‌اند و پایش آنها از شب قبل انجام شده و همکاران محیط‌زیست شاهرود و اکیپ اعزامی از سمنان به علت تاریکی هوا امکان اقدام در نیمه‌شب قبل را نداشته و پایش میدانی به جهت جلوگیری از آسیب‌رسانی خرس قهوه‌ای زخمی به جوامع انسانی پیرامون اولویت امر بوده است.

ثانیاً بر اساس کالبدشکافی انجام شده از لاشه خرس‌های اشاره شده در خبر، نتیجه‌گیری شد که آنها بر اثر تصادف جاده‌ای گذشته، دچار مصدومیت شدید از نواحی مختلف بدن (سر و دست و پا) شده بودند و بر همه کارشناسان واضح و مبرهن است که هرگونه بیهوشی برای حیات‌وحش (خرس زخمی) که دارای استرس شدید بوده و خوی وحشی‌گری آن نیز به‌واسطه تصادف جاده‌ای تشدید شده است، نتایج مطلوب نداشته و مقیدسازی آنها به جهت جلوگیری از آسیب‌رسانی به جوامع انسانی پیرامون محل واقعه ضرورتی اجتناب‌ناپذیر بوده است.

ثالثاً در زمان حضور در صحنه علاوه بر وسایل و داروهای بیهوشی، باکس و جعبه مقیدسازی نیز بوده و مراحل اجرای کار برابر پروتکل‌های مربوطه صورت پذیرفته لیکن شدت جراحت به حدی بوده که حیوان در حین انتقال به مراکز درمانی معتبر متأسفانه تلف شده است.

فلذا اظهارات ضدونقیض از سوی برخی رسانه‌ها در جهت تشویش اذهان عمومی و زیر سؤال بردن تمام زحمات پرسنل خدوم محیط‌زیست که با تمام محدودیت‌ها از هر کوششی جهت جلوگیری از وارد شدن صدمات جانی و مالی به روستاییان دریغ نداشته و بر روی خرس‌ها، بیهوشی و درمان اولیه دامپزشکی معمول داشته‌اند، کاری ناصواب بوده که جلوگیری از این‌گونه اظهارات غیرکارشناسی، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر و درخور تأمل است».

تصویری از خرس زخمی تلف‌شده

 

اما چرا می‌گوییم اداره کل حفاظت محیط‌زیست استان سمنان هم فرافکنی می‌کند و هم سخنان ضدونقیض مدیران آن حتی در متنی مکتوب به حاشیه‌ها دامن می‌زند؟

در توضیحات به‌اصطلاح کارشناسی اداره کل حفاظت محیط‌زیست استان سمنان در بند «ثانیاً» مشخصاً آمده است که «بر همه کارشناسان واضح و مبرهن است که هرگونه بیهوشی برای حیات‌وحش (خرس زخمی) که دارای استرس شدید بوده و خوی وحشی‌گری آن نیز به‌واسطه تصادف جاده‌ای تشدید شده است، نتایج مطلوب نداشته»؛ بنا بر همین بند، می‌توان نتیجه گرفت که نظر این اداره کل این است که «هرگونه بیهوشی برای حیات‌وحش (خرس زخمی) نتایج مطلوب ندارد» و به عبارت بهتر، این اداره کل تلویحاً اذعان می‌کند که بیهوشی خرس زخمی به این دلیل انجام نشده است.

اما خوب است به ادامه متن هم دقت کنیم؛ اداره کل حفاظت محیط‌زیست استان سمنان در بند «فلذا» تصریح می‌کند که نیروهای محیط‌زیست«با تمام محدودیت‌ها، بر روی خرس‌ها، بیهوشی و درمان اولیه دامپزشکی معمول داشته‌اند» و این یعنی، تأیید انجام بیهوشی برای خرس زخمی!

 تصویری از خرس زخمی تلف‌شده

 

حال، پرسش واضح به دور از همه فرافکنی‌های اداره کل حفاظت محیط‌زیست استان سمنان و برخی خبرگزاری‌های نیمه‌فعال استان که حیات خود را نه در کار حرفه‌ای، بلکه در تکذیبیه‌نویسی برای این اداره و آن اداره جست‌وجو می‌کنند، این است:

اگر به تأکید اداره کل حفاظت محیط‌زیست استان سمنان، هرگونه بیهوشی برای خرس زخمی که دارای استرس شدید بوده، نتایج مطلوب نداشته است؛ چطور در انتها، انجام بیهوشی را تأیید می‌کنید و آیا همین بیهوشی به قول خودتان، سبب بر جای ماندن نتایج نامطلوب روی خرس زخمی نشده است؟

تصویری از پاسخ متناقض محیط‌زیست

 

خبرنگار خبرگزاری فارس استان سمنان به درخواست برخی بزرگان استان سمنان فعلاً نسبت به انتشار تمام مستنداتی که در این زمینه در اختیار دارد و پاسخ به ادعاهای نادرست و مطالب خارج از ادب تخاطب اداره کل حفاظت محیط‌زیست استان سمنان سکوت می‌کند؛ تا بعد!

 

انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۶
0
2
محیط زیست سازمانی با نیروی کم ، بودجه کم ، سواد کاری بسیار کم و بدون هرگونه امکانات اولیه است نمیشه ازشون انتظاری داشت برادر
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۶
0
2
این سازمان حفاظت از محیط زیست به چه دردی میخوره؟؟؟!!!!!!
نظر شما
ادامه