کد خبر: ۹۴۴۶
تعداد نظرات: ۱ نظر

حکیم مهر - رئیس سازمان دامپزشکی کشور از اجرای مرحله نخست طرح واکسیناسیون رایگان طیور روستایی علیه بیماری نیوکاسل در سه استان مازندران، گیلان و گلستان خبر داد.

دکتر سید محسن دستور گفت : اجرای این طرح با هزینه 15 میلیارد ریال آغاز شده است که طی آن 11 میلیون قطعه طیور روستایی علیه نیوکاسل ایمن می شوند.
وی ادامه داد: این طرح با توجه به نقش طیور بومی در اقتصاد خانوار روستایی و همچنین اهمیت بیماری نیوکاسل و تاثیر آن بر تولیدات طیور روستایی اجرا می شود.
به گفته رئیس سازمان دامپزشکی کشور، طرح واکسیناسیون رایگان طیور روستایی علیه بیماری نیوکاسل با توجه به نقش این دسته از پرندگان در گردش و بقاء ویروس نیوکاسل در محیط و مخاطراتی که از این رو برای طیور صنعتی کشور متصور است و با عنایت به اهمیت اجرای برنامه های پیشگیرانه در جلوگیری از ابتلاء طیور روستایی به بیماری های واگیردار عملیاتی می شود.
دکتر دستور اضافه کرد: به منظور پیشگیری و کنترل بیماری نیوکاسل در مرحله نخست در 80 درصد جمعیت طیور بومی در سه استان با ویژگی تراکم بالای طیور روستایی، سابقه شیوع نیوکاسل و تردد بین استانی طیور روستایی و در مرحله دوم 80 درصد طیور روستایی کل کشور تحت پوشش واکسیناسیون قرار می گیرند.
به گفته وی، جمعیت هدف این طرح، ماکیان بومی شامل مرغ، خروس، کبوتر، بوقلمون، بلدرچین و کبک می باشد و تمامی واحدهایی که به شکل صنعتی اقدام به دریافت جوجه یک روزه بومی و پرورش و توزیع آن می نمایند نیز تحت پوشش این طرح قرار می گیرند.
نیوکاسل نوعی بیماری ویروسی است و به اشکال تنفسی، گوارشی و عصبی پرندگان را درگیر می کند.

 

 

انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
دکتر حسن زاده
|
-
|
۱۵:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۷
0
0
ضمن اینکه اجرای واکسیناسیون در طیور بومی امر خیری است و با توجه به میزا ن بالای تلفات ناشی از این بیماری در آنها ضروری است ولی بررسیهای علمی و تجارب عملی محققین دانشگاهی در کشورهایی که جمعیت طیور بومی آنها (مانند استرالیا، کشورهای جنوب شرقی آسیا و افریقا) زیاد است نشان می دهد که به کار گیری روشهای کلاسیک واکسیناسیون نیوکاسل که در فارم های صنعتی طیور استفاده می شود، در طیور بومی موثر نمی باشد و بایستی از واکسن و مدلهای واکسیناسیون متناسب با شزایط روستا بهره گرفت.
نظر شما
ادامه