کد خبر: ۹۶۲۶
تعداد نظرات: ۳ نظر

حکیم مهر - پژوهشگران ایرانی موفق به تولید داروی گیاهی حاوی مواد مؤثره گل میخک و ریواس شدند که می‌تواند در درمان بیماری تب برفکی موثر باشد.

امین دبیلی، دانشجوی دکتری حرفه‌یی دامپزشکی دانشگاه شهرکرد و از مجریان این طرح اظهار کرد: عامل بیماری تب برفکی، ویروسی کشنده است که از طریق باد تا 200 کیلومتر هم جابه‌جا می‌شود.

این ویروس وارد بدن دام شده و زخم‌هایی را در ناحیه‌ی دهان وروی پوست آنها ایجاد می‌کند و موجب ناتوانی‌شان در خوردن علوفه می‌شود.

وی افزود: این بیماری هر ساله صدمات بسیاری را به صنعت دامپروری کشور وارد می‌کند و موجب کاهش تولید شیر و گوشت شده و رشد گوساله‌های پرواری را متوقف می‌کند.

دبیلی درباره‌ مزایای داروی آریااورال گفت: این دارو دارای خواص ضد درد، ضد عفونی‌کننده و انقباض عروق است که برای جلوگیری از خونریزی به کار می‌رود. مهمترین ویژگی این دارو ماده موثره‌های گیاهی به کار رفته درآن است که ضمن دفع آسان، عوارض داروهای شیمیایی را ندارند. داروهای شیمیایی گاهی روی کبد و کلیه دام تاثیر منفی می‌گذارند.

وی همچنین افزود: مواد موثره‌ گیاهی که در این دارو به کار می‌روند از داخل کشور تامین شده اند و لذا دارو با قیمتی مناسب عرضه می‌شود.

دبیلی مزیت دیگر این دارو را طریقه‌ مصرف آن دانست و اظهار کرد: این دارو به دلیل این که به دهان دام اسپری می‌شود نسبت به شیوه‌‌های دیگر که در آن دامدار دارو را به دهان دام می‌ریزد سهولت دارد.

وی با اشاره به نمونه های خارجی این دارو گفت: نمونه‌های خارجی دارو صرفا برای درمان تب برفکی نیست ونوعی ضد عفونی کننده و شست‌وشو دهنده‌ی بافت مخاطی محسوب می‌شود و عوارضی مانند مسمومیت خواهد داشت و مصرف دوز بالای آن برای دهان دام سوزاننده است و به بافت‌های مخاطی آسیب می‌رساند.

دبیلی با اشاره به این که طرح تولید این دارو با همکاری دکتر ایرج کریمی، دکتر جهانگیر کبوتری، دکتر سیدمحمد عظیمی، دکتر احسان‌الله صادقی و مشارکت موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی و مرکز رشد دانشگاه شهرکرد طی چهار سال اجرا شده است گفت: تحقیقات روی این دارو به منظور بررسی سمیت سلولی ادامه دارد که این تحقیقات در قالب دو پایان‌نامه‌ی دکتری حرفه‌ای توسط موسسه رازی انجام می‌شود.

 

انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
-
|
۱۵:۰۸ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۷
0
0
حکیم مهر؛
لطفا تیترهای بهتری برای نتایج علمی منتشر کنید. نتیجه یک پایان نامه بدون استخراج مقاله در ژورنال های معتبر، ارزش چندانی ندارد چون صرفا یک ادعا است. متاسفانه این نوع اظهار نظر و تیتره به سطوح دولتی هم کشیده شده. اگه یادتون باشه داروهایی مثل آیمود (درمان ایدز) و یا آنژیوپارس (درمان زخم های دیابتی) بدون اینکه پشتوانه مقاله ای داشته باشند در اخبار معرفی شد. نتیجه آن این میشه دیگه حتی هیچ داروخانه ای هم چنین داروئی را نمی فروشه. موقع ساخت آیمود یکی از مقامات ارشد تو جمع گفت که شما غربی ها ایدز را بوجود آوردید اما ما درمانش را کشف کردیم!!!
یا چند سال پیش نوشتن که قطع نخاع در ایران با تزریق سلول های شوان درمان میشه. پس کو؟؟!!
جناب دکتر لطفی زاده عزیز! از شما تقاضا دارم سوار بر موج اینطوری نشید!
محمد لطفی زاده / مدیرمسئول حکیم مهر
|
-
|
۲۱:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۷
0
0
بیننده محترم / با سلام و احترام - با فرمایش شما تا حدود زیادی موافقم. متاسفانه معیار انتشار نتایج پژوهش در رسانه ها مشکلات زیادی دارد. در این خبر هم تیتر تغییر داده شده و برخلاف خبرگزاری منتشر کننده خبر ما خبر را به این شکل منتشر کردیم که نتیجه قطعی به مردم عرضه نشود و ادعای یک پژوهشگر منتشر گردد. همانطور که در تیتر خبر ملاحظه می فرمایید ساخت اسپری از قول یک دانشجوی محترم و عزیز منتشر شده است حال آنکه در خبرگزاری منبع این خبر اینطور نبوده است.
یکی از خوانندگان
|
-
|
۱۸:۰۶ - ۱۳۹۱/۰۵/۰۱
0
0
واقعا جای تأسف است که غوغاسالاری رسانه ای به موضوعات علمی نیز کشیده است. کدام دارو برای نابودی ویروس تب برفکی وارد کشور می شود. همه دامپزشکان می دانند که ویروس تب برفکی به راحتی با تغییرات pH محیط از بین می رود. ضایعات مخاطی نیز با درمان های حمایتی به تدریج التیام می یابند. این پروپاگاندای رسانه ای چیزی نیست جز برای ....... بودجه های تحقیقاتی کشور که به جای در اختیار دادن آنها به دانشگاه های کشور ....... قرار داده می شود.
نظر شما
ادامه