کد خبر: ۴۹۱۳۲

در حالی که عرضه گوشت وارداتی با نرخ نیما در فروشگاههای زنیجره‌ای آغاز شده هنوز خبری از پرداخت ما به التفاوت ریالی یا عملیاتی شدن کارت کالا نیست.

به گزارش حکیم مهر به نقل از تسنیم، بعد از تصمیم دولت برای توقف واردات گوشت قرمز با ارز 4200 تومانی دیگر اثری از صف‌های طولانی مردم برای خرید گوشت قرمز تنظیم‌بازاری در فروشگاه‌های زنجیره ای و میادین میوه و تره بار مشاهده نمی‌شود.

بررسیهای میدانی نشان میدهد، در حال حاضر گوشت قرمز با دو نرخ متفاوت ارز نیمایی(8700 تومان) و قیمت آزاد عرضه می‌شود. گوشت قرمزی که (تا روزهای گذشته) در بازار عرضه می‌شد با ارز 4200تومانی به کشور وارد شده و قیمت آن حدود 40 هزار تومان بود اما مدتی است که گوشت قرمز با ارز نیمایی به کشور وارد و در فروشگاه‌ها توزیع می‌شود. گوشت چرخ کرده نیمایی با قیمت هر کیلو 62 هزار تومان توزیع می شود.

این درحالی است که بر اساس قانون بودجه، مصوبات و تصمیمات خود دولت، واردات کالاهای اساسی در سال 98 باید با ارز رسمی 4200 تومان انجام شود. در اخرین روزهای کاری مجلس شورای اسلامی نمایندگان مجلس به اصرار دولت همچنان بر توزیع کالاهای اساسی با ارز 4200 تومان تاکید کردند. این در حالی بود که در نخستین ماه سال 98 خبر خارج شدن 4 قلم کالای از لیست 25 قلم کالای اساسی منتشر شد.

هنوز زمان زیادی از اظهارات «محمدباقر نوبخت»، رئیس سازمان برنامه و بودجه (در 7 اسفند 97) درباره اقدامات دولت برای تنظیم بازار کالاهای اساسی در سال آینده (98) مبنی بر اینکه «سیاست تخصیص ارز 4200تومانی در حوزه کالاهای اساسی برای سال 98 نیز تکرار می‌شود» نگذشته بود که عباس قبادی دبیر ستاد تنظیم بازار اعلام کرد که واردات گوشت قرمز تنظیم بازاری با ارز 4200 تومان متوقف شده است.

نوبخت همچنین گفته بود که سیاست دولت این است که همچنان کالاهای اساسی و مایحتاج مردم را با ارز 4200تومانی تأمین کند.

چند روز قبل مدیرعامل یک فروشگاه زنجیره ای خبر از توزیع گوشت با ارز نیمایی در فروشگاه‌های این مجموعه داده بود. بررسی‌های میدانی از برخی فروشگاه‌های شهروند نشان می‌دهد که گوشت با ارز نیمایی فقط به صورت چرخ کرده در این فروشگاه‌ها موجود و اما مانند گذشته از آن استقبال چندانی نشده است.

نکته قابل توجه اینکه در زمان تصویب بودجه در مجلس برای تعیین تکلیف عرضه کالاهای اساسی دو سناریو مختلف برای بازگشت ما به التفاوت قیمت کالای اساسی وارداتی مطرح شد. این در حالی است که تا امروز با وجود عرضه گوشت به نرخ نیمایی و عدم تزریق گوشت با ارز 4200 تومانی (در فروشگاههای زنجیره‌ای) خبری از میزان و یا نحوه تزریق ما به التفاوت ریالی به مردم نیست.

«امیدوار» ادامه داد: در نتیجه مشاهده می‌شد که خانواده‌هایی بودند که تمامی اعضای خانواده با ارائه کارت ملی برای خرید گوشت در مراکز توزیع حاضر می‌شدند.

وی اظهار کرد: اما چند روزی است که شرایط توزیع گوشت را به منظور کوتاه کردن دست دلال‌ها سخت کرده‌ایم به طوری که متقاضیان گوشت علاوه بر ارائه کارت ملی باید شناسنامه خود را به منظور اینکه افراد سرپرست خانوار هستند و یا خیر، را نیز باید ارائه دهند.

این مقام مسئول بیان کرد: با اجرای این طرح مشاهده کردیم که سر و صداهایی از اطراف بلند می‌شد و این افراد اشخاصی بودند که توسط دلال‌ها تحریک می‌شدند اما بر پافشاری‌های خود ادامه دادیم.

وی با بیان اینکه سرپرست خانوارها هر دو ماه می‌توانند گوشت تنظیم بازار را دریافت کنند، خاطرنشان کرد: از سوی دیگر مگر میزان مصرف گوشت قرمز توسط مردم این استان چقدر است که شاهد سر و صدا باشیم.

رئیس اتاق اصناف خراسان شمالی در ادامه گفت: علاوه بر آن از نیروی انتظامی تقاضا شده است تا مامورانی نیز به منظور جلوگیری از بروز هر مشکلی در اختیار قرار داده شوند که این امر نیز در کارگروه تنظیم بازار مصوب شد.

وی افزود: تاکنون چندین مرتبه مأموران نیروی انتظامی مشاهده کرده‌اند که دلال‌ها در فاصله چند متری محل توزیع گوشت در حال قیمت دادن به افراد برای خرید گوشت تنظیم بازار هستند.

امیدوار ادامه داد: علاوه بر آن گشت‌های ویژه نظارتی که در آن دامپزشکی، صمت و … حضور دارند نیز فعال شده که این گشت‌ها بر کبابی، رستوران و… نظارت دارند و در صورت مشاهده هر گونه گوشت قرمز منجمد با آن برخورد ویژه خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: بهترین روش برای حل مشکل گوشت قرمز تک نرخی کردن آن و یا ارائه کالا برگ‌های الکترونیکی به سرپرست خانوار است که از این طریق گوشت تنظیم بازار به آنها تعلق گیرد.

 
نظر شما
ادامه