کد خبر: ۵۲۱۴۹

حکیم مهر: رئیس پژوهشکده زیست فناوری پژوهشگاه رویان از دستیابی به دستاورد درمان اسهال دامی از طریق پادتن توسط این مرکز خبر داد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، «دکتر نصر اصفهانی» در نشست با معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری خراسان شمالی اظهار کرد: پیش بینی می شود تا سال ۲۰۵۰ یکی از علت های مرگ و میر مقاومت به آنتی بیوتیک باشد زیرا به عنوان مثال در برخی از دامداری ها برای درمان دام ها حتی از آنتی بیوتیک انسانی استفاده می شود.

وی ادامه داد: اکنون به این دستاورد دست یافته ایم که با استفاده از پادتن بیماری اسهال را در دام ها درمان کنیم.

وی در ادامه با اشاره به اینکه اکنون دامپروری در کشور به صورت سنتی انجام می شود و ضریب تبدیل آن پایین است، اظهار کرد: در اروپا میانگین افزایش وزن در دام تقریبا ۴۰۰ گرم در روز است این درحالیست که این رقم در ایران ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم است.

وی بیان کرد: در اروپا میزان تولید شیر در یک دام سه تا چهار کیلوگرم است اما در ایران این رقم در طول روز به ۲۰۰ تا ۵۰۰ گرم است.

وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر مراتع نیز به علت انجام دامداری سنتی در حال از بین رفتن است زیرا چرا بی رویه بوده و استفاده بهینه از آن نمی شود.

وی توضیح داد: در پژوهشکده زیست فناوری نژاد مختلف دام از شش نوع گوسفند و سه نوع بز برای تولید گوشت و شیر بیشتر را وارد کردیم و از طریق شبیه سازی موفق به تولید دام هایی با افزایش تولید محصول شدیم.

«دکتر بیگ زاده»، معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار خراسان شمالی نیز در ادامه این جلسه گفت: طی سفر دکتر ستاری به این استان توافقات خوبی صورت گرفت که این توافقات تبدیل به برنامه شدند.

وی در ادامه با اشاره  به اجرای پروژه بهنژادی دام در این استان با مشارکت پژوهشکده زیست فناوری رویان افزود: امروز پژوهشکده رویان برای جمهوری اسلامی افتخار است و به عنوان یک سند از آن در کشور یاد می شود.

بیگ زاده ادامه داد: حدود 44 درصد از جمعیت این استان در روستاها زندگی می کنند و حوزه کشاورزی از پیشران های اقتصادی این استان محسوب می شود بنابراین اجرای چنین پروژه هایی در استان مثمر ثمر خواهد بود.

وی تاکید کرد: استان با تمام توان پشتیبان اجرای این پروژه خواهد بود و برای حمایت از آن اعلام آمادگی می کنیم.

 

نظر شما
ادامه