کد خبر: ۵۳۲۵۱
تعداد نظرات: ۶ نظر

عضو ستاد مردمی دفاع از حقوق حیوانات گفت: تا زمانی‌که مجلس بودجه‌ای برای تأمین هزینه‌های نگهداری، عقیم سازی و نگهداری سگ‌های شهری مشخص نکند، این موضوع همچنان بلاتکلیف می‌ماند.

به گزارش حکیم مهر به نقل از فارس، «فرزاد علیزاده» مسؤول روابط عمومی ستاد مردمی دفاع از حقوق حیوانات ایران (سمدا) در یادداشتی نوشته است: متاسفانه پیگیری‌های مستمر کارشناسان این ستاد در خصوص مدیریت سگ‌های رها در شهرها و حاشیه‌ شهرها تا کنون بی‌نتیجه مانده است.

پس از برگزاری جلسات متعدد با اداره کل محیط زیست شهرداری تهران، سازمان دهیاری‌ها و شهرداری‌های وزارت کشور و پیگیری‌های مستمر از طریق نمایندگان مجلس و شورای شهر تهران، کلاف مدیریت سگ‌های شهری همچنان سر‌در‌گم باقی مانده است.

سازمان دهیاری‌ها و شهرداری‌های وزارت کشور که متولی تدوین دستورالعمل است، از عدم همکاری بخش‌ها و سازمان‌های دیگر خبر می‌دهد که اساسا دستورالعمل تهیه شده که به استانداردهای جهانی نزدیک است را تأیید نمی‌کنند. دستورالعملی که تهیه شده و هنوز به تأیید نهایی نرسیده است، تصریح می‌کند که سگ‌های صید شده پس از انتقال به مرکز، فقط نر و ماده‌شان جدا شود و پس از یک دوره‌  10 روزه در صورتی‌که کسی سرپرستی‌شان را قبول نکرد‌، یوتانایز (مرگ با ترحم) در موردشان اعمال شود.

البته، ظاهرا تعیین این مدت بوده است که شهرداری زیر بار هزینه‌ نگهداری سی روزه نمی‌رود. تازه، اگر کسی هم سرپرستی حیوان را قبول کرد، باید با هزینه‌ خود عقیم سازی و درمان را انجام داده و پس از طی تعهد و مراحل قانونی حیوان را تحویل بگیرد.

سازمان حفاظت از محیط زیست به هیچ عنوان اجازه‌ رها سازی در محل صید شده را نمی‌دهد. این را آقای مهندس ظهرابی معاون وقت محیط طبیعی سازمان طی نامه ی شماره 97/400/37946 مورخ 16/9/97 به وزارت کشور اعلام کرده است:

رهاسازی سگ‌های بدون سرپرست پس از زنده گیری از نظر این سازمان منتفی است.

سازمان دامپزشکی کل کشور هم که اساسا متولی امر بهداشت و سلامت شهروندان است، از واکسیناسیون و عقیم سازی و کنترل کانون‌های توله کشی و مولد سگ ها سرباز می‌زند.

شهرداری هم می‌گوید اساسا وظیفه نگهداری حیوانات پس از عقیم‌سازی با من نیست، بودجه‌ای هم برای این منظور در اختیار ندارم و این چرخه‌ معیوب همچنان ادامه دارد.

در دستورالعمل ذکر شده، حتی سازمان محیط زیست شرایط ایجاد مکان‌های محصور جهت نگهداری دائمی سگ‌ها را آنچنان سخت در نظر گرفته است که اساسا غیر قابل اجرا است.

بر همین اساس، کمیته تخصصی محیط زیست و خدمات شهری سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های وزارت کشور سند آسیب شناسی را تهیه کرده است که باید پس از تصویب قوانین عدم حیوان آزاری در مجلس شورای اسلامی به هیئت وزیران ارسال شود.

عدم فرهنگ‌سازی توسط صدا‌و‌سیما نیز در این سند اشاره شده است که به‌نظر می‌رسد از اساسی‌ترین راهکارهای ممکن است.

یکی دیگر از مواردی که سد راه اتخاذ تصمیمات اساسی در این راه است، دیدگاه‌های مذهبی مبنی بر عدم واگذاری سگ به افراد، عدم غذارسانی، عدم ایجاد مرکز نگهداری و مراقبت و ... است که در سند آسیب شناسی بدان اشاره شده است.

در جلسه‌ای که در کمیته فرهنگ و هنر و رسانه‌ کمیسیون فرهنگی مجلس در تاریخ 3/7/98 برگزار شد و مشروح آن توسط خبرگزاری خانه ملت منتشر شده است، امامی از مرکز تحقیقات قم با بیان این‌که در فقه، سگ‌های متعددی مانند سگه گله، نگهبان و پاسبان ذکر شده‌اند، گفت: نگهداری سگ حرام نیست و فقها گفته‌اند، سگ اگر منفعت عقلایی داشته باشد، می‌توان آن را نگهداری و خرید و فروش کرد و نگهداری حیوان و سگ به جهت انس با آن در فقه حرام نیست.

به نظر می‌رسد تا زمانی‌که نمایندگان مجلس ردیف بودجه‌ای برای تأمین هزینه‌های نگهداری، عقیم سازی و نگهداری سگ‌های شهری در نظر نگیرند و مسؤولیت این کار را مشخصا برعهده یک سازمان مشخص نگذارند، این موضوع همچنان بلاتکلیف باقی خواهد ماند و متأسفانه این حیوانات شهری هستند که تاوان بی‌‌برنامگی و عدم مدیریت صحیح مدیران و مسؤولان متولی امر را پرداخت خواهند کرد.

 

انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Luxembourg
|
۰۸:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۵
7
4
چرا میخواهید مسئله نگهداری سگ رو به فقه بچسبونید.افرادی که سگ نگهداری میکنند کاری به فقه ندارند.کجای فقه گفته که سگ داخل اتومبیل و اتاق خواب و داخل منزل نگهداری بشه که هی میگید فقه فقه فقه.تو فقه سگ گله و سگ نگهبان رو شنیده بودیم اونم تو گله یا کنار حیتط یا ته باغ ولی نگهداری سگ زیر پتو رو تو اتاق خواب رو نه اونم برای تلطیف روحیه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۵
پس از اعلام حکم میرزای شیرازی که مردم در کوچه و بازار قلیان‌ها را شکستند و از استعمال توتون و تنباکو خودداری کردند، اهالی دربار شاه نیز به این حکم مذهبی احترام گذاشتند و از آنجا که انیس‌الدوله که زنی خیرخواه و نیک‌کردار بود و از سویی دینداری‌اش او را به تبعیت از مراجع و علما وامی‌داشت، در کنار مردم مبارزه علیه این قرارداد را در پیش گرفت. به دستور انیس‌الدوله زنان تمام قلیان‌ها را از حرمسرا جمع‌آوری کردند و شکستند زیرا جایگاه او در نقش رئیس اندرونی شاه، همه را به تبعیت از او وامی‌داشت.

وقتی ناصرالدین‌شاه متوجه می‌شود که انیس‌الدوله قلیان‌های حرم را شکسته است، از او می‌پرسد: «خانم! چرا قلیان‌ها را از هم جدا و جمع می‌کنند؟» انیس‌الدوله جواب می‌دهد: «برای آنکه قلیان حرام شده.» ناصرالدین شاه متحیر شده و می‌گوید: «که حرام کرده؟» انیس‌الدوله با همان حال می‌گوید: «همان‌کس که مرا به تو حلال کرده است.»
اندازه انیس الدوله قدر فقه را بدانید بد نیست!
ناشناس
| Luxembourg |
۱۶:۱۷ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۸
الان من متوجه نشدم شما موافق نگهداری سگ هستید یا مخالف ولی اگر موافق هستید ای کاش به اندازه انیس الدوله قدر فقه رو میدونستید بد نبود.همون فقهی که شما میگید نجاسات رو 11 قسم کرده که یکی از اونها سگ هست.یعنی نماز خوندن در خانه ایی که سگ نگهداری میشه تقریبا محاله(به خاطر رطوبت بدن و مو و ادرار و ریزش بزاق و ... سگ).جالب اینجاست که گربه در فقه نجس نیست و اگر به اندازه سگ باعث انتقال بیماری نباشه کمتر از اون هم نیست ولی دریغ از اینکه یک نفر بیاد بگه گربه نگهداری بکنید تا باعث لطافت روحتون بشه.
در همون فقه گفته که اگر انسانی که اشرف مخلوقات هست بخواد برای ناموس و جان و مال و سرزمینتون تعرض کنه حکمش جهاد هست و باید در مقابلش بایستید.حیوان که جای خود داره.
سگ ولگرد هم به خاطر انتقال بیماریهای زئونوز تهدیدی علیه بهداشت عمومی هست.عقیم سازی تمام سگها که امری محاله.واکسیناسیون و خوراندن قرص انگل و رها سازی مجدد هم که ایمنی مادام العمر نداره.پس دوستاران و انجمنهای حمایت از حقوق حیوانات به جای اشکال تراشی و دادن شعار دنبال راه چاره باشند.
مطمئنا کسی با کشتار سگ ولگرد یا هر حیوان دیگه ایی که تهدید علیه سلامت انسان هست موافق نیست البته در صورتی که چاره ایی عقلانی و عملی و علمی به جای اون باشه.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۵
4
2
در حقیقت عده ای برای برطرف کردن حس تنهایی خود.
خودخواهانه از سگ، گربه و جانوران اگزوتیک استفاده ابزاری می کنند و مثل عروسک اسباب بازی با آنها برخورد می کنند و کاری به عواطف و غرایز طبیعی آنها ندارند و توجه نمی کنند که جای آنها در رختخواب و آشپزخانه نیست!
saeed
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۶
2
2
سگ نجس نیست برا گله

ولی تو خونع نجسع
مریم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۷
0
0
بد نیست مهربان بودن با حیوانات را به کودکانمان بیاموزیم به جای این حرفها.‌‌‌‌‌‌‌......
نظر شما
ادامه