کد خبر: ۵۵۴۶۷
تعداد نظرات: ۹ نظر

این روزها مثل هر سال، مهربانی دلالان همسایه گل کرده است و دارند برای بره‌های ایرانی، اقامت دائم می‌گیرند! گرین کارت گوساله‌ها هم همین روزها دیگر دانه به دانه به دستشان می‌رسد! بیچاره‌ها نمی‌دانند که این سفر خارجه، عاقبتش ذبح و طبخ است... این سفر خارجه برای همه گران تمام می‌شود، برای گوساله‌ها، برای بره‌ها، برای بازار...

به گزارش حکیم مهر به نقل از بلاغ، هر ساله در ایام پایانی سال و چند قدم مانده به شب عید و در موسمی که زمستان، خودی نشان می‌دهد و سرمایش را به رُخ همه می‌کشد، این قیمت گوشت است که روز به روز داغ و داغ‌تر می‌شود.

البته خوب شاید این افزایش قیمت از آن‌جا که در فصل زمستان، چراگاه‌های بسیار کمی برای دام‌ها وجود دارد، علوفه بسیار کم است، خوراک دام با قیمت حالا چند برابری‌اش، نگهداری از دام را برای دامداران، غیر صرفه می‌کند، کمی منطقی‌ به‌نظر برسد؛ اما از سویی دیگر از آنجا که زمینه دام سبک در استان سرسبزی مثل مازندران به طور کلی، کم است، ناچار میزان نیاز بازار از استان‌های همجوار به ویژه استان خراسانی تامین می‌شود که این روزها دارند دام‌هایش را به یغما می‌برند!

هر چند همه ساله با این استدلال که جاده‌ها برفی است و راه‌ها بسته است، گوشت در بازار کم شده، قیمت‌ها در بازار گوشت، بالا و بالاتر می‌شود، اما طی چند سال اخیر، معضلی عمیق و کهنه، بلای جان بازار شده و آن هم چیزی نیست جز "قاچاق دام".

افزایش قیمت دلار موجب شده تا دلالی دام برای قاچاقچیان جهت فروش به طرف‌های خود در کشورهای همسایه، نان و آب‌دار تر شود و همین کافی است تا قاچاق دام طی این‌سال‌ها، چاق و چاق‌تر شود.

البته نباید هم این نکته را کتمان کرد که خیلی از دامداران هم کم میل نیستند که دام‌های خود را با مبلغ بالاتری از بازار بفروشند، حال به دلال باشد یا اینکه خودشان راساً، دام‌شان را راهی سفر خارجه کنند!

بنا بر شنیده‌ها، ولع ناتمام دلالان همسایه! برای خرید دام‌های ماده که آن‌هم با رقم خوبی که به نسبت دام‌های نر می‌پردازند، از یک سو، طمع دلالان خودی را بیشتر کرده است و از سویی دیگر، خطر انقراض و کاهش شدید دام در کشور را طی سالیان پیش رو، هشدار می‌دهد.

حال دوباره زمستان است، بهمن از نیمه گذشته است و سرما، دوباره سلطان شده است؛ حالا وقت خوبی است که قاچاق دام، یخ بازار دلالان را بشکند، خوب، گوشت گران می‌شود بشود، این جیب ما است که از همه چیز مهم‌تر است؛ دست کشور جلوی این و آن دراز شود مهم نیست، فقط دست ما جلوی کسی دراز نشود...

شاید این‌ها همه ماجرا از نگاه یک دلال و قاچاقچی دام زنده باشد، شاید هم نه، خیلی از این دلالان، از جایی بیایند و ببرند و بخورند! اما چه طور هر ساله می‌آیند و می‌برند و می‌خورند و آب هم از آب تکان نمی‌خورد؟! چرا هر سال، جیب‌مان را می‌زنند و کسی یا نمی‌بیند یا اگر ببیند هم به روی خودش نمی‌آورد؟!

به سراغ «اصغرنژاد» رئیس اتحادیه قصابان مرکز مازندران می‌رویم تا ببینیم اوضاع بازار از چه قرار است. وی به خبرنگار ما می‌گوید: بازار قاچاق دوباره راه افتاده است.

این فعال صنفی بازار گوشت افزود: در حالی که چند وقتی است که قیمت گوشت ثبات خود را حفظ کرده و حتی روند نزولی نیز داشته است اما باز با از سر گرفته‌شدن قاچاق و بازشدن مرزها، با آغاز قاچاق گوساله و بره، زمزمه افزایش قیمت گوشت به گوش می‌رسد.

اصغرنژاد تصریح کرد: ما از مسئولان تقاضا داریم که جلوی قاچاق دام را بگیرند و با افزایش و سرعت گرفتن این موضوع، در سطح کشور با یک کمبود عرضه و متعاقبا افزایش قیمت گوشت مواجه خواهیم شد.

به گفته وی، قاچاق دام از مرزهای کشور چند روزی است که آغاز شده و همین امر موجب افزایش 5 هزار تومانی هر کیلو گوشت در بازار شده و با جان گرفتن قاچاق، احتمال افزایش بیشتر قیمت‌ها در بازار نیز وجود دارد.

رئیس اتحادیه قصابان مرکز مازندران تاکید کرد: در این ایام، دلالان از شهرهای مرزی حتی به استان‌هایی نظیر تهران، مازندران و خراسان می‌آیند و با پیشنهاد قیمت‌های خوب به دامداران، زمینه دام را در این استان‌ها، کم و کمتر می‌کنند که این امر، عواقب خوبی برای بازار گوشت نخواهد داشت.

اینگونه است که دام‌هایی که خیلی شیک و مجلسی آن هم در روز روشن توسط دلالان خریداری می‌شوند، شبانه مسافر شهرهای مرزی می‌شوند و از آن‌جا بی‌سروصدا هنگامی که همه چشم‌هایمان را بسته‌ایم؛ مسافر خارج از کشور می‌شوند و فردا صبح که بیدار می‌شویم، گوشت را با قیمتی گران‌تر از شب گذشته باید بخریم؟!

آری، این روزها مثل هر سال، مهربانی دلالان همسایه گل کرده است و دارند برای بره‌های ایرانی، اقامت دائم می‌گیرند! گرین کارت گوساله‌ها هم همین روزها دیگر دانه به دانه به دستشان می‌رسد! بیچاره‌ها نمی‌دانند که این سفر خارجه، عاقبتش ذبح و طبخ است... این سفر خارجه برای همه گران تمام می‌شود، برای گوساله‌ها، برای بره‌ها، برای بازار...

این داستان سَر درازی دارد اما گویا مسئولان یا نیمه خالی لیوان را نمی‌بینند یا فکر می‌کنند همان نیمه پُر لیوان که در فصل زمستان، یخ می‌زند و نمی‌تواند بازار را سیراب کند، پاسخگوی تشنگی تقاضا است، اما در حیث مجموع باید هشدار قاچاق دام را از همین حالا که طی سال‌جاری از سر گرفته شده است را جدی بگیرند و از وقوع تنش قریب‌الوقوع بازار گوشت پیشگیری کنند.

امیدواریم لیوان پیش روی مسئولان، شیشه‌ای باشد و چشم‌شان از دور هم که شده به نیمه خالی و نیمه پُر یخ زده لیوان بیفتد!

 
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
دکتر شقاقی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۴ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۹
0
4
انباشت دام پدر دامدارهارو در آورده دلال خارجی با پول خوب بهتر از تلف شدن دام ها با همه گیری تب برفکیست
دکتر شقاقی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۵ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۹
0
2
به مافیای واردات گوشت خارجی و عدم حمایت از تولید داخل نیز بپردازید
جلال
|
France
|
۱۷:۳۸ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۹
0
3
داري چي ميگي ما دامداران دلمان به همين قاچاق خوش است، كه شايد ورشكست نشيم، اقايان كارشناس اقتصاددان مين پرستان .............. فقط به اين سوال جواب بديد چرا دولت بنزين خود را يه شبه سه برابر كرد تمام هزينه هاي زندگي سه برابر شد ؟ هيشكي هيچي نگفت ، چرا الان تو اين وسط گوشت بايد ارزون بشه كه حداقل سي درصد مردم ايران و غير مستقيم نصف جمعيت از دامداري ارتزاق مي كنند بايد ارزون باشه؟ ايا هزينه هاي كه از گرون شدن يه پرايد قراضه بر مردم تحميل شده از گران شدن گوشت كمتره؟؟
جلال
|
France
|
۱۷:۴۶ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۹
0
0
شايدم اين يه حقه باشه. چرا تا الان اجازه نمي دادند دام قاچاق بشه؟ الان يه مدت شل مي كنند دام قاچاق شه گوشت يه تكوني بخوره، بعد دوباره مافيا ي واردات اين دفعه باقدرت بيشتر گوشت وارد كنه، دوباره روز از نو روزي از نو
ناشناس
|
United States of America
|
۱۸:۴۰ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۹
0
2
مگه نمیگید گوشت اروپاییا ارزونه تولید داخل گرون. خب دولت بره همون ارزونو بیاره بزار دامدار بدبختم زندگیشوبچرخونه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۷ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۹
0
4
دامداران به علت نداشتن مشتری در حال ورشکستگی هستند.
وقتی هزینه ها چند برابر شده است و تورم سنگین گلوی تولیدکنندگان دام و طیور را می فشارد، روز به روز از تعداد آنها کاسته می شود.
همین است که روستاها اکثرا از دام و دامدازی خالی شده اند.
اگر دامدارها نتوانند تولیدات خود را با حداقل سود بفروشند
از ادامه کار دست خواهند شست و این به نوبه خود در درازمدت به تشدید گرانی خواهد انجامید.

هم اکنون سرانه مصرف گوشت قرمز در کشور به اندازه کشورهای آفریقایی است.

بنابراین بهترین کار این است که یارانه واردات نهاده های دامی و گوشت خارجی به شکل خرید گوشت قرمز گرم از کشتارگاه های داخلی و توزیع کارت الکترونیک بین سرپرستان خانوارها تغییر یابد تا از تولید داخلی حمایت شود.
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۲۰:۱۲ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۰
این پیشنهاد خوبیه و از مدتها قبل ارائه شده؛ باید ببینیم چرا دولت به اجرای اون تن نمیده .
البته هروقت پیشنهاد خوبی برای حل یه مشکلی در کشور مطرح میشه قطعا کسانی که از اجراکردنش بعلت قطع منافعشان متضرر میشن مانعی بزرگ در این راه بوده و خواهند بود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۳۳ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۰
0
0
الان هم دولت اقتصاد کوپنی را اجرا می کند.

ولی فقط به تعدادی دلال گردن کلفت رانت خوار میلیاردها دلار یارانه ای برای واردات نهاده های دامی و گوشت خارجی به اسم دروغین حمایت از تولید و مصرف کننده این کوپن ها را می دهد.

آقای روحانی می گوید اگر کارت الکترونیک گوشت به سرپرستان خانواده ها بدهیم برگشت به عقب است ولی چپاول یارانه های واردات توسط تعدادی معدود حرام خوار برگشت به عقب نیست!
مجلس شورای اسلامی تصویب کرد ولی متاسفانه آقای روحانی و آقای نوبخت مخالفت کردند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۵۷ - ۱۳۹۸/۱۱/۲۱
0
1
در اوایل فروردین 1398، رباست محترم بانک مرکزی در پی تصویب مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که با کار سنگین کارشناسان کامپبوتر و پردازش اطلاعات،
یک برنامه اینترنتی برای پرداخت الکترونیک گوشت یارانه ای به سرپرستان در سرتاسر کشور طراحی شده است و قرار است به طور آزمایشی در ابتدا در 6000 فروشگاه طرف قرارداد با بانک مرکزی، در دو استان تهران و البرز به شکل پایلوت و آزمایشی اجرا شود و بعد از اثبات موفقیت آمیز بودن، در سرتاسر کشور تسری پیدا کند.
رئیس بانک مرکزی گفت ما آماده اجرای برنامه آزمایشی پرداخت عادلانه گوشت یارانه ای هستیم ولی متاسفانه وزارت صمت اجازه نمی دهد و همکاری نمی کند!

یعنی آنهایی که منافع هنگقت شان در گرو تدوام اقتصاد دلالی است، حتی اجاز تست یک برنامه آزمایشی را ندادند.
و الان می بینیم که گوشت قرمز داخلی با وجود پرداخت میلیاردها دلار به دلالان واردکننده نهاده های دامی و گوشت قرمز،
کیلویی حدود 100 هزار تومان است و گوشت قرمز از سر سفره اکثر مردم رخت بر بسته است و از طرف دیگر دامداران به دلیل
تورم شدید و گران تمام شدن هزینه های تولید از جمله جو کیلویی 2500 تومان و یونجه کیلویی 3500 تومان و عدم اجازه صادرات قانونی به بهانه تشدید گرانی، دچار مشکل انباشت شدید و به فروش نرسیدن دام های گران تولید شده و سنگین وزن شدن آنها،
در حال ورشکستگی و از کار بیکار شدن کارکنان خود شده اند.
و دیگر توجه ندارند که وقتی گوشت گران باشد برای یک کارگر با حقوق یک میلیون و پانصد هزار تومان، فرقی ندارد که گوشت گرم ایرانی چه قیمتی شود و به همین دلیل افراد کم درامد سالهاست که از خیر خوردن گوشت قرمز داخلی گذشته اند:
آب که از سر بگذرد چه یک وجب چه صد وجب!

جالب است که وزارت جهادکشاورزی با کمال افتخار؟؟!
دائما تکرار می کند که سرانه مصرف گوشت قرمز داخلی 13 کیلوگرم است.
واقعا انسان تعجب می کند که چگونه از خدا نمی ترسند و اینطور در روز روشن دروغ می گویند.
چون معنی این ادعا این است که هر ایرانی ماهانه حداقل یک کیلوگرم گوشت قرمز گرم داخلی و هر خانواده ایرانی 5 نفره ماهانه 5 کیلوگرم گوشت قرمز کیلویی حدود 100 هزار تومان را می تواند ماهانه در طول سال خریداری کند!!!
نظر شما
ادامه