کد خبر: ۵۶۰۵۹
تعداد نظرات: ۱ نظر

سازمان دامپزشکی کشور با توجه به شیوع و پراکنش ویروس کرونا در کشور، هموطنان را به رعایت توصیه‌های بهداشتی به منظور جلوگیری از مخاطره بهداشتی احتمالی ناشی از انتقال مکانیکی ویروس از طریق آب و سطح بدن ماهی فرا خواند.

به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، این سازمان ضمن تبریک فرا رسیدن سال نو خورشیدی و آرزوی سلامتی برای هموطنان، با توجه به شیوع و پراکنش ویروس کرونا در کشور توصيه کرد در خريد و نگهداري ماهي قرمز به نکات بهداشتی و پیشگیرانه لازم توجه شود.

بنا بر این گزارش، بر اساس آنچه دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان سازمان دامپزشکی کشور به مدیریت «دکتر قاجاری» ابلاغ کرده است، اگرچه که ویروس کرونای عامل بیماری کووید 19در ماهیان بیماری زا نبوده و توصیه های بهداشتی صرفاً به منظور جلوگیری از مخاطره بهداشتی احتمالی ناشی از انتقال مکانیکی ویروس از طریق آب و سطح بدن ماهی است، در صورت تماس با ماهی و یا آب حمل و نگهداری، بلافاصله نسبت به شستشوی دستها با آب و صابون و یا استفاده از ضدعفونی‌کننده‌های مناسب اقدام گردد.

الزامات بهداشتی در مراکز تولید ماهی قرمز و خودروهای حمل ماهی

1- اطلاع رسانی هرگونه تلفات غیرمعمول در ماهیان به شبکه دامپزشکی شهرستان

2- اخذ گواهی بهداشتی حمل

3- رعایت بهداشت فردی و محیطی

4- افرادی که دارای علائم مشکوک به بیماری‌های تنفسی هستند، نباید در چرخه تولید و حمل ماهی قرمز فعالیت داشته باشند.

5- شستشو و ضدعفونی کردن وسایل و تجهیزات حمل ماهی قبل از بارگیری

الزامات بهداشتی مراکز عرضه عمده ماهی قرمز

1- تهیه ماهی از مراکز تولید مجاز و دارای گواهی حمل بهداشتی دامپزشکی

2- تخلیه محموله زیر نظر دامپزشک مستقر در مراکز عمده

3- شستشو و ضدعفونی وسایل و تجهیزات نگهداری

4- تخلیه مستقیم آب حمل و تعویضی به شبکه فاضلاب

5- عدم تماس حفاظت نشده با آب و ماهی

6- رعایت بهداشت فردی و محیطی

7- افرادی که دارای علائم مشکوک به بیماری های تنفسی هستند، نباید در چرخه بسته بندی و عرضه ماهی قرمز فعالیت داشته باشند.

الزامات بهداشتی در عرضه خرده فروشی ماهی قرمز

1- اهی قرمز باید در واحدهای صنفی مجاز و اماکن تعیین شده توسط شهرداری ها با هماهنگی اداره دامپزشکی عرضه شود.

2- تهیه ماهی قرمز از مراکز عمده مجاز

3- شستشو و ضدعفونی وسایل و تجهیزات نگهداری

4- تخلیه مستقیم آب حمل و تعویضی به شبکه فاضلاب

5- عدم تماس حفاظت نشده با آب و ماهی

6- رعایت بهداشت فردی و محیطی

7- افرادی که دارای علائم مشکوک به بیماری های تنفسی می باشند، نباید در عرضه ماهی قرمز فعالیت داشته باشند.

توصیه های بهداشتی در خرید ماهی قرمز

1- ماهی قرمز از مراکز عرضه مجاز تهیه شود و از خرید ماهی از دست فروشان و دوره گردها اکیداً خودداری شود.

2- مراکز عرضه مجاز شامل واحدهای صنفی عرضه ماهیان زینتی و اماکن تعیین شده توسط شهرداری ها با هماهنگی اداره دامپزشکی می باشند.

3- در هنگام خرید، از تماس مستقیم و حفاظت نشده با ماهی و آب حمل خودداری شود.

4- حتی الامکان از ظروف یکبار مصرف جهت حمل و جابجایی ماهی به منزل استفاده شود.

5- از خرید ماهیان بیمار و بی حال با علائم شنای غیر فعال، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن خودداری شود.

  توصیه های بهداشتی نگهداری ماهی قرمز

1- پس از انتقال به منزل، بلافاصله نسبت به تعویض آب اقدام نموده و ماهی ها به ظروف از قبل آماده شده منتقل شوند. ظروف حمل یکبار مصرف در کیسه زباله سربسته قرار گیرد. آب حمل  و آب تعویضی ماهی مستقیماً در شبکه فاضلاب تخلیه  شود و از ریختن آن در معابر عمومی خوداری شود.

2- با توجه به لزوم تعویض آب ماهیان خریداری شده، حداقل 24 ساعت قبل از خرید، ظرف نگهداری ماهی آماده شود.

3- در صورت استفاده از آب شهری، باید قبل از استفاده ماهی چند ساعت در هوای آزاد به منظور کلرزدایی قرار داده شود.

4- ظرف نگهداری ماهی یک ظرف با دهانه باز (دهان گشاد) جهت تبادل اکسیژن با محیط باشد.

5- میزان آب مورد نیاز برای هر قطعه ماهی حداقل یک لیتر می باشد.

6- بهترین دمای آب نگهداری ماهی 22 – 26 درجه سانتی گراد می باشد.

7- غذای ماهی قرمز از فروشگاههای عرضه ماهی زینتی تهیه شود.

8- به منظور تعویض آب هر بار 25 درصد کل آب تعویض شود و از تعویض یکباره کل آب خودداری شود.

9- در هنگام تعویض آب و ... نیازی به دستکاری ماهی نیست، اما در صورت لزوم و بخصوص در افرادی با سابقه بیماری و یا حساسیتهای پوستی از دستکش استفاده شود.

10- به منظور ضدعفونی ظروف نگهداری ماهی، میتوان از نمک به میزان 3 درصد و یا سایر ضدعفونی‌کننده‌ها مانند پرمنگنات پتاسیم، پرکلرین و یا بتادین استفاده کرد.

11- در پایان نوروز ماهی‌ها را در رودخانه ها و یا نهرها رها نکرده و در محلهای تعیین شده توسط شهرداری رهاسازی شود.

گونه‌های ممنوع!

با توجه به اینکه جانورانی نظیر خزندگان، دوزیستان و حلزون ها می‌توانند بعنوان ناقل یا واسط بالقوه انواع عوامل بیماری زا برای انسان باشند، عرضه هر گونه موجود زنده غیر از ماهی قرمز ممنوع است.

 
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۵۰ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۹
0
0
واقعا تو بحبوحه كرونا ويروس اين ماهي قرمز و دستورالعملش چقدر ارزش داره
نظر شما
ادامه