کد خبر: ۶۵۵۵۹
تعداد نظرات: ۳ نظر

حکیم مهر: سرپرست اداره دامپزشکی شهرستان اسدآباد با بیان اینکه واکسیناسیون ۳۷۹ هزار رأس دام علیه بیماریهای واگیر دامی مشترک بین انسان و دام در شهرستان اسدآباد انجام شده، گفت: زنده‌فروشی مرغ در سطح کشور ممنوع است واین شهرستان فاقد این نوع واحد است.

به گزارش حکیم مهر به نقل از عصر همدان، «مهندس حسین وثوقی‌کیا» در نشست تجلیل از خبرنگاران این شهرستان، با اشاره به تلاش خبرنگاران در انعکاس اخبار مهم و به روز، اظهار کرد: فعالیت و تلاش جامعه دامپزشکی در جامعه همیشه در گمنامی بوده در حالی که فعالیت آنها تأثیر مستقیمی بر سلامتی انسان دارد و تنها رسانه ها میتوانند این زحمات را منعکس کنند.

وی از ابتلا دو نفر از کارکنان دامپزشکی به کرونا خبر داد و گفت: ۹۰ درصد دامپزشکان مبتلا به تب مالت هستند که سیستم بدن را تحت تأثیر قرار داده که البته انتقال این بیماری از انسان به انسان وجود ندارد و کشنده نیست.

سرپرست اداره دامپزشکی اسدآباد با ارائه گزارشی از فعالیت اداره دامپزشکی شهرستان اسدآباد، گفت: در ۱۰۲ روستای شهرستان بالغ بر ۲۳۰ هزار دام سبک و ۱۲ هزار سنگین تحت حمایت دامپزشکی است.

وی با اشاره به انجام واکسیناسیون ۳۷۹ هزار رأس دام علیه بیماریهای واگیر دامی مشترک بین انسان و دام در شهرستان اسدآباد خبر داد و گفت: این واکسیناسیون علیه بیماری آبله، شاربن، تب مالت، تب برفکی، آنتروتوکسمی، قانقاریا، آگالاکسی، لمپی اسکین بوده است.

وثوقی کیا تصریح کرد: از ابتدای امسال واکسیناسیون ۵۹۰ قلاده سگ علیه بیماری هاری در شهرستان انجام شده است.

وی انجام تست توبرکولین ۶۲۰ رأس در راستای مبارزه با سل گاوی، تست سرمی خونگیری بروسلوز ۲۰۷ رأس گاو و گوساله، تست مراقبت سرمی بیماری مشمشه ۱۰۸ مورد را از دیگر اقدامات دامپزشکی در این شهرستان برشمرد.

سرپرست اداره دامپزشکی اسدآباد با اشاره به مبارزه با انگلهای خارجی، گفت: در این راستا سمپاشی جایگاه ۳۷ هزار و ۷۰۰ مترمربع و سمپاشی ۳ هزار و ۱۹۳ رأس دام انجام شده است.

وی با بیان اینکه هزار و ۲۰۰ مورد بازرسی از مراکز انجام شده، گفت: در این راستا دو مورد مرکز متخلف به دستگاه قضایی معرفی شده است.

وثوقی کیا از ممنوعیت زنده‌فروشی مرغ در سطح کشور، گفت: شهرستان اسدآباد یک مورد زنده فروشی مرغ نداریم.

وی با اشاره به نبود کشتارگاه صنعتی در شهرستان، گفت: کشتارگاه دام صنعتی را میتوان با حداقل امکانات راه اندازی کرد که البته نیاز به متقاضی دارد.

سرپرست اداره دامپزشکی اسدآباد در خصوص کشتارگاه طیور نیز گفت: در حال حاضر کشتارگاه طیور در این شهرستان معارض دارد که باید تعیین تکلیف شود. در پایان این نشست از خبرنگاران در عرصه انعکاس اخبار دامپزشکی تقدیر شد.

 

انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۳
ناشناس
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۲۳:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۸
2
8
جهت تبلیغ و بالا بردن ارزش حرفه دامپزشکی بدون دلیل نمیتوان هر اظهار نظر خلاف واقعی را عنوان کرد.
دامپزشک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۹
1
3
سلام
قدری باید تامل کرد.
با توجه به اینکه سویه های این باکتری بین دام و انسان مشترک است، و واکسن هم از همین سویه های بیماریزا تولید شده، میتوان گفت که همکاران ما به دلیل ارتباط و تماس زیاد با واکسن دارای تیتری از آنتی بادی بروسلوز هستند. و میتوان گفت اگر تیترسنجی بشه بسیاری از همکاران تیتر آنتی بادی دارند ولی ابتلا به بیماری بالینی یا عفونت تب مالت با این درصد و یا هر درصدی نیاز به تحقیقات دارد.
F.y
|
United States of America
|
۰۲:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۱
0
0
حکیم مهر باید کمی بیشتر دقت میکرد.
این روزها خبرنگاران برای دیده شدن اخبارشون دست به هر تیتری زده و از کاه کوه می‌سازند.
اگر اخبار موضوع فوق را درسایت های دیگر بخوانید نوشته است که ۹۰درصد پرسنل دامپزشکی آن شهرستان به تب مالت مبتلا هستند. اما خبرنگار عصر همدان این خبر را کپی کرده و تیتر آن را تغییر داده است.
هرچند اخبار کلی هم شاید ۹۰درصد نباشد اما آمار خیلی بالاست. نباید تعجب کنیم . همین تیشه بر ریشه زنیست که امروز دامپزشکی با مسئولیت گسترده و طاقت فرسا جز مشاغل سخت نیست و از اعتبار طرح تحول نظام سلامت بی بهره مانده است و در گمنامی به سر می‌برد. اندکی پررنگ کردن شرح وظایف دامپزشکی و خطرات جانی ناشی از آن می‌تواند حداقل جایگاه اجتماعی این سازمان را بالا ببرد. متاسفانه بیماری آنفلوانزا و شاربن و مشمشمه و هاری و... و نحوه نمونه برداری و معدوم سازی حیوانات مثل اسب و سگ و... را ما تصویر برداری نمی‌کنیم بخاطر اینکه تشویش اذهان عمومی نشود مگه می‌شود کتمان کرد وظیفه دامپزشکی که در قبال جان مردم ایثار میکنند اطلاع رسانی نشود؟! اگر صداوسیما را موقع معدوم سازی آنفلوآنزا و سگ و اسب و... ببریم که مردم و مسولان ببینید چه کار عظیم و خطرناک بخاطر سلامت مردم و سرمایه دامی آنها و پیشگیری از بیماریهای مشترک انجام می‌شود و بدانند دامپزشکان و پرسنل دامپزشکی جان خود و خانوادشان در خطر است ، آنوقت می‌فهمند که کار دامپزشکی کمتر از وزارت بهداشت و پرستاران در قبال کرونا نیست. ما باید خودمان به خودمان ارج بدیم تا دیگران هم ما را درک کنند و اهمیت بدهند.
نظر شما
ادامه