کد خبر: ۶۶۸۷۵
تعداد نظرات: ۴ نظر

حکیم مهر: این روزها ماهی گران و در شهرهای ساحلی کمیاب شده است میگوها به چین صادر و ماهی‌های جنوب هم به دلیل ممنوعیت و نوسان قیمت دلار قاچاق می‌شود. آیا قاچاق ماهی به دوبی صحت دارد؟

به گزارش حکیم مهر به نقل از همشهری، ماهی‌های جنوب در فروشگاه‌های آنلاین کمیاب شده است و بررسی‌ها نشان می‌دهد هر کیلو ماهی سرخو با قیمت ۲۸۱ هزار تومان فروخته می‌شود. میگو ۵۰۰ گرمی هم ۲۲۴ هزار تومان قیمت دارد.

همچنین ماهی قزل آلای شکم خالی بسته‌بندی یک کیلوگرمی قیمتی بین ۱۱۶ هزار تومان تا ۱۴۵ هزار تومان دارد. قیمت یک عدد ماهی حلوای سفید ۴۸۰ هزار تا ۸۰۰ هزار تومان است.

صادرات ماهی تازه ممنوع است

علاوه بر شهرهای ساحلی، در تهران هم ماهی گران و کمیاب شده است. رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان آبزیان هرمزگان با اشاره به وضعیت بازار ماهی توضیح داد: صادرات ماهی تازه به دلیل حفظ نیاز داخل ممنوع شده و ماهی به شکل گسترده قاچاق می‌شود و بازار ماهی جنوب توسط قاچاقچیان خالی شده است.

مهرداد بازرگان در این باره گفت: در شهر بندرعباس هم به دلیل قاچاق، ماهی کمیاب شده است. علاوه بر آن در این شهر به دلیل توریست تعداد رستوران‌های دریایی زیاد شده و تقاضای داخل هم افزایش پیدا کرده و همین دو عامل باعث گرانی ماهی شده است.

او اظهار کرد: برخی افراد برای ماهی گواهی‌های تقلبی صادر و ماهی زنده را به شکل کانتینری از بندر لنگه قاچاقی خارج می‌کنند. اکنون بازار دوبی از ماهی ایرانی پر شده است و امیدواریم مسئولان برای تنظیم بازار جلوی قاچاق گسترده ماهی را بگیرند.

قیمت ماهی در بندرعباس چند است؟

بازرگان همچنین گفت: در بندرعباس قیمت ماهی سرخو ۱۵۰ هزار تومان است و فیله ماهی با قیمت ۲۰۰ هزار تومان فروخته می‌شود. در بندرعباس هم مصرف ماهی زیاد است و مردم این منطقه چندان گوشت و مرغ مصرف نمی‌کنند و بلکه ماهی جزو خوراک اصلی آنهاست.

یکی از خبرگزاری‌ها نیز به تازگی از قیمت عجیب در مزایده بازار ماهی‌فروشان نوشت. فیلمی به تازگی در شبکه‌های اجتماعی از بازار ماهی‌فروشان منتشر شده که ظاهرا یک ماهی آزاد چهار و نیم کیلویی در آنجا به قیمت شش میلیون و صد هزار تومان فروخته می‌شود.

همچنین نبی اله خون میرزایی، رئیس سازمان شیلات کشور نیز پیش از این گفته بود که علت افزایش قیمت ماهی در بازار از یک‌سو افزایش قیمت نهاده‌ها و هزینه‌های تولید و از سوی دیگر نبود شبکه توزیع و دلال بازی است.

 

انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۰
0
2
روز به روز دریغ از ....
سعید
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۱:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۰
0
3
ماشالا مسیولین خودشون یه پای صادراتن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۰
1
4
سلام.
بیشتر ماهی تازه جنوب مثل حلوا سفید ، هامور، شانک ، سنگسر و ... که کیفیت خوب و طعم خوبی دارن ، تو کشورهای حاشیه خلیج فارس طرفدار های زیادی دارن و به دلیل قیمت خوب بازارهای اونطرف صیادها تریج میدن صیدشون رو صادر کنن.

هیچ قاچاقی در کار نیست با مجوز رسمی و قانونی دامپزشکی از فرودگاه امام تهران، اصفهان، اهواز و آبادان داره به کویت ،قطر و امارات صادر میشه.
حکیم مهر این موضوع رو از اداره قرنطینه این استان ها استعلام کن.
کارمند هرمزگان
|
Singapore
|
۱۹:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۰
1
2
هیچ قاچاقی در کار نیست بلکه قانونی به کشورهای عربی خلیج فارس صادر می‌شود.
نکته اول این است که صیادان ایرانی در همه سواحل ایران حق ماهیگیری ندارند زیرا کشور چین حق امتیاز بهره‌برداری و ماهیگیری از بخش بزرگی از سواحل و دریاهای جنوب و جنوب شرق ایران را داراست که به هیچ عنوان حتی به ماهیگیران ایرانی اجازه ورود به آن مناطق را هم نمی دهند و از طرف دیگر برخی ارگانها ماهیگیران ایرانی را تهدید به نرفتن مکانهای در اختیار دولت چین می‌کند. البته ابزار ماهیگیران ایران تنها قایق موتوری است و نه کشتی‌های غول پیکر ‌مثل ‌چینی‌ها.
نکته دوم: قیمت میگو؟؟ میگو‌ ‌تولید شده در ایران بدین شکل‌ است که پرورش دهنده میگو طبق تعهدات دولتی باید به تجار چینی بفروشد و حقه تجار چینی این است که میگوها را‌موقع صید نمی‌خرند و پرورش دهنده را مجبور می‌کنند که یا قیمت را ۱۰ درصد قیمت واقعی به تجار چینی بفروشد (با ضرر) یا آن را در یخچال نگهداری کند که باز یا با تهمت احتمار رو به رو می شود و حکم قضایی یا مجبور به فروش به چین است که اینبار خود به خود بخاطر یخ زدگی قیمت ۲۵ درصد موقع صید بیشتر نیست و چون این صیادان خود اجازه صادرات را‌ندارند تا بازاریابی بهتری انجام دهند بخش بزرگی از درامد آنها به جیب تاجران چینی می‌رود.
نکته سوم: صادرات همان اندک صید صیادان ایرانی نیز بصورت قانونی از فرودگاههای کشور به کشورهای خلیج فارس انجام می‌شود که قطعأ یک صیاد هرگز مجوز صادرات ندارد و همین نکته سبب کمبود و گرانی آبزیان می‌شود.
بنده ۱۰ ساله در‌ جنوب با ابزیان‌ کار می‌کنم.
نظر شما
ادامه