کد خبر: ۶۶۹۶۸
تعداد نظرات: ۸ نظر

حکیم مهر: در طرحی برای محدودکردن تعداد اسب‌های وحشی در استرالیا، مقام‌های حیات‌وحش می‌خواهند بیش از ده‌هزار رأس را از بین ببرند؛ اما دانشمندان می‌گویند کافی نیست.

به گزارش حکیم مهر به نقل از زومیت، مقام‌های حیات‌وحش استرالیا قصد دارند بیش از ده‌هزار رأس اسب وحشی را در این کشور به‌عنوان طرحی برای محدود‌کردن تعداد این گونه بِکُشند یا به‌جای دیگری منتقل کنند؛ اما دانشمندان به‌علت تعداد کم اسب‌هایی که قرار است از بین بروند، از این طرح انتقاد می‌کنند.

براساس بررسی هوایی سال ۲۰۱۹ سازمان پارک‌های ملی آلپ استرالیا، بیش از ۲۵ هزار رأس اسب وحشی در استرالیا وجود دارد. بیشترِ این اسب‌ها که نام محلی آن‌ها «برومبی» است، در منطقه‌ی آلپی استرالیا زندگی می‌کنند که در محل برخورد سه ایالت قرار دارد: نیو‌ساوت‌ولز (NSW) و ویکتوریا و قلمرو پایتختی استرالیا.

دیوید واتسون، متخصص بوم‌شناسی در دانشگاه چارلز استورت، به نیچر گفت: «محیط آلپی استرالیا فقط ۱ درصد از این قاره را در‌بر می‌گیرد و گونه‌های بومی درمعرض تهدیدی دارد که در هیچ‌جای دیگری یافت نمی‌شوند.»

 

مقام‌های حیات‌وحش استرالیا قصد دارند بیش از ده‌هزار رأس اسب وحشی را از بین ببرند

اسب‌ها که گونه‌ای مهاجم در استرالیا هستند، به‌سرعت تولیدمثل و آسیب گسترده‌ای به اکوسیستم منطقه وارد می‌کنند. یکی از مناطق تحت تهدید خاص پارک ملی کازیسکو در نیو‌ساوت‌ولز است که محل زندگی بیش از چهارده‌هزار رأس اسب وحشی است.

پیش‌نویس طرح جدید را که اول اکتبر سازمان پارک‌های ملی و حیات‌وحش در نیو‌ساوت‌ولز منتشر کرد، قصد دارد تا تعداد اسب‌های وحشی را در پارک ملی کازیسکو به سه‌هزار رأس برساند. پس‌از‌آن، این جمعیت کاهش‌یافته به ۳۲ درصد از پارک محدود می‌شوند.

مقام‌ها می‌گویند این طرح ضمن حفظ ارزش میراث برومبی‌ها (مفهوم بحث‌برانگیزی که قانون ایالتی در سال ۲۰۱۸ مطرح کرد و برومبی‌ها را با اینکه ساکنان اروپایی وارد این منطقه کرده‌‌‌اند، ازنظر فرهنگی برای پارک مهم تعریف می‌کند)، منطقه را ایمن حفظ خواهد کرد.

در نامه‌ی سرگشاده‌ای که ۲۹ اکتبر منتشر شد، ۶۹ دانشمندان از آکادمی علوم استرالیا استدلال کردند که پیش‌نویس طرح مذکور تعداد بسیار زیادی از برومبی‌ها را باقی می‌گذارد و به‌خوبی از پارک دربرابر تأثیرات اسب‌ها محافظت نخواهد کرد.

دانشمندان می‌گویند مقام‌ها تحت‌تأثیر لابیگری طرفداران اسب‌های وحشی قرار دارند و شواهد علمی را نادیده می‌گیرندجان شاین، رئیس آکادمی علوم استرالیا، در بیانیه‌ای گفت مقام‌ها باید به علم و جدیدترین شواهد علمی و توصیه‌های دانشمندان درمورد بهترین روش محافظت از پارک دربرابر آسیب‌های قابل‌توجه ناشی از اسب‌های وحشی توجه کنند.

بی‌توجهی به این توصیه‌ها نشان‌دهنده‌ی بی‌توجهی به اکوسیستم‌های بومی تهدیدشده در استرالیا و گونه‌هایی است که تحت تهدید اسب‌های وحشی قرار دارند و با خطر انقراض مواجه شده‌اند.

در این نامه، دانشمندان از سازمان ملی پارک‌ها و حیات‌وحش خواستند که تعداد برومبی‌ها را به سطحی بسیار کمتر از سه‌هزار رأس پیشنهادی کاهش دهند و به‌جای دو‌سوم پارک، از تمام پارک دربرابر این حیوانات محافظت کنند.

 

برومبی‌ها در منطقه‌ی آلپی پارک ملی کازیسکو در نیو‌ساوت‌ولز

واتسون به نیچر گفت دولت نیو‌‌ساوت‌ولز بدترین جا را برای پرسه‌زدن اسب‌های وحشی انتخاب کرده است. منطقه‌ی آلپی استرالیا محل زندگی تعدادی از گونه‌های درمعرض تهدید و آسیب‌پذیر، ازجمله ماهی‌های گونه Galaxias tantangara و قورباغه درختی آلپی (Litoria verreauxii alpina) و موش صحرایی پهن‌دندان (Mastacomys fuscus) است.

هیچ پستاندار سُم‌دار بومی در استرالیا وجود ندارد؛ بنابراین، برومبی‌ها نیز آسیب زیادی به پوشش گیاهی ظریفی وارد می‌کنند که برای تحمل آن‌ها تکامل پیدا نکرده است. افزایش جمعیت آن‌ها به چرای بی‌رویه شدیدی نیز منجر شده استدان دریسکول، بوم‌شناسی از دانشگاه دیکین استرالیا گفت: «این مناطق خیلی شکننده هستند و نمی‌توانند تاخت‌وتاز علف‌خواران بزرگ را تحمل کنند

دو ایالت آلپی دیگر موضع محکم‌تری درمورد اسب‌های وحشی اتخاذ کرده‌اند. قلمرو پایتختی استرالیا که با پارک ملی کازیسکو هم‌مرز است، رویکردی با تحمل صفر را دربرابر اسب‌های وحشی در پیش گرفته و هر اسب وحشی را که از مرزهای آن رد می‌شود، حذف می‌کند. به‌گزارش ABC News، اول نوامبر ویکتوریا نیز برنامه‌ی مدیریتی خود را منتشر کرد که هدف آن حذف کامل تمام اسب‌های وحشی از زیستگاه‌هایی در ایالت است که بیشتر از همه درمعرض خطر قرار گرفته‌اند.

روش ارجح برای حذف برومبی‌ها از زیستگاه‌های وحشی انتقال آن‌ها به زمین‌های خصوصی است؛ اما این روش زمان‌بر و پرهزینه است و از سال ۲۰۰۲، فقط حدود هزار برومبی در نیو‌ساوت‌ولز با موقعیت جابه‌جا شده‌اند. اگر این رویکرد شکست بخورد، مقام‌ها قصد دارند اسب‌ها را با تیراندازی هوایی از بین ببرند که در آن کارشناسان مجرب از روی هلیکوپتر به اسب‌ها تیراندازی می‌کنند.

در نامه‌ی سرگشاده، دانشمندان به مطالعه جدیدی که ۱۷ سپتامبر در مجله Biological Conservation منتشر شد، اشاره کردند که نشان می‌داد ۷۱ درصد از استرالیایی‌های شرکت‌کننده در نظرسنجی موافق بودند که حذف این حیوانات برای حفاظت از گونه‌های درمعرض خطر انقراض پذیرفتنی است.

به‌گزارش نیویورک‌تایمز، مشکل برومبی‌ها در استرالیا مانند مشکل ماستنگ‌ها (نوعی اسب رمیده) در ایالات متحده است که جمعیت آن‌ها به‌شدت زیاد شده. اگرچه طبق قوانین کنونی، کشتار این اسب‌ها ممنوع است، حافظان محیط‌زیست باید درمورد آن‌ها به عقیم‌سازی و جا‌به‌جایی تکیه کنند.

 
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
همکار متخصّص داخلی دام بزرگ
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۶
2
5
می توانند قانون ممنوعیت کشتار این گونه اسب ها رو، لغو کنند و پس از تستهای تشخیصی مشمشه، شاربن ، دورین، EIA ، AHS ، EI، گوشت آنها رو به کشورهایی که گوشت اسب طرفدار بسیار دارد مانند «قزاقستان» و «فرانسه» صادر کنند.
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۳:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۶
مطمن باشید در اونجا بهتریت تصمیم کارشناسی گرفته میشه ،
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۶
1
2
اگر در ایران بود احتما محکوم می شد که حقوق حیوانات را نادیده می گیرد و رفتار غیر انسانی دارد!! از طرف دیگه با جماعتی مواجه می شد که بسته های غذا برای اسب ها می بردند و فیلم می گرفتند و ...
پاسخ ها
ناشناس
| Singapore |
۲۳:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۸
بحث ایران جداست، ما نه طبیعت داریم، نه آب داریم، نه خاک داریم و همه اینه از صدقه سر بی مدیریتی نابود شده. همه اینها باعث شده مردم نسبت به حیوانات و مشور و طبیعت ومهمتر از همه کشور خود حساس باشند. پس مردم ما در پی محافظت از کشور‌خود هستند و استارالیا هم همین طور و این وجه مشترک ماست
ناشناس
|
United States of America
|
۱۳:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۷
1
1
اخه چرا باید اسب ها رو بکشن اسب های بی‌آزار اخه چرا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۷/۰۱
0
0
باید فقط رایگان صادر بشه به کشورهای که نداران . خیلی هم هزینه نداره تو یکی دو تا کشتی جا میشه ده هزار تا . اینکار هم باعث میشه جمعیت کم بشه هم کشته نمیشن . هم کشورهای دیگه هم از این نعمت الهی برخوردار میشن
پاسخ ها
بی نام
| Germany |
۰۲:۲۴ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۰
هزینه جابجایی با میدونید چقدر هست؟ مثلاً اوره منفجر شده تو بیروت چون حمل اش صرفه نداشت رها شده بود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۸ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۷
0
0
باید صادر کنند نه اینکه از بین ببرند.
نظر شما
ادامه