کد خبر: ۶۷۰۹۷
تعداد نظرات: ۲۳ نظر
رئیس مرکز ملی تشخیص سازمان دامپزشکی در پاسخ به سؤال حکیم مهر:
«دکتر محمد حبیبی» افزود: کارگروه مقابله با مقاومت‌های میکروبی در سازمان دامپزشکی تشکیل شده و یک پروتکل داخلی تدوین کردیم تا وظایفی که در این حوزه بر عهده سازمان است، در آن گنجانده شود ...
 

حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: رئیس مرکز ملی تشخیص و آزمایشگاه‌های مرجع و مطالعات کاربردی سازمان دامپزشکی کشور در نشست خبری هفته اطلاع‌رسانی مقاومت میکروبی در وزارت بهداشت، در پاسخ به پرسش حکیم مهر مبنی‌بر اینکه آخرین آمار وضعیت باقی‌مانده‌های آنتی‌بیوتیکی در لاشه دام و طیور در کشور چقدر است؟ گفت: «در برنامه NRP در سال گذشته هم در گوشت مرغ و هم در گوشت قرمز باقیمانده سموم، فلزات سنگین و آنتی بیوتیک‌ها را بررسی کردیم و خوشبختانه در این دو مورد باقیمانده آنتی‌بیوتیکی که باعث ضبط لاشه شود را نداشتیم.»

به گزارش حکیم مهر، «دکتر محمد حبیبی» افزود: «امیدوارم که در این هفته که به عنوان هفته اطلاع‌رسانی مقاومت‌های میکروبی نام‌گذاری شده، بتوانیم برنامه‌ای برای کنترل و مقابله با این پدیده خطرناک جهانی بچینیم. بحث مقاومت‌های میکروبی یکی از معضلات بهداشت جهانی بوده و اهمیت آن آنقدر زیاد است که در سال ۲۰۱۵ سران ۱۰ کشور اقتصادی دنیا به دلیل مشکل مقاومت میکروبی در سازمان ملل جلسه برگزار کردند و سال مقابله با مقاومت میکروبی را نام‌گذاری کردند.»

وی تصریح کرد: «مواردی که در حوزه انسانی منجر به مقاومت میکروبی می‌شود، در حوزه دامی هم این اتفاقات می‌افتد. در واقع پاسخ ندادن به درمان‌های عادی و درمان‌های ارزان قیمت، جواب ندادن به داروهای قدیمی موجود، مصرف زیاد آنتی‌بیوتیک در دام و... از عواملی است که مقاومت میکروبی باعث آن‌ها می‌شود و متاسفانه اکنون در جامعه ما این پدیده وجود دارد که باید برای آن برنامه‌ریزی ویژه‌ای داشته باشیم.»

حبیبی ادامه داد: «زمانیکه بحث مقاومت میکروبی در سازمان ملل متحد مطرح می‌شود، سران کشورهای برتر دنیا درباره آن بحث می‌کنند. قبلا سازمان‌های فائو، WHO و... به صورت مستقل بحث مقاومت میکروبی را کنترل می‌کردند، اما بعد که متوجه شدند که خطر موضوع فراگیر بوده و باید به صورت متمرکز پیگیری شود، این‌ سازمان‌ها به صورت مشترک زیر نظر WHO بحث مقابله با مقاومت میکروبی را ساماندهی و سازماندهی می‌کنند. در کشور ما هم باید این اتفاق رخ دهد. البته اقدامات خوبی طی دو سه سال اخیر انجام شده وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی برنامه‌های مشترکی را داشته‌اند، اما کافی نیست.»

وی گفت: «بحث مقابله با مقاومت میکروبی نیازمند تدوین پروتکلی ملی بر اساس پروتکل‌های جهانی است و باید قانونمند شود. به هر جهت مقابله با مقاومت میکروبی یکسری حواشی هم دارد. باید تضمین قانونی برای اجرای مفاد پروتکل در کشور وجود داشته باشد. اگر این پروتکل با پشتوانه قانونی در کشور نباشد، ‌ اقداماتی که انجام می‌شود، به نتیجه نهایی منجر نمی‌شود و همچنان از مقاومت‌ میکروبی رنج خواهیم برد و آنتی‌بیوتیک‌های ما پاسخگو نخواهد بود.»

حبیبی با بیان اینکه سازمان دامپزشکی از سال ۲۰۱۲ برنامه کنترل مقاومت میکروبی را آغاز کرده و یک کارگروه مقابله با مقاومت‌های میکروبی در سازمان دامپزشکی تشکیل شده و یک پروتکل داخلی تدوین کردیم تا وظایفی که در این حوزه بر عهده سازمان دامپزشکی است، در آن پروتکل گنجانده شود، گفت: «در زمینه کاهش آنتی‌بیوتیک در حوزه دامپزشکی تاکید کردیم. همچنین تاکید کردیم که در مدیریت بیماری‌ها اقداماتی انجام شود تا دام‌ها کمتر بیمار شده و پیشگیری از بیماری‌ها را در دستورالعمل‌های خودمان گنجانده‌ایم. همچنین استفاده از واکسن‌ها و داروهای غیر آنتی‌بیوتیکی مانند داروهای گیاهی و پروبیوتیک‌ها که مدیریت گله‌ها را در کاهش بیماری‌ها دارد، در دستور کارمان قرار داده‌ایم.»

وی گفت: «در زمینه تدوین و اجرای NRP که کنترل باقی‌مانده آنتی‌بیوتیک‌ها در فرآورده‌هایی دامی که به مصرف انسانی می‌رسد و تحت پوشش سازمان دامپزشکی هستند، سالانه سازمان دامپزشکی باقی مانده آنتی‌بیوتیکی را هفت مورد NRP در زمینه فرآورده‌های خوراک دامی که سر سفره مردم می‌روند، به صورت ملی پایش می‌کند که هم برای مصرف داخلی و هم برای صادرات کارآیی دارد.»

تولید کیت‌های شناسایی همزمان آنفلوآنزا و کرونا

در ادامه رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت ضمن هشدار نسبت به تجویز غیرمنطقی و بی رویه آنتی بیوتیک ها و خطر مقاومتهای میکروبی، گفت: از بین بیمارانی که بر اثر ابتلا به کرونا در ICU بستری می‌شوند حداکثر ۱۵ درصد آنها نیاز به آنتی بیوتیک دارند، اما شاهدیم که ۷۵ درصد آنها آنتی بیوتیک دریافت می‌کنند و این نشان از مصرف بی رویه دارو دارد.

«دکتر محمدمهدی گویا» گفت: امروز اولین روز هفته اطلاع رسانی کنترل مقاومت میکروبی است. موضوعی بسیار مهم که یکی از مشکلات بزرگ مهم در جهان محسوب می‌شود. متاسفانه با وقوع پاندمی کرونا در دنیا خیلی از مشکلات بهداشتی که برای کنترل آنها برنامه ریزی شده بود تحت تاثیر پاندمی قرار گرفت و تا حد زیادی به فراموشی سپرده شد؛ از جمله مهم ترین آنها موضوع مقاومت میکروبی است.

وی افزود: سالها بود که مسئولین بهداشتی جهان اعلام می‌کردند خطر قریب‌الوقوعی سلامت مردم را تهدید می‌کند و آن مقاوم شدن میکروارگانسیم‌ها به درمان است. کم کم این نگرانی‌ها به واقعیت پیوست و شاهد آن شدیم که میکروارگانیسم‌های مختلفی در دنیا به داروهای ساده و موجود مقاومت پیدا کردند و به جایی رسید که برای برخی از آنها درمانی وجود ندارد و برخی دیگر از آنها به داروهای اصلی و کم عارضه‌تر مقاوم شدند ‌و تنها به داروهای گرانقیمت و پر عارضه‌تر پاسخ می‌دهند که دسترسی به آنها به راحتی امکان پذیر نیست و این مشکل روز بروز پیچیده تر می‌شود؛ مگر اینکه تلاش و عزم همگانی و جهانی وجود داشته باشد تا از بروز هرچه بیشتر این واقعه جلوگیری کنیم؛ هرچند که شاید "جلوگیری" لغت مناسبی برای مقابله با مقاومت میکروبی نباشد.

وی افزود: هر میکروبی که در بدن انسان و حیوان ایجاد بیماری می‌کند خصیصه ویژه‌ای دارد که با تغییراتی که به دلیل انتقال آن از بدنی به بدن دیگر در ساختار ژنتیکی‌اش به وجود می‌آید، می‌تواند مقاومت نسبت به داروهایی که برای درمانش به کار می‌رود پیدا کند؛ مگر اینکه درایت خاصی برای درمانش وجود داشته باشد تا چنین اتفاقی رخ ندهد.

عوامل مختلف در بروز مقاومت میکروبی اثرگذار است

گویا ادامه داد: عوامل مختلف در بروز مقاومت میکروبی اثرگذار است و اکثر موارد مقاومت میکروبی نسبت به میکروارگانیسم‌ها متاسفانه در بیمارستان‌ها بویژه بخش‌های icu رخ می‌دهد و چنانچه با برنامه ریزی مناسبی جلوی این اتفاقات را بگیریم شاید بتوانیم امیدوارتر به آینده نگاه کنیم.

وی افزود: تغییراتی که در مصرف داروها صورت می‌گیرد و اگر تجویز دارو با حساب و کتاب مناسب باشد، شاید بتوان امیدوار بود که این پدیده دیرتر رخ دهد. برخی داروهای ضد میکروبی بودند که به مدت کوتاهی بعد از آنکه تجویز سراسری آنها اتفاق افتاد، مقاومت میکروبی نسبت به آنها رخ داد. به عنوان مثال از بین مریض‌هایی که بر اثر ابتلا به کرونا در icu بستری می‌شوند حداکثر ۱۵ درصد آنها نیاز به آنتی بیوتیک دارند ولی متاسفانه شاهدیم که ۷۵ درصد آنها آنتی بیوتیک دریافت می‌کنند و این نشان از مصرف بی رویه دارو دارد.

گویا ادامه داد: نمونه دیگر سل‌های مقاوم به درمان است که داروهای خط اولی که برای آنها به کار می رفت و در شش ماه بیمار بهبود می‌یافت از بین رفته و حالا به دنبال مصرف بی رویه دارو سل‌هایی به وجود آمده است که نسبت به دارو مقاوم شدند.

وی افزود: مواردی از بیماری‌های آمیزشی داریم که به دلیل مصرف بی رویه آنتی بیوتیک‌ها و بروز مقاومت میکروبی و عدم هماهنگی بیمار و پزشک، مبتلایان به این بیماری آمیزشی مقاوم به دارو شدند و به سادگی درمانشان موثر نیست. برخی انواع سوزاک متاسفانه هیچ درمانی ندارند. فرد مبتلا به این بیماری علاوه بر رنج و عذابی که خودش می‌کشد متاسفانه عفونت خود را می‌تواند به همسرش منتقل کند. مواردی از میکروب‌های بیمارستانی داریم که آنها را با گران ترین داروها هم به سختی می‌توان درمان کرد و متاسفانه مصرف و تجویز بی رویه و مصرف بیش از حد یا کمتر از حد داروهای ضد میکروبی کار را سخت کرده است و کسی که داروهای ضدمیکروبی تجویز می کند باید بیمار خود را کنترل کند و به او آموزش دهد.

گویا ادامه داد: با میکروارگانسیم‌های مقاوم به دارو و سخت در درمان متعددی روبرو هستیم که هر روز به تعداد آنها اضافه می‌شود. متاسفانه مواردی از عفونت HIV را داریم که به دلیل اینکه داروهایی که برای درمان آنها به کار می‌رفت به درستی تجویز و مصرف نشده است به بیماری مقاوم به دارو تبدیل شده‌اند. میلیون‌ها تومان هزینه هر ماه درمان فرد مبتلا است. کسی که برای اولین بار داروی پنی‌سیلین را کشف کرد یعنی دکتر الکساندر فلمینگ در سال ۱۹۴۵ اعلام کرد که دارو را کشف کردم اما اگر رعایت نکنید این دارو به زودی  غیرموثر خواهد شد و هر دارویی هم که دقت در تجویز آن صورت نگیرد تبدیل به داروی بی اثر می‌شود.

وی گفت: هماهنگی پزشک و بیمار و بخش‌های مختلفی که برای سلامت دام کار می‌کنند و بخش‌های ناظر بر سلامت انسان و سازمان‌هایی که کار نظارت بر سلامت دارو انجام می‌دهند، موثر است و باید دقت کافی صورت گیرد تا مصرف دارو در سلامت دام و کارخانه‌های تولید مواد غذایی با نظارت سازمان غذا و دارو باشد تا از خطر مقاومت میکروبی دور شویم.

نظارت بر واکسن دقیق است

رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در ادامه صحبتهایش در پاسخ به سوالی درباره شرایط نگهداری و دپوی واکسن‌های وارداتی کرونا، گفت: آنقدر نظارت بر واکسن‌ها از جمله واکسن کرونا دقیق و حساس و پیچیده است که به مردم اطمینان خاطر می‌دهم هیچ واکسنی تا وقتی از فیلترهای سختگیرانه سازمان غذا و دارو عبور نکند اصلا اجازه مصرف نخواهد داشت. یکی از مهمترین فیلترها تاریخ مصرف واکسن‌ها و شرایط نگهداری آنها است و امکان ندارد یک واکسنی که تاریخ مصرفش توسط غذا و دارو تعیین شده باشد و حتی یک روز از آن تاریخ گذشته باشد، اجازه دهیم که مردم استفاده کنند. ذخیره واکسن در کشور ما با تمام این ملاحظات صورت گرفته است و با تاریخ انقضای مناسب نگهداری شده و در اختیار مردم قرار می‌گیرد.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره شناسایی موارد مبتلا به آنفلوآنزا در کشور، بیان کرد: تعداد موارد در حال حاضر بسیار کم است و در چندین استان کشور دیده شده است. این آنفلوآنزای فصلی از نوع H3N2 است و تقریبا تمام مواردی که پیدا کردیم از این نوع بوده است و به شدت در حال مراقبت هستیم.

گویا افزود: یکی از کارهایی که اکنون با همکاری انستیتو پاستور انجام می‌دهیم تولید کیت‌هایی است که به صورت همزمان هم آنفلوآنزا و هم کووید۱۹ را تشخیص می‌دهند؛ بنابراین به مر م اطمینان می‌دهم که ما داریم آنفلوآنزا را به دقت رصد می‌کنیم و به محض اینکه ببینیم دارد به یک نگرانی تبدیل می‌شود حتما به اطلاع مردم می‌رسانیم. ضمن اینکه پیشگیری از آنفلوآنزا و کرونا تفاوتی ندارد و باید رعایت موارد بهداشتی صورت گیرد و طبیعی است که با این رعایت‌های بهداشتی که در حال انجام است ما انتظار داشته باشیم موارد آنفلوآنزا کم باشد؛ ولی از طرف دیگر یک امکان دیگری را هم باید در نظر گرفت و آنهم این است که وقتی یک سالی مانند سال قبل آنفلوآنزا خیلی کم دیده می‌شود، این خطر وجود دارد که در بدن برخی افراد ایمنی نسبت به این ویروس کم می‌شود و به دنبال آن احتمال ابتلا در سال جا ی بیشتر می‌شود و احتمال همه گیری هم به همین نسبت خواهد بود. سازمان جهانی بهداشت هم این پیش‌بینی را کرده است که ممکن است در سال جاری موارد آنفلوآنزا بیشتر شود.

گویا تصریح کرد: شرایط بستری برای بیمار مبتلا به آنفلوآنزا تفاوتی با بیمار مبتلا به کرونا ندارد و هر بیمار مبتلا به آنفلوآنزایی که دچار دیسترس تنفسی و تب‌های شدید شود و نتواند درمان سرپایی را تحمل کند، حتما بستری می‌شود و اینها پروتکل‌ خاص خود را دارد که همکاران رعایت می‌کنند؛ چون برخی از این بیماران نیاز به درمان ویژه و کمک تنفسی دارند. در سال جاری و سال گذشته موارد ابتلا به آنفلوآنزا بسیار کم بوده است. سال گذشته و امسال به حد آستانه و اعلام هشدار آنفلوآنزا نرسیدیم ولی اگر چنین اتفاقی رخ دهد حتما اطلاع رسانی خواهیم کرد.

وی افزود: خوشبختانه امسال واکسن‌های تولید داخل آنفلوآنزای کشور را داریم. سال گذشته عمده واکسن‌ها را وارد می‌کردیم ولی امسال به هر دو امکان دسترسی داریم و تا جایی که بتوانیم از واکسن تولید داخل که کاملا بررسی شده است را استفاده می‌کنیم و در صورت لزوم و درصورت کمبود از منابع خارجی تهیه می‌کنیم و در ابتدای امر هم از واکسن خارجی استفاده کردیم.

به گفته وی، تزریق همزمان واکسن آنفلوآنزا و کرونا امکان پذیر است اما ترجیح این است که این دو واکسن با فاصله از هم تزریق شوند که نگرانی وجود نداشته باشد.

او با اشاره به اینکه کووید۱۹ بر کنترل اکثر بیماری‌ها در ایران و جهان اثرگذار بوده است، گفت: بیماریابی‌های ما از جمله در سل و HIV و... دستخوش آسیب شده است و در همه دنیا چنین بوده است زیرا به دلیل تعداد بالای مبتلایان کرونا بخش زیادی از کار پزشکان به این بخش اختصاص یافته است ولی تلاش کردیم با برنامه ریزی حساب شده فاصله را کم کنیم و نگذاریم به این برنامه‌ها آسیب برسد و اکنون هم به دقت برنامه‌ریزی می‌کنیم خلاءهایی که در یک سال و نیم گذشته به دلیل کرونا با آن مواجه شدیم را هرچه سریع‌تر بپوشانیم.

وی افزود: جدی ترین بیماری کشور برای ما به تعداد بیماران بستگی ندارد؛ مثلا بیماری سل یک بیماری جدی است که حتی یک مورد آن هم برایمان مهم است؛ زیرا یک مشکل جهانی است که اگر دیر عمل کنیم به سادگی قابل درمان نخواهد بود. عفونت HIV هم همینطور اهمیت دارد؛ چون تاخیر در شناسایی این بیماران یعنی تعداد بیماران افزایش می‌یابد. در کنار کرونا مسئله بیماری‌های گوارشی، آنفلوآنزای فصلی، بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن که در شرایط حذف آنها هستیم و... قرار دارد که اهمیت دارند.

گویا با اشاره به افزایش موارد ابتلا به سرخک در یک الی دو سال گذشته، تاکید کرد: البته این تعداد بسیار کمتر از چیزی است که در دنیا رخ می‌دهد به عنوان مثال در یکی از کشورهای  همسایه ما یکی از بزرگترین همه‌گیری‌های سرخک در تاریخ آنجا رخ داده است و ما هم روابط و تردد زیادی با کشورهای همسایه داریم و تقریبا می‌توان گفت اکثریت موارد ابتلا به سرخک که در کشور تشخیص دادیم یا در میان مهاجرین و مسافرین بودند و یا در میان کسانی بوده است که با این بیماران ارتباط داشتند.

وی ادامه داد: هفته گذشته برنامه واکسیناسیون گسترده سرخک در استان‌هایی که در معرض خطر بالا قرار داشتند مانند سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بخش‌های جنوبی کرمان را برای کودکان زیر ۵ سال و افراد زیر ۱۵ سالی که در معرض خطر بیشتر در بین مهاجرین بودند انجام دادیم و خوشبختانه برنامه خوب و موفقی بود. در رابطه با مسائل قانونی ترددها وضعیت کاملا مشخص است که از وظایف سایر سازمان‌ها است.

وی افزود: درمورد تزریق دز اول واکسن کرونا با پوشش بالای ۹۰ درصد روبرو هستیم هرچند دلمان می‌خواهد از این هم بالاتر برویم. طبیعی است که وقتی پوشش از ۹۰ درصد افزایش یابد میزان کسانی که برای اولین بار مراجعه می‌کنند کاهش می‌یابد البته از این امر راضی نیستیم چون میخواهیم به پوشش بالاتر برسیم و از مردم می‌خواهیم برای دریافت واکسن مراجعه کنند.

گویا گفت: سیاست‌های تشویقی دیگری هم درنظر گرفتیم و عمدتا بر این اساس است که واکسیناسیون سیار در مناطقی که پوشش واکسن بالا نیست صورت گیرد. هر کسی که دز اول را تزریق کند می‌داند یک دز ایمنی کافی ایجاد نمی‌کند و اطمینان خاطر داریم همه آنها برای دز دوم مراجعه می‌کنند.

او ادامه داد:  درباره برخی واکسن‌هایی که استفاده می‌کنیم نیز تزریق دز سوم حتما ضروری است و دستورالعمل تزریق دز سوم به عنوان دز بوستر را برای همکاران بخش بهداشت و درمان و برخی بیماران خاص از ۱۴ مهرماه به دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور اعلام کردیم و الان هم اعلام کردیم افراد بالای ۶۰ سال هم چنانچه از تزریق دز دومشان بیش از ۴ ماه گذشته است برای تزریق دز سوم مراجعه کنند. تا چهارشنبه عصر (۱۹ آبان) حدود ۴۰۰ هزارنفر دز سوم واکسن را تزریق کردند. با اتمام گروه سنی ۶۰ سال به بالا سایر گروه‌های سنی را هم برای دز سوم اعلام خواهیم کرد. سیاست ما واکسیناسیون راحت با کاهش ازدحام است.

 
 
انتشار یافته: ۲۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
همکار اداری
|
United States of America
|
۰۵:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
0
15
خلاصه این مقاله این بود: « مقصر تمام مشکلات بهداشتی ایران کشورهای همسایه ما هستند که موذیانه بیماری وارد می‌کنند و باقی مانده انتی بیوتیک هم نداریم و ما خوبیم کلأ»
حتی یکی از این ادعاهایی که فرمودید هم نمی‌توانید اثبات کنید. چه جوری می‌توانید ادعا کنید باقی مانده آنتی‌بیوتیک در شیر و گوشت و مرغ در کل کشور صفر بوده درحالی که داروخانه‌ها کیلو کیلو دارو به دامدار (چه بانسخه، چه بی نسخه) می‌دهند؟ چه جوری می‌توانید ادعا کنید که مقصر مشکل سرخک در ایران بقیه کشورها هستند؟ چه جوری می‌توانید ادعا کنید که در کشور مشکل ایدز و بیماریهای جنسی را به خوبی کنترل کردید وقتی مستقیمأ از بالاترین سطوح برای امر فرزندآوری و افزایش جمعیت تولید، پخش، و واردات کاندوم را ممنوع اعلام کردند؟ این یعنی جنایت بهداشتی عزیزم. چه جوری ادعا می‌کنید بیماری سل را تحت کنترل دارید وقتی حتی نمی‌دانید چند بیمار در کشور وجود دارد؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
خیلی راحت
نمونه ها را برای آزمایش به آزمایشگاه های خاصی در بخش خصوصی می دهیم که البته بدون انجام ازمایش همه را غیر آلوده گزارش می کنند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
همکار اداری بفرمایید دقیقا روی انجام چه تست های ازمایشگاهی مرتبط با بحث تسلط کامل دارید؟
ناشناس
|
Germany
|
۰۷:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
7
1
امام علی علیه السلام در سفارشی به فرزند خود امام مجتبی علیه السلام فرمودند:
فرزندم! آیا چهار نکته به تو نیاموزم که با رعایت آنها از طبابت بی نیاز شوی؟ عرض کرد: چرا، ای امیر مؤمنان.حضرت فرمودند: تا گرسنه نشده ای غذا نخور و تا اشتها داری از غذا دست بکش و غذا را خوب بجو و قبل از خوابیدن قضای حاجت کن. اگر این نکات را رعایت کنی، از طبابت بی نیاز می شوی.

متن حدیث:

امام علی علیه السلام: فی وَصیَّتِهِ لاِبْنِهِ الْحَسَنِ علیه السلام یا بُنَیَّ أَلا اُعَلِّمُکَ اَرْبَعَ خِصالٍ تَسْتَغْنیبِها عَنِ الطِّبِّ؟ فَقالَ: بَلی یا اَمیرَ الْمُؤْمِنینَ، قالَ: لاتَجْلِسْ عَلَی الطَّعامِ إِلاّ وَ اَنـْتَ جائِعٌوَلا تَقُمْ عَنِ الطَّعامِ إِلاّ وَ اَنـْتَ تَشْتَهیهِ، وَجَوِّدِ الْمَضْغَ، وَ إِذا نِمْتَ فَاعْرِضْ نَفْسَکَ عَلَی الْخِلاءِ فَإِذَا اسْتَعْمَلْتَ هذَا اسْتَغْنَیْتَ عَنِ الطِّبِّ.

"خصال، صفحه ۲۲۹"
دامپزشک و متخصص سوزن درمانی انسان و حیوانات
|
Germany
|
۰۸:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
5
1
۳ دسته بیماری از منظر طب سنتی وجود دارد
۱- بیماری‌های سوء مزاج
۲- بیماری‌های سوء ترکیب
۳- بیماری‌های تفرق و اتصال
که در هر سه مورد با خارج کردن جسم مرض (عامل بیماری) که وارد بدن شده و خوردن غذای مقوی بدن خوب خواهد شد. نکته مهم خارج کردن جسم مرض از بدن است.
کامیاب قیصربیگی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
2
11
سلام.وزارت درمان متاسفانه جز شواف تبلیغاتی هیچ کارایی ندارد.
یک شخصی ادعا کرد این نقطه که من نشسته ام مرکز زمین است ،گفتن دلیلش ؟گفت اگر باور ندارید بیایید اندازه بگیرید .
واقعا جناب اقای دکتر حبیبی خودتان باور دارید به این صحبتهایی که جلوی دوربین بیان داشتید ،مگر می شود هیچ نظارتی بر مصرف دارو وجود نداشته باشد و هیچ باقیمانده ای هم نباشد.
جناب اقای دکتر حبیبی برادر گرامی ............ .لطفا برای تنویر افکار بفرمایید که چگونه به این نتیجه رسید که در کل کشور ،باقیمانده انتی بیوتیکی وجود ندارد ؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
احسنت، به این میگن حرف حساب.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
جناب قیصر بیگی شما تخصص و تجربه آزمایشگاهی دارید ؟ لطفا صادقانه پاسخ بدید
کامیاب قیصربیگی
| Germany |
۰۰:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۴
هر وقت از حالت ناشناس خارج شدید پاسخ خواهم داد.
کامیاب قیصربیگی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۴
بسمه تعالی
ریاست محترم سازمان دامپزشکی کشور
جناب آقای دکتر خلج
با سلام ؛
ضمن تبریک سال نو به شما و همکاران گرامی در سازمان دامپزشکی , امید که سالی سرشار از سلامتی و بهروزی داشته باشید. جناب آقای دکتر خلج ، اینجانب وظیفه خود دانسته که مسائل ذیل را در خصوص بهداشت و نظارت بر مواد غذایی با شما در میان بگذارم ، امید که مورد توجه و عنایت جنابعالی قرار گیرد.
1. با توجه به اهمیت باقیمانده های دارویی در مواد خام دامی و همچنین طبق کتب بازرسی گوشت ، هر لاشه که دارای آثار تزریقات دارویی باشد ، بایستی از سه ناحیه (محل تزریق ،کلیه ها و پرده دیافراگم ) مورد آزمایش قرار گیرد و با توجه به نتایج آن در خصوص لاشه تصمیم گیری شود. متأسفانه در ده سال گذشته این مهم صورت نگرفته است و جنابعالی بعنوان ریاست سازمان دامپزشکی در این خصوص سؤال بفرمایید که دوستان چگونه در این خصوص طی این سالها قضاوت نموده اند و جالبتر اینکه در فرم های طراحی شده از سوی سازمان دامپزشکی ، هیچگونه اشاره ای در خصوص علل ضبط لاشه به تزریقات دارویی نشده است. به صورت خلاصه نحوه پایش باقیمانده های دارویی در مواد خام دامی از جمله گوشت قرمز ، طیور ، ماهی ، شیر و عسل و همچنین راهکارهای عملی ذیل پیشنهاد می گردد.
الف. گوشت قرمز :
تمامی لاشه های دارای آثار تزریقات دارویی در فاز اول برنامه توسط کیتهای سریع تجاری مورد آزمایش قرار گیرند ، که بایستی کلیه کشتارگاه ها به این وسایل مجهز گردند.
ب. گوشت طیور :
جهت صدور مجوز حمل به کشتارگاه در پایان دوره پرورشی ، بایستی از گله توسط بازرسین دولتی دامپزشکی بازدید و نمونه برداری صورت گیرد ، در صورت عدم وجود باقیمانده ها ، صدور مجوز صورت گیرد.
ج. شیر :
بایستی کلیه کارنجات شیر پگاه و سایر کارخانجات موجود روزانه توسط دکتر دامپزشکی بخش دولتی مستقر در کارخانه مورد بازرسی قرار گیرند. واقعاً سؤال بفرمایید که تا حال چه میزان شیر به علت باقیمانده های دارویی و بار میکروبی غیر قابل قبول معدوم گردیده اند.


د. عسل :
نه تنها عسل بلکه همه محصولات خام دامی ، بدون هویت بایستی ترتیبی اتخاذ گردد که دارای هویت شده و از فروش محصولات بدون هویت جلوگیری به عمل آید و بعد از آزمایش ، اجازه فروش داشته باشند.
ج. ماهی :
در دو مرحله بایستی مورد آزمایش قرار گیرند :
1. مراکز تکثیر زمانی که قابلیت فروش به مزارع پرورشی دارند
2. زمان فروش پرورش دهندگان

2. در خصوص بازرسین کشتارگاه در کشتارگاه های دام و طیور
الف : متأسفانه سالهاست که بازرسی گوشت در کشتارگاه های دام توسط کاردان و کارشناس دامپزشکی صورت می گیرد ، در صورتی که بازرسی طبق کتب بازرسی گوشت فقط و فقط در صلاحیت دکتر دامپزشک با تجربه است و همانطور که مستحضرید واقعا امر قضاوت در بازرسی گوشت یک کار کاملا تخصصی و سخت و دشوار می باشد. مدت تقریبا هفت سال سابقه کار بازرسی در بخش دولتی را دارم . هرچند که علاقه مند و تشنه یادگیری در این سالها بوده ام ، اما همچنان در خصوص نحوه قضاوت به خداوند منان پناه می برم. آقای دکتر خلج در این مدت از سوی سازمان دامپزشکی کشور هیچ بازرسی از کشتارگاه صورت نگرفته که در خصوص نحوه بازرسی و مشکلات و ایرادات کشتارگاه تذکری داده شود ، متأسفانه نحوه بازرسی و همچنین قضاوت در استانهای مختلف کاملاً سلیقه ای و غیر استاندارد می باشد. بدون شک در کشتارگاه ها حتی اگر یک رأس دام چه سبک ، چه سنگین کشتار می گردد ، بایستی دکتر دامپزشک بخش دولتی حضور داشته باشد و گرنه اجازه کشتار ندارد ، حتی اگر در شهرستان یا بخش باشد.
بی شک کاردان و کارشناس دامپزشکی هرچند با تجربه ، باز توانایی یک بازرسی درست و علمی را ندارند و رشته بازرسی گوشت متأسفانه دکتری تخصصی (PHD) ندارد.
ب. در کشتارگاه های طیور ، متأسفانه وضعیت بدتر است و بازرسی آنچنانی صورت نمی گیرد ، چون واقعاً یک کار سخت و طاقت فرساست. پیشنهاد می گردد دو دکتر دامپزشک بکار گرفته شود و به مدت نوبتی 24 ساعت کار ، 24 ساعت استراحت بکار گرفته شوند . متأسفانه میزان خونابه و همچنین باقیمانده های پیش معده ، ته روده و پر و عدم شستشوی بهداشتی و میزان چربی زیاد در محوطه شکمی که جفا در حق مصرف کننده است ، مشاهده می گردد.

جناب آقای دکتر خلج
استاد گرامی بپذیریم که واگذاری بازرسی به بخش خصوصی نتیجه خوبی نداشته و در حال حاضر در کشور ما آنچنان که باید و شاید جواب نداده ، سالها با بازرسین بخش خصوصی و کارفرمایان آنها سروکار داشته ام ، متأسفانه کارفرمایان برای رسیدن به مقاصد خود از هیچ تلاش و کوششی برای اذیت و آزار مسئولین فنی دریغ نمی کنند و بارها شاهد گریه های مسئولین فنی بوده ام. امید که در این خصوص تجدید نظری صورت گیرد.

3. نحوه نظارت و بازرسی فروشگاه های عرضه مواد خام دامی
الف. متأسفانه در این خصوص سازمان دامپزشکی و ادارات کل دامپزشکی ، از وزارات بهداشت عقب تر هستند ، بیشتر فروشگاه های بزرگ یک نفر حداقل به صورت ظاهری از سوی وزارت درمان وجود دارد ولی بازرس دامپزشکی وجود ندارد. کلیه فروشگاههای بزرگ که مواد خام دامی عرضه می کنند بایستی مسئول فنی استخدام نمایند ، از جمله رفاه ، اتکا ، شهروند و ....
ب. بازرسی از مراکز عرضه مواد خام دامی در سطح شهر
کشتار غیر مجاز (خارج از کشتارگاه) یکی از مشکلات اصلی در بازرسی مراکز عرضه گوشت قرمز میباشد. متأسفانه این بازرسی ها بعلت کمبود نیروی انسانی با تجربه به صورت کیفی صورت نمی پذیرد و همچنین اکثر مراکز عرضه ، شرایط بهداشتی لازم را ندارند که متأسفانه برخورد قاطعی صورت نمی گیرد که بعلت قوانین موجود در دستگاه قضایی ، احکام موجود بازدارنده نیستند و بایستی بازنگری اساسی در این خصوص صورت گیرد.
پیشنهاد می گردد که مراکز عرضه گوشت قرمز بر اساس فاکتورهای بهداشتی درجه بندی شوند که این خود موجب ارتقاء سطح بهداشتی آنها می شود. صاحبان رستوران ها و تالارهای پذیرایی با قوانین سازمان دامپزشکی کشور آشنایی چندانی ندارند و اکثر این مراکز مواد غذایی را به صورت کاملاً غیر استاندارد نگهداری می نمایند و بعضی مواقع اقدام به منجمد نمودن گوشت قرمز و طیور تازه که تاریخ مصرف آنها گذشته می نمایند.
رستورانهای بین راهی که وضعیت آنها کاملاً اسفبار می باشد و هیچگونه نظارت دقیق و و روتینی از آنها صورت نمی گیرد. پیشنهاد می گردد که این مراکز به صورت اینترنتی یا فرم های طراحی شده به صورت ماهیانه گزارش نحوه خرید مواد غذایی خود را به شبکه اعلام نمایند و همچنین برای این بهره برداران کلاسهای آموزشی در خصوص بهداشت مواد غذایی برگزار شود.
جناب آقای دکتر خلج
متأسفانه آموزش در سازمان دامپزشکی کاملاً غیر علمی و کارشناسانه شده و فقط جهت ارتقاء و بهره مندی از مزایای مالی آن خصوصا برای کارشناسها و کارمندان بخش اداری شده و اکثر کلاسهای برگزار شده توسط افراد بی تجربه برگزار می گردد که در آن شأن همکاران دامپزشک کاملاً نادیده گرفته می شود. همانطور که مستحضر هستید بودجه و اعتبارات کلاسهای ترویجی برای بهره برداران ، در اختیار سازمان جهاد کشاورزی استانها می باشد که متأسفانه در راههای دیگری غیر از کلاسهای آموزشی هزینه می گردد.
در مورد آموزش در سازمان دامپزشکی که بایستی دامپزشکان ، کارشناسان ،کاردانها و بخش اداری کاملاً از هم تفکیک گردند. متأسفانه در کلاس آموزشی از کاردان تا راننده تا نیروی کارگزینی با هم در یک دوره آموزشی هستند. کلاس آموزشی و ترویجی با قدرت و شدت بیشتر صورت گیرد.
و در پایان پیشنهاد می گردد که سمینارهای آموزشی در خصوص مواد غذایی با قدرت بیشتری با پوشش رسانه ای عالی صورت گیرد. خصوصاً در بحث باقیمانده های دارویی سازمان می تواند اعتبارات و مجوزهای اسخدامی خوبی دریافت نماید.
ما مکلف به انجام وظیفه هستیم ، نتیجه با ما نیست.
با تشکر
دکتر کامیاب قیصر بیگی
20/1/1393
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۵
جناب قیصر بیگی یعنی میفرمایید میزان تخصص و تجربه جنابعالی به مباحث آزمایشگاهی ارتباط مستقیم با هویت مخاطبتون داره ؟ نه روال بحث رو شما تعیین نمیکنید دوست عزیز. سوال ساده ای بود از شما که خوشبختانه به سرعت به پاسخ مورد انتظار خودم رسیدم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۵
در استان ......... به جای تاکید بر کنترل وبازرسی دقیق لاشه با مسئول فنی که وجدان وانصاف کاری وتعهد ایشان زبانزد خاص وعام بود به دلیل عدم اجرای خواسته های کارفرما برخورد کردند واو را اخراج نمودند
دامپزشک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
0
4
کلا همه چی ارومه کشتارگاه ها یی هستند که موارد اولیه بهداشتی در اون رعایت نمیشه-لاشه مرغ به روغن هیدرولیک خط ابچکان الوده میشه-اصطحلاک وفرسوده بودن خط باعث میشه لاشه مرغ را از زوی زمین مانند گردو جمع کنن-انواع جوندگان -سگ وگربه تو سالن ها ی تولید پرسه میزنن-off feedکردن قبل از کشتاروزمان پرهیزدارویی رعایت نمیشه وما دلخوش به صحبت های ارامش وامنیت غذایی ........ همه چیز را خوب می بینیم و
ناشناس
|
France
|
۱۲:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
3
1
پروفسور آلن اسمیت در دانشگاه ایالتی هاروارد کشف کرده که گوشت قرمز بخاطر مزاج سرد باعث پدیده فراموشی و آلزایمر می‌شود و گوشتهایی مثل گوسفند و مرغ که گرم مزاج هستند باعث تدریجی کندی ذهن می‌شوند ولی در عوض پروتئین موجود در گوشت پرندگان مثل کبوتر، غاز وحشی، جبوبات، غلات به علت داشتن زنجیره سیس (CIS) بجای ترانس باعث شادابی بیشتر بدن می‌شود وجریان خون در رگها بوسیله این پروتئین‌ها روانتر حرکت می‌کند و جالب اینجاست که امام علی (ع) خود کمتر از گوشت مصرف می‌کرد در حدیث صحیح می‌فرمایند: « شکم خود را گورستان حیوانات قرار ندهید» و امام رضا(ع) فرمود: «مصرف فراوان گوشت حیوانات وحشی و گاو موجب تغییر عقل و سرگشتگی فهم و کُندذهنی و فراموشی زیاد می‌شود»؛ (مستدرک الوسائل، ج 16، ص 458)
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
آلن اسمیت ؟
ادرس مقاله ایشون رو بفرمایید :))
یک دامپزشک
| Germany |
۲۰:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
جناب شما همرمند خوبی هستید زیرا بکار بردن این همه مغلطه در ۲ خط نوشته خیلی هنر می‌خواهد که با یک مشت مطلب علمی و اسم قلمبه سلمبه همراه کنید برای فریب افکار‌عمومی که خط به خط آن مغلطه است. همه نوشته شما در جهت توجیه ناکارامدی مدیریتی در کشور است اصطلاح عامیانه‌اش ماله‌کشی است.
۱) یک ساعت سرچ کردم ولی اسمی بنام آلن اسمیت در بین اساتید هاروارد نیست.
۲) هاروارد دانشگاه خصوصی است و نه ایالتی و بلکه در ایالتی بنام بوستون قرار دارد( اینم سرچ کردم)
۳) کوشت گاو مزاجش سرده؟ گوسفند گرم؟ اسن تقسیم بندی همه چیز به سرد، کرم، تر، خشک مربوط به دوره افلاطون (قبل از میلاد مسیح) است که مردم همه چیز را به چهار قسمت تقسیم می‌کردند مثلأ چهار مزاح، چهار فصل، چهار طبع، چهار عنصر متشکل دنیا( آب، خاک، باد، آتش)، علمشان همینقدر بوده دیگه
۴) ادعا کردید گوشت کبوتر و پورتئین گیاهان سیس (cis) است ولی گوشت مرغ ترنس(trans)؟ مجید دلبندم سیس و ترنس اصطلاح بیوشیمیایی برای چربی‌ها است نه پروتئین (مغلطه شبه علم برای فریب افکار عمومی بکار بردید)
۵) هیچ کدام از حدیث هایتان معتبر نیست و معلوم نیست از کجا آوردید ولی هر چی باشه حدیث یعنی یک مطلبی که نسل به نسل نقل شده و تمام احادیث از ۴۰۰ سال بعد از هجرت پیامبر رواج یافته، یعنی بنده یک‌ماه پیش چیزی گفتم هزار بار نقل شده و کاملأ مخالف آن به خودم برگشته ولی شما می‌فرمایید باید ۴۰۰ سال دیگه از این حرف من حدیث درست بشه و تازه ۱۰۰۰ سال هم ازش بگذره تا بشه حدیث؟

۶) روز و شبتان خوش جناب پرفسور‌الن اسمیت
آلن اسمیت در دانشگاه ایالتی هاروارد
| United States of America |
۰۱:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۴
من کی همچین ادعایی در مورد گوشت کردم؟ من فقط گفتم با روغن بنفشه میشه کرونا، فتق، معده درد، سرطان، افسردگی، اسهال گوساله‌ها، سپتی‌سمی و بواسیر را درمان کرد. چندتا بیماری دیگر مثل پا درد، ایدز، کمبود ایمنی، و طاعون می‌ماند که با غذاهای گرم مزاج مثل عصاره ترکیبی گل میخک و سیر درمان می‌شود. این هم ادرس مقاله من: www.KhiliAhmaghi.org
سعید
|
Germany
|
۱۶:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
0
2
هر زمان که تمام‌ مواد غذایی و خوراک و ودارو واکسن طیور از زمان تولید تا مصرف مورد آزمایش سلامت قرار گرفت و همه کشتارگاهها خط دو فعال داشت و هیچ اعما و احشا داخل گوشت مرغ باقی نماند و تست باقی مانده دارویی از تمام مرغداریها گرفته شود و در کشتارگاه هم دستگاه تست باقی مانده انتی بیوتیک و مواد مضر داشتند و ماده ۱۹ اصلاح شد و دیگر مسئولین فنی حقوق بگیر کارفرما نبودند و همه کشورها خواهان مرغ ایران بودند و استاندارد جهانی را داشت ومرغ نمیچه گوشتیو سایژ تولید شد نه مرغ ۳کیلیویی میشه ادعای مرغ سالم داشت
ناشناس
|
United States of America
|
۱۷:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
1
3
متاسفانه سازمان دامپزشکی کشور در سه سال اخیر نقش اصلی خود را کنار گذاشته و شده سازمانی که به دنبال تسهیل امور بازرگانان و تجار و وارد کنندگان است و حتی فعالیتهای نظام دامپزشکی مبنی بر راه اندازی سیستم کنترل دارو را نیز سرکوب نموده و بدون سند و مدرک ادعا میکند که باقیمانده آنتی بیوتیکی ندارد من دامپزشکم و کارم توزیع عمده گوشت مرغ است و خانواده های بازیکنان فوتبال و پزشکان رده بالای تهران بسیاری دارم که محموله های مورد اطمینان از نظر آنتی بیوتیکی و سموم میخواهند و حاضرند مبالغ بالایی هم برای آن پرداخت کنند خوب چرا باید کشور به گونه ای باشد که مردم عادی دسترسی به چنین محصولاتی نداشته باشند ................. با نشانه های معضلات بهداشتی موجود در کشور چه خواهید کرد
همکار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۴
0
3
عدم رصد به معنی عدم وجود نیست
و البته که بی خبری خوش خبری است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۴
3
1
ای کاش مسئولین حوزه های فنی سازمان مانند آقای دکتر حساب شده و با اطلاعات و آمار و مستند حرف بزنند...
ناشناس
|
Turkiye
|
۱۱:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۷
0
2
خیلی خلاصه سوالم رو از جناب آقای دکتر میپرسم
بر اساس کدام امکانات سازمانی و کدام SOP ایشان چنین ادعایی رو کردند؟
طی سال ها فعالیت بنده در همین بخش دولتی، تنها ارزیابی از مصرف آنتی بیوتیک در گله های مرغ گوشتی خلاصه میشه به یک تکه کاغذ از مسئول فنی که اذعان میکنه دارویی مصرف نشده...
حالا قضاوت رو به خود دوستان میسپارم...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۸
خیلی خلاصه بفرمایید کاربرد sop در سازمان چیه دوست عزیز؟ اخه شما که همین مخفف های سازمان خودت رو هم نمیدونی و کاربردش رو هم کلا بلد نیستی چرا میای صحبت میکنی ؟؟!
نظر شما
ادامه