کد خبر: ۷۴۵۲۸
تعداد نظرات: ۳ نظر

حکیم مهر: سخنگوی انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی گفت: سرانه مصرف شیر در کشور حدود ۷۰ کیلو است، در حالی که این عدد در دنیا به حدود ۱۶۰ کیلو هم می رسد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (فائو) اول ژوئن (۱۱ خرداد) را به عنوان روز جهانی شیر نامگذاری کرده تا بتواند به این وسیله اهمیت و نقش این ماده غذایی مفید را بر سلامت انسان ها بر همگان آشکار کند.

سرانه مصرف شیر در دنیا ۱۶۰ کیلوگرم و در ایران ۷۰ کیلوگرم است

«محمدرضا بنی طبا» سخنگوی انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره سرانه مصرف شیر در دنیا توضیح داد: سرانه مصرف شیر در دنیا برای هر نفر حدود ۱۵۰ تا ۱۶۰ کیلو در سال است. در کشورهای آمریکا و فرانسه به حدود ۲۰۰ کیلو و در شمال اروپا به حدود ۳۰۰ کیلو هم می رسد. در کشور ما سرانه مصرف در خوشبینانه‌ترین حالت حدود ۷۰ کیلوگرم است.

وی افزود: مصرف شیر در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه در حال افزایش است. این یعنی در این کشورها به سلامت عمومی توجه بیشتری می شود و مصرف کننده نیز از نظر فرهنگی از فواید محصولی که خریداری می‌کند، آگاه است. البته سیاست‌گذاری‌ها هم در مسیر افزایش سرانه مصرف است.

اصلاح نظام سیاستی و فرهنگ‌سازی در مصرف شیر

بنی طبا با اشاره به اینکه کاهش مصرف شیر دو دلیل اقتصادی و فرهنگی دارد، گفت: قدرت خرید مردم کاهش یافته و خرید لبنیات اولویت خرید مردم نیست. دیگر اینکه افزایش هزینه‌ها باعث نشده که مردم خرید کالاهای غیر ضروری مانند نوشابه و چیپس و نظایر آنها را کاهش دهند بلکه باعث شده کمتر به سمت مصرف شیر یا لبنیات بروند.

وی افزود: بایستی در نظام درمان و بحث پیشگیری و همچنین سیاست گذاری برای حمایت از اقشار کم برخوردار اصلاحاتی انجام شود. به عبارت دیگر باید اصلاح نظام سیاستی و فرهنگ سازی مصرف اتفاق بیافتد.

راهکار افزایش سرانه مصرف

بنی طبا همچنین درباره راهکار افزایش سرانه مصرف گفت: دولت بایستی توجه ویژه‌تری به شیر مدرسه و سبد غذایی خانوار دهک‌های پایین کند. هر گامی که بخواهد در این راستا بردارد با حداکثر توان در کنار آن خواهیم بود. البته  بخش خصوصی نیز  طرح های در دستور کار دارد تا الگوهای موفقی در این زمینه به دولت ارائه دهد.


انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
United States of America
|
۰۲:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۳
2
3
۲ دلیل عمده دارد اول اینکه مدیریت دامپزشکی بسیار فشل است و دوم اینکه همان مقدار اندک هم به روسیه و ارمنستان صادر می‌شود جون سود مالی خوبی دارد. در عوض کشور عربستان را نگاه کنید کشور بیابانی که بالاترین میزان تولید محصولات لبنی و دامی را داراست که به کل دنیا صادر می‌کند. به این مدیریت صحیح کفته می‌شود.
ناشناس
|
United States of America
|
۰۳:۲۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۳
0
1
هموطنان روسوفیل همه محصولات‌ کشور را حدس بزنید به کجا می‌فرستند؟
ایران
|
France
|
۰۳:۲۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۳
0
1
کدام فرهنگ سازی اگه یک خانواده هرروز چند لیوان شیر بخوره هزینش چقدر میشه این هفتاد کیلو از کجا دراوردن وقتی هرساعت قیمت ها بالا میره زره ای مصرف کننده نیستن فقط تولید کننده راحت باشه سالی شاید شب عید برای برنج میزنیم تمام
نظر شما
ادامه