کد خبر: ۷۴۵۴۹
تعداد نظرات: ۶ نظر

حکیم مهر: مدیرکل دامپزشکی استان فارس از فوت یک بانوی ۳۶ ساله بر اثر ابتلا به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه-کنگو (CCHF) خبر داد و گفت: هم استانی‌های عزیز خطر ابتلا به این بیماری را جدی بگیرند.

به گزارش حکیم مهر به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، «دکتر حمیدرضا ناظمی» با اشاره به اینکه بانوی مذکور از اهالی شهرستان زرین دشت بود، گفت: به منظور کنترل و جلوگیری از گسترش این بیماری در کانون وقوع تاکنون بیش از ۴۰۰۰ مترمربع از اماکن دامی توسط اداره دامپزشکی این شهرستان سم پاشی شد.

به گفته او، در همین راستا بدن بیش از ۷۸۰۰ راس گوسفند و بز، ۱۰۲ نفر شتر و ۵۸ راس گاو نیز سم پاشی شده است.

این مقام مسئول گفت: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، یک بیماری ویروسی تب‌دار حاد مشترک بین انسان و دام بوده که در حیوانات فاقد علائم بالینی است و در انسان می‌تواند به صورت یک بیماری شدید با مرگ و میر بالا بروز کند.

ناظمی گفت: بیماری پس از گزش انسان توسط کنه آلوده یا له کردن آن روی پوست ایجاد شده، همچنین تماس با خون، ترشحات و بافت دام آلوده، هنگام کشتار و عملیات دامپزشکی و نیز تماس انسان با ترشحات و بافت‌های فرد آلوده به بیماری از دیگر راه‌های انتقال بیماری است.

این مقام مسئول گفت: این ویروس می‌تواند از طریق گزش کنه آلوده، طیف وسیعی از دام‌های وحشی و اهلی مانند گاو، گوسفند و بز را آلوده کند، اما پرندگان به جز شترمرغ به ویروس عامل بیماری مقاوم هستند.

هنگام تکه کردن گوشت از دستکش استفاده کنید

مدیر کل دامپزشکی استان فارس گفت: شهروندان گوشت مصرفی خانوار را از مراکز مجاز عرضه گوشت قرمز و دارای برچسب و مهر دامپزشکی خریداری کرده و از خرید دام زنده و کشتار دام در خارج از کشتارگاه جداً خودداری کنند.

او گفت: به منظور سالم سازی گوشت باید پس از ذبح دام، لاشه مربوطه به مدت ۲۴ ساعت و جگر به مدت ۴۸ ساعت، در دمای یک تا ۴ درجه سانتی گراد نگهداری و سپس مصرف شود که این فرآیند در حال حاضر در کشتارگاه‌های دارای پیش‌سرد انجام می‌شود.

ناظمی تاکید کرد: هنگام تکه کردن و شستشوی گوشت از دستکش استفاده کرده و از مصرف گوشت، جگر، قلوه و دل به صورت خام و نیم پز اکیداً خوددای کنند.

با گرم شدن هوا خطر ابتلا به بیماری افزایش می‌یابد

ناظمی، به دامداران توصیه کرد: محل نگهداری دام را از محل زندگی خود جداسازی کرده، دام‌های خریداری شده را قرنطینه و سمپاشی، جایگاه و بدن دام را به‌طور مرتب سم‌پاشی کرده، از له کردن کنه روی پوست بدن و از تماس با ترشحات و خون دام خودداری کنند.

مدیر کل دامپزشکی استان فارس با بیان اینکه پرسنل کشتارگاه از جمله افراد در معرض خطر این بیماری هستند، این افراد در طول مدت ذبح و بازرسی از روپوش یا لباس کار مناسب، چکمه، دستکش، ماسک وعینک استفاده کرده و از ذبح دام‌های تب‌دار و آلوده به کنه خودداری کنند، همچنین درصورت وجود زخم در دست و یا سایر نواحی بدن، از تماس زخم با لاشه، ترشحات و خون دام جدا خودداری نمایند و از پاشیدن خون، مایعات و ترشحات لاشه به چشم و مخاطات دهان جلوگیری کنند.

 

انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
هیالوما
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۵
0
0
حداقل توضیح می‌دادید که از چه طریق آلوده شده
پاسخ ها
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۵
خوردن جگر گوسفند و فوت شدن پس از ۲۴ ساعت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۷
0
0
متاسفانه روی کشتارگاهها نظارت‌ کافی وجود ندارد و پیش سرد نگهداری نمی شود.در ۲۴ ساعت نگهداری افت وزن لاشه صورت می گیرد و قیمت گوشت هم بالاست لیکن سازمان دامپزشکی بهانه اش کشتار غیر مجاز است.

راه حل این است که از هرجا گوشت و جگر و دل تهیه می شود بدون دست زدن ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری شود
پاسخ ها
کارشناس نظارت
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۲۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۷
البته جگر باید قبل از مصرف 48 ساعت در دمای یخچال نگهداری شود
ناشناس
| United States of America |
۰۰:۵۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۹
متاسفانه هیچ جا قید نشده که با ۴۸ ساعت نگهداری گوشت یا جگر در یخچال یا فریزر باعث نابودی عامل تب کریمه کنگو میشه.
هادی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۹
خیلی جاها خوندم جگر باید ۴۸ ساعت تو پیش سرد بمونه.جالبه عمر ماندگاری جگر ۴۸ ساعت هست یعنی تا از پیش سرد اومد باید مصرف بسه
نظر شما
ادامه