کد خبر: ۷۷۲۷۶
تعداد نظرات: ۳۱ نظر
خبرگزاری تسنیم گزارش داد:
در نهایت پس از ورود بازرسی کل استان تهران و ورود دستگاه قضایی، ۸۰ گاو بیمار و آلوده به تب مالت این دامداری کشتار و لاشه قابل استفاده گاوها در اختیار دامدار قرار گرفت ...

حکیم مهر: اجرای پروتکل موقت برای مقابله با تب مالت در یک دامداری در فشافویه ۱۶ ماه به طول انجامید و در نهایت با افزایش دام‌های بیمار دستور لغو پروتکل صادر اما ممانعت دامدار از اجرای قانون منجر به گسترش بیماری و کشتار ۸۰ گاو شد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از تسنیم، بروسلوز یا تب مالت یکی از مهمترین و شایع‌ترین بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان است که میزان شیوع آن در انسان مستقیماً به شیوع این بیماری در دام‌ها بستگی دارد و راه اصلی انتقال آن استفاده از فرآورده‌های لبنی غیرپاستوریزه است.

بروسلوز از دیرباز در کشور ما وجود داشته و در سازمان دامپزشکی دستورالعمل و سازوکاری برای مقابله و پیشگیری از انتشار این بیماری تعریف شده که بر اساس دستورالعمل پس از شناسایی دام آلوده به بیماری بروسلوز یا تب مالت از طریق تست خون، دام‌های آلوده کشتار و حذف می‌شوند.

تیرماه امسال رئیس گروه مدیریت بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت در گزارشی به افزایش آمار مبتلایان به تب مالت اشاره و اعلام کرد که بخش زیادی از ابتلا به این بیماری به دلیل استفاده از فرآورده‌های لبنی غیرپاستوریزه است و از آنجا که شهرستان ری محل استقرار دامداری‌های بزرگ و متعددی است، اهمیت این بیماری و مقابله با آن در این شهرستان بیش از سایر مناطق احساس می‌شود.

 

در متن این خبر آمده است: «دکتر محمدرضا شیرزادی» رئیس گروه مدیریت بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت در تیرماه سال جاری با تشریح علائم بیماری تب مالت گفت: طی سال گذشته متأسفانه بروز موارد با افزایش مواجه بود و بخش زیادی از ابتلا به این بیماری نیز به دلیل استفاده از فرآورده‌های لبنی غیرپاستوریزه است و مهم است که مردم در مصرف این فرآورده‌ها دقت کنند.

وی با اشاره به اینکه بروسلوز از جمله شایع‌ترین بیماری‌های عفونی در ایران، خاورمیانه و نواحی وسیعی از جهان است، به قابل انتقال بودن بیماری بین انسان و حیوان اشاره کرد و افزود: معمولاً عفونت در انسان به تماس مستقیم با حیوانات آلوده یا فرآورده‌های آن‌ها وابسته است. تماس با حیواناتِ دچار سقط‌جنین و مصرف شیر آلوده یا فرآورده‌های آن، مخاطرات اصلی در تب مالت هستند."

خلاصه‌ آیین‌نامه سازمان دامپزشکی برای مراقبت از بروسلوز

در متن برنامه و دستورالعمل‌های اجرایی دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دام سازمان دامپزشکی کشور در راستای مراقبت بروسلوز آمده است که همه‌ساله در گاوداری‌های صنعتی خون‌گیری انجام شده و سرم آن‌ها مورد آزمایش قرار می‌گیرد.

خون‌گیری به‌منظور تست و کشتار از دام‌های واجد شرایط (گوساله‌های ماده بالای ٤ ماه، تلیسه‌ها و گاوهای شیری و همچنین گاو نر داشتی) بسته به وضعیت بروسلوز در گاوداری، متفاوت و به شرح زیر است:

در گاوداری‌های دارای دام راکتور مثبت بروسلوز، خون‌گیری از گوساله‌های ماده بالای ١٢ ماه، تلیسه‌ها، گاوهای ماده (گاو در حال شــیردهی، گاو خشــک آبستن و خشک غیر آبستن) و نر اجباری ولی برای گوساله‌های ماده 4 تا 12 ماه، بسته به نظر فنی و کارشناسی استان اختیاری است.

- فواصل خون‌گیری و آزمایش در دامداری‌های تحت پوشش آزمون و کشتار:

تا زمانی که موارد مثبت بروسلوز در گاوداری یا گله مشاهده شود، آزمایش خون حداقل هر 2 ماه یک‌بار تکرار خواهد شد. در این دامداری‌ها آزمایش مجدد پس از 4 ماه به عمل خواهد آمد و در صورت منفی بودن نتیجه آزمایش طی 2 نوبت متوالی، این فاصله زمانی به 6 ماه تغییر خواهد یافت.

چنانچه در آزمایش مجدد که از گاوداری‌های عاری از بروسلوز (حداقل در دو آزمایش متوالی با فاصله ٢١ تا ٦ روز منفی) به عمل می‌آید موارد مشکوک مشاهده شود گاوهای مشکوک در بیماری‌های اولویت‌دار استراتژیک محل جداگانه‌ای به‌طور مجزا نگهداری و پس از مدتی که از سه هفته کمتر و از چهار هفته بیشتر نباشد، مجدداً مورد آزمایش قرار می‌گیرند و درصورتی‌که نتیجه این آزمایش منفی باشد تابع آخرین وضعیت و در غیر این صورت تابع شرایط بند ١ خواهند شد.

- کشتار (اقدامات بعد از تشخیص)

چنانچه بر اساس پاسخ آزمایشگاه، دامی به‌عنوان راکتور بروسلوز شناخته شد بلافاصله تحت نظر دامپزشکی در محلی کاملاً مجزا از سایر دام‌ها (اسطبل قرنطینه) نگهداری و حداکثر ظرف مدت ١٥ روز به کشتارگاه اعزام خواهد شد.

80  گاو آلوده در یک دامداری در فشافویه

پیگیری‌های نهادهای مسئول در جریان مقابله با شیوع تب مالت و کنترل آن در شهرری منجر به کشف یک پرونده عجیب در این زمینه‌ شد.

پرونده‌ای درباره کشتار 80 رأس گاو آلوده به تب مالت در مرجع قضائی بخش فشافویه شهرستان ری تشکیل شده و در جزئیات آن آمده است که در مردادماه سال 1400 دامپزشکی پروتکلی موقت و اختصاصی را تنظیم کرده که در یک دامداریِ مشخص، برای آزمایش تب مالت، به‌جای تست خون گاو، تست از شیر دام انجام شود و از مالک دامداری نیز تعهدی مبنی بر کشتار دام در صورت آلوده بودن و لغو پروتکل اختصاصی دریافت شده است؛ اما در روند اجرای این طرح با وجود تعهد دامدار مبنی بر اجرای دستورات، به اخطارهای اداره دامپزشکی بی‌توجهی شد و حتی از کشتار دام‌های آلوده جلوگیری به عمل آمد.

پروتکل اختصاصی تب مالت برای یک تولید کننده

تا اینجا به نظر می‌رسد دامپزشکی قصد اجرای طرح به‌صورت آزمایشی را داشته و در ابتدای کار نیز تعهدات لازم برای اجرای قانون اصلی را از مالک دامداری دریافت کرده است؛ اما اختصاص این پروتکل برای یک تولیدکننده و بدون دخالت مرکز تحقیقات، شائبه‌ تسهیل تولید برای این دامدار را ایجاد کرده بود.

 پروتکل تعیینی برای برخورد مقابله با تب مالت در این واحد دامداری

بر اساس پروتکل تعیینی از سوی دامپزشکی، کارشناسان با آزمایش شیر دام (همزمان با  تست خون) در این دامداری، در صورت مثبت شدن تست تب مالت، باید دام را قرنطینه و در صورت تکرار نتیجه مثبت برای کشتار اقدام کنند و در صورتی که دو نوبت متوالی پاسخ تست منفی شد، از قرنطینه خارج شود.

‌این پروتکل تست از شیر در حالی تعریف شده که باکتری موجود در تب مالت در شیر به سختی قابل تشخیص است و به گفته کارشناسان راه دقیق شناسایی این باکتری از راه آزمایش خون امکان‌پذیر است؛ لذا در این دامداری به واسطه آزمایش از شیر، امکان شناسایی دام آلوده به طور قطعی وجود نداشت، کما اینکه گوساله های 4 ماه به بالا تا اولین زایمان (یعنی حدود 24 ماهگی ) شیر برای آزمایش ندارد و فقط باید تست خون انجام شود.

پروتکل موقتی مقابله با تب مالت

17 مردادماه 1400 تفاهم‌نامه میان سازمان دامپزشکی و دامداری مذکور اجرایی و در مورخ 23 مرداد ماه مفاد پروتکل موقتی به واحد دامداری ابلاغ شده است.

 

تفاهم‌نامه سازمان دامپزشکی با متصدیان و مالکان واحد دامداری برای اجرای دستورالعمل در صورت مشاهده موارد بیمار

ابتدای فرآیند اجرای قانون دامپزشکی در تب مالت

در 14 دی‌ماه 1401 پس از آزمایش‌های متعدد از دام‌های این دامداری، سازمان دامپزشکی در نامه‌ای به دستگاه شهرستانی عنوان کرده که "در جداسازی باکتری بروسلوز از نمونه‌های ارسالی به آن مرکز مطالعات و تشخیص، باکتری مشهود و آلودگی قطعی است" و سپس بعد از گذشت 16 ماه از فعالیت این دامداری بر اساس پروتکل موقتی "دستور لغو پروتکل موقتی صادر و بر رعایت اصول بهداشتی و دستورالعمل تأکید شد".

 

نامه لغو پروتکل از سوی اداره دامپزشکی شهرستان ری به مالک دامداری ابلاغ و در آن ذکر شده است که باید مطابق دستورالعمل دامپزشکی دام‌های مثبت حذف و موارد مشکوک قرنطینه و خون‌گیری از گله بر اساس مقررات اجرایی شود.

به‌طور کلی پس از 16 ماه و اعلام آلودگی‌های متعدد دام از سوی کارشناسان دامپزشکی فرمان اجرای دستورالعمل مقابله با بروسلوز صادر شد.

 

تعداد دام‌های بیمار افزایش یافت

 

در 1 بهمن ماه 1401 مجدداً خون‌گیری از دام‌ها طبق دستورالعمل انجام می‌شود که تعداد دام‌های آلوده به دلیل عدم مراقبت افزایش داشته و به 71 رأس رسیده است در صورتی که در آزمایش‌های پیشین گاو آلوده کمتر تشخیص داده شده بود که با اجرای پروتکل موقتی و ممانعت از مراقبت، تعداد دام‌های بیمار افزایش یافت و آخرین اخطار از سوی اداره دامپزشکی ری درباره کشتار دام‌های آلوده به دامداری ابلاغ شد.

مالک دامداری اقدام به پیگیری موضوع در دیوان عدالت کرد و همین امر موجب توقف در اجرای قانون و در نهایت عدم نظارت دامپزشکی بر سلامت دام‌ها شد.

در 10 مرداد 1402 سازمان بازرسی کشور به موضوع ورود کرد و شبانه خون‌گیری از دام‌ها انجام و در نهایت 80 مورد مثبت شناسایی شد.

 

کشتار گاوهای آلوده به دامدار اعلام شده بود اما دامدار به بهانه اجرای پروتکل که پیش‌تر لغو شده بود، از کشتار جلوگیری و مجدداً این موضوع را در مراجع قضائی پیگیری کرد که این روند 6 ماه یعنی از اسفندماه تا 10 مردادماه به طول انجامید.

در این تاریخ، با ورود سازمان بازرسی کشور و دادستان شهرستان ری در تاریخ 10 مرداد 1402 مجدداً خون‌گیری از گله انجام و موارد مثبت برای آزمایش مجدد در سطح استانی ارجاع شد که در گزارش نهایی 80 گاو آلوده شناسایی شد اما بازهم مالک از اجرای قانون ممانعت کرد.

گاوهای بیمار بالاخره کشتار شدند

29  شهریورماه 1402 سازمان بازرسی کشور پیگیر رسیدگی به پرونده شد که در نهایت با همکاری دادگاه بخش فشافویه بر اساس مفاد قانون، عوامل دامپزشکی با حضور در محل نسبت به اجرای قانون اقدام و گاوهای بیمار در شرایطی کاملاً کنترل شده به کشتارگاه منتقل و بالاخره کشتار شدند.

به گفته کارشناسان گوشت این دام‌ها با پخت کامل ممنوعیت مصرف انسانی ندارد و تب مالت از طریق گوشت پخته‌شده به انسان سرایت نخواهد کرد.

شیر باید با ماشین حمل شیر تحت نظارت اداره دامپزشکی توزیع شود؛ اما در مدت تقریبی 6 ماه شیر این دامداری تحت نظارت توزیع نشده و مشخص نیست این شیر در کجا و به چه واحدهایی توزیع شده است.

کشتار 80 گاو آلوده به تب مالت با دستور قضائی

«محمدمهدی رحیمی» دادستان شهرستان ری  درباره برخورد با دامداری آلوده به تب مالت در بخش فشافویه گفت: سازمان دامپزشکی در تلاش بود مقررات جدیدی را در کنترل تب مالت وضع کند که در تفاهم‌نامه‌ای با دامداری در فشافویه، طرح به‌صورت پایلوت اجرایی شد اما به دلیل عدم حصول نتیجه مناسب بر اساس مفاد تفاهم‌نامه دستور لغو پروتکل از سوی دامپزشکی اعلام شد.

وی افزود: دامدار بر اجرای پروتکلی که از سوی دامپزشکی لغو شده بود، اصرار و از ورود بازرسان دامپزشکی و اجرای قانون جلوگیری کرده بود.

دادستان شهرستان ری در ادامه گفت: در نهایت پس از ورود بازرسی کل استان تهران و ورود دستگاه قضائی با هدف حفظ سلامت جامعه و در پی برخورد با تهدید علیه بهداشت عمومی 80 گاو بیمار و آلوده به تب مالت این دامداری کشتار و لاشه قابل استفاده گاوها در اختیار دامدار قرار گرفت.

خونگیری از دامداری متخلف با دستور قضائی/فروش شیر ممنوع شد

رحیمی تصریح کرد: پس از کشتار گاوهای آلوده این دامداری متخلف، بازهم از ورود بازرسان دامپزشکی جلوگیری می‌شد، اما به دلیل اهمیت برخورد با این‌گونه تخلفات که تهدیدی برای سلامت جان مردم محسوب می‌شود، دستور قضائی مربوطه صادر شد.

وی ادامه داد: در آزمایش اخیر از گاوهای این مرکز 15 گاو آلوده تشخیص داده‌شده لذا هر دو هفته یک‌بار بازرسان اداره دامپزشکی شهرستان ری با دستور قضائی جهت خون‌گیری وارد دامداری می‌شوند تا این گله پاک و محدودیت‌ها کاهش یابد.

دادستان شهرستان ری تأکید کرد: دامداری مذکور در حال حاضر به دلیل وجود بیماری تب مالت در میان دام‌ها تا پاک‌سازی کامل حق فروش شیر ندارد.

آزمایشگاه‌های خصوصی ابزار آزمایش تب مالت ندارند

وی ادامه داد: این دامداری اخیراً بر اساس گزارش آزمایشگاهی خصوصی مدعی شده که گاوهای سالم کشتار شدند اما آزمایش تشخیص بیماری تب مالت بر اساس قانون تنها در آزمایشگاه‌های قانونی و دولتی قابل استناد است و هیچ آزمایشگاه خصوصی به دلیل نداشتن ابراز لازم امکان تشخیص صحیح نخواهد داشت.

رحیمی در پایان با اشاره به توزیع شیر این دامداری متخلف در زمان آلودگی به تب مالت و ممانعت از اجرای قانون خاطرنشان کرد: علیه این واحد به دلیل ممانعت از اجرای قانون اعلام جرم و پرونده قضائی تشکیل شده است.

 

انتشار یافته: ۳۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۹
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۲۵ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
3
7
تو استان ما یه دامداری 60درصد دامها ،گوسفند ، مثبت شد .ولی دامها کشتار نشدند و معلوم نشد دامهاکجا بردند. طرف نفوذ داشت.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۱۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۰
1
7
شاید نوشتن مطالب زیر در اینجا صحیح نباشد ولی به لحاظ اینکه میدانیم برخی خوانندگان خاص در این تارنما وجود دارد که روشنگری برای آنها موجبات تقویت بهداشت در کشور میشود پس چاره ای جز اینکار نیست

یک موضوع بحث واگذاری برخی آزمایشات خاص و حاکمیتی به بخش خصوصی آنهم بصورت کانالیزه است ، برخی افراد در بخش دولتی برای تضمین شغل خود در بخش خصوصی پس از بازنشستگی و یا در مواردی برای کسب درآمد بیشتر از راه غیر قانونی شروع به زد و بندهایی با بخش خصوصی مینمایند و مسیرهایی در اختیار مثلاً فلان انجمن یا بهمان کانون قرار میدهند تا مسیر را برای برعهده گرفتن درصد بیشتری از آزمایشات حاکمیتی هموار کنند و اختصاصا این موضوع در مورد بروسلوز در حال رخ دادن است همانگونه که در خصوص آزمایشات محموله های گوشت وارداتی در حال رخ دادن است و اعتقاد بر این است که متاسفانه صد سامانه دیگر مثل لیمز و .... هم ایجاد کنید توانایی کنترل آن را نخواهید داشت ، اخیرا هم برخی جلسات در همین خصوص در بخش خصوصی تشکیل گردید که همان هدف را تعقیب می‌کند

در خصوص نحوه عملکرد اداره مربوطه در این مورد بخصوص هم باید عرض کنیم که متاسفانه در برهه‌ای از زمان اداره مربوطه دچار چنان آشفتگی در عملکرد بود و چنان داستان یکدست سازی به شدت توسط مدیران آن اداره دنبال می‌شد که اصلا کسی توجه به ارزش کارشناسان فهمیده نمی کرد. و همه از دم با تیغ تیز سیاست پرونده سازی سر بریده شدند که نهایت خروجی آن شد آن مصاحبه معروف در خصوص تشخیص پنبه در گوشت با انجام آزمایش مولکولی و یا در خصوص همین پرونده جار و جنجال رسانه ای و شکایت از رسانه ای که از ایشان خواسته بود تا به وظایف قانونی خودشان عمل کنند و نکردند و تصور می‌نمودند که بروسلوز هم یک دامپزشک دیگر است تا با ساختن پرونده حراستی و گزینشی او هم ساکت شده و از دور خارج میشود

و اما در خصوص اداره دامپزشکی شهرستان ری باید عرض کنییم که متاسفانه مدیریت این اداره کار چالشی و طاقت فرسایی شده ، هر زمانی که مدیر کل استان تصمیم میگیرد تا مدیر قدرتمندی در این شهرستان به فراخور اهمییتش منصوب کند دستهای پشت پرده از جنس کارشناسان همان اداره دست به کار میشوند و فرد قدرتمند در حال انتصاب را دچار چنان چالشی میکنند که تا ماهها این اداره با سرپرست موقت مدیریت شود و این دستهای پشت پرده ما اعتقاد داریم مسلمان هم نیستند و اعتقادی به ارزشهای شریعت اسلام ندارند آنهم در مسلمان ترین شهر استان تهران ، پس جایگزینی این کارشناسان و انتصاب یک مدیر قدرتمند در این شهرستان که کارمند مدیر کل و دولت باشد نه کارمند باند و دسته خاص بسیاری از مشکلات اینچنینی را حل خواهد نمود
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۰
اگر حقوق بازنشستگی مکفی بود اینهمه خسارت به مملکت وراد نمی شد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۵ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۰
یادش بخیر دهه 80 آقای دکتر رسولی زاده به همراه تعدادی از نیروهای جوان طرحی بخوبی شهرستان ری را اداره میکردند، هم بخش نظارت عالی بود هم مبارزه بهتر از آن...
ولی افسوس که کسی قدر زحمات ایشان را نمیدانست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۰
,دکتر رسولی زاده جواهری بود که اگر اکنون در تهران بود مدیر کل شده بود ولی به هر حال گت مردی در مازندران زیاد است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۰
موضوع عجیب دیگر هم این هست که با وجود واگذاری آزمایشات حاکمیتی به بخش خصوصی، برخی استانها اقدام به ساخت ساختمان جدید برای آزمایشگاه میکنند، بدون اینکه منابع نیروی انسانی کافی ندارند و در پرداخت دستمزد به کارکنان بودجه کافی ندارد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۳۱ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۱
شهرستان ری به اندازه یک استان کار داره.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۰
0
4
خدا رو شکر
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۰
0
4
حکیم جان خدا خیرت بده بابت افشاگری و ارائه مستندات قانونی وگرنه باز از گفتن حقیقت سر باز می زدند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۰
0
3
تو یک سری از پرونده ها بنا به حساسیت موضوع که مقام های بالادست و نظارتی به موضوع ورود پیدا می کنند همیشه نتیجه مثبت و ثمربخش بوده ولی در غیر این صورت حقیقت همیشه مدفون شده و هیچکسی خبردار موضوع نشده
مسول فنی فروشگاهی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۰
0
1
تکلیف لبنیات فله ای در بازارهای روز و فروشگاه های بزرگ چیست؟ مسول فنی فروشگاهی بهداشت و دامپزشکی خادم مردم در مراکز عرضه اند اما.....‌‌
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۰
1
1
یادش بخیر، نیمه دوم دهه هشتاد، شهرستان ری چندتا نیروی طرح خیلی خوب داشت، که بغیر از یک نفر،که آن هم فرستادند شهرستان دیگری، همه را به بهانه های واهی پایان طرح زدند و اتفاقا در جاهای دیگر خیلی خوب دارند کار میکنند. ایکاش مسئولین دامپزشکی درس بگیرند، وقتی کاری رو کسی داره درست انجام میده، بزارید به کارش ادامه بده.
یادم هست آن سالها آمار بروسلوزیس نه تنها در شهرستان ری کم بود و کنترل شده بود، در استان تهران هم آمار قابل قبول بود.
ضمن اینکه ریاست شبکه هم خیلی خوب بودند که بعد از 8 سال خدمت در ری با وجود آن همه کشتارگاه و دامداری و..... در نهایت ایشان هم به مازندران رفتند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۱ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۰
اون دوران دیگه تکرار نمیشه دکتر رسولی زاده یکی از خوشنام ترین مدیران سازمان دامپزشکی کشور هستند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۰
1
2
اجرای یک پروتکل ویژه بدون در نظر گرفتن ابعاد علمی و توان اجرایی و ظرفیت های موجود باعث چه مخاطرات بهداشتی بزرگی بوده ؟!!!!
چه کسی باید پاسخگو باشد؟
مگر بهداشت جامعه اونم با بیماری خطرناکی مثل بروسلوز بازیچه آزمون و خطای مدیران است؟
برای اجرای چنین پروتکلی که شیر دامداری به مصرف مردم رسیده است مجوز های لازم از کجا و چه مقام پاسخگویی گرفته شده است؟
همکار دامپزشک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۱ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۰
0
3
آیا این گاو هاذ واکسن سالیانه خود را را دریافت نموده بودند. اگر سوال مثبت باشد سویه باکتری بروسلا ملی تنسیس است ولی اگر واکسن دریافت نکرده باشند میتواند ملی تنسیس یا آبورتوس باشد.در حال حاضر تقریبا تمامی گاو داریهایی که در سالهای اخیر در گیر بروسلا شده اند بیماری مربوط به ملی تنسیس بوده است. و تقریبا همگی واکسن IRIBA را دریافت نموده بودند.من در پانل روز دوشنبه بروسلوز در ششمین کنگره ICLAP شرکت داشتم. در این کنگره بحث شد که واکسنی که در گاو داریهای ایران استفاده میشود بر علیه ملی تنسیس موثر نیست و همانگونه که در بحث گفته شد باید واکسن عوض گردد و از واکسن S19 که سالها قبل استفاده میشد استفاده گردد. سازمان زیر بار این ایده نمیرود و اعلام هم نمیکند که چرا از S19 استفاده نمینماید.نکته مهم اینستکه S19 فقط یکبار برای تمام عمر تزریق میشود در صورتیکه IRIBA هر ساله باید تزریق شود.
پاسخ ها
آزمایشگر بی طرف، دامپزشک
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۵۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۰
در ایران، برای کنترل اپیدمی بروسلوزیس، نیاز به واکسن
پلی والان بروسلا هست. به نظر همان S19 در زمان خودش که تراکم و تعداد دام بیشتر از الان بود عملکرد خیلی بهتر از ایریبا داشت.
آزمایشگر بی طرف، دامپزشک
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۱۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۰
s19 واکسنی بود که در گاوداریهای سنتی که تحت پوشش طرح تست و کشتار نبودند استفاده میشد و گاها دامداریهای صنعتی یا نیمه صنعتی بدون اطلاع، از این گاوداریهای سنتی دام خریداری میکردند و نتایج مثبت کاذب، دردسر ساز میشد. دقیقاً در شهرری سال 86 یا 87 این اتفاق افتاد و خوشبختانه متوجه شدم و ختم به خیر شد.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۲۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۱
واکسن S19 باعث نتایج آزمایشگاهی مثبت کاذب میشه و نمیشه تشخیص داد اخد نمونه از گاو واکسن خورده بوده و یا گاو بیمار. بنابراین حذف این واکسن از سوی سازمان دامپزشکی کار درستی بود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۵ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۰
0
5
دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان چه خبره!!!؟؟؟
ناشناس
|
Canada
|
۰۵:۰۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۱
0
4
تست سل و بروسلوز در دامداری‌ها واقعا سخت شده دامداران اصلا همکاری نمی کنن.... بیمه نمی کنن، اصلا جایگاه نگهداری دام جهت تست ندارن..بارها همکارها درگیر شدن زخمی شدن... . معرفی می کنیم به دادگاه متاسفانه کاری و حکمی صادر نمی کند... سازمان هم که با دستورهای غیر فنی در دفتر نشسته اند و وضعیت استان‌ها رو درک نمی کنن... تا یک مقدار هم تشخیص زیاد می شود استان باید جواب بدی و گزارش مبسوط بنویسی برای ما... یک فکر به حال استان‌ها بکنید واقعا شرایط کار با این دامداران سخت شده... بازرسی هم که ورود می کنه خط کش می زاره بین شما و قانون... سازمان بازرسی هم که درک فنی نداره فقط دنبال متهم می گرده... دامپزشکی متاسفانه با این شرایط سخت کار کردن و این حقوق ها، کار کردن بیچاره گی هست...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۰۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۱
1
7
وقتی دفتر مبارزه سازمان با ۵ نفر اداره می شود و در واقع تبعید گاه کارشناسان است و توجه به تامین نیروی کیفی نمی شود وقتی روابط جای ضوابط را می‌گیرد ..........‌....... چه انتظار بیهوده‌ای است و فقط یکدیگر را متهم میکنیم و وقتی به اکیپ سل و بروسلوز ماموریت عادی و گاها حداقل پرداخت می‌شود و فقط مدیران مجموعه به فکر ماموریت و اضافه کار خودشان هستند و توجه به پائین دست ندارند توقع چه چیزی را داریم این گوشه کوچکی از واقعیت است اگر دولت می‌خواهد کارها درست انجام شود باید به معیشت کارشناسان دامپزشکی خصوصا در بخش فنی توجه ویژه‌ای داشته باشد فقط مدیران زن و بچه و خانواده ندارند بقیه هم انسان هستند و خانواده دارند البته این به معنای بی توجهی به کار نیست ولی خوب فشار اقتصادی و فقر عامل اصلی بسیاری از فسادها میباشد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۱۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۱
کارشناس فنی اثرگذار باسواد و صاحب نظر به تازگی به دفتر مبارزه اضافه شده اما ................
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۴۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۱
علت اون منفی رو یکی توضیح بده!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۲۶ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۱
اون چند نفر هم در دفتر مبارزه نباشند کلا تعطیل میشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۱
0
0
"واکسن S19 باعث نتایج آزمایشگاهی مثبت کاذب میشه..." اینگونه نیست تزریق S19 را اگر در سن 6تا8 ماهگی انجام دهید و در سن 14 ماهگی تلقیح نمایید دیگر مثبت کاذب نخواهید داشت . لطفا مقاله زیر را مطالعه نمایید:
Brucella abortus S19 vaccine protects dairy cattle against natural
infection with Brucella melitensis
مجله Vaccine سال 2016
http://dx.doi.org/10.1016/j.vaccine.2016.10.011. واکسن S19 هم بر علیه بروسلا آبورتوس و هم ملی تنسیس موثر است.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۱
در حقیقت RB51 ساخته شد تا این مشکل S19 حل شود، ولی ظاهراً نسخه بومی به خوبی اصلش نیست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۴۱ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۱
1
1
احسنت و دست مریزاد به ریاست دامپزشکی شهر ری ‌جناب دکتر اصغری که با جدیت این موضوع رو پیگیری کردن ای کاش بقیه مدیران هم همچنین جرات و شجاعتی داشتند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۲
مسلما مزاح می‌فرمایید ، آقای دکتر اصغری در اون زمان در استان مازندران تشریف داشتند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۲۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۲
0
0
"در حقیقت RB51 ساخته شد تا این مشکل S19 حل شود،"
نسخه غیر بومی و بومی ندارد کلا RB51 روی ملیتنسیس موثر نیست چه بومی چه غیر بومی. خیلی از کشور هاییکه در گیر ملی تنسیس هستند نظیر اسراییل RB51 را کاملا کنار گذاشته اند و به عدم کار آیی آن اذعان نموده اند.
پاسخ ها
آزمایشگر بی طرف، دامپزشک
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۳۱ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۲
بهر حال به غیر از واکسن،معضلات احتمالی دیگری هم دخیل هستند، بهتر مطالعاتی برای بررسی دقیق و بهتر این معضل جامعه و صنعت، توسط محققین و دانشمندان مرتبط انجام شود
دامپزشک
|
Germany
|
۰۷:۰۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۲
1
0
جا داره تشکر ویژه شود از مدیریت دامپزشکی این منطقه به خاطر عملکرد جهادی و شجاعت ایشان. کار انجام شده بسیار مهم است. متاسفانه این قبیل اقدامات وقتی توسط مدیران منطقه صورت میگیرد عموما نه تنها باعث ارتقا نمیشود بلکه مافیا پشت پرده جبهه گیری کرده و از نفوذشان برای تخریب آن فرد استفاده میکنند. از اینرو است که این کار در این سیستم قطعا شجاعانه است و خالصانه از مدیران ارشد خواهش میکنم با حمایتشان نگذارند که این دست کارها که البته وظیفه هر کسی است، بی اجر و بی حمایت بماند تا انگیزه برای سایر دامپزشکان و مدیران در همه رده ها شود.
نظر شما
ادامه