حکیم مهر - رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: گوشت بوفالو به مقدار خیلی ناچیز در حدود 800 تن و فقط برای تولید فرآورده های گوشتی حرارت دیده، در پایان سال گذشته پس از تایید بهداشتی این سازمان وارد شده است.
دکتر مهدی خلج در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به اینکه گوشت بوفالو فقط برای مصارف کارخانجات تولید سوسیس و کالباس استفاده می شود، افزود: تا پایان سال گذشته هیچ مجوزی برای واردات گوشت بوفالو صادر نشد؛ در پایان سال گذشته ستاد تنظیم بازار بر اساس ارزیابی ها و نیاز سنجی کشور برای واردات بسیار محدود گوشت بوفالو از هندوستان مجوز داد.
وی گفت: سازمان دامپزشکی کشور پس از اعلام مجوز ستاد تنظیم بازار برای واردات گوشت بوفالو از هندوستان، الزامات مورد نظر بهداشتی و سلامت و ارزیابی مخاطرات بهداشتی و سلامت دام را تنظیم و به این کشور ارسال کرد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور افزود: در پی ارسال دستور العمل الزامات بهداشتی از سوی جمهوری اسلامی ایران، چندین جلسه کمیته علمی با حضور متخصصان کشورمان در هندوستان برگزار شد و مسئله بهداشت و سلامت این گوشتها با حساسیت بیشتری پیگیری شد.
دکتر خلج در پاسخ به ادعای برخی مبنی بر آلودگی بوفالوهای هندی گفت: برخی اعلام کرده بودند که هند با مخاطرات بهداشتی و سلامت دام روبروست و نباید واردات انجام شود، اما باید بگویم که کشور هند از گروه کشورهایی است که در سایت سازمان جهانی بهداشت دام در گروه درجه یک و در ردیف استرالیا، نروژ و برزیل قرار دارد، بنابراین از این منظر یکی از بهترین کشورهاست.
وی افزود: گوشت بوفالوی هندی به لحاظ وجود انگل سارکو سیست نیز بررسی شده است. این انگل در دام های کشور خودمان نیز دیده می شد و بر اساس اظهار نظر تمام متخصصان بهداشت غذایی این انگل مخاطره ای برای انسان ندارد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور تصریح کرد: این اظهارات غیرتخصصی است و به علت آشنا نبودن این افراد درباره بیماری هاست.
دکتر خلج تاکید کرد: سازمان دامپزشکی سلامت و بهداشت گوشت بوفالوی هندی را با حساسیت بیشتری بررسی می کند و علاوه بر نظارت های دقیق، کارشناسان این سازمان نیز در هندوستان حضور دارند و با نظارت و تایید آنها مجوز بهداشتی صادر می شود.
وی گفت: گوشت بوفالو یا همان گاومیش در فرآورده های گوشتی حرارت دیده مصرف می شود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور افزود: واردات و مصرف گوشت بوفالو سابقه ای 30 ساله دارد و تاکنون نیز با مجوز و نظارت سازمان دامپزشکی انجام شده است.
دکتر خلج گفت: گوشت بوفالو از بعد تغذیه ای، کیفیت بالاتری در مقایسه با گوشت گاو دارد و حتی در داخل نیز پرورش داده می شود و در کشتارگاه ها ذبح و با نظارت بهداشتی سازمان دامپزشکی در فروشگاهها توزیع و عرضه می شود.
وی یادآور شد: سازمان دامپزشکی کشور امانت دار موازین سلامت و بهداشت در سطح ملی و بین المللی است، بنابراین فرآورده هایی که وارد و یا صادر می شود با تایید این سازمان است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: سال گذشته، سال عطف توجه این سازمان به برخورد منطقی و سختگیرانه برای اعمال موازین بهداشتی برای واردات مواد خوراکی و همچنین اعمال موازین سختگیرانه برای صادرات محصولات بوده است.
دکتر خلج افزود: باور ما این است که اگر بخواهیم بخش صادرات غیر نفتی رونق گیرد، باید به گونه ای عمل کنیم که بازارهای جهانی به کالای ما اعتماد کنند و سلامت مصرف کنندگان را تامین کنیم.
وی گفت: در 9 ماه ابتدای سال گذشته سازمان دامپزشکی کشور بیش از 22 هزار مورد مجوز بهداشتی برای صادرات کالاها و محصولات خام دامی صادر کرده است.