حکیم مهر - دبیرکل کانون کانون سراسری پرورشدهندگان مرغ تخمگذار و مشاور رئیس سازمان دامپزشکی کشور سهلانگاری مرغداران و نیروی انتظامی را عامل انتقال فیزیکی بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان از استانهای آلوده به سایر استانها دانست.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، «دکتر فرزاد طلاکش» افزود: بیش از ۵۰ درصد ۱۶۵ کانون آلوده در کشور مربوط به مرغهای بومی در مناطق روستایی بوده که عامل آن انتقال فیزیکی از طریق جابجایی گله یا خوراک آلوده به بیماری از منطقهای به منطقه دیگر بوده است.
وی تصریح کرد: به نظر میرسد سهلانگاری مرغداران و نیروی انتظامی در جلوگیری از جابجایی گلههای مبتلا به این بیماری یا خوراک آلوده از یک استان به استان دیگر عامل اصلی انتشار و گسترش بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان به ۱۴ استان کشور بوده است، اما به نظر میرسد ستاد بحران کشور یا ستاد تازه تأسیس شده آنفلوآنزا باید دستورالعملی را به صورت ملی مصوب و ابلاغ کند تا نیروهای نظامی و انتظامی در کشور از جابجایی و انتقال مرغهای بومی جلوگیری کنند، چرا که قرنطینههای دامی سازمان دامپزشکی قدرت اجرایی برای عملیاتی کردن و پیادهسازی چنین مصوبهای را ندارند.
ضرورت تأمین نیازمندیهای سازمان دامپزشکی مانند اعتبارات و حل مشکل بیمه
طلاکش اعلام کرد: از سوی دیگر، دیگر الزامات و نیازمندیهای سازمان دامپزشکی مانند اعتبارات لازم برای معدومسازی گلههای بیمار و حل مشکل بیمه باید فراهم شود تا بتوان از این بیماری جلوگیری کرد، چرا که بر اساس گزارشهای علمی منتشر شده روند بیماری در واحدهای صنعتی مانند استان تهران و البرز متوقف شده و غالباً در استانهایی مانند مازندران و گیلان که مرغهای بومی جابجا میشوند یا پرندههای رنگی که از مناطقی مانند گلپایگان به دیگر نقاط منتقل میشوند، عامل شیوع و گسترس این بیماری بوده است.
مصرف مرغ و تخم مرغ هیچ مشکلی ندارد
دبیرکل کانون سراسری پرورشدهندگان مرغ تخمگذار تأکید کرد: این گونه جدید از بیماری آنفلوآنزای پرندگان که به غیر از ایران ۵۵ کشور دیگر دنیا درگیر آن هستند، هیچ مشکلی برای انسان تاکنون ایجاد نکردند و هنوز گزارشی از ابتلای انسانی منتشر نشده است، بنابراین مردم به راحتی میتوانند مرغ و تخم مرغ مورد نیاز خود را از بازار تهیه و مصرف کنند.
وی گفت: طی ماههای شیوع و انتشار بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان مصرف مرغ و تخم مرغ در کشور کاهش یافته اما مردم باید بدانند که کاهش این مصرف از سویی به تولیدکنندگان ضربه میزند و از سوی دیگر زیان آن به خودشان وارد میشود که مصرف پروتئین را در جیره غذاییشان کاهش دادهاند.