کد خبر: ۳۵۱۱۶
 

نماینده بخش خصوصی زنبورداران، از شیوع بیماری در کندوها و همچنین معضلات تهیه دارو برای فعالان این کسب‌وکار، اظهار نگرانی کرد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایانا، مدیرعامل اتحادیه زنبورداران ایران گفت: متاسفانه برای تولید داروهای ویژه زنبور، هنوز نتوانسته‌ایم از فعالان داخل کشور در این زمینه حمایت کنیم.

«عفت رئیسی» با اشاره به اینکه در حال حاضر حدود ۷ میلیون و ۸۰۰ هزار کندو در کشور فعال هستند، افزود: قریب به ۱۰۰ درصد آنها از کنه واروا رنج می‌برند و این موضوع به هیچ عنوان به نفع تولیدکنندگان نیست. در حالی که می‌شود داروها را به صورت ارگانیک و کاملا سالم در داخل تهیه و در اختیار زنبورداران قرار داد تا از بیماری‌های مختلف رهایی یابند.

به گفته رئیسی، طبق بررسی‌های به عمل آمده، هم‌اکنون تعدادی از بيماريي‌هايي كه سر منشاء آن كنه واروا است در کندوها جولان می‌دهد. از طرفی، نبود داروهاى مناسب و عدم ارائه مجوز به توليدكنندگان داروهايي كه براى مقابله با بيماريي‌های زنبور عسل هستند، مزید بر علت شده است.

وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: یکی از مواردی که از طرف سازمان دامپزشکی بر صنعت زنبورداران تحمیل شده، اخذ کد رهگیری برای کامیون‌های حمل زنبور است. گرفتن این کد برای زنبوردار، هزینه‌ها و دردسرهایی را در بر خواهد داشت. در حالی که زنبور در جهان، به عنوان حشره‌ای گرده افشان محسوب شده و ارزشی بیش از این ها دارد.

رئیسی معتقد است، اگرچه سازمان دامپزشکی کشور، مکلف به انجام وظایف خود بوده و باید بر حمل و نقل فراورده‌های دامی نظارت کند، اما آن محصولات اغلب مواد خوراکی هستند که به طور مستقیم به مصرف انسان‌ها می‌رسند. در صورتی که زنبور، محصولی خوراکی نیست و گرفتن کد رهگیری برای کامیون حمل آن، کاری عبث و بیهوده است. به عبارتی نباید قوانین و مقرارت حمل مواد خام دامی را به تمام محصولات از جمله زنبور، تعمیم داد.

مدیرعامل اتحادیه زنبورداران، ادامه داد: گذشته از این ها زنبور حشره‌ای تابع طبیعت است و نمی‌تواند منتظر بروکراسی‌های اداری بماند. به عنوان مثال، وقتی لازم است زنبوردار، کندوها را تا ۲ روز آینده به مکانی دیگر منتقل کند، چگونه امکان دارد که برای دریافت کد رهگیری، ۵ روز یا بیش تر صبر کند؟ ضمن اینکه انتقال زنبورها شرایط و ضوابط خاصی دارد که هر کسی از عهده آن بر نمی‌آید.

وی گفت: به همین دلیل یا پنهان‌کاری‌ها افزایش پیدا می‌کند و یا سرمایه زنبوردار به دلیل قوانین بی‌مورد، به طور ناگهانی از بین می‌رود. این در حالی است که بیماری‌های بخش زنبور، هیچ ارتباطی با انسان یا دام نداشته و این دو کاملا از هم جدا هستند.

رئیسی اضافه کرد: تداوم كنه واروا، ضعيف شدن كندوهاى زنبور، نبود داروهاى ضد كنه و ايجاد معضلى براى زنبورداران به نام كد بهداشتى، دست به دست هم داده تا بر مشکلات زنبورداران بیفزاید. بنابراین به نظر می‌رسد زنبورداران اقتصاد مقاومتی را با تمام وجود حس می‌کنند، اما از طرف مراکز تصمیم‌گیر، حمایتی صورت نمی‌گیرد.

 
 
نظر شما
ادامه