کد خبر: ۴۰۴۴۵



معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان قزوین گفت: مشاهده رنگ سبز و یا بعضا زرد عضلات در بخش‌های عمقی عضله سینه عمدتا به دلایل فیزیولوژیک اتفاق می‌افتد که اصطلاحا به بیماری عضله سبز معروف می‌باشد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان قزوین، «دکتر مهدی مهرزاده» گفت : این عارضه بیشتر در طیور با وزن زیاد و تحرک بالا اتفاق افتاده و علل عفونی ندارد. از این رو خطری را برای مصرف‌کنندگان در پی ندارد. وی در تشریح این بیماری گفت: در مواردی که طیور دارای وزن زیادی باشند و یا بدلیل تحرک زیاد در مزرعه پرورش، خون رسانی به عضلات عمقی و یا بخشی از عضله قطع شده و یا کاهش یابد، سبب کاهش اکسیژن رسانی، ایسکمی عضله، تغییر رنگ و درنهایت ایجاد نکروز بافتی می‌شود.

مهرزاده در ادامه گفت: با توجه به اینکه طیور مبتلا از سلامت ظاهری برخوردارند، همچنین بدلیل اینکه ضایعات در عمق عضله بوجود آمده و در معاینه ظاهری توسط مسئولین فنی کشتارگاه قابل رؤیت نیستند، در زمانیکه توسط مشتری قطعه‌بندی شده و مورد مصرف قرار می‌گیرند مشاهده می‌شود.

مهرزاده در خصوص نحوه برخورد با این قبیل ضایعات گفت: با توجه به موارد مطروحه، با حذف قسمت تغییر رنگ داده، مابقی لاشه قابل استفاده بوده و جای هیچ گونه نگرانی وجود ندارد.

مهرزاده گفت: با توجه به اینکه این عارضه در مرغ‌های دارای وزن بیشتر اتفاق می‌افتد؛ توصیه می‌شود نسبت به خرید مرغ‌های با وزن کمتر اقدام شود. همچنین با توجه به اینکه در زمان قطعه‌بندی در کشتارگاه‌ها و مراکز بسته‌بندی، این عارضه مشاهده شده و اصلاح می‌گردد، مصرف‌کنندگان می‌توانند از مرغ‌های قطعه‌بندی که دارای تاریخ تولید و انقضاء می‌باشند استفاده کنند.



نظر شما
ادامه