کد خبر: ۴۳۷۸۱
تعداد نظرات: ۴ نظر
 

دبیر انجمن آنکولوژی و رادیوتراپی ایران گفت: براساس آمار موجود حدود ۴۰۰ بیماری مشترک از جمله سیاه‌زخم، سل، تب‌مالت، سالمونلوز، هاری و… میان انسان و دام شناسایی شده است.

به گزارش حکیم مهر به نقل از جام جم، «دکتر حسین فودازی» با تبریک فرا رسیدن عید سعید قربان، گفت: عید سعید قربان از گرامی ترین اعیاد مسلمانان است که بنا به سنت دیرینه بسیاری در آن گوسفند و یا گاو را قربانی کرده و گوشت آن را بین همسایگان و مستمندان تقسیم می‌کنند، لذا شایسته است در این روز ذبح گوسفند با رعایت مسایل شرعی و در اماکن بهداشتی صورت گیرد.

وی افزود: یکی از خطراتی که همه ساله در زمان عید قربان گریبانگیر مردم می شود، ذبح خارج از زنجیره کشتارگاه های مجاز در کشور است. در این ایام دام زنده تهیه و در معابر عمومی قربانی می کنند و سپس بلافاصله گوشت آن را به عنوان نذری بین مستمندان تقسیم یا مصرف می کنند. ذبح خارج از زنجیره و استفاده از آن گوشت احتمال بروز بیماری را زیاد می کند.

فودازی خاطرنشان کرد: بر اساس آمار موجود حدود ۴۰۰ بیماری مشترک از جمله سیاه‌زخم، سل، تب‌مالت، سالمونلوز، هاری و… میان انسان و دام شناسایی شده است لذا نیاز است دام های مورد نیاز خود را برای مراسم گوناگون از جمله عید قربان حتما از مراکز مورد تایید دامپزشکی تهیه کنیم، چراکه در این مراکز دام ها قبل از عرضه، مورد معاینه، واکسیناسیون و سم پاشی قرار می گیرند.

دبیر انجمن آنکولوژی و رادیوتراپی ایران اضافه کرد: افرادی که به هر طریقی در قربانی کردن گاو و گوسفند به طور مستقیم نقش دارند یا اینکه با لاشه، امعاء و احشاء، پوست و گوشت تازه حیوان سر و کار دارند، باید مراقب باشند تا به بیماری هایی که امکان انتقال آن از حیوان به انسان وجود دارد، مبتلا نشوند زیرا ممکن است بعضی از بیماری های واگیر در حیوان وجود داشته باشد، اما حیوان دارای علائمی نباشد که از طریق آن بتوان به بیماری اش پی برد.

این متخصص قرار دادن گوشت پس از ذبح در دمای 4 درجه سانتیگراد را مهم عنوان کرد و افزود: پس از ذبح و معاینه لاشه، اندامهای قابل خوردن را با آب سرد شستشو دهید و سپس آن را در دمای 4درجه سانتیگراد یخچال به مدت چند ساعت قرار دهید. این اقدام باعث می شود حتی در صورتی که گوشت قربانی آلوده باشد، آلودگی‌اش منتقل نشود.

وی در خصوص نحوه پیشگیری بیماران سرطانی در زمان ذبح قربانی نیز گفت: به طور کلی در صورتی که فرد در معرض امعا و احشای حیوان قربانی شده قرار نگیرد مشکلی ایجاد نمی شود اما بیماران در حین درمان به ویژه بیماران تحت شیمی درمانی چون سیستم ایمنی ضعیف دارند، باید در این خصوص دقت نظر بیشتری داشته باشند.

 
 
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
بابک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۵/۳۰
0
0
واکسیناسیون و سمپاشی دام در مرکز عرضه بهداشتی دام برای ذبح قربانی، موردی بعید و عجیب است!!!
دکتر xy
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۰۲:۴۶ - ۱۳۹۷/۰۵/۳۱
0
0
حکیم مهر عزیز چرا نظر غیر کارشناسی ایشون رو منتشر میکنید. واکسیناسیون تب کریمه کنگو سالمونلوز سل فاسیولوز سارکوسیت سیستی سرکوس و ....
مگه داریم مگه میشه
سم پاشی ؟؟؟
چند ساعت بمونه؟؟؟؟؟؟ ؟ منظورشون ۲۴ ساعت بود . و احشا ۴۸ ساعت
۰ تا ۴ درجه هستش دمای نگهداریشون
مگه ما کم متخصص داریم که نظر ایشون رو منتشر میکنید حالا هر پست و مقامی که دارن ایشون.
انگار کمبود داریم ما تا یه نفر درمورد حیطه دامپزشکی نظر میده خوشحال میشیم سریع منتشر میکنید.
ناشناس
|
Germany
|
۱۱:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۶/۰۱
0
0
خوبه که افرادی در وزارت بهداشت شروع به اظهار نظر درباره ی اهمیت کار ما میکنند. به فال نیک میشود گرفت
دکتر xy
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۰۸ - ۱۳۹۷/۰۶/۰۳
0
0
با نظر شما مخالفم دوست عزیزم . ( نظر قبلی )
همون افراد خوب با وظیفه و اهمیت کار ما آشنا هستن ۰ این مردم هستن که نمیدونن دامپزشکی چقدر اهمیت داره . فکر میکنن کار ما آمپول زدن به گاو هستش . نظارت بر فرآورده های خام دامی به عهده دامپزشکی هستش . شما از مردم بپرسید که چه ارگانی روی شیر گوشت مرغ قصابی و .... نظارت میکنه ؟؟؟؟ درصد بالایی میگن بهداشت . فقط همین یه کلمه رو بلدن (بههداشت) اصلا با حیطه کاری دانپزشکی آشنا نیستن مردم و این خیلی به ضرر ما تموم شده .
روابط عمومی سازمان ضعیفه ۰ بجای تبلیغ چیپس و پفک که پخش میشه شما هم خودتونو معرفی کنید به مردم .
نظر شما
ادامه