کد خبر: ۶۱۷۵۳

معاون فنی اسبق سازمان دامپروری کشور گفت: از سال ۱۳۸۰ تاکنون شاهد کاهش جمعیت ۲۶ درصدی دام های سبک و کاهش ۲ کیلوگرمی وزن لاشه بوده ایم.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، «محمد راسخ افشار»، معاون فنی اسبق سازمان دامپروری کشور اظهار کرد: طی آمار رسمی مرکز آمار ایران، در سال 1380 جمعیت دام سبک کشور 88.5 میلیون راس بود که این میزان در سال 1394 به میزان 66 میلیون راس کاهش داشت و در بحث کمی با میزان 26 درصد کاهش روبرو بوده ایم.

وی افزود: میانگین وزن لاشه گوسفند در سال 1380 معادل 19 کیلوگرم و در سال 1395 معادل 17 کیلوگرم بود که با کاهش 10 درصدی عملکرد کیفی روبرو بوده ایم. در مورد میانگین وزن لاشه بز هم این میزان در سال 1380 معادل 13.5 کیلوگرم بود که در سال 1395 به 12 کیلوگرم تقلیل یافت و میانگین وزن کشوری به میزان 11 درصد کاهش یافته است.

راسخ افشار در خصوص دلایل اصلی این کاهش گفت: استمرار خشکسالی در دو دهه گذشته و عدم سرمایه گذاری کمی و کیفی در توسعه، بهبود، اصلاح و احیای مراتع کشور که متاسفانه بر اثر فشار چرای بیش از اندازه تخریب شده اند از عوامل اصلی این موضوع هستند.

مشاور فنی اتحادیه سراسری صنعت دامپروران همکام کشور افزود: عدم توسعه کمی و کیفی کشت نباتات  علوفه ای باعث گردیده که علوفه لازم برای تامین انرژی نگهداری و تولیدی دام ها در این بخش تامین نشود.

وی تصریح کرد: در طی دو دهه گذشته به دلیل افزایش قیمت علوفه، کنسانتره، دام زنده، حمل و نقل، هزینه های نگهداری تاسیسات و آغل، و افزایش هزینه های پرسنلی به تدریج قیمت تمام شده گوشت به طور نامعقولی افزایش پیدا کرده است.

راسخ افشار افزود: وجود شبکه های متعدد دلالی و فشار اقتصادی عملکرد این قشر بر جامعه مصرف کننده در کنار عدم حمایت جدی دولت در کاهش تنش های خشکسالی ، اقتصادی و بازرگانی در راستای تامین و تولید گوشت قرمز از عوامل کاهش اقبال جامعه به گوشت قرمز گردید.

وی خاطر نشان کرد: بر اثر بررسی های بین المللی میانگین فرسایش خاک در جهان 2 تن در هکتار محاسبه شده است که در کشور ما بدلایل متعدد از جمله عدم توسعه آبخیز داری، فقدان اصلاح و احیای مناسب مراتع، عدم بهبود مدیریت دامپروری در نزد عشایر و روستائیان متاسفانه این آمار در ایران به میزان 15 تن در هکتار چیزی معادل 7.5 برابر میانگین جهانی رسیده است.

این  پیشکسوت صنعت دامپروری کشور گفت: جمعیت دام سبک ترکیه 30 درصد پایین تر ایران می باشد و این کشور با توجه به جمعیت انسانی مشابه ایران توانسته نیاز گوشت کشورش را تامین کرده و حتی به صادرات گوشت قرمز هم روی آورده است که این مساله تامل بیشتر سیاستگذاران و دست اندرکاران این صنعت را می طلبد.

 

نظر شما
ادامه