کد خبر: ۸۵۹
از دیدگاه اقتصاد، تأثیرات اقتصادی 85 درصد مربوط به دام و بیماری‌های دامی است و از دیدگاه ملی 15 درصد سهم بیماری‌های دامی است که در این بین 25 درصد مربوط به شرایط خاص بیماری‌های زئونوز است. طاهریان یادآور شد: 3/3 میلیارد دام، 16 میلیارد پرنده و یک میلیارد حیوان در دنیا وجود دارد که بستری برای بیماری‌های نوپدید و بازپدید هستند...
dfdfdfdfsdaf

حکیم مهررئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی قزوین گفت: 37 نفر در استان قزوین به بیماری آنفلوانزای نوع A مبتلا شده‌اند.

علی اکبر زینالو در دومین نشست منطقه‌ای بیماری‌های مشترک حیوان و انسان که در سالن باغستان برگزار شد، اظهار داشت: قزوین یکی از پرتراکم‌ترین مناطق دامپروری و دامداری است و بیماری‌های دام، انتقال آن به انسان و ضایعات وارده به دام و انسان برای همه ما مشهود و مشخص است.
وی ادامه داد: تاکنون یک‌هزار و 700 نوع بیماری شناخته شده است که 50 درصد یعنی 800 نوع آن بین انسان و حیوانات در جریان است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی قزوین اضافه کرد: در بیماری‌های نوپدید نیز 53 درصد از حیوانات به انسان منتقل می‌شود و بروز بیماری‌های بین دام و انسان عوارض اقتصادی را به دنبال دارد.
وی عنوان داشت: این بیماری‌های مشترک بین انسان و دام موجب مرگ و میر شده و عوارض اقتصادی ناشی از بین رفتن دام‌ها چه وحشی و چه اهلی برای کشور دارد.
زینالو یادآور شد: یکی از بیماری‌های شایع در این حوزه برسلوز است که سیر نزولی در این بیماری‌ را شاهد هستیم به طوری که از 65 درصد هزار به 39 درصد هزار رسیده است و در حیوان‌گزیدگی‌ها نیز در چهار سال گذشته یک مورد مرگ بر اثر ابتلا به هاری داشتیم.
وی با اشاره به وضعیت ابتلا به آنفلوانزای خوکی در استان اعلام کرد: بیشترین بروز آنفلوانزای نوع A در یک ماه گذشته بود و در 14 هفته یعنی در نیمه دوم مرداد 88 تا 22 آبان ماه، سیر مراجعه‌کنندگان به این صورت بوده که در هفته سیزدهم یعنی 10 روز گذشته 357 مورد مراجعه‌کننده داشتیم و در این هفته سیر مراجعه‌کنندگان کاهش یافته ولی در مقابل سیمای بیماری تغییر کرده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی قزوین تصریح کرد: در استان قزوین 37 مورد ابتلا به آنفلوانزای نوع A مثبت بوده که از این تعداد 14 نفر زن و 23 نفر خانم بوده‌اند و 10 تا 40 سال نیز بیشترین گروه سنی مبتلایان به این بیماری بوده است.
وی افزود: در استان قزوین تنها یک مورد فوتی بر اثر بیماری آنفلوانزای نوع A داشتیم که خانمی 39 ساله بوده است.
زینالو توضیح داد: از بین 37 فرد مبتلا به آنفلوانزای نوع A یک نفر در روستا و 36 نفر شهری بوده که در این بین 18 نفر دانش‌آموز، یک نفر کارگر، دو نفر پزشک و پرستار، چهار نفر خانه‌دار، چهار نفر کودک و پنج نفر کارمند است.
وی در ادامه با اشاره به تدوین طرح جامع سلامت در استان قزوین بیان داشت: طرح جامع سلامت نمادی بی‌نظیر در استفاده از جامعه، شوراها، NGOها و ارگان‌های دخیل در حوزه سلامت است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی قزوین خاطر نشان ساخت: در این طرح برای همه دستگاه‌ها در حوزه سلامت وظیفه‌ای تعیین شده است که با این اقدام می‌توان هر چه بیشتر در راستای ارتقای شاخص‌های سلامت گام برداشت.
وی یادآور شد: این نشست نیز که با حضور استان‌های غرب کشور برگزار شده است نتیجه‌اش حمایت‌طلبی و یارطلبی از کسانی است که نقش پررنگ‌تری در حوزه پیشگیری از بیماری‌های دام و انسان دارند.
در ادامه معاون برنامه‌ریزی استاندار قزوین گفت: محیط زیست با انسان‌ها ارتباط گسترده‌ای دارد و این کنفرانس اثبات می‌کند که مسائلی که در محیط زیست روی می‌دهد به ویژه بیماری‌های بین انسان و حیوان مرز نمی‌شناسند و مرزهایی که با عنوان استان و کشور قرار داده‌ایم، طی می‌کنند.
اصغر حمزه‌ای اضافه کرد: همین امر عاملی است که سبب شده تا همه انسان‌ها باهم بیاندیشند تا این مشکل را حل کنند زیرا مرزهایی در این موضوع وجود ندارد.
وی افزود: زمانی که بیماری آنفلوانزای پرندگان بروز کرد طیف گسترده‌ای از شمال تا جنوب کشور درگیر شدند و با همکاری‌های خوبی که صورت گرفت توانستیم در آن شرایط سخت بیماری را مهار کنیم و با حداقل تلفات این دوره زمانی را طی کنیم.
معاون برنامه‌ریزی استاندار قزوین تصریح کرد: امروز بیماری دیگری گریبانگیر ما شده و همه باید با تفکر شبکه‌ای سعی کنیم تا با کمترین هزینه آن را مهار کنیم و برای این منظور می‌توانیم از طریق محیط وب و فضای دیجیتال به صورت آن‌لاین ارتباط داشته باشیم و این امر می‌تواند الگویی برای کشور شود.
وی تأکید کرد: نخستین پیشنهاد ما این است که چنین کاری ساماندهی شود و در یک تالار گفتگو و اندیشه تبادل ارتباطات صورت گیرد.
حمزه‌ای افزود: استان قزوین تجربه مفیدی را در سه سال گذشته با عنوان طرح جامع سلامت داشته است که در این طرح نگاه انسان به سلامت با تعیین نقش و ارتباط بین همه سازمان‌ها است و امروز نیز شاید کلیدی‌ترین بحث شما فقط بیماری انسان و دام نیست بلکه چگونگی تحقق زندگی سالم برای انسان در تعامل با محیط زیست است.
وی خاطر نشان ساخت: همکاری مشترک بین استان‌ها کار خوبی است و باید تقویت و استمرار یابد زیرا این مبحث قومیت، زبان و مرز نمی‌شناسد و از قراردادهای اجتماعی عبور می‌کند.
معاون برنامه‌ریزی استاندار قزوین عنوان داشت: در بحث آنفلوانزای مرغی به خوبی اطلاع‌رسانی صورت گرفت و این کار از طریق سیستم موبایل صورت می‌گرفت و امروز به واسطه تکنولوژی می‌توان با یک دستگاه موقعیت‌یاب مکانی و یک سیستم نرم‌افزاری و موبایل کل استان‌ها را پایش کنیم.

----------------------------------------

مدیر برنامه آنفلوانزا و مراقبت بهداشت مرزی کشور گفت: طبق آخرین وضعیت، 3 هزار و 128 مورد مثبت به آنفلونزای نوع A و مرگ 100 نفر بر اثر این بیماری در کشور گزارش شده است.

محمود سروش هم در دومین نشست منطقه‌ای بیماری‌های مشترک حیوان و انسان که در سالن باغستان برگزار شد، اظهار داشت: دنیا شرایط خوبی را در آنفلوانزا ندارد، به طوری که بعضی کشورها مانند اوکراین شرایط فوق حادی را دارند و نگرانی دنیا بر این است که نوترکیبی در آن کشورها روی داده و جمعیت مبتلا افزایش یابد.

* احتمال ابتلا 2 میلیارد نفر در دنیا به آنفلوانزای نوع A
وی ادامه داد: سازمان جهانی بهداشت تعداد کل مبتلایان این همه‌گیری را بیشتر از 2 میلیارد نفر برآورد می‌کند.
مدیر برنامه آنفلوانزا و مراقبت بهداشت مرزی کشور اضافه کرد: زمان در حال گذر است و در موج بعدی، این بیماری به سمتی می‌رود که جمعیت و گروه‌های سنی بالا به آن مبتلا می‌شوند و تعداد افراد بستری بر اثر این بیماری افزایش می‌یابد.

* مرگ 100 نفر بر اثر بیماری آنفلونزای نوع A
وی تصریح کرد: در آخرین وضعیت و آمار، ابتلای 3 هزار و 128 نفر به آنفلوانزای نوع A مثبت بوده است و تاکنون 100 مورد مرگ بر اثر این بیماری گزارش شده است و بیشترین جمعیت درگیر با این بیماری در گروه سنی پنج تا 45 سال بوده است.
سروش اعلام کرد: در موج بعد افراد در سنین بالا بیشتر به این بیماری مبتلا می‌شوند و سرعت گسترش جغرافیایی این بیماری چهار برابر پاندمی سال 1918 است و آنچه پاندمی سال 1918 در عرض شش ماه کرد پاندمی فعلی در کمتر از شش هفته انجام داد.
وی یادآور شد: در زمان پاندمی حدود 98 درصد افراد بیمار خدمات بهداشتی و درمانی را خارج از بیمارستان دریافت خواهند کرد و یک تا دو درصد بیماران بستری می‌شوند و در حدود 10 تا 30 درصد افراد بستری نیازمند خدمات ویژه آی‌سی‌یو هستند و با توجه به فرصت کمی که داریم باید نسبت به تجهیز این بخش در بیمارستان‌ها اقدام کنیم.

* وضعیت بیماری آنفلونزای نوع A در کشورهای همسایه نامعلوم است
مدیر برنامه آنفلوانزا و مراقبت بهداشت مرزی کشور عنوان داشت: مرگ و میر ناشی از این همه‌گیری تاکنون 4/5 مورد به ازای هر یک‌هزار نفر مبتلا بوده است در حالی که مرگ و میر ناشی از آنفلوانزای فصلی یک مورد به ازای هر یک‌هزار نفر است.
وی توضیح داد: شدت این بیماری در همه کشورها یکسان نیست و در کشورهای همسایه جنوبی ( عربستان، عمان، کویت و قطر) بیماری به سرعت در حال افزایش است و وضعیت بیماری در سایر کشورهای همسایه مانند پاکستان، افغانستان، کشورهای همسایه شمالی عراق و حتی ترکیه معلوم نیست و حتی در کابل و قندهار وضعیت به هیچ وجه خوب نیست و این شرایط پاندمی است و از مرزها عبور می‌کند.

* زنان باردار در معرض تهدید بیماری آنفلوانزای نوع A هستند
سروش اعلام کرد: هشت موج را باید بگذارنیم و لازم است که خود را آماده کنیم و نباید تعللی در وظایف خود داشته باشیم.
وی اضافه کرد: در این بین زنان باردار بسیار در معرض تهدید این بیماری هستند به طوری که در 100 مورد بستری زنان باردار در آمریکا 28 مورد فوت کردند و ما نیز چند مورد فوت زن باردار داشته‌ایم که در این موارد در اصل دو نفر فوت می‌کنند.
مدیر برنامه آنفلوانزا و مراقبت بهداشت مرزی کشور تأکید کرد: این بیماری پرسروصدا است و در آغاز ایجاد نگرانی و اضطراب می‌کند ولی ما باید کاری کنیم که مردم آرامش خود را حفظ کنند و آنها نیز باید خود در مهار این بیماری کمک کنند.
وی توضیح داد: در این بیماری حجم زیادی از مردم به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کرده و شایعات افزایش می‌یابد و ما به عنوان مسئول باید آماده باشیم و برای حفظ جان انسان‌ها از جان خود مایه گذاریم و باید دقت کنیم با توجه به افزایش شایعات باید عالمانه پاسخ دهیم و شاهد هستیم که در برخی کشورها اطلاع‌رسانی به خوبی صورت نمی‌گیرد و همین امر مشکل ایجاد کرده است.

* سه میلیارد تومان هزینه بر اثر تعطیلی یک روزه مدارس در تهران
سروش ادامه داد: برخی می‌گویند که باید مدارس تعطیل شود در صورتی که این کار نباید صورت گیرد بلکه کلاسی که این مورد از بیماری وجود دارد باید تعطیل شود و اگر تعداد کلاس‌ها افزایش یافت سپس مدرسه تعطیل شود.
وی عنوان داشت: بسته شدن یک روز مدارس به صورت سراسری در تهران 3 میلیارد تومان هزینه دارد و بسته شدن یک روز مدرسه باعث خانه‌نشین شدن 16 درصد کارکنان بخش دولتی و غیردولتی می‌شود.
مدیر برنامه آنفلوانزا و مراقبت بهداشت مرزی کشور افزود: همچنین مراکز تولیدی به خصوص مراکز تولیدی کوچک با بیماری شدن تعداد کمی از کارکنان ممکن است تعطیل شوند و این امر خسارتی را به دنبال دارد.
وی خاطر نشان ساخت: ما باید در این پاندمی بزرگترین هنرمان این باشد که از آلام و مرگ ومیر بکاهیم.
سروش با اشاره به فاز شش پادمی تصریح کرد: در فاز شش پاندمی انتقال انسان به انسان، مداوم و افزایشی است و در این فاز عملیات مهار دیگر بی‌فایده است و در این فاز اقدام موثر توسط نظام سلامت کاهش موارد ابتلا، کاهش موارد شدید، کاهش موارد بستری، کاهش موارد نیاز به خدمات ویژه و کاهش مرگ و میر است.

* برآورد مرگ 245 هزار نفر بر اثر آنفلونزای نوع A
وی تصریح کرد: برآورد شده که در کشور ما در صورتی که امکانات محدود باشد بین 10 میلیون و 500 هزار تا 24 میلیون و 500 هزار نفر میزان حمله است، موارد بستری نیز 525 هزار تا یک میلیون و 225 هزار نفر است و 105 هزار تا 245 هزار نفر مرگ رخ خواهد داد که ان‌شاالله خواهیم توانست این تعداد را به حداقل برسانیم.
مدیر برنامه آنفلوانزا و مراقبت بهداشت مرزی کشور تأکید کرد: اهداف کلی ما این است که کاهش موارد ابتلا، مرگ و میر و گسترش و تخفیف موارد بیماری در ایران و حفظ و نگهداری سرویس‌های اجتماعی و فعالیت‌های میانی کشور صورت گیرد.

-------------------------------------------

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور گفت: از یک‌هزار و 709 عامل بیماری‌زایی عفونی انسانی، 823 عامل از حیوان به انسان منتقل می‌شود.

فرهاد طاهریان هم در دومین نشست منطقه‌ای بیماری‌های مشترک حیوان و انسان که در سالن باغستان برگزار شد، اظهار داشت: تا سال 2025، دو میلیارد نفر به جمعیت جهان اضافه می‌شود و جمعیت جهان به هشت میلیون نفر می‌رسد که سهم قابل توجهی از این جمعیت در آسیا، آفریقا، آمریکای لاتین متمرکز است.
وی ادامه داد: دام بخشی از معاش 70 درصد کشورهایی است که در رده‌بندی فقر جهانی قرار می‌گیرند و بیماری‌های دامی رخدادی اجتناب‌ناپذیر برای دام‌های مردم و اقشار آسیب‌پذیر است و کشاورزان و دامداران فقیر، دام اندک و خسارت اقتصادی بالا ناشی از بیماری‌های دامی دارند.
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور اضافه کرد: در سال 2008 تولید 21 میلیارد دام با مصرف غذایی برای جمعیت 6 میلیارد نفری جهان بوده که در سال 2020 به 30 میلیارد دام برای مصرف غذایی نیاز است و 198 هزار گونه جانوری مصرف غذایی دارد.
وی افزود: از دیدگاه اقتصاد، تأثیرات اقتصادی 85 درصد مربوط به دام و بیماری‌های دامی است و از دیدگاه ملی 15 درصد سهم بیماری‌های دامی است که در این بین 25 درصد مربوط به شرایط خاص بیماری‌های زئونوز است.
طاهریان یادآور شد: 3/3 میلیارد دام، 16 میلیارد پرنده و یک میلیارد حیوان در دنیا وجود دارد که بستری برای بیماری‌های نوپدید و بازپدید هستند.
وی تصریح کرد: از یک‌هزار و 709 عامل بیماری‌زای عفونی انسانی، 823 عامل از حیوان به انسان منتقل می‌شود و 65 درصد عوامل عفونی انسانی زئونوز است.
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرد: جابه‌جایی و تردد متوسط انسانی در حال حاضر نسبت به سال 1800 میلادی، یک‌هزار برابر افزایش یافته است و همین افزایش تردد و افزایش تفریحات و گردش در محیط وحش از عوامل انتقال بیماری‌های مشترک بین انسان و دام است.
وی با اشاره به عناصر کلیدی و پیشگیری از بیماری‌ها مشترک بین انسان و دام گفت: وجود زیرساخت‌ها و تخصص کافی در سطح ملی، وجود ظرفیت‌های آزمایشگاهی کافی و پایدار دارای تائیدیه چارچوب‌های قانونی با همکاری بخش خصوصی، واکسیناسیون و... از عناصر کلیدی در پیشگیری از بیماری‌های مشترک بین دام و انسان است.
در ادامه معاون مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت و درمان بیان داشت: یکی از بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان، بیماری تب مالت است و با آنکه این بیماری در بعضی کشورها حذف شده اما ابتلای انسان و حیوان در بیشتر مناطق ایران وجود دارد و حتی در حال افزایش است.
محمود نبوی افزود: جابه‌جایی و حمل و نقل حیوانات، ناکافی بودن پوشش کامل واکسیناسیون، توسعه صنایع دامپروری بدون استفاده از روش‌های علمی و مدرن، تداوم روش‌های سنتی و... از عوامل اصلی شیوع این بیماری است.
وی تأکید کرد: بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان قابل ریشه‌کنی نیست ولی می‌توان تعداد آن را کم کرد و در این راستا باید سطح آگاهی مردم را افزایش داد و اقدامات مختلفی را انجام داد.
معاون مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت و درمان با اشاره به افزایش تعداد حیوان‌گزیدگی در کشور توضیح داد: از سال 66 تا 87 تعداد حیوان گزیدگی‌ها افزایش یافته که این امر دو دلیل دارد نخست اینکه جمعیت کشور افزایش یافته، مردم آگاه‌تر شده و بیشتر مراجعه می‌کنند و افزایش جمعیت باعث شده تا تماس انسان و حیوان نیز بیشتر شود.
گفتنی است این نشست با حضور مسئولان محیط زیست، بهداشت و درمان و دامپزشکی استان‌های غرب کشور زنجان، کرمانشاه، ایلام، کردستان، همدان، لرستان و قزوین برگزار شد.

 

 

نظر شما
ادامه