کد خبر: ۳۹۰۵۱



مدیر کل دامپزشکی استان ایلام با تشریح آخرین وضعیت کشتارگاه صنعتی گفت: ساماندهی قانونی مراکز کشتار دام از ۲۵ آذر ماه در اغلب مناطق استان اجرایی شده است.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، «دکتر وهاب پیرانی» اظهار کرد: برابر اعلام سازمان جهانی بهداشت WHO)) از ۱۷۰۹ عامل بیماری‌زا برای انسان و دام، ۸۳۲ عامل بین انسان و دام مشترک بوده و از دام به انسان منتقل می‌شوند و بیش از ۹۰% بیماری‌های انگلی در انسان منشاء دامی داشته و بیش از ۶۰ درصد بیماری‌های نوپدید و بازپدید مانند سارس، جنون گاوی، تب کریمه کنگوو آنفلوانزای فوق حاد پرندگان بین انسان و دام مشترک هستند.

وی با بیان اینکه شاربن یا سیاه‌زخم، هاری، تب مالت، کیست هیداتیک، سالک، توکسوپلاسموز و تب کریمه کنگو و آنفلوانزای فوق حاد پرندگان از جمله مهمترین بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در کشور ما هستند، تاکید کرد: تامین بهداشت فرآورده‌های خام دامی و نظارت بهداشتی بر مراکز تولید،نگهداری، توزیع و عرضه فرآورده‌های خام دامی از مهمترین وظایف سازمان دامپزشکی است.

مدیر کل دامپزشکی استان ایلام ادامه داد:ناهنجاری‌های اجتماعی و روانی ناشی از کشتار و ذبح دام و طیور در معرض دید عموم علی‌الخصوص کودکان، آلودگی محیط زیست و معابر شهری در اثر ریختن خونابه و امعاء و احشاء در محیط، آلودگی منابع آبی سطحی و زیر سطحی و زیر زمینی و اشاعه بیماری‌های دامی و به خطر افتادن سرمایه دام و طیور استان، عدم نظارت بر ذبح شرعی دام و طیور و عدم بازرسی قبل، حین و پس از کشتار دام توسط بازرسین بهداشتی دامپزشکی از دیگر مخاطرات کشتار غیرمجاز دام و طیور است.

پیرانی ادامه داد: دامپزشکی استان با توجه به تذکرات و تاکیدات دستگاه‌های نظارتی و سازمان دامپزشکی و در راستای اجرای وظایف حاکمیتی و قانونی خود و مستند به مواد ۲،۴،۱۲ قانون سازمان دامپزشکی و مواد ۴ و ۸آئین نامه اجرایی ماده ۱۸ و آئین‌نامه اجرایی نظارت بهداشتی و ماده ۶۸۸ قانون مجازات‌های اسلامی که تاکید می‌کند هرگونه دام کشتاری باید در کشتارگاه‌ها کشتار شود و نیز کشتار غیرمجاز را ممنوع دانسته و این عمل را مشمول مجازات قانونی می‌داند، موضوع رفع معضل کشتار غیرمجاز دام و طیور را مورد توجه قرار داد.

وی ساماندهی بهداشتی کشتارگاه‌ها و جابجایی میدان دام غیربهداشتی ایلام را با در نظر گرفتن جمیع جهات و در قالب طرح تهیه شده را در راستای انجام وظیفه قانونی دامپزشکی عنوان کرد و گفت: در جلسات کارگروه بهداشت و کارگروه تنظیم بازار استان این موضوع مطرح و با جلب موافقت و همراهی دستگاه‌های ذیربط و با حمایت کلیه مسئولین ارشد سیاسی، قضایی و انتظامی استان و با هدف ساماندهی قانونی این مراکز (نه تعطیلی و بیکار کردن متولیان آن‌ها) با تقسیم کار و تشکیل کارگروه‌های شهرستانی و انجام فعالیت‌های فرهنگی و آموزشی در جهت تنویر افکار عمومی و توجیه حضوری عاملان کشتار غیرمجاز و دادن اخطاریه‌های قانونی، طرح تهیه شده برای این منظور را از ۲۵ آذر ماه در اغلب مناطق استان اجرایی کرده است.

مدیرکل دامپزشکی استان تصریح کرد: هدف غایی مجموعه دامپزشکی و سایر دستگاه‌های ذیربط، تامین سلامت و امنیت غذایی مردم و فعالیت قانونی، تحت نظارت شرعی و بهداشتی دامپزشکی است.

پیرانی درباره‌ی آخرین وضعیت کشتارگاه صنعتی استان هم اظهار کرد: این کشتارگاه در سال ۱۳۷۵ توسط رئیس جمهور افتتاح شد و با ظرفیت اسمی ۱۰۰۰ راس دام سبک و ۱۰۰ دام سنگین در یک شیفت، یکی از پنج کشتارگاه بزرگ آسیا و بزرگترین کشتارگاه صنعتی ایران است که با محوریت کشتار برای پنج استان هم جوار کرمانشاه، لرستان، سنندج و خوزستان احداث شده است.

وی تصریح کرد: این کشتارگاه شامل قسمت‌های سالن کشتار صنعتی در دو خط همزمان گاوی و گوسفندی، سردخانه، دیگ بخار، تبدیل ضایعات، تصفیه خانه، اصطبل ۲۴ ساعته، ساختمان اداری، ساختمان رفاهی، منبع آب مهمانسرا، انبار مرکزی،اصطبل‌های روباز و سالن بسته‌بندی است.

مدیرکل دامپزشکی استان ایلام تصریح کرد: سردخانه شامل پنج سالن زیر صفر و بالای صفر و تونل انجماد و سالن سردخانه نگهداری ۱۸ درجه زیر صفر است و در قسمت تبدیل ضایعات ، خون کشتار شده به پودر خون و گوشت‌های ضبط شده و اندام‌های اصلاح شده از لاشه‌ها و لاشه‌های معدوم شده به پودر گوشت تبدیل می‌شود.

پیرانی با بیان اینکه تصفیه خانه شامل حوضچه‌های هوازی و بی‌هوازی‌، لحن تصفیه اولیه و ثانویه و کلر زنی است، ادامه داد: کشتارگاه حدود چندین بار به سازمان خصوصی‌سازی جهت واگذاری رفت که در نهایت از طریق سازمان خصوصی سازی در ۱۹ بهمن ۱۳۹۵ در اقساط بلند مدت به فروش رسید و خریدار آن سرکار خانم فاطمه بهادر است که ظاهرا یک وام بلند مدت به مبلغ دو میلیارد جهت راه‌اندازی از بانک کشاورزی دریافت کرده و ظاهرا کشتارگاه در ۲۰ قسط با پرداخت شش ماه یک قسط واگذار شده است.

وی با تاکید بر اینکه این واگذاری کاملا قانونی بوده و با نظارت سازمان خصوصی‌سازی و نمایندگان قانونی شرکت پشتیبانی امور صورت گرفته است، ادامه داد: کشتارگاه با حدود ۲۱ سلاخ ۱۳ نیروی فنی و خدمات جمعا به تعداد ۳۴ نیرو واگذار شد و خریدار متعهد شده که تا پایان قرارداد، هیچکدام از نیروها اخراج نشوند و پایان قرارداد نیروها نیز ۳۰ آذر ۱۳۹۶ است.


نظر شما
ادامه